World Cup 2, 29-31 januari Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 26 jan 2021.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Kan hier correct uit opmaken dat jij eigenlijk vindt dat dit niet zou mogen? Als dat inderdaad zo is, waarom zou dit niet moeten mogen?
 2. diploma

  diploma Active Member

  Nederland onthutsend zwak, Noorwegen en Canada heel erg sterk. Al ben ik niet zo'n fan van dat constant duwen. Het schijnt binnen de regels te zijn, maar ik vind het iets raars hebben.

  Kramer oogde de luttele tijd dat Nederland in beeld was ook niet heel sterk. Voor volgend jaar zou ik zeggen ofwel drie mannen van tevoren aanwijzen die het hele seizoen alles gaan rijden ofwel helemaal niet meer meedoen (zonder Roest lijkt het een kansloze exercitie te worden).
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Bij het marathonschaatsen wordt je ook gediskwalificeerd als een andere schaatser je helpt door te duwen. Ergens vind ik wel dat iedere schaatser op eigen kracht moet rijden.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  3:39.08 is de snelste tijd op laagland op de ploegenachtervolging bij een wereldbeker. Er is op laagland weliswaar 9 keer harder gereden, maar dat was in alle gevallen bij de Olympische Spelen.

  Overigens heel nice voor mijn VSS dat Noorwegen wint. Eerste bonuspuntje binnen.

  Edit: @Yuskov het marathonschaatsen is in essentie een individuele sport met een teamaspect, de teampursuit is een echt teamonderdeel.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bij het marathonschaatsen is er ondanks de ploegenbelangen maar één winnaar en is het oneerlijk ten opzichte van eenlingen. Bij de ploegenachtervolging heeft iedereen drie schaatsers in de baan en wint of verliest de hele ploeg. Ik vind dat je dat niet met elkaar kunt vergelijken.
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  wat leuk dat de Zwitserse dames niet alleen meedoen maar zelfs de luxe hebben om te kunnen wisselen
  De Keizer en VorstM vinden dit leuk.
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dan hebben we een verschil van mening. Ik vind dit toch wel ver gaan en denk dat je op deze manier minder last gaat hebben van een zwakke schakel in de ploeg.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het eens zo ongenaakbare vrouwenschaatsland Duitsland, dat nu nét Zwitserland voorblijft in een tijd die een kleine 15 seconde (dik 2 seconde per ronde) boven de winnende tijd gaat zijn. Overtreffende trap van pijnlijk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat is toch het hele punt van de ploegenachtervolging? Je moet in een teamsport de zwakke schakel zoveel mogelijk helpen en het draait meer om tactiek dan de individuele kwaliteiten. Ik vind het wel mooi dat Nederland niet standaard wint puur omdat we meer goede schaatsers hebben.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik stel voor dat de mass start plekken voor gaan.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  Noorse dames zijn ook op dreef...
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  toch weer Canada. Nette tijd hoor.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Tweede tijd ooit op laagland. En ook de tweede tijd ooit voor Canada, alleen bij het WK afstanden 2020 waren ze sneller. Op een laaglandbaan kwamen de Canadezen nooit verder dan 2:57.81 uit Nagano vorig jaar toen Blondin zo goed in vorm was.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wow! Canada ook waanzinnig goed. Met maar een klein beetje duwen.

  Voor Nederland is dit gewoon een ideaal trio, ook qua lichaamsbouw en slag. Maar deze volgorde, wie bedenkt dat? Echt! Dan snap je het gewoon niet. Dan heb je iemand in de ploeg die de laatste 1,5 ronde snoeihard door kan trekken, het zwakke punt van de Nederlandse ploeg, en dan laat je haar halverwege op kop rijden en daarna niet meer. Ik kan daar met mijn verstand niet bij.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Ik heb de rondetijden niet exact maar qua motoriek lijkt Ireen inhoud te missen. Dat was natuurlijk de opzet van de transfer naar Reggeborgh maar gezien het enorme geweld op de 1000m vraag ik me af of hier nou winst mee geboekt wordt?
  Furieus van start maar aan het eind leveren ze in.
  Irene Schouten lijkt (ook) dit prima aan te kunnen. Maar ik zou haar inderdaad anders inzetten.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Even een gewaagde uitspraak: de ideale opstelling bij de dames is met Schouten én Wijfje vanwege hun sterke bochten én herstelvermogen. Als derde Wüst (minder uithoudingsvermogen) of ADJ (relatief zwakke bochten).
  strawbale, G1ant en proeme vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wust had het echt niet getrokken als Schouten in het slot de gashendel had opengetrokken. Die kon het niet meer bijbenen.
  SprintMaster en mi vinden dit leuk.
 18. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Mooi om die blijheid bij de Canadese en Noorse dames te zien
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Het probleem van deze mannenploeg is natuurlijk ook dat ze individueel ook niet sterker zijn dan de andere teams. Daarom was het ook zo verrassend dat ze vorige week relatief makkelijk wisten te winnen. Huizinga, Ramler en Snellink zijn natuurlijk verre van wereldtoppers.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De vraag waar Roest is, is helaas nog onbeantwoord. Hopelijk wordt die vraag nog gesteld, bij voorkeur aan Roest zelf.
  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina