WK allround 2019 Calgary 2/3 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Klassen was buitenaards.. ook 2 WR's destijds... die heel lang zijn blijven staan. Zo slecht doet Sablikova het dan nog niet.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nouja ze hebben die keus heel bewust gemaakt, misschien had ze zonder het WK sprint wel gewonnen, maar dat zullen we nooit weten.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat het eerder Takagi was die graag beide toernooien wilde rijden. We kunnen het nog zo zonde vinden dat ze hier niet op haar top was, maar als ze het zelf op deze manier leuker vindt dan moeten we dat respecteren.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dat zou smullen zijn geweest... wie weet volgend jaar. Hopelijk zijn ze beiden nog steeds in de huidige vorm of misschien nog beter.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  :)
 6. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  En geen 10.....mijn favoriete afstand.:(
 7. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Zou kunnen dat het haar eigen keuze was, hoewel ik dat niet erg Japans vind.
  En ik denk dat ze uiteindelijk liever 1 x goud had gewonnen dan 2 x zilver.
  Eens kijken of onze Bertje Johan de Wit nog te grazen gaat nemen en hiernaar vraagt.
 8. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Even een nietszeggende saaie rit voor het vuurwerk, kunnen we de vaatwasser uitpakken
  Peter85 vindt dit leuk.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Vind het anders best een goede rit van Henriksen. Beter dan gedacht. Gaat Semerikov makkelijk voorblijven in AK en 6e worden.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik wil heel graag een lofzang schrijven over Sablikova, maar Bloemen reed goed, dus ik kan het beter doen bij de rit Silovs-Henriksen, met alle respect.

  Wat is Martina toch een absolute supervrouw. We hebben haar wel eens afgeschreven, ik ook in december 2018 na de 5km in Tomaszów, maar dat had ik dus niet moeten doen. Sablikova is een levende legende en die rijdt zonder een grote commerciële ploeg om zich heen. Toch weet ze keer op keer de Nederlandse, Japanse, Canadese en in het verleden ook Duitse concurrentie keer op keer te verslaan. Ook qua techniek, dat eindeloos uitversnellen van bochten en die extreem brede slag, is ze altijd revolutionair geweest. Schitterend om te kijken naar haar stijl op de lange afstanden. En nu bekroont ze dit toernooi met nog maar eens twee wereldrecords. Inmiddels heeft ze er hoeveel gereden? 6:45, 6:42, 6:42, 3:53, nog twee op de 10... op wereldtitels allround staat ze nog achter op Wüst, maar op wereldrecords heel ruim voor. En: ze rijdt evenveel WR's dan Klassen tijdens dat legendarische toernooi! Klassen toen twee, 3km en allround, Sablikova nu ook twee, en dat ware twee stokoude records, 13 en 8 jaar.

  Miho Takagi is natuurlijk een enorm sterke rijdster, maar tegen deze Sablikova viel niet te strijden. Of toch, want ze heeft het geprobeerd. Pas toen ze een paar ronden voor het eind naar de 33.8 ging, was het echt duidelijk dat ze het niet ging redden. Maar toch - de 100m in 10.4 combineren met 7:02 is uniek. Dit seizoen haalde ze vooral veel zilver, plus WK-goed ploegenachtervolging, maar wel op alle drie de wereldkampioenschappen die we hebben, een medaille. Dat gebeurt niet vaak. Zo word je ook niet vaak laatste op de 5km met 7:02. Wat een niveau!

  Van de Nederlandse vrouwen die om brons hebben gestreden, pakte Achtereekte nog verdomd veel terug. Sablikova degradeerde De Jong nog bijna tot figurant, maar toch reed De Jong naar een PR en brons. Dat Wüst hier nog onder de 7:00 zou rijden, zij het nipt, had ik echt niet meer verwacht.

  En de andere drie? Zueva wordt zeker een factor voor de medailles de komende jaren, datzelfde is al het geval voor Weidemann (en dat maakt haar mindere rijden op dat toernooi zo opmerkelijk) en Voronina heeft gepiekt in Inzell, net als de andere Russen.

  Goed, Henriksen en Silovs zijn bijna op de finish, nu Pedersen aanmoedigen. Bloemen heeft het prima gedaan met een tijd waarmee hij bijna WK-goud had gewonnen dit jaar. Semerikov een blamage. Henriksen rijdt een degelijke en Silovs gaat net niet een NR rijden. En dan nu die geweldige strijd tussen NED NED NED en NOR. Laat op de avond, maar moe? De schaatsers wel, maar ik niet hoor!
  HaagscheBluf, SprintMaster, VictorP en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ze lag op schema.. maar ja: 6:42 laat niet echt veel ruimte over. 6:56 zou een mega verbetering zijn voor Takagi.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Niet heel vlak maar wel super symmetrisch

  Screenshot 2019-03-03 at 22.54.00.png

  (34.73-6.09.64-6.08.78)
 13. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

  ik baal ervan dat Sablikova weer heeft gewonnen. Maar ze heeft het wel verdiend.
 14. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Miho heeft gewoon een PR op de 5 km , is 2e op WK allround na vorige week 2e op WK sprint, dus waar hebben we het over.
  Miho heeft het gewoon goed gedaan (en Johan ook)
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Semerikov heeft het potentieel. Maar eerst zal ie de juiste kruising leren.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Silovs was zoveel langzamer dan Bloemen (meer dan een minuut) dat het verschil er niet eens meer bijstond bij de binnenkomst.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De winnende tijd is denk ik net onder de 12:50.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  vorige week werd ze ook 2e.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Gisteren reed Haralds Silovs 6:24 om Sindre Henriksen 6:26, dan zou de Let de betere stayer moeten zijn, maar vandaag was het weer helemaal andersom met 13:54 om 13:30. Soms is schaatsen niet helemaal voorspelbaar.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Pedersen verliest al 2 seconden in de eerste ronde. 36.2, daar draait zelfs Erik-Jan Kooiman zijn hand niet voor om.

Deel Deze Pagina