Wereldbeker Kwalificatie Toernooi, Heerenveen, 27, 28 en 29 oktober 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 23 okt 2023.

?

Mijn favoriete afstand

Peiling gesloten op 30 okt 2023.
 1. 500 meter

  2 stem(men)
  5,7%
 2. 1000 meter

  6 stem(men)
  17,1%
 3. 1500 meter

  15 stem(men)
  42,9%
 4. 3000 meter

  2 stem(men)
  5,7%
 5. 5000 meter

  2 stem(men)
  5,7%
 6. 10.000 meter

  3 stem(men)
  8,6%
 7. Massastart

  4 stem(men)
  11,4%
 8. Ploegenachtervolging

  1 stem(men)
  2,9%
 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nope, geen Leerdam op de 1500m vandaag. Afgemeld. Nieuwe loting zal nog wel volgen.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bij de tweede 500 meter is de televisie-uitzending al gestopt, dus dan is er alleen nog nos.nl. Of gaan ze dat ook verzieken?

  Altijd nog de hoop dat ze op nos.nl gewoon de wedstrijden doorprikken. Dan kunnen ze op de televisie lekker aan hun eigen ego werken.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Misschien niet de sterkste opstellingen maar mogelijkheden zat om toch een aanvaardbaar team op te stellen bij de heren van RB en JV. In principe wil een rijder altijd wel rijden, zeker de subtoppers. In het geval RB ga je dan meteen denken aan het gedoe rondom Roest. Dat dat niet zou meespelen is naïef om te denken. In ieder geval hebben beide teams wel wat om uit te leggen. Het zou zomaar zo gegaan kunnen zijn: RB zegt af en vervolgens JV ook.

  EDIT: het is ook gewoon slecht voor de algehele beeldvorming. Er werd vorig jaar commitment gevraagd. Vervolgens zijn er allerlei strubbelingen rondom de TP in Calgary. En nu de ploegen de kans hebben te laten zien wat ze waard zijn geven ze niet thuis. Het TP evenement wordt via de schaatsmedia gehyped als een spannende wedstrijd die je niet mag missen. Die mensen staan nu in hun hemd.
  Laatst bewerkt: 27 okt 2023
 4. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Je kan sowieso niet verwachten dat een AdJ de 1000, 1500, 3000, 5000(?) en TP rijdt in een weekend. Dat is een goede manier om meteen je seizoen te verknallen. Dat zouden zelfs 3 afstanden op een dag zijn....

  Ik weet dat Schouten soms wél veel rijdt in een weekend en soms zelfs een marathon erbij. Maar het zijn echt heel andere types. Een AdJ gaat heel diep de verzuring in bij alle afstanden 1500m+.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat stokpaardje met dat 'ego' al die jaren is best vermoeiend. Het is al vaak genoeg door heel veel mensen hier uitgelegd dat de NOS geen schaatsuitzendingen maakt voor het handjevol kenners zoals wij, maar voor het grote publiek. En die vinden uitleg fijn en hebben dat zelfs nodig, zoals ik dat zelf bij veel andere sporten heb. Dat kun en mag je jammer vinden, maar kom niet steeds aan met dat stomme gezeur over de ego's van de televisiemensen. Het is echt niet zo dat Erben of Dionne vanwege hun ego eisen dat ze minimaal zoveel uur in beeld moeten zijn. Als ze minder hard hoeven te werken voor hun vaste salaris of vaste vergoeding per weekend, vinden ze dat waarschijnlijk alleen maar prima.
  ArjenK, proeme en Marcel Vos vinden dit leuk.
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik geloof er niets van dat Rijpma-De Jong de 5000 zou gaan rijden. Die afmelding volgt zaterdagavond, dat zie je gewoon aan komen.
  SprintMaster, RodyTur10, Lorca en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Je hebt absoluut een punt. Ik ging wat kort door de bocht. Maar zeker Sjoerd den Hertog zou toch een prima massastart moeten kunnen rijden? Hij heeft andere prioriteiten en dat is zijn goed recht. Zoals Roest en Rijpma er geen geheim van maken dat de TP geen prioriteit voor ze is. Ook dat is hun goed recht. Zo lang ze geen plekje willen opeisen als de krenten in de pap verdeeld worden, is dat prima. Dat is natuurlijk wel al eens gebeurd, vooral door Rijpma, en dat is kwalijk.

  Het team wat jij voorstelt voor IKO en een team van JV zonder Rijpma, wordt op minstens 5 seconde gereden door Zaanlander. Dat is nuttig voor Ritsma en voor ons om te weten, maar ik snap ergens ook wel dat ze daar geen trek in hebben en dat dat hun positie alleen maar verzwakt. Hetzelfde geldt voor Reggenborgh zonder Roest en Nuis. Dan blijft er geen heel sterk team over. En bij Jumbo heb je gewoon te maken met Orie die dit bijnummer (voor zijn gevoel) niet gaat pushen.

  Het Zaanlander-trio bij de vrouwen heeft een reële kans om een tijd te rijden die van internationaal topniveau is. Die zullen ongetwijfeld in hun hoofd hebben dat ze met zijn drieën ook internationale wedstrijden willen rijden en willen deze kans pakken om hun visitekaartje af te geven. Dat verdient lof! Maar die kans heeft geeft verder geen enkel ander mogelijk team bij de mannen of de vrouwen. Zelfs in de sterkste opstelling niet. Of het zouden Roest, Bosker en Nuis moeten zijn.

  Ik dacht gelezen te hebben dat het vaste ploegen moesten zijn. Maar mixen mag dus dit weekend? Dan heb ik niets gezegd. Wel denk ik dat de datum sowieso niet handig is.
  Laatst bewerkt: 27 okt 2023
  Lorca vindt dit leuk.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De Jong gaat geen 5 km rijden. En is maar de vraag of ze ooit terugkeert in de TP ploeg.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Precies. Een duidelijke middelvinger van alle conservatieve krachten in het schaatsen. En ze hadden er zo'n mooi spektakel van kunnen maken met 8 teams en het Olympische format. Vrijdag een kwartfinale, waarbij de ritwinnaar doorgaat. Zaterdag een halve finale en zondag de grote finale met naar verwachting Jumbo-Reggeborgh bij de mannen en Jumbo-Zaanlander bij de vrouwen. Ze mogen iedereen opstellen en met een beetje mazzel hoeven ze in de kwartfinale en halve finale niet tot het uiterste te gaan. Maar nee hoor, het programmeren op een tijdstip waar de tv er al mee ophoudt en rijders die allemaal weer afzeggen.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zie mijn reactie op de post van Lorca. Ik vind het ook oprecht jammer, maar het komt voor mij totaal niet onverwacht. En is er echt zoveel gedoe rondom Roest? Is het niet gewoon zo dat hij een traditionalist is, die de TP (en de MS) bijnummers vindt en die daar geen opofferingen voor wil doen? Ik heb niet alles gelezen deze zomer, dus misschien mis ik iets, maar ik zoek er niet zoveel achter. Hij vindt het nummer niet belangrijk en ook niet leuk waarschijnlijk, dus start hij hier niet. Zo zie ik het in ieder geval. Ik denk niet aan een politiek spelletje.

  Wel absoluut mee eens dat het commitment nog steeds ver te zoeken is. En voor het publiek wordt het absoluut een anticlimax, dit weekend. Ook dat is jammer.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 11. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Goed punt. Al zal ARdJ de 5000 meter nog wel skippen. ARdJ rijdt heel veel in een seizoen, dat kan niemand ontkennen. Schouten rijdt ook heel veel, maar skipte vorig jaar bijvoorbeeld wel het NK en EK allround. Twee heel zware weekenden. Natuurlijk doet ze ook marathons, maar dat zijn heel andere belastingen. Zeker als je zoveel beter bent dan de rest. Dat is training en wedstrijd in één.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Afmeldingen, oftewel het schaatsseizoen is weer begonnen. Zucht.
  diploma vindt dit leuk.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  mooi gezegd

  toch vind ik dat rijders die zeggen graag in het nationale TP-team te willen rijden hier gewoon hadden moeten rijden. Als je wat wilt moet je het onderdeel serieus nemen. Het is geen bij-nummer.

  ander weekend had dan vast wel geholpen, al zijn er dan weer genoeg die hun kostbare trainingsweet niet willen onderbreken voor 1 rit.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  1. Was het maar uitleg! Het is meestal niet veel meer dan theekransjesniveau & of Jake Paul op de tribune zit & dat de tante van schaatser X een poffertjeskraam heeft & dat Erben in 2003 minder hard reed dan zijn zoon en zo.
  2. Je kunt prima "uitleg" geven terwijl je de ritten laat zien. Je ziet nu alleen naar pratende hoofden te kijken.
  3. Er zijn nu meer mogelijkheden om uit te zenden. Je hebt immers nu nos.nl erbij. Daardoor kun je op de televisie de mensen bereiken die er geen verstand van hebben en op het internet de mensen die graag de sport willen zien.
  4. Ja, de NOS doet dat gebabbel ook bij andere sporten & daarom kun je grote toernooien veel beter volgen bij VRT of Eurosport.
  5. Ik denk niet dat mensen minder hard zouden willen werken, als je het leuk vindt wat je doet. En dat straalt de NOS ook zeker uit. Probleem is alleen dat ze te veel willen doen in te korte tijd. En dat ze hun eigen dingetjes belangrijker vinden dan het schaatsen zelf.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Lekker positieve sfeer hier, het lijkt alsof we er allemaal helemaal geen zin in hebben dit weekend.
  Nickel, G1ant en diploma vinden dit leuk.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Als het straks begonnen is, zal het wel veranderen. Het nieuws waar we het nu mee moeten doen is een afmelding van Leerdam zonder duidelijke uitleg, een bericht dat Ramler plots stopt met schaatsen en we zien een teleurstellende (maar niet onverwachte) startlijst voor de TP. Niet echt berichten waar je blij van wordt lijkt me.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nog kort het dossier over de TP dit seizoen:
  - in de zomer is Ritsma een keer bij een training van RB en JV geweest. Daar zal dan gereden zijn in een aantal formaties.
  - een aantal weken later kan Roest zich niet vinden in het plan van Ritsma om meerdere combinaties uit te willen proberen en stapt er uit.
  - nu de afzeggingen van RB en JV.
  Het kan zijn dat er verder niet zoveel aan de hand. Dat ploegen zouden vasthouden aan hun sterkste formatie zou wel een erg makkelijk excuus zijn. Het gaat er juist om om van de beperkte mogelijkheden die er zijn te leren wat ieders sterke/zwakke punten zijn. Een voorzichtige conclusie zou kunnen zijn dat de ploegen er dus weer niet (zoveel) op trainen. Als dat zo is geeft dat erg te denken. De wedstrijd in een ander weekend plannen zal toch niet gaan want dan is er altijd wel een ploeg die ontevreden is. Juist dit weekend wordt er gepiekt dus in mijn ogen toch de beste optie.

  En nu tijd voor leuke dingen!
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 19. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik heb juist heel veel zin in schaatsen kijken. Alleen even niet in Thialf. Zeker niet nu de staantribunes vol staan met mensen met gratis of goedkopere kaarten. Die groep komt voor de sfeer, om er te zijn, het feesten en niet voor het schaatsen en/of de schaatsers is mijn ervaring.
 20. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De eerste voorbeschouwing, de 5000 meter heren. Hier de beste seizoenstijden. In de laatste kolommen wat het waard zou zijn. Verrassend genoeg zit Huizinga bij de beste 5. De rijders er achter zitten er dicht op.

  Beste_seizoenstijden_5000m_heren.jpg

Deel Deze Pagina