Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 31 jan 2009.

?

Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

 1. Håvard Bøkko

  0 stem(men)
  0,0%
 2. Enrico Fabris

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Wouter Olde Heuvel

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Bob de Jong

  4 stem(men)
  40,0%
 5. Chad Hedrick

  0 stem(men)
  0,0%
 6. iemand anders, nl.

  6 stem(men)
  60,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. SchaatserBob

  SchaatserBob New Member

  Ik denk dat Jan hem gaat winnen, na de pech op de 1500m is die gebrand om toch nog een sterke race neer te zetten
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Jan kan een aardige 10 rijden maar is zeker geen specialist. Het zou mij erg verbazen als hij beter rijdt dan Sven en Bob de Jong.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nog een paar wedstrijden, dan kunnen we de kop van dit onderwerp veranderen in:

  "Wie was de laatste die Sven Kramer heeft verslagen"
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar in de tussentijd kunnen we doen "wanneer wint Kramer zijn eerste wedstrijd?"
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zeg: de wereldbeker begin december in Heerenveen.
 6. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Het was dus eerst Bergsma en toen Bob de Jong.
 7. abcdefg

  abcdefg New Member

  Sven is dan wel verslagen dit weekend, maar hij werd verslagen omdat hij wegens een blessure niet optimaal heeft kunnen trainen en dus achterstanden heeft tov de rest.

  De vraag 'wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaa?' staat wat mij betreft dan ook nog overeind. Een Sven Kramer in goede doen dus. Wie biedt? :) Ik geeft op dit moment Bob de Jong en Bergsma de meeste kans. Lee lijkt zijn goede prestaties niet echt door te trekken helaas....
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je hoeft heus niet zo veel getraind te hebben om toch snel te rijden (schaatsen is 80% techniek). Dat is een hardnekkig miverstand! Hij teert natuurlijk wel op een jarenlange ervaring en dat heeft hem veel geholpen.
  Dan kan hij zichzelf wel in de underdog rol praten maar dat is dan erg ongeloofwaardig. En je doet m.n. Bergsma ook gewoon te kort, die heeft gewoon erg goede tijden gereden. Als je wel meedoet maar achteraf excuses zoekt voor een nederlaag is dat erg zwak. Het doet me denken aan bepaalde Duitse tennisers in het verleden.
 9. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Beetje flauw natuurlijk. Op het moment dat hij wint is hij in goede doen en als hij verlies dan is hij natuurlijk niet in goeden doen. Wat mij betreft is hij dit weekend op waarde verslagen.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nou, helemaal op waarde vind ik dat niet, het ging nog niet om het echie, en de een stop er meer in dan de ander. Kramer gebruikte de afstand meer om weer eens voor het eerst in competitie uit te komen, de anderen reden meer echt een kampioenschap, en de mensen die voor de WC tickets echt moeten strijden kenden afgelopen weekend al een echt piekmoment. Dat zijn gewoon verschillen. vandaar ook dat ik niet p Kramer gegokt heb (in VSS bijv)
  Maar gezien alle perikelen schat ik Bob de Jong op de 10 echt beter in, ook gezien zijn 10 sec voorsprong.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat ben ik echt niet met je eens. Iedere schaatser roept altijd dat de basis voor een goed seizoen in de zomer gelegd wordt. Als je een slechte zomer draait, schijn je 's winters niet echt lekker te rijden. Ik heb toch wel de neiging om al die schaatsers te geloven, ik neem aan dat ze weten waar ze het over hebben. Als je dan nog bedenkt dat Sven in de zomer maar half mee heeft kunnen trainen, dan kunnen we zeker van een trainingsachterstand spreken. En uiteraard mist hij ook wedstrijdritme omdat hij vorig seizoen helemaal niet heeft gereden. Als je dan je eerste 10 km in 13.09 rijdt, dan is dat zelfs voor Sven met al zijn ervaring en zijn goede genen een heel uitzonderlijke prestatie. Het blijft immers toch een mens en is geen robot.
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  De wedstrijd als training zien. Trainingsachterstand hebben. Niet voluit gaan. En zo kunnen we nog wel meer zeggen over de 3e plaats van Sven Kramer.
  Het is niet 'des Svens' om te verliezen. Sven had gisteren niet meer in huis. De laatste ronden reed hij niet echt ontspannen. En of Douwe en Sven hadden afgesproken bij elkaar te blijven of dat Sven besloten had om een tijdje met Douwe mee te gaan en de laatste ronden te ontsnappen: iets meer dan 2 seconden verschil is weinig als je tegen een marathonner schaatst die al jaren geen 10 km gereden heeft.
  De snelheden van beiden logen er niet om.
  Bob de Jong heeft gewoon een goede race gereden. Als je hem de laatste jaren hebt gevolgd, dan heb je zijn progressie kunnen zien.
  Als Sven zichzelf nog niet goed genoeg had gevonden, had hij niet mee gedaan.
 13. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Los van of Kramer wel of niet goed was, de 12.57 van De Jong is een ijzersterke tijd en een kampioenschapsrecord. Een tijd die Kramer ook alleen in supervorm kan/kon rijden. Kramer is dit weekend echt op waarde geklopt, ook in zijn 2009-vorm betwijfel ik of hij deze tijd aan had gekund.

  Maar goed, da's allemaal makkelijk praten: als-als-als. 12.57 is gewoon een dijk van een tijd.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat ben ik wel helemaal met je eens: Bob de Jong heeft laten zien heel goed in vorm te zijn en 12.57 is een supertijd. Ik denk dat de "oude" Sven daar aan had kunnen komen, maar nu kon hij dat nog niet, zelfs niet als hij wel helemaal tot het gaatje was gegaan. Het doet in ieder geval idd niets af aan de prestatie van Bob, die was gewoon heel erg goed.
 15. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  De vraag is of we de "oude" Sven ooit nog gaan zien. Hij heeft voor zijn blessure zelfs in Olympische vorm zijn eigen tijden niet kunnen benaderen. In plaats van groei alleen maar langzaam dalend. Dat hij nu niet in vorm is ok.. maar dat zal een Bob de Jong ook niet zijn. Die zal echt een superpiek hebben liggen bij WK afstanden. Dat is voor hem de enige wedstrijd van het seizoen.
 16. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Twijfel jij daar dan aan Krizz. Als je nu ziet wat voor progressie hij maakt in twee weken, dan kan het toch haast niet anders dat Sven kramer weer de oude wordt op de 5 en de 10 km. Wie rijdt er na zo'n afwezigheid 7.19 en 15.09. Hedrick, Fabris, Uytdehaage om er maar een paar te noemen is het nooit meer gelukt na een mindere periode. Maar Kramer is dan toch van een andere planeet. Wel denk ik dat het wel eens lastig kan gaan worden op de allround toernooien. Hij heeft totaal geen competitie op de kortere afstanden. Daar maak ik me wel wat zorgen. Want ik blijf erbij dat competitie nodig is om beter te worden. Daarom wil hij ook alles rijden wat hij kan rijden. Dat geldt niet alleen voor Kramer maar ook voor Kuipers en Gerritsen bijvoorbeeld. Dat kan nog wel eens lastig worden.
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik heb het geloof dat Sven zo'n uitzonderlijk talent is dat hij weer de beste van iedereen kan zijn. Hij is zo sterk geweest en zo lang ongeslagen. Ook fysiologisch zit hij gewoon uitstekend in elkaar en mentaal is hij natuurlijk heel sterk. Ik geloof dat die klasse vanzelf weer naar boven komt met meer trainingsuren en wedstrijdhardheid. Heel simpel omdat ik denk dat Sven in de basis gewoon beter is dan de rest.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk er ook zo over: Sven heeft nu eenmaal goede schaatsgenen en hij heeft laten zien dat hij die nog steeds heeft. Tel daar een paar wedstrijden bij op en hij kan makkelijk een stuk harder dan afgelopen weekend. En ik blijf erbij: zo groot is dat gat niet. Op de 10 km hoeft hij "maar" een halve seconde per ronde harder en hij zit aan de tijd van Bob. Op de 5 km scheelde het nu al bijna niets. Ik heb er vertrouwen in dat we de oude Sven wel terug gaan zien. En ik geloof ook dat ik er nu genoeg over heb gezegd. :wink:
 19. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  @JanBlokland.. Ja ik twijfel er aan of zijn top toch niet een stapje minder is als zijn top voor de blessure. Hij zal dan toch kwetsbaarder zijn.
  Daarnaast is de vraag of de blessure wel helemaal weg is.. ik krijg een groot Hein Vergeer gevoel hierbij.. ook een onbegrijpelijke pijnlijke dijbeenblessure waarvan de oorzaak en de mogelijke genezing nooit helemaal duidelijk zijn geworden. Bij zwaardere belasting meteen weer sterke terugval.
  Let wel.. dit is puur mijn gevoel wat ik krijg momenteel en dus niet iets wat ik wil voor Sven.
  Van mij mag die superieure Sven weer terug die als eerste onder de 6.00 rijd op de 5k.
 20. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Ik krijg meer het Gerard Kemkers gevoel. Je weet wel met zijn Zwabbervoet. Dat was net als bij Kramer een neuro-motorisch probleem. Overigens zie ik het iets positiever in dan jij. Al denk ik niet dat hij weer de alleenheerser gaat worden die hij was.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina