WK Allround 2013 Hamar

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 13 jan 2013.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De eerste Nederlandse deelnemers zijn bekend:

  Dames:
  Ireen Wust
  Linda de Vries
  Diane Valkenburg

  Heren
  Sven Kramer
  Jan Blokhuijsen

  De overige tickets zullen verdeeld worden tijdens de Grunobokaal. Verder verdienen de Europese landen de volgende tickets:

  Dames:
  Nederland 4
  Rusland 3
  Polen 2
  Tsjechie 2
  Noorwegen 1
  Duitsland 1
  Italie 1

  Heren:
  Nederland 4
  Noorwegen 3
  Polen 3
  Rusland 2
  Belgie 1
  Duitsland 1
  Oostenrijk 1
  Italie 1
  Letland 1
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Dat betekent dus dat er geen mogelijkheid is om ter Mors een WK-ticket toe te wijzen. Zou ze naar het WK willen, dan moet ze zich daarvoor plaatsen via de Gruno Bokaal. Dat scheelt de KNSB weer een dilemma :wink:
 3. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  En dat gaat ze niet doen, denk ik. :wink:
  Wat ik wel jammer vind, ik had haar graag zien rijden.
  Dan moeten er, met name bij de vrouwen waar de topgroep enorm groot is op dit moment, een hoop gaan meedoen.
  Leenstra, Voorhuis, Van Beek, De Jong misschien, en ik vergeet er nog een hele hoop waarschijnlijk.
 4. Cyclad

  Cyclad New Member

  Is de Grunobokaal dan niet in te plannen voor Ter Mors? Wel jammer, maar dat is dan maar zo. Joling, Leenstra, Voorhuis, Van der Weijden: mogelijkheden genoeg!
 5. Danou

  Danou Active Member

  Ik vraag het me af of Leenstra en Van Beek die zullen gaan rijden. Die hebben natuurlijk al een vol programma en het doel is het WK Afstanden. Het is te hopen voor Corendon, de mogelijkheid om nog iets van het seizoen te gaan maken.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Als Ter Mors echt voor de WK wil gaan, zal ze toch ook met dit scenario rekening moeten hebben gehouden. Het is wel erg makkelijk om te verwachten dat je via een aanwijzing dan wel naar de WK mag. Dan ben je ook al bijna twee maanden verder, in vergelijking met de NK. Ik geef Leenstra dan wel goede papieren over 1500 en 3000. Als ze tenminste een 3 km onder de 4.13 neerzet. Op de 1500 meter moet ze minimaal 2 seconden op al die meiden kunnen pakken. En ik zie dat trio niet makkelijk onder de 4.09 duiken.
 7. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Leenstra heeft wel aangegeven de WK Allround te willen rijden dit seizoen. Via een achterdeur. Zij moet dan helemaal weten dat het via dit kwalificatietoernooi moet. Desnoods slaat ze tussen WK Allround en WK Afstanden een WC-weekend (Erfurt) over. En ook Inzell kan ze wel laten lopen. WC-weekend voor WK Allround.
 8. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member


  Als ik Leenstra was zou ik alleen maar meedoen als Ter Mors niet mee doet. Want tegen Ter Mors gaat ze dat normaal gesproken niet redden. Ook mede door het feit dat ze net het WK-sprint achter de rug heeft.
  En dat zou zonde zijn van al haar energie voor de WK afstanden. Daar kan ze beter naar toe werken. De Jong gaat sowieso ook niet. Blijven over Joling, Nauta, Van der Weijden, Nauta, Voorhuis, Ensing en Achtereekte voor één plaats.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als ik Leenstra was zou ik niet zomaar wereldbekers over gaan slaan. Op de 1500 en in het overall klassement kan ze nog goud winnen en ook moet ze zich nog plaatsen voor de WK afstanden en bovendien, een Ireen in deze vorm gaat ze in Hamar heus niet verslaan.

  Als de kwalificatie verloopt via de Gruno Bokaal dan is de kwalificatie toch ook via een grote vierkamp? Toch wel een nadeel tegenover zij die dat niet hebben hoeven rijden.
 10. brabantsneutje

  brabantsneutje Active Member

  Nee geloof ergens gelezen te hebben over klassement 1500, 3000/5000
 11. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Is haar dat overigens verteld dat de Gruno bokaal wel eens de enige mogelijkheid zou zijn. Ik kan me voorstellen dat ze dat niet wist. Ze wist immers ook niet dat ze aan NK allround mocht meedoen tot haar dat verteld werd. Het is haar wereldje niet dus om al die selectieregels te weten??
  Achteraf had ze dan beter aan dit EK kunnen meedoen. Volgens mij was ze gewoon eerste of tweede geëindigd.

  Wie dan wel.
  De Jong, die heeft vlak na dat WK een junior WK af te werken.
  Leenstra? Die moet dan ineen haar training omgooien en daarna komen dan de WC finales en hopelijk voor haar de WK afstanden waarop de focus op 1000 en 1500 zullen komen te liggen.
  Kijk, naar mijn mening kunnen Nederlandse schaatsers (op Ter Mors na) juist geen keuzes maken. Ze zeggen het wel en slaan wedstrijden over, maar als de titeltoernooien aan de orde komen dan willen ze ineens meedoen. Zelfs Wüst was nog in voor de WK sprint, en nu Leenstra weer voor allround.
  Het beste zou zijn dat Joling zich plaatst.
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Is dat op één dag. Ik meen ergens op dit forum gelezen te hebben dat dit een verschrikkelijke combinatie was. Bijna niet te doen.
  O ja dat was bij mijn voorstel om de titeltoernooien met deze afstanden te laten beginnen om een eerlijkere selectie voor de langste afstand te krijgen.
 13. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Oh ik denk het niet. Het is over twee dagen. Overigens dat weekend zie ik geen WC short track. Wel de week daarop in Dresden, maar dat is geen titeltoernooi.
  Dus wie weet doet Jorien toch mee.
 14. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Over welk trio heb je het.
 15. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Gruno Bokaal is 2-3 feb. Zelfde weekend als WC short track in Sotsji. Ik kan me niet voorstellen dat ze die over gaat slaan. En waarom zou ze ook...
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Je hebt gelijk. Dan zal ze inderdaad een keuze moeten maken.
 17. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Maar ik denk niet dat de KNSB erg gelukkig is met deze situatie.
 18. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Het trio dat Cyclad noemde: Joling, Voorhuis en Vd Weijden.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens mij heeft de KNSB altijd een aanwijsplek....

  Maar dat terzijde. Ik heb dan wel heel mooi een overzicht gemaakt van de plekken voor het WK per land, maar het is nog helemaal niet zeker dat die opgevuld gaan worden.
  Het niveau is blijkbaar zo laag, dat er nog wel een aantal limiettijden moeten worden gereden. Deze bedragen 4.20 voor dames en 6.40 voor mannen.

  Bij de dames betekent dat dat Erbanova nog niet gekwalificeerd is. En ik vraag me af of ze nog voor die limiet wil gaan. In dat geval gaat de tweede Tsjechische plek naar Oostenrijk (Rokita).

  Bij de heren zijn er problemen voor Oostenrijk. Smallenbroek (nr 16) heeft net boven de 6.40 gereden. Ook Stefani (nr 17) heeft de limiet nog niet gehaald. Maar wel de Italiaan Cignini, dus die kan in zijn plek. De plek van Oostenrijk gaat naar Zweden, maar ook Andersson heeft de limiet niet gereden. Dus schuift de plek door naar Anesi. Die heeft de limiet ook niet gereden, maar wel zijn landgenoot Giovannini. Vraag is echter of ze die de week voor het WK junioren (in Collalbo!) uit zullen sturen. In dat geval schuift de plek naar Duitsland.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Programmatechnisch zal het voor Ter Mors onmogelijk (ivm WC verplichtingen) zijn om begin februari die skate-off te rijden. Dan is het of haar aanwijzen of niet.

Deel Deze Pagina