Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 31 jan 2009.

?

Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

 1. Håvard Bøkko

  0 stem(men)
  0,0%
 2. Enrico Fabris

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Wouter Olde Heuvel

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Bob de Jong

  4 stem(men)
  40,0%
 5. Chad Hedrick

  0 stem(men)
  0,0%
 6. iemand anders, nl.

  6 stem(men)
  60,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Cyclad

  Cyclad New Member

  Op de individuele afstanden (5 en 10 kilometer) zie ik Sven voorlasnog als onklopbaar.
  Op de 1500 meter zijn Morrison en Davis gewoon beter, dus die afstand laat ik buiten beschouwing.
  Als allrounder is Sven de sterkste, Havard Bokko lijkt niet dichterbij te komen.
  Koen Verweij wordt goed, maar ik zie in 1 man iemand die Sven op allroundtoernooien het vuur snel (vanaf 2010) aan de schenen gaat leggen: Trevor Marsicano. Wat een supertalent.
 2. vergeer

  vergeer Well-Known Member

  Die jongen loopt over van ambitie en wilskracht. Vergeet niet dat hij vorig jaar nog werd verslagen door 3 nederlandse jongesn op het WK junioren. Een jaar later heeft hij ze alle drie te pakken, dan heb je gewoon vreselijk hard getraind.
  Ik vraag wel af of hij de 10k aan gaat kunnen. Hij is volgens mij te explosief en opgeblazen om goed te kunnen stayeren. Aan de andere kant is hij nog erg jong en er zijn meer geweest uit de USA die met meer aanleg voor de kortere afstanden ook hele goede 10k reden...
  Het is in ieder geval iemand die voor een frisse wind zorgt en wie weet trekt hij Hansen wel mee, want daar verwacht ik persoonlijk nog meer van. Voor het USA achtervolgingsteam zijn dit natuurlijk mooie tijden.
 3. 41O

  41O Member

  Koen Verweij!
 4. ewax

  ewax New Member

  Ik vrees Harvard Bokko bij de olympische spelen. Het gaat nu gewoon te goed... Maar ik hoop dat ik het mis heb.
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  De versnelling van Koen Verweij op de 5km in Utrecht gister was indrukwekkend... Zoals Kramer het ook wel eens doet. De rondetijden van Verweij gingen naar de 32, waar Kramer naar de 28-29 gaat bij een versnelling, maar dat komt ook deels door het verschil in (snelle) baan. Verweij kan het kunstje in elk geval ook, zij het dat hij het nog niet met zoveel snelheid kan. Als hij zijn ontwikkeling door kan zetten kan hij een hele grote worden.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als iedereen deze poll donderdag had moeten invullen, had misschien 5 of 10% Trevor Marsicano geroepen. Nu na het weekend is dat aantal gestegen tot zeker 30 of 40%. Nou denk ik dat Trevor een goede allrounder gaat worden met een sterke 1000 en 1500 meter, maar of hij al lange afstanden gaat winnen weet ik niet. Ik vraag me ook nog steeds af of hij meer een Chad Hedrick is (1500 en 5000) of meer een Shani Davis (1000 en 1500). Voorlopig lijkt hij een alleskunner.

  Disclaimer: Deze getallen zijn volledig uit de lucht gegrepen.
 7. Timm-E

  Timm-E New Member

  Noemt iedereen nou Marsicano omdat die afgelopen weekend zo goed reed? Vooralsnog is dat zijn enige internationale écht goede uitslag. Daarvoor was alles subtop. Bovendien moet Marsicano het denk ik iets meer van z'n 1000/1500 hebben dan de 5k/10k.

  Ik denk dat in de loop der jaren de boel wat naar elkaar toe groeit. Bokko en WOH worden beter terwijl Kramer niet meer beter wordt. Die blijft zelfde niveau, totdat die te oud wordt en gaat afbrokkelen (en dat zal sneller gebeuren dan bij WOH en Bokko). Ik denk dat de komende 2/3 jaar Kramer nog absolute nummer 1 blijft, maar tegen die tijd zijn Bokko en WOH de eersten die hem kunnen verslaan.

  Daarnaast heb je types als De Jong, die zomaar een onverwachte uitschieter kunnen hebben. Mocht dat nog eens gebeuren, dan zal het zo onverwacht zijn en in een rit ná Kramer, dan Kramer zich vergist heeft. Denk ik...
 8. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Dat is een scenario dat ik ook nog wel mogelijk acht. Bob de Jong rijdt een sterk seizoen dit jaar, en de 10km in Rusland was goed. En Kramer rijdt soms op halve kracht, dat zou een mogelijkheid kunnen bieden als De Jong eens na hem zou mogen starten.

  Eén ding is dan wel zeker: Kramer zal dan zó kwaad worden dat hij de volgende wedstrijd óf een WR rijdt, óf zoveel kracht op z'n schaaten loslaat dat de bruggen breken.
 9. schaatskees

  schaatskees Active Member

  Op basis waarvan zeg je dat Kramer niet meer beter wordt?
  Hebben we sowieso eigenlijk al eens alles gezien wat die jongen in huis heeft?
 10. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Als je het mij vraagt niet, helaas. Hopelijk krijgen we dat bij de OS wel te zien, dat zou een mooi spektakel worden.
 11. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Vind je het gek dat velen Marsicano noemen. Die jongen ontwikkelt zich pijlsnel de laatste 3 jaar. Elke wedstrijd is hij weer een stap beter. Ook de laatste wedstrijd was hij weer beter dan de vorige. Is het dan braar dat sommigen gokken (dus niet zeker weten) dat hij Sven Kramer gaat verslaan op een goede dag. Overigens sluit ik niet uit dat ook Kramer zich nog een stapje gaat verbeteren.

  Natuurlijk heb je ook gelijk dat de toekomst voorspellen koffiedikkijken is. Misschien breekt marsicano morgen zijn been. Heeft Fabris plotseling bij het WK afstanden zijn supervorm weer terug. Raakt verheijen ineens weer in vorm en rijdt hij een rit waar hij wordt opgejaagd door Bob de jong waardoor hij Kramer nipt verslaat. Wie weet krijgt Kramer wel een verkoudheidje 2 dagen voor het WK?
 12. schaatskees

  schaatskees Active Member

 13. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ik hoop dat Bokko sven gaat verslaan op de OS want dat zou wel heel gaaf zijn.. ik blijf in Bokko geloven en denk dat hij zeker de stap kan maken om Sven te verslaan!

  wat Noren die ik in Berlijn sprak geloven dat Chad de man is die Sven zou kunnen verslaan omdat hij zo'n vechtmentaliteit heeft en niet van verliezen houdt.. ik denk ook dat als Chad weer echt goed wordt hij wel een concurrent is..

  en trevor marsicano gaat hard op moment wel vooralsnog op de 1500m, maar denk dat die ook wel doorgroeit op de 5 en hopelijk 10km!
 14. Timm-E

  Timm-E New Member

  Op basis van helemaal niks... Pure gok. Heb zo het gevoel dat hij niet meer beter kan (of zal) worden. Misschien hebben we nog nooit gezien wat hij écht in huis heeft, maar dat gevoel heb ik niet...
 15. Madeleine

  Madeleine New Member

  Ik zie Chad Hedrick wel tot iets geks in staat, in een rechtstreeks duel met Sven.
 16. guus

  guus New Member

  Chad Hedrick is een oude man die nooit meer zijn oude niveau zal halen. Op basis van helemaal niks natuurlijk, pure gok, maar dat is hoe ik erover denk.
 17. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Chad is 3 jaar jonger dan Bob de Jong (29). We weten allemaal wat voor kunstje Bob 3 jaar gelden flikte. Dus wie weet.
 18. Tholdos

  Tholdos Member

  Bob de Jong is nog geen 5 maanden ouder dan Chad Hedrick, maar even goed acht ik Chad ook nog wel in staat om volgend jaar voor de OS nog even een laatste keer te vlammen. Ongeacht of dat wel of niet lukt, gaat-ie daarna met schaatspensioen, vermoed ik.
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Bob de Jong is van 13-11-1976 en Chad Hedrick van 17-04-1977 dus volgend jaar bij de spelen zijn ze 33 en bijna 33.
 20. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Als Chad het doet is het idd op de OS, maar ik denk het niet meer. Verder verwacht ik niks van hem en ik denk ook dat hij stopt na Vancouver.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina