WK Allround Moskou Feb 18-19

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 6 feb 2012.

 1. Danou

  Danou Active Member

 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik had al ergens gezegd, maar als er niets aan de hand is dan was in ieder geval zijn voorbereiding niet optimaal. Nadat hij het NK had gewonnen, heeft die het Fries Kampioenschap op natuurijs gereden en misschien nog wel meer gereden op natuurijs. Toen moest die "opeens" opdraven op de WB in Hamar, toen teruggevlogen naar Nederland en toen pas woensdag laat in de avond in Moskou aangekomen. Maar zoals voor zoveel subtoppers, en dat is toch vooral het niveau waar die op traint in het gewest, ligt de piek bij de nationale kampioenschappen. Misschien krijgen we morgen nog een interview met hem op de NOS het is toch de Nederlands Kampioen, en anders op schaatsen.nl waarin we zijn verhaal horen.

  Einde WK allround dag 1 voor Elina, tot morgen
 3. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Ja. :D
  Je hebt altijd verschil, met andere woorden, de besten zijn goed en daarachter is het minder. Ik vind Verweij ook een goed niveau laten zien, Bokko ook. De 5km van Skobrev was ook goed. En bij de dames heb je het ook al over alle toppers die goed rijden. Vooral de 3km van Wust en Sablkova waren super, wat een hap van het BR af! En Nesbitt was een beest op de 500m. De achterhoede is niet veel soeps, maar is dat ooit anders geweest? Volgens mij is dat de definitie van de achterhoede. :p

  Dus ja, je bent iets te kritisch.
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Bij de heren vind ik het nog wel meevallen. Swings wordt steeds beter en Lunde Pedersen is echt een talent.
  Bij de dames is het niveau in de breedte altijd al minder geweest, en nu valt Leenstra ook nog weg. Het is kenmerkend dat de niet Europese oppositie vooral van Nesbitt en Klassen komt.
 5. matje82

  matje82 Member

  ik vind het niveau bij de vrouwen juist beter, daar zaten de meesten op de 3 km wel rond de 4.15. Bij de mannen waren de eerste 5 ritten op de 5 km echt dramatisch met alle Amerikanen en Canadezen. Richting de 7 minuten. Dat leek echt op het eerste bedrijf dat je normaal alleen bij een EK ziet. Bij de mannen is het best zorgwekkend wat de niet-Europeanen laten zien. Gaan ze zo ook startplekken verliezen?

  Opvallend is ook het verschil van 2 seconden op de 500 meter tussen de mannen en vrouwen waar het verschil bij het wereldrecord 3 seconden is. Natuurlijk komt dat wel door Nesbitt die het ook goed doet onder de sprinters.
 6. marc_

  marc_ Active Member

  Bloemen heeft een veel moeilijkere route naar de 10 dan Lee. Lee hoeft er maar 2 voorbij van het rijtje Szymanski, Brodka, Niedziedzki, Swings (allemaal binnen een halve seconde) en de mannen die achter zich staan achter zich houden. Dan staat hij in beide klassementen bij de beste 12.

  Bloemen daarentegen moet minimaal 4 en waarschijnlijk 5 man voorbij.
 7. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Vandaag van 10:30 tot 20:30 moeten werken dus kon helaas nix zien :( de radio maar op radio 1 gezet..goede keus! Echt veel leuker commentaar dan op tv..Erben doet dat erg goed en enthousiast!! :D
 8. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Precies!! erger me daar altijd aan! zeer goede 500m!! 3000m liep ook goed..behalve t laatste rondje..maar daar zit progressie in! Graf valt dan erg tegen op de 3km..
 9. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  wyborowa is goede vodka.. :wink: mooi Pools feestje voor je..ik heb ook een mini feestje met zilver! Na zdorovie!!
 10. marc_

  marc_ Active Member

  Met dit optreden bevestigt ze toch juist alleen maar hetgeen de commentatoren altijd beweren?
 11. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  nope! goede 500m..3km zowat alleen gereden, was knap..jammer van laatste rondje..staat mooi 5e in t klassement. Als ze een goede 1500m kan rijden morgen kan ze zich voor t eerst op een WK kwalificeren voor de 5km.
 12. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Omdat je niet hebt kunnen kijken, heb je vast ook niet meegekregen dat Graf twee hele domme kruizingen reed in haar rit tegen Rookard. De eerste keer moest ze al een beetje inhouden om Rookard vanuit de buitenbaan voorrang te geven. Twee rondes later versnelde Graf wel vol door om toch nog voorlangs te kruizen, maar moest ze vlak voor de pilon volledig in de remmen om Rookard voor te laten. Door die totaal mislukte kruizing ging Graf in dat rondje van 32.9 naar 34.8 en daar is ze nooit meer van teruggekomen.

  Zonder die wissel had Graf zeker een stuk snellere tijd neergezet.

  En als ik zo naar de klassementen kijk denk ik dat Lobysheva op z'n minst 10e kan worden op dit WK.
 13. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gaat Leenstra nog een Houdini act doen op de 1500 m? Als we er van uitgaan dat de beste 10 van het klassement na 2 afstanden zich zullen plaatsen (Lobysheva via 5e plek, Rookard zal geen 3 plaatsen zakken), dan moet Leenstra iig Voorhuis uit de beste 12 tikken. Park (9e plek op de 3 km) zal zich vrijwel zeker ook plaatsen. Dan moet Leenstra voor de laatste plek dus iig 11e worden in het klassement en dus Takagi (verschil 1.65 sec, vorige week 3.5 sec !) voorblijven. Als 'beloning' mag ze dan haar minst favoriete afstand rijden. :twisted:

  Overigens: m.b.t. Wüst, het zou zomaar kunnen dat ze dit weekend kampioen wordt terwijl ze al haar ritten verliest!?! (Lobysheva 500m, Sablikova 3 km) Morgen moet ze nog tegen Nesbitt (1500m) en Sablikova (5km). Dat zou wel een heel raar record zijn. :cry:
 14. marc_

  marc_ Active Member

  De kritiek is toch dat er zoveel meer inzit dan dat er in 90% van de races uitkomt. Met haar goede optreden hier bevestigt ze alleen maar dat ze daadwerkelijk mogelijkheden heeft die haar altijd toegeschreven worden en dat maakt dergelijke opmerkingen van de heren commentatoren alleen maar relevanter.

  Of je moet het over een andere standaardopmerking hebben die mij dan nooit is opgevallen.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bij de heren is Bloemen kansloos om nog bij de beste 12 te komen. De beste 9 van het klassement na 2 afstanden zijn wel zeker. Beckert werd 10e op de 5 km en is daarmee ook zeker. De laatste 2 plekken gaat het tussen 3 (!) Polen en Swings waarbij Niedzwiedski de beste papieren lijkt te hebben gezien zijn race van vorige week. De laatste plek kan naar Swings gaan maar dan moet ie een van de Polen verschalken. Dat wordt een lastige opgave. Bovendien mag SH Lee hem niet passeren.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je hebt gelijk over de moeilijkere route van Bloemen. Maar er kunnen helaas veel onaangename dingen gebeuren die van wezenlijk belang kunnen zijn. Vandaag ontsnapten Kramer, Swings en Lamb ontsnapten aan diskwalificaties. Maar morgen zou de jury wel eens niet zo coulant kunnen zijn en dan kan één plek al het verschil maken voor het eindklassement.
  Ik hoop er niet op en voor mijn part schrappen ze die lijnregel maar het is een zwaar van Damocles.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Veldrijden heeft het natuurlijk wel makkelijk. Dat is een stukje regionale folklore in Vlaanderen (en net daarbuiten) en een beetje in Tsjechië. Zolang als je alle wedstrijden ook die regionen organiseert krijg je wel een volle bak ja. Schaatsen is een Olympische sport en dan kan je niet zomaar elk WK houden in Nederland.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik geloof dat ik dezelfde conclusie een paar pagina's eerder ook al getrokken heb. :wink: In ieder geval hoop ik dat ze Jorien Voorhuis (0,45 verschil) voorbij gaat zodat ze dan niet de slechtste Nederlandse is en alle commentaren over "ze had zich terug moeten trekken" helemaal nergens meer over gaan. Als Marrit namelijk Jorien Voorhuis voorbij zou gaan en iemand zegt nog "Marrit had Annouk moeten laten rijden" dan zeg kan ik gewoon "Jorien had Annouk moeten laten rijden" zeggen.

  Het verschil met Takagi was op de 1500 in Chelyabinsk 1,09 s, in Astana 0,83 s en op de WB Heerenveen 0,86 s. Vorige week was het ineens 3,51 s inderdaad. Toch moet 1,65 seconde haalbaar zijn, als Marrit in goede vorm is en de vorm is er. Ik weet niet of het mogelijk is om na één nacht ziek en misselijk na een volgende nacht weer helemaal top te zijn.

  P.S. Wüst en Kramer (en De Vries, Blokhuijsen en Verweij) zijn natuurlijk ook lekker bezig, maar daar wordt al genoeg over gepraat, ik concentreer mij op de commentaar over Marrit Leenstra.
 19. Cyclad

  Cyclad New Member

  Typisch Leenstrafanbericht. Of Leenstra of Voorhuis de minste Nerderlandse wordt interesseert me helemaal niet. Wel hoop ik dat Voorhuis gewoon bij de 1e 12 blijft staan en dat Leenstra een goede 1500 meter rijdt.

  Het leek alsof Lenstra gisteren de verkeerde (maar wel zeer begrijpelijke) beslissing nam om te starten, op de 500 meter pakte het echt verkeerd uit. Ik moet echter zeggen dat haar 3 kilometer mij qua opbouw positief verraste. Natuurlijk kan ze veel beter, maar ze reed zeer verstandig en uitermate vlak. Dat duidt op een prima vorm. Wat mij betreft rijdt ze een goede 1500 meter en mag ze zich vervolgens focussen op de finale van het schaatsseizoen, daarin zijn voor Leenstra prijzen te pakken.
  Overigens vond ik Voorhuis de enige die echt tegenviel, ik miste Valkenburg enorm. Leenstra valt niets te verwijten.
 20. Danou

  Danou Active Member

  Wust ligt op koers, maar Sablikova reed Wust op de volgende achterstanden op 5km. '07 op 12,29 '08 op 10,18 '09 op 21,99 en '10 op 16,65sec

  bron: twitter Hersman

  Wust moet dus nog wel een gat slaan op de 1500m om met een gerust hart die 5km in te gaan.

Deel Deze Pagina