Wielrennen

Discussie in 'Wielrennen' gestart door MartijnBlaas, 1 apr 2010.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  De NOS heeft de uitzendrechten van de eredivisie en de Champions league, dat maakt denk ik het verschil. Daarnaast zal een wekelijks programma als studio voetbal ook flink wat kosten.

  Bij de Nederlanders zijn voetbal en schaatsen de meest populaire sporten, bij de Belgen het wielrennen (en het veldrijden) je ziet bij allebei dat van die sporten bijna alles wordt uitgezonden.
 2. jaap

  jaap Active Member

  Bij Sporza wordt allang niet meer alles van het wielrennen uitgezonden.
  Er zijn 300 medewerkers ontslagen want ook bij hun moest er flink bezuinigd worden.

  Bron: Sporza.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Toch heeft Lisan gelijk en kost het voetbal een veelvoud van het wielrennen. Bij de Champions League gaat het om miljoenen, en de eredivisie ook. Contracten in de orde van dacht ik 15 miljoen, al is de top er wel weer af. Die lag er toen Talpa meebood. Bij andere sporten ligt het heel anders: zij willen juist graag uitgezonden worden. Ik kan mij voorstellen dat atletiekwedstrijden (o.i.d) zeggen: kom maar gratis langs. Door de mediaaandacht groeit zo'n sport juist in belangstelling, en het is voor sponsoren erg interessant. Dat beseft het voetbal veel te weinig.

  Als Servais Knaven over de meet komt in Parijs-Roubaix maakt hij z'n shirtje nog even schoon voor de sponsor.
  Als een voetballer scoort trekt hij het gesponsorde shirt juist uit.

  Een schaatser geeft graag een interview voor de tv (of juist met tegenzin) om met de sponsornaam in beeld te komen
  Een voetballer loopt het liefst de pers voorbij.

  Zomaar twee voorbeelden dat het voetbal die belangstelling voor hun sport als heel normaal beschouwd.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind dat er ook erg veel voetbal wordt uitgezonden en ben al blij dat een gedeelte door de commerciële zenders is overgenomen. Als (afgezien van de eredivisiewedstrijden) alle voetbalwedstrijden nou eens naar de commerciëlen gaan (dus ook EK, WK, CL, etc), dan kan de NOS de wat minder dure sporten prima uitzenden. Past ook mooi in het Olympische Spelen plaatje (dat óók bij de NOS moet blijven): daar voeren de minder commerciële sporten juist de boventoon en als de NOS daar meer aandacht aan kan besteden, zijn mensen al beter op de hoogte voordat de OS beginnen.
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind dat je een goed punt hebt maar ik vind als voetballiefhebber ook dat het voetbal veel deskundiger wordt uitgezonden door de NOS. Vooral de eredivisie en met name een EK of WK zou ik echt niet bij een andere zender willen zien. Ik vind de interlands bij SBS bijvoorbeeld tenenkrommend.
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 7. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Wielrennieuws met een schaatstintje ;)

  Oud-schaatser Reidar Borgersen (Noorwegen) is geselecteerd voor het WK wielrennen op de weg, de tijdrit! Hij was dit jaar (en ook vorig jaar) 2e geworden op het Noors kampioenschap tijdrijden achter Boasson Hagen. Nu heeft hij vandaag weer een tijdrit gewonnen en daarnaast Noors kampioen op de 1000 en 4000m op de baan. Dat was voor de Noorse wielerbond goed genoeg om hem te selecteren voor het WK :D

  Hij is vorig jaar wat begonnen met wielrennen en bleek al snel erg goed te zijn en won al wat wedstrijden (tijdritten). Nu rijdt hij dit jaar ook voor een (semi-)profploeg (Joker-Merida) en blijft goed presteren!

Deel Deze Pagina