Wielrennen

Discussie in 'Wielrennen' gestart door MartijnBlaas, 1 apr 2010.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik zie deze post nu pas, en achteraf kijk je de koe in zijn kont natuurlijk, maar die 100:1 lijkt dan wel een grote
  uitbetaling, maar de kans op een uberhaupt een outsider is bij de Gold Race altijd zeer gering. Zeg maar 20 % (doet er even niet toe hoeveel precies). En er zijn zeer veel outsiders ! Dus deze 20 % moet je nog delen door dat aantal. Zo kom je ver onder de benodigde 1 % kans voor Kreder.
  Wat ook meespeelt is dat Garmin niet echt de favoriete ploeg is. Dus als er een Garmin op kop rijdt, zullen alle grote kanonnen daarachter willen rijden.

  Voor de Waalse Pijl zit ik nog erg te dubben. Volgens mij is die Muur van Hoey net iets te steil voor Gilbert. Ook schijnt het parkoers veranderd te zijn, al heb ik me er nog niet in verdiept hoe precies. Wij zijn zelf paar jaar terug in de regio wezen fietsen, dus ik ben bekend met alle klimmetjes. Ze lopen allemaal vanuit het Maasdal naar de hoogvlakte (zuidoost), en het zijn vergeljkbare klimmetjes, die goed 'lopen'. Maar die Muur is andere koek, daar moet je op een strook van 10% lekker rustigaan doen en je sparen voor de laatste 400 meter.
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik heb zowel de Muur als een flink aantal heuvels in Zuid-Limburg gefietst. Naar mijn inschatting moet je ook op de Muur kunnen winnen als je na 250 kilometer Limburgse bergen nog zo dominant de sprint op de Cauberg kunt winnen. Het enige verschil is natuurlijk wel dat de Contadors en Valverdes van deze wereld nu wel meedoen (en dat Gilbert die 250k in de benen heeft). Maar voor de rest zie ik niet waarom Gilbert niet zou kunnen winnen.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Omdat die muur toch echt een stukje langer en steiler is dan het Limburgse hooggebergte, en dus geven de kilo's meer de doorslag. (niet verder vertellen). Goed, ik zat zelf met Valverde ook mis, maar dat kwam omdat hij gewoon even niet goed is. Hij gaat uit mijn lijstje voor zondag. Maar de manier waarop Gilbert af moest haken was gewoon op waarde geklopt. Dit zag je ook al bij de voorlaatste doorkomst.
  Voor zondag is dat natuurlijk andere koek, want die slotkklim in Ans moet hem beter liggen.
  Verder hoop ik natuurlijk dat iedereen hier flink die Nederlanders blijft spelen op VSS.
 4. Edwin

  Edwin Active Member

 5. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik ben benieuwd of haar Londen 2012 plan nog gaat lukken ;)
 6. Alex0991

  Alex0991 New Member

  Even een vraag tussendoor:

  Wie van de forumleden fietst er zelf ook? :D
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vaak naar de universiteit en soms in het weekend een rondje van 40 kilometer op mijn stadsfiets. :-D
 8. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Geen wedstrijden maar zit wel regelmatig op de racefiets
 9. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Ik ook, wedstrijden bij de nieuwelingen. Dit alles voor een goed schaatsseizoen natuurlijk!
 10. jaap

  jaap Active Member

  Denk dat het zaterdag in San Sebastiaan een goede Rabo dag kan worden!
  Verheug me nu al op Steven Kruiswijk, let op hem.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Na de Tour moet ik altijd ernstig afkicken (zo'n leeg gevoel die maandag na de Tour) en ben ik erg blij met San Sebastian. Ruigh doet ook mee en Addy Engels en Niki Terpstra ook hoorde ik ze net vertellen. Mooi dat Kruijswijk ook meedoet. Verder al bekend welke landgenoten we daar kunnen verwachten?
 12. jaap

  jaap Active Member

  Jazeker, echt weer even bijkomen na al dat Tour geweld!
  Bij de Rabo moet de ploeg nog vastgesteld worden, hangt er van af hoe ze uit de Tour komen.
  Gesink zeker niet. Wel vier Spanjaarden die willen knallen daar, om effe Wüst na te praten.
  Verder BMC met Karsten Kroon en Vacansoleil met Rob Ruygh.
  Monique sterkte met afkicken! :D
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Gelukkig is het WK zwemmen begonnen, dat vind ik ook altijd erg leuk om te kijken. Verder afkicken, al is het voor mijn scriptie wel echt beter ;)
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Dat is ook zo vreemd aan die media. Ze hypen de Tour enorm op, maar de Giro en de Vuelta zijn nauwelijks op tv te zien, in Nederland. De kleinere koersen zie je helemaal niet. Dat je voor de rechten moet betalen vind ik nauwelijks een argument: voor het voetbal moet ook betaald worden.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het ook jammer dat andere wedstrijden zo weinig in beeld zijn. Daar doen vaak erg leuke renners aan mee die je nu eigenlijk nauwelijks kent. Alleen de Tourploeg is goed bekend. Als de media er meer aandacht aan zouden besteden, zouden die wedstrijden vanzelf meer "status" krijgen. Dus van mij mag het aantal uitzendingen ook wel omhoog.
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Jullie weten wel dat dat soort dingen ten koste gaan van het uitzenden van schaatswedstrijden? ;) Qua budget bedoel ik.
 17. wereldrecord

  wereldrecord New Member

  We hebben genoeg andere zenders in Nederland zoals RTL 7. Aan de andere kant moeten we ook niet overdrijven. Elk land vindt zo z'n eigen koersen belangrijk. In Nederland en Belgie zijn dat Vlaamse en Waalse klassiekers, in Frankrijk de Franse wedstrijden, in Spanje de Spaanse wedstrijden en in Italie de Italiaanse wedstrijden. De Tour heeft gewoon het geluk dat de wedstrijd in de zomer is, wanneer iedereen vrij is. Mensen kijken vaak sport als ze er tijd voor hebben.
 18. jaap

  jaap Active Member

  Aanstaande zaterdag (30/07) om 15.45 op Sporza België 1 verslag van de Clasica San Sebastian - wielrennen dus!
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ha, mooi dat de Belg het uitzendt! Gelukkig nog iets leuks om me op te verheugen. :D Ik las gisteren dat Rob Ruijgh heeft gezegd dat hijzelf het wel veel van het goede vindt om zaterdag alweer San Sebastian te rijden, dikke kans dus dat hij niet meedoet.
 20. Edwin

  Edwin Active Member

  Wat ik mij dan afvraag. Hoe groot is het budget van de Vlaamse publieke omroep (t.o.v. de Nederlandse publieke omroep). Want met 2 zenders (een derde zender komt er wel aan) zenden zij veel meer wielrennen uit dan de NOS, hebben de Formule 1 live, hebben een gedeelte van het veldrijden en laten vele grote toernooien van andere sporten zien. Natuurlijk hebben zij qua schaatsen veel minder "uitzendkosten" daarvoor.
  Maar bij de NOS zie je de voorjaarklassiekers live, het NK op de weg, De Tour de France, van de een paar najaarsklassiekers en het WK. Sporza laat bijna de hele World Tour zien en vele semivoor- en najaarklassiekers.
  Zendt de NOS bijvoorbeeld de Eneco Tour uit?

  Tevens als iets uitloopt, zoals bij de Tour, hebben de jeugdige kijkers op KetNet pech en wordt dat onderbroken omdat op één om 18:00 het Journaal begint. In Nederland hebben de wielerfans pech omdat Sesamstraat veel belangrijker is dan 2 Nederlanders op het podium om een leiderstrui in ontvangst te nemen.

Deel Deze Pagina