WK Allround Moskou Feb 18-19

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 6 feb 2012.

 1. Davey

  Davey Active Member

  De 10 km's van Sven op een Alloundtoernooi zeggen niet altijd alles. Hoe hoger het niveau, hoe harder hij rijdt. Als Verheijen 12.55 rijdt, rijdt hij 12.49. Als Bokko 13.15 of 13.10 schaatst rijdt hij 13.09 of 13.05. Maar ook als Contin 13.25 schaatst, schaatst hij gewoon 13.19. De 13.08 reed hij omdat dat nodig was om de 10 km te winnen. Hij kwam redelijk fris naar zijn schaatsen wijzend over de finish. Dat had waarschijnlijk 5, misschien zelfs 10 seconden sneller gekund. Daarmee komt ie natuurlijk niet in de buurt van de snelste tijden van de de Jong en Bergsma. Maar goed, hun 5 km's waren in die periode ook sneller en het is geen zekerheid dat ze volgende maand ook weer even 12.50 of 12.55 zullen rijden.

  Hij zal waarschijnlijk wel uitgerekend hebben dat zijn winstkansen op de 10 het minst zijn. Maar waarschijnlijk laat hij de 10 meer vallen vanwege de TP een dag later dan vanwege "geen schijn van kans maken".
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Je verwoort het mooi Davey, en het was precies dat "geen schijn van kans maken" waar ik over viel. Als Sven wel zou rijden op het WK dan zou hij het moeilijk krijgen om te winnen van de 2 BAMmers, maar "geen schijn van kans hebben" slaat nergens op. Daarvoor is ie te veel winnaar, desnoods haalt ie het dan uit zijn kleine teen. Maar misschien is dat nou juist de valkuil, en zijn ze bang dat hij dan weer wat kapot maakt. Uit zelfbescherming rijdt hij daarom niet. Dit is overigens mijn eigen theorie want ik heb nergens nog iets gelezen over de preciese reden waarom hij niet rijdt.
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

Deel Deze Pagina