WielerVSS 2013 (14): Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 23 jun 2013.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De "Nederlandse" berg, yeah right...
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  :( :(
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is een Franse berg, 2 jaar geleden Rolland en nu Riblon. Ben allang blij dat Titi niet heeft gewonnen. :wink:
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Haha, die rijd de hele Tour nog geen deuk in een pakje Paturain. :wink:
  Ik was er al bang voor dat het duo het zwaar zou krijgen, wat dat betreft valt het tijdsverlies nog mee. Nu is Mollema ook nog ziek. :( Maar ook weer geweldige strijd gezien: van Garderen wiens ketting eraf springt in de afdaling van de Sarenne, Riblon die onderaan een bocht mist, in een sloot rijd en zo terug komt. Quintana die Rodriguez in de laatste bocht slim inhaalt.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hoe is dat gegaan met van Garderen ? Wat we zagen, was dat hij zijn ketting er niet meer om kreeg. Laer zagen we hem toch weer rijden. Wellicht heeft dat geklooi, en de extra inspanning in de afdaling later, hem net de zege gekost.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Waarschijnlijk heeft ie een andere fiets gekregen, heeft hem zo'n minuutje gekost. Op het vlakke stuk naar Bourg d'Oisans pakte hij Riblon weer terug.
  Het peloton lijkt nu eindelijk te gaan koersen in de afdaling van de Madeleine. Rolland doet met Hesjedal een laatste poging om de bergtrui te veroveren.

  EDIT: Mollema houd knap stand, Ten Dam valt op 1 sec van Kwaadkowski buiten de top 10. Die moet hij er morgen dus afrijden of hopen dat Navarro een patat krijgt.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Benieuwd hoe het vandaag zal gaan, de strijd om de bolletjestrui is nog helemaal open. Ik verwacht dat er weer een groep gaat lopen waar Rolland (heeft gisteren een jas uitgedaan), Nieve (zit steeds met een groepje mee) en Riblon (heeft zich gisteren gespaard nadat ie terugviel) bij willen zitten. Ik verwacht dat de Sky ploeg dit wel goed gaat vinden. Interessant wordt wat de Movistar ploeg gaat doen: zij mogen Nieve niet te veel ruimte geven vanwege de positie van Valverde en kunnen nog voor de bolletjestrui voor Quintana gaan maar dan moet alles bij elkaar blijven. En Quintana kan nog een aanval doen op de positie van Contador. Waarschijnlijk zullen ze dat laatste belangrijker vinden. Ook Rodriguez zal alles opsparen voor een laatste aanval op het podium. Daarom denk ik dat de kans vrij groot is dat een groepje weg kan blijven tot het einde. En dan voorspel ik Riblon voor de bolletjestrui.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hoe slecht het dit seizoen gaat in het VSS, zo goed gaat het nu in mijn weddenschappen. In tegenstelling tot bovenstaande had ik de etappe en de strijd om de bollen goed gelezen: diverse ploegen wilden nog voor de etappe én de strijd om het klassement gaan, groepjes hadden geen kans. De beste klimmers zouden dus de bollentrui gaan verdelen. Ik had op Froome en Quintana gewed. Dat was kassa, al was het niet veel. Gisteren al met Rui costa goed, en de truien van Sagan en Froome.

  Voor het VSS lijkt het Dammer die in het AK goed zit met quintana. Voor het groen waren er legio die het precies goed hebben, waaronder Dammer.
  Voor de bollen is het opvallend dat Quinatana vooral onderin het klassement gespeeld werd, plus Peeterpeer.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De Movistar ploeg was wel erg zeker van Quintana. Belangrijkste keerpunt in deze Tour voor die ploeg (en de VSS) was de waaieretappe waar Valverde eraf ging en Quintana opeens kopman werd. De twijfels vooraf over Contador zijn wel enigszins terecht gebleken. De organisatie doet er om het spannend te maken, verstandig aan om in de komende Tours niet al te lange vlakke tijdritten op te nemen.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  het was helemaal een praktisch perfecte tour. Weinig grote valprtijen, mooi weer, zeker in de weekenden echt een feest voor de Fransen en de vakatiegangers.
  Alleen het publiek begint steeds opdringeriger te worden. Darom voor volgend jaar invoeren:
  - geen dranghekke, da's te lastig, maar waarom niet gewoon een lint waar je achter moet blijven ? Vergeet niet, dat er om de zoveel meter een gendarme staat, die kan met zo'n lint veel beter corrigeren. Dat doen ze wel sowieso, bijvoorbeeld dat je ergens niet op de weg mag komen, maar in bergetappes is dat niet te handhaven.
  - een prijsvraag: wie tackelt op zijn mooist een meeloper. Nu gebeurde dat één keer, maar door er een prijsje aan te verbinden zal dit goede voorbeeld snel navolging krijgen.
  - bij de punten voor de bergtrui mag de slotklim HC iets minder zwaar beloond worden. je bent drie weken aan het sprokkelen, maar op de laatste dag kun je nooit tegen die 50 punten op.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Met alleen op nummer 11 (Kwiatkowski), nummer 16 (Rogers) en nummer 19 (Porte) renners die ik meer tijdrijder dan klimmer zou noemen en verder vooral heel veel pure klimmers (Quintana (2), Rodriguez (3), Fuglsang (7), Navarro (9), Nieve (12), Ten Dam (13), Bardet (15), Moreno (17), Bakelants (18), Schleck (20), Serpa (21), Gadret (22), Anton (23), Rolland (24)) en "gebalanceerde klassementsrenners" (Contador (4), Kreuziger (5), Mollema (6), Valverde (8), Talansky (10), Monfort (14)) in de top ligt de focus al enorm op de bergen.

  Volgens mij is het gewoon zo dat mensen liever naar bergetappes dan naar tijdritten kijken, ik ken maar weinig mensen die liever naar een lange vlakke tijdrit in de Tour kijken dan naar een aankomst op een legendarische col buitencategorie. Jammer voor de betere tijdrijders, maar die zullen dan hun winst maar moeten pakken in de wat langere, minder zware, lopende cols.
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De uitslag:

  Algemeen Klassement
  1. Christopher Froome 6 punten (12 als kopman)
  2. Nairo Quintana 4 punten (8 als kopman)
  3. Joaquim Rodriguez 2 punt (4 als kopman)

  Puntenklassement
  1. Peter Sagan 3 punten (6 als kopman)
  2. Mark Cavendish 2 punten (4 als kopman)
  3. Andre Greipel 1 punt (2 als kopman)

  Bergklassement
  1. Nairo Quintana 3 punten (6 als kopman)
  2. Christopher Froome 2 punten (4 als kopman)
  3. Pierre Rolland 1 punt (2 als kopman)

  Peterpeer doet goede zaken deze Tour de France. Niet alleen scoort hij de meeste punten en verdient hij daarmee drie bonuspunten, ook neemt hij de leiding in het algemeen klassement over van SprintMaster. Het podium wordt deze ronde gecomplementeerd door Svenfan1 (2 bonuspunten) en Jippie (1 bonuspunt). Svenfan1 is daarmee ook de absolute koploper wat betreft het aantal bonuspunten, hij pakte er tot dusver al negen.

  De stand:
  01. Peterpeer 123 (+33)
  02. SprintMaster 120 (+23)
  03. stijnsportgek 118 (+23)
  04. leenstrafan 117 (+27)
  05. dammer 115 (+26)
  06. willempaap 113 (+24)
  06. Sabine 113 (+21)
  08. Jaco 112 (+23)
  08. eddy 112 (+22)
  10. dedeut 111 (+22)
  11. Treedo 107 (+24)
  12. Jan Modaal 106 (+24)
  12. eddycorina 106 (+24)
  14. Jippie 105 (+29)
  15. Duif 104 (+27)
  16. proeme 103 (+23)
  17. sarah 102 (+21)
  18. Boertje 101 (+22)
  19. Svenfan1 100 (+30)
  20. Monique 98 (+21)
  21. Nogevendit 97 (+23)
  22. Mjosaman 85 (+21)
  23. droomteam 79
  24. Cyclad 78
  25. USDutchie 64
  26. Alicja1 58
  27. mhp1988 53
  28. schaatsgirl 47
  29. Tuft 8
 13. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  :D
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Achteraf weet iedereen het beter, maar er komen nu allerlei mensen die fijn wisten te vertellen dat Froome de 'huizenhoge favoriet'was.
  Ondanks dat ie hier conseuent gespeeld is, moet ik toch tegen deze conclusie in gaan: er waren wel degelijk wat twijfels.
  Op de betsites stond ie zo'n 1,6:1. Na zijn demarrage in de Pyreneen zakte die quote opeens naar 1,3. dat vond ik zelf toen nogal hoog, reden om wat in te zetten.

  Sagan vond ik dan wel weer vreemd. die vond ik veel meer favoriet dan Cavendish. Ook daar (succesvol) op gezet (1,8:1).
  Alleen die bollentrui is, zo bleek ook hier, een grote tombola die je van te voren nauwelijks kut voorspellen. Rolland en Quintana werden daar veel gespeeld.
  Zo'n slotrit in de bergen bleek daarvoor te bepalend, dat dat zo loopt is moeilijk te voorspellen drie weken terug, maar op de dag zelf wel.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gezien zijn zelfde reeks als Wiggins vorig jaar neerlegde ook terecht. Het waren juist de concurrenten waar twijfels over waren: Contador had geen geweldig seizoen tot dan, Rodriguez is slecht in de vlakke tijdrit, Evans en Hesjedal hadden al de Giro gereden, A. Schleck reed een heel slecht voorjaar, Valverde had zonder pech in die waaieretappe ook niet meegedaan voor de eindzege, wel voor het podium. Misschien wel de grootste concurrent, Nibali, deed niet mee.
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  jaja, de favoriet, de grote favoriet ook. 1,6, ik hecht altijd veel waarde aan die voorspellingen van de betsites.
  Maar huizenhoog....er kleefden ook nog wat twijfels aan Froome.
  huizenhoge favorieten hebben een quote van 1,3 of zo.

  Ajax-AZ: ajax wint is nu 1,4:1. Dat soort werk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Welke?
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik denk niet dat er twijfels waren over Froome (dat ben ik met SprintMaster eens), maar eerder twijfels over renners als Contador, Rodriguez en Valverde. Froome was niet huizenhoog favoriet (dat ben ik met Nogevendit eens) omdat men er rekening mee hield dat deze Spanjaarden nog wel eens serieus zouden kunnen gaan pieken richting de laatste week (en dat ze daarom iets minder waren in de voorbereidingskoersen). Aangezien deze drie Spanjaarden ook allen voor Froome eindigden in de Vuelta van 2012 hield men rekening met de mogelijkheid dat wanneer ze alsnog in topvorm zouden geraken, ze een serieuze bedreiging voor een Froome in topvorm zouden kunnen vormen.
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  het zit m in de terminologie.
  Huizenhoog favoriet is 1,2 tegen 1, 1,3 tegen 1 of nog lagere quote.
  Bij 1,6 tegen een kan er nog van alles mis gaan, dat noem ik dan twijfels.

  Het is drie weken fietsen in Frankrijk, dan kan er van alles mis gaan.
  - een val
  - ziekte
  - en vooral: die zware derde week
  - Froome is erg sterk met zijn punch, maar valt daarna toch terug., en vooral....
  - Hoe sterk is Contador precies, kan ie lang mee ?

  Daar wordt dan door de markt, dus door wedkantoren en betters op die markt rekening mee gehouden,
  zie ook http://plazilla.com/ajax-en-psv-nog-altijd-favoriet-bij-de-bookmakers (gaat niet zozeer over voetbal)
  Al rekenend en gokkend komen zij op een quotering van 1.6

  Ook ik vond dit wat aan de hoge kant, en heb iets gezet op Froome.

  Toen Froome in de eerste pyreneenrit aanviel, en Contador moest lossen, werd er veel meer duidelijk.
  Punt 5 viel weg, bovendien was punt 1 al wat voorbij. De quote Froome schoot omlaag (zijn winstkansen schoten omhoog)
  maar nog niet zo explosief vond ik. Ik heb toen wederom gezet, op quote 1.32. Ook dat vond ik toen nog aardig.

  Ten slotte werd me in de laatste Alpenrit duidelijk hoe de hazen liepen. Diverse ploegen zouden voor etappe of klassement gaan, het peloton
  (alle favorieten) zou bijeen zijn voor de slotklim, en de prijzen zouden verdeeld worden onder de beste klimmers.
  Dat waren niet meer Riblon en Rolland. dus heb ik Froome en Quitana voor de bollentrui gezet, beide.

  Het zit m dus in de terminologie wat de een favoriet, zwaar favoriet, huizenhoog favoriet, de te kloppen man etc etc vind.
  ik hang er liever de getalswaarde van de quote aan. 1.6 vind ik dan niet huizenhoog.
  Cancellara heeft wel eens, voor Roubaix, 1.3 gehad.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar een eendagskoers is anders, dan zijn er minder factoren dan in een wedstrijd over drie weken. Uiteraard kan iemand dan nog meer favoriet zijn.

  Verder sluit ik me bij dedeut aan over de afgelopen Vuelta, Froome is niet onoverwinnelijk en hij had nog nooit een grote ronde gewonnen. Logisch dat mensen hem dan niet heel erg dik favoriet maken.

Deel Deze Pagina