WK Allround Moskou Feb 18-19

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 6 feb 2012.

 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Nesbitt op kop na 3 afstanden.
  Wie rijdt nu de laatste rit. In ieder geval Nesbitt maar waar rijdsr ze tegen.
  Sablikova moet bijna 12 seconden goedmaken.
  Het blijft spannend.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Oei, Wüst werd wel echt op achterstand gereden, Nesbitt toch een stuk sneller, die was ijzersterk. Ireen heeft wel ruim een seconde gepakt op Sablikova. Het gaat er dus om hangen, blijft spannend. Wüst moet Nesbitt wel voorbij kunnen gaan, scheelt nog minder dan 3 seconde.
 3. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  wat een race weer van Nesbitt. toch mooi om te zien, Wust kan niet hetzelfde als in Hamar, buitenbocht, maar kwam wel goed mee (het vertekent alleen zo veel in een rechtstreeks gevecht)
  Ik ben er nog niet helemaal gerust op voor die 5km. De Vries gezakt naar plaats 5, niet door Pechstein maar door de goede rit van Klassen. Nu rijdt de Vries wel een betere 5km dan Klassen denk ik, maar toch oppassen,

  Goed gereden van Leenstra, maar dan meldt ze zich toch af voor de 5km. Misschien geen verkeerde keuze maar toch jammer. Voorhuis beetje zo zo...
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Even nagekeken. Dat wordt tegen Klassen.
  De Vries zal wel tegen Njatun moeten.
  Een derde plaats voor De Vries lijkt heel ver weg. Haar vierde plaats met Klassen en Pechstein achter haar lijkt wankel.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Nu kan iemand de 5000 meter rijden die daar wel zin in heeft (hoewel, Rookard reed ook echt een belabberde 1500 meter). Nu heeft ze gelukkig eindelijk een weekje vrij voor weer twee wereldbekerweekenden en dan het WK afstanden.
 6. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Blijft toch een fascinerend spel, dat allrounden. Gisteren goed betekent niet automatisch vandaag goed.

  Wust werd weggeblazen door Nesbitt, maar rijdt toch weer een puike race. Die dik 11 seconden die ze nu heeft op Sablikova moeten genoeg zijn. Ireen moet straks alleen niet gaan proberen om zo lang mogelijk naast Sablikova te blijven of de Tjechische zelfs aan te vallen, want dan kan ze in de laatste rondjes nog wel eens ouderwets de rekening krijgen.

  Voor de derde plek slaat Nesbitt hier natuurlijk een geweldige slag. De Vries moet nu wel heel veel goedmaken en ook nog op Pechstein letten. Wat Klassen op de 5 kan, durf ik niet te zeggen. Kan alle kanten op.

  De Noorse Njatun rijdt trouwens ook een allerbest WK.

  Leenstra maakt met een knappe race nog een wonderlijke sprong naar plek 10, maar start niet op de 5. Dat is te snappen, maar toch ook een beetje raar eigenlijk. Voorhuis gaat met een redelijke 1500 opnieuw met de hakken over de sloot.

  Lobysheva, Rookard en de Japanse vrouwen reden allemaal een dramatische 1500. Kikuchi gooit zelfs nog een extra startplek voor Azie in de prullenbak.
 7. schaatsvolger

  schaatsvolger Member

  [/quote]
  Even nagekeken. Dat wordt tegen Klassen.
  De Vries zal wel tegen Njatun moeten.
  Een derde plaats voor De Vries lijkt heel ver weg. Haar vierde plaats met Klassen en Pechstein achter haar lijkt wankel.[/quote]

  Als ik goed heb geredeneerd worden de ritten als volgt:

  1. Park - Rookaard (op basis van de 3 km geplaatst (9 en 10), dus Leenstra had zo wie zo niet mogen rijden, 10de in het klassement, volgens mij gaat 3 km boven klassement)
  2. Lobysheva - Voorhuis
  3. Pechstein - Schlusser
  4. Klassen - De Vries
  5. Wust - Sablikova
  6. Nesbitt - Njatum
 8. naomie70

  naomie70 Active Member

  Zo, wat een rit van Nesbitt. Maar ook Ireen reed gewoon een hele goede 1500 meter. Nesbitt moet ze wel voorbij kunnen met nog een 5km te gaan en ook het gat met Sablikova lijkt me groot genoeg. Ook gezien haar goede 3km van gisteren.
 9. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  zal me niets verbazen als deze 1.500m Wust heel veel kracht en energie gekost... dat wordt op het puntje van de stoel 5km lang zitten zenuwen
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  mooie 1500m. Prachtig dat zowel Voorhuis als Leenstra de 5km nog halen. Dat was van te voren ongedacht. Dat Leenstra zich vervolgens terugtrekt is waarschijnlijk verstandig (en achteraf kun je zeggen dat ze zich dus gisteren al had moeten terugtrekken, maar dat is achteraf geklets).
  Wie gaat nu in haar plaats rijden trouwens?

  De 5km wordt prachtig!
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nee, klassement gaat boven 3000 meter. Leenstra had mogen rijden, Rookard is haar vervanger vermoedelijk.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wel gunstig dat Wüst tegen Sablikova moet, ze kan hopelijk een hengeltje uitslaan naar Sablikova en net binnen die 12 seconden blijven.
 13. Elina

  Elina Well-Known Member

  Super mooie 1500m van Swings!
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Cool, Swings rijdt een PR op de 1500. :D
 15. kwoensj

  kwoensj Member

  Erg mooi! Hopelijk wordt hij beloond met 10 km
 16. Elina

  Elina Well-Known Member

  Als ik het goed heb is het ook een nationaal record voor Swings.
 17. matje82

  matje82 Member

  zeker, de 1.49.00 van Veldkamp is uit de boeken
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Pedersen ook weer heel goed gereden, echt supermooi dat er weer een echt Noors talent is opgestaan.
 19. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Swings is nu definitief zeker van 10k.
 20. andre77

  andre77 Active Member

  Volgens mij snappen die Herbert Dijkstra en Marin Hersman niet echt hoe dat werkt met de plaatsing voor de 10 km. Ze hebben er al de hele tijd over dat Beckert verzekerd is van de 10 km, maar dat was zeker niet zo en is nu ook nog niet zeker. Als er nog 1 iemand wegzakt uit het klassement komen 2 Polen bij de eerste 10 in het klassement, en dat telt voor plek 10 op de 5 km.

Deel Deze Pagina