Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 31 jan 2009.

?

Wie is de eerste die Sven Kramer gaat verslaan?

 1. Håvard Bøkko

  0 stem(men)
  0,0%
 2. Enrico Fabris

  0 stem(men)
  0,0%
 3. Wouter Olde Heuvel

  0 stem(men)
  0,0%
 4. Bob de Jong

  4 stem(men)
  40,0%
 5. Chad Hedrick

  0 stem(men)
  0,0%
 6. iemand anders, nl.

  6 stem(men)
  60,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik snap al die twijfels niet zo. Hij heeft tenslotte laten zien op de 5 en de 10 km van het NK dat hij nu alweer meedoet met de besten. In de tijd van de zwabbervoet en de blessure van Hein was dat anders: zowel Kemkers als Vergeer hebben nooit meer mee kunnen doen met de besten. Als Sven nou had aangegeven dat hij toch weer last had gehad van zijn blessure, dan was het ook weer een ander verhaal, maar hij heeft juist meerdere keren gezegd dat hij nergens last van had. Zijn probleem nu zit hem veel meer in het hebben van een trainingsachterstand en dat is door het rijden van wedstrijden op te lossen.

  Al met al heb ik zelf ook nog wel een beetje twijfels, namelijk of hij idd weer de alleenheerser gaat worden die hij was. Dat zullen we moeten afwachten, maar ik sluit het zeker ook nog niet uit.
 2. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Kramer heeft in het verleden aangetoond dat hij blessures en andere tegenvallers niet meldt, althans niet vooraf. Hij heeft dat in een interview al eens toegegeven omdat hij zijn tegenstanders geen bloed wil laten ruiken. Dat maakt het lastiger in te schatten of het niet meer terugkomt: we zullen dat pas weten wanneer hij slecht presteert. Die bovenbeenblessure hoorden we pas ook in de loop van vorig seizoen, want daarvoor was het verhaal dat hij even een rustperiode had en rustig aan ging doen, en met een trainingsachterstand begon. De NK afstanden kwamen toen 'te vroeg'. Pas wanneer duidelijk werd dat de blessure niet overging en de rest van het seizoen moest missen heeft hij het bekend gemaakt.

  Daarnaast verwacht ik ook niet dat hij net zo dominant terugkomt als de 4 jaar tussen Turijn en Vancouver. En zo vreemd is dat niet: zo'n dominantie is er sinds Heiden niet meer geweest. Wotherspoon, Romme, Ritsma, Davis: allemaal dominante wereldtoppers gedurende een aantal jaar, maar nooit zoals Kramer. Ze wonnen hun afstanden en kampioenschappen 'doorgaans' voor een jaar of 2-3, maar werden soms op waarde geklopt. Kramer had 1 jaar waarin hij meedeed met de wereldtop en de 4 jaar daarop won hij alles (exclusief een 10km allround toen hij ziek was en een 5km toen hij wegens gemakzucht verloor op een paar hondersten).

  Dat hij zo'n dominantie 1 keer heeft gehad is al super, maar verwachten dat het maar doorgaat na een onderbreking zou ongekend zijn. De kans daarop schat ik niet heel groot in. Maar, ik verwacht wel dat hij net als de eerder genoemde 4 namen de komende jaren zeker een wereldtopper blijft en zeker belangrijke wedstrijden gaat winnen. Alleen niet meer alles.
 3. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Volgens mij was het ook echt zo dat Sven vorig jaar eerst echt rust wilde nemen en dat die blessure pas aan het eind van de zomer de kop op stak.

  Ik snap je punt met dat Sven niet helemaal eerlijk is. Maar als het goed gaat met Sven heeft hij van die pretoogjes en die heb ik de laatste tijd meerdere malen gezien bij hem, voor mij een goed teken!
 4. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Het EK-allround is het eerste toernooi waar Kramer weer echt om de winst zal willen strijden, dus de vraag wie Sven Kramer als eerste zal verslaan is eenvoudig te beantwoorden nl.: JAN BLOKHUIJSEN. Op de 500 zal Jan waarschijnlijk wel een halve seconde rapper zijn en op de 1500 ongeveer een seconde schat ik in, bij elkaar zo'n 8 sec voorsprong voor de 5km, daar wint Sven er 2 en dan moet Jan ongeveer 12 seconden zien te verdedigen op de afsluitende 10km en daar zie ik hem toe in staat. Skobrev en Bøkko gaan ook heel close komen, mocht Håvard een keer weer een goede 500 weten te rijden (lees: beste van de (top-)allrounders), dan zet ik mijn fiches in op de Noor.
 5. abcdefg

  abcdefg New Member

  Zit jij ook op het Ajaxforum? Daar kan ik me namelijk ook wel in jouw posts vinden. Al denk ik dat Blokhuijsen aan 12 seconden voorsprong ten tijde van het EK niet meer voldoende heeft om Sven voor te blijven. Kramer maakt aantoonbaar progressie gezien zijn tijden in trainingswedstrijden en het NK afgelopen weekend. Ik ben niet zo'n Sven-fan en let dus ook niet zo op zijn voorkomen, maar als fans (Sabine) zeggen dat hij weer wat uitstraalt, dan lijkt me dat een teken dat hij op de goede weg zit en dit zelf ook weet. En ik denk dat hij en Kemkers ook wel berekend hebben dat hij op de grote toernooien er weer wil staan. Maar ik verwacht zeker een spannende strijd tussen Kramer en Blokhuijsen waarbij Sven echt tot het gaatje zal moeten gaan.

  Dat Blokhuijsen de eerste is die Kramer echt verslaat, op de all round dat, daarin geef ik je denk ik gelijk. In hem zie ik het meeste potentie. Denk dat bij Bokko en Skbrev het beste er wel af is. Zeker Bokko staat al jaren stil in zijn ontwikkeling, mn op de lange afstanden.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dus jij denkt dat Kramer niet voor de winst reed op de 5 km? Ik denk dat je dan toch flink hebt lopen slapen. Hij is gewoon VERSLAGEN door Jorrit Bergsma (en Bob de Jong) en dan moet je niet aan komen zetten met 'hij heeft een trainingsachterstand' of ' hij reed geen perfecte race' als hij er alles aan heeft gedaan om wel te winnen.
 7. abcdefg

  abcdefg New Member

  Sven heeft zelf aangegeven dat hij weer wedstrijdritme op wilde doen en het hem niet om de titel te doen was volgens mij. Hem kennende had hij die natuurlijk graag willen winnen. Het feit dat hij zn bronzen medaille weggeeft geeft al aan dat hij niet blij is met een 3e plek. Maar hij kwam op mij over dat hij echt wel wist dat hij nog niet in vorm was en de titel waarschijnlijk te hoog gegrepen was. Of heb ik dit verkeerd gezien? Svenfans, wat is jullie oordeel?
 8. Wennemarsmania

  Wennemarsmania New Member

  Dat vind ik dus echt onzin. Wil wel met je meegaan dat hij wel voor de winst leek te gaan op de 5, maar vind niet dat dat betekent dat je dan niet mag zeggen dat hij geen perfecte race reed, of dat hij een trainingsachterstand heeft. Dat zijn toch twee feiten of zie ik dat verkeerd? Er zijn bepaalde feiten rond de 5km, Bob reed geen perfecte race, Bergsma versloeg alle lange baners op waarde, Sven reed geen perfecte race, en Sven mist duidelijk wedstrijdritme en zou heel goed een trainingsachterstand kunnen hebben, en de BAM formatie heeft duidelijk profijt van het feit dat ze al wedstrijden hebben gereden. Allemaal feiten, snap niet dat jij vind dat we feiten niet mogen vermelden. Heel vreemd.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Er worden steeds maar weer excuses gezocht voor de nederlaag van Sven. Waardoor men vind dat deze nederlaag niet mee zou mogen tellen. Dat vind ik krom. Niets meer, niets minder. Hij heeft verloren, klaar, daarmee einde discussie.
 10. naomie70

  naomie70 Active Member

  Dat zegt toch ook helemaal niemand? Ja hij is verslagen en ja hij was niet goed genoeg. Allemaal feiten wat klopt. Maar je kunt ook niet verwachten dat hij na 1,5 jaar eruit te zijn geweest zo maar even wint. Hoe graag hij dat zelf ook wilde, want hij kan zeker niet tegen zijn verlies, hij wist dat dat normaal gesproken niet mogelijk was. Maar hij heeft zijn best gedaan en meer zat er voor nu nog niet in. En ja, dat heeft mede met zijn trainingsachterstand te maken en het feit dat hij wedstrijdritme mist. Niemand haalt hiermee de prestatie van Bergsma en Bob onderuit. Die hebben het beide super gedaan en hebben Sven op waarde geklopt. Wij bekijken het alleen positief en zien dat het weer de goede kant met Sven opgaat en zien het daarom met vertrouwen tegemoet. Ik zie het probleem daar niet van in..
 11. RobertJ

  RobertJ Member

  Om heel eerlijk te zijn: dit is echt een discussie om niks.

  Sven is verslagen. Klaar. Door wie? Jorrit Bergsma en later unser Bob.

  Maak een nieuw topic aan en gooi daar de discussie los over wie er het EK Allround/WK allround/WK afstanden gaat winnen. Lijkt me een veel interessantere discussie dan het ontkennen van een verloren wedstrijd omdat iemand niet helemaal in vorm was.
 12. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Beste Robert, waarom een discussie voor niks. Daar is dit forum toch voor. Je mag toch allemaal een mening hebben over hoe men denkt over Kramer. Over het algemeen zijn de reacties best wel positief. Iedereen weet dat Kramer nog niet super is. Ook ik ben van mening dat hij echt wel voor de overwinning ging, maar daar is toch niets mis mee als dat niet lukt. We moeten alleen uitkijken dat we Bergsma en de Jong daarin niet tekort doen. Want dat waren puike prestaties.
 13. Wennemarsmania

  Wennemarsmania New Member

  Wie ontkent dat hij verloren heeft dan? Mensen proberen gewoon te kijken waarom Sven verloren heeft, en wat de redenen zijn voor zijn lagere niveau. Deel van een gangbare discussie op een forum over sport. Anders kun je net zo goed alleen de uitslagen bekijken in de krant of op teletekst, dan heb je niks anders als scorebord journalistiek. Juist de leuke kant van een forum is dingen bespreken met mensen. Maar ontkennen dat Sven nog niet top is, en alleen verloren heeft op kwaliteit slaat natuurlijk nergens op. Sven heeft tenslotte aangetoond dat hij de tijden van Bergsma en Bob kan rijden in Heerenveen, dus is het toch logisch om te kijken waar Sven staat in zijn comeback?

  UIteraard is het belangrijk te zeggen dat Bergsma en De Jong geweldige tijden hebben gereden, maar dat neemt niet weg dat ook andere feiten besproken mogen worden.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  ik denk dat we pas veel later in het seizoen kunnen zeggen of Kramer gewoon niet meer in oude doen is of dat het nu een trainingsachterstand, wedstrijd-tekort etc is?

  Is ook niet boeiend: hij is er weer en is nu verslagen. Als de stijgende lijn zich voortzet komt hij weer om de echte winst meedoen, nu nog niet...
  Dat komt allemaal later wel...

  (we hebben het toch ook niet over de trainings/wedstrijdritme achterstand van anderen?)
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga helemaal met Naomie70, Wennemarsmania en Mi mee: Sven heeft verloren, dat ontkent niemand, en we zijn aan het uitvinden of dat definitief is of tijdelijk. Ik ga vooralsnog naar tijdelijk omdat zijn tijden op het NK alweer een stuk beter zijn dan tijdens de trainingswedstrijden. Er is dus progressie en zolang er progressie is, is er een kans dat hij over een tijdje weer de beste is. Het is allemaal eigenlijk erg simpel.
 16. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Jep da bin ich auch, leuk om te horen als iemand het wel eens met je eens is :D . Bøkko laat elk toernooi wel ergens wat liggen, vaak meteen al op de 500m wat totaal onnodig is, want geen allrounder kan zoals hij onder de 10 openen. Als wereldkampioen 1500m is daar ook winst te halen en op de 5 en 10km moet hij dan gewoon de schade zien te beperken. Op die afstanden is hij overigens ook gewoon wereldtop, dus hij heeft in principe alles in huis om een keer een titel te pakken. Heb het even opgezocht: op de EK (2x 2e, 3e, 4e en 5e) en op de WK (3x 2e, 3e, 4e en 6e). Je zou er medelijden van krijgen :) .

  Verwacht ook weer spannende allround-toernooien en hopelijk pakken de Nederlanders daar een paar hoofdprijzen, want met de WK-sprint in Calgary mogen we van de sprinters daar niet al teveel verwachten ondanks het gestegen niveau, de Aziaten en Noord-Amerikanen profiteren doorgaans meer van die supersnelle banen (zoals wij H'veen hebben voor de WK-afstanden). Benieuwd of er dan weer grenzen worden geslecht, wellicht een 33-er voor een Kyou-Hyuk Lee in topvorm (zou een peuleschil moeten zijn na 34,32 in Inzell :wink: ) of kan Christine Nesbitt eindelijk eens een record van Cindy Klassen aanvallen? Trouwens, als je de tijden nog eens gaat bekijken van dat waanzinnige WK allround in 2006 dan val je bijna van je stoel als je die van Klassen ziet, wat een niveau haalde zij toen :!: . Allemaal erg off-topic, dus ik schei er maar mee uit. Blijft boeien dat schaatsen.
 17. cybermier

  cybermier New Member

  Ik ben dan wel niet helemaal neutral, maar Sven Kramer is dan wel verslagen door 2 hele goede lange afstandrijders, maar de Jong en Bergsma hebben wel belang om nu al in goede doen te zijn om zo veel punten te scoren voor de WC.
  Sven heeft z'n trainingsopbouw anders opgebouwd ivm de allround toernooien.

  Voor z'n blessure had Sven nog genoeg basis om dan evengoed de wedstrijden te winnen, maar nu heeft die wel 18 maanden aan de kant gestaan. Ik vind het reuze knap dan hij nul al 6.19 en 13.09 rijdt. Ik zie hem zeker de 5 km onder de 6.10 rijden en de 1o km onder de 12.50. Als hij deze tijdn rijdt, dan zal hij ook een hele goede 1500m kunnen gaan rijden. Alleen z'n 500m zie ik wat somber in. Al met al zal hij kans maken op titels bij de allround toernooien.

  Dus ik zeg, dat alleen Sven een behoorlijke achterstand heeft in z'n trainingen en tempo hardheid. Ook Jan Blokhuijsen en Koen Vereij komen er nog wel aan, die hebben hun piek nu eenmaal ook in het 2de deel van het seizoen.

  Dus misschien de titel veranderen in "Wie is de eerste die Sven Kramer verslaat bij een Allround-kampioensschap?":)
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Wat een onzin om de titel te veranderen. Sven Kramer heeft meegedaan en is verslagen. punt uit.
  Er wordt hier gesteld dat Kramer een trainingsachterstand heeft. Hoezo dan? Hebben jullie Kramer dan de hele zomer gevolgd? En heeft hij de halve zomer aan het strand gelegen? Er zijn filmpjes dat Kramer afgelopen zomer en ook daarvoor van trainingen.
  Wat mij betreft is dit topic gesloten.
 19. Ferry

  Ferry New Member

  Wat vermoeiend al die commotie rond Sven Kramer. Ik kan geen krant openslaan,schaatssite openen, sportjournaal bekijken of het gaat alleen maar over de heer Kramer. Geef de personen die gepresteerd hebben op het NK eens de aandacht die ze verdienen!!
 20. cybermier

  cybermier New Member


  In deze zomer idd begonnen. Maar vanaf nov 2009 tm zomer 2011 niet. Hoeveel maanden is dit? Lijkt me een behoorlijk verschil met de rest. Ik ben trots, dat ik een Sven-fan ben :wink: Dat jij dit niet bent, respecteer ik.
  Maar begrijp wel, dat jouw opmerkingen weer reacktiies opwekken. Topic dus nog actief :p
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina