Wedstrijden oktober 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 2 okt 2020.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Iemand zei dat de loting op basis van PR's ging. Dat is hier niet het geval.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ga er maar vanuit dat dit ook bij het NK allround en sprint gaat spelen. De maatregelen zullen waarschijnlijk nog tot begin december gelden. Probleem is dus ook dat die rijders nergens fatsoenlijk kunnen trainen. Voor team Frysk/ gewest Fryslan zouden ze uren in de Elfstedenhal kunnen reserveren.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het gaat om PR's per kwartet. De schaatsers met de beste PR's per afstand zitten dus bij elkaar in één kwartet. Je hebt nu een scheve verhouding omdat Kramer net de enigste mannelijke deelnemer is aan de 3.000m, maar dat kwartet heeft wel de 4 beste 3.000m tijden van de deelnemers aan die afstand.
  SprintMaster en Eelco vinden dit leuk.
 4. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Dat klopt. Dat had ik gezegd. Met de aanvulling van @Lorca zijn we helemaal compleet. Dit is de 3000 meter loting zoals die nu bekend is:

  upload_2020-10-17_11-47-33.png
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Volgens mij mag het Gewest Fryslan nog wel in Thialf trainen, omdat het Gewest ook dient als ''Talent Team Noord''. De talententeams mogen nog wel gebruik maken van de trainingsfaciliteiten binnen Thialf. Daarmee wordt de term ''Talent Team'' natuurlijk wel tot het uiterste opgerekt, want het seniorenteam kun je nauwelijks een Talenten Team meer noemen.

  Het zijn vooral de marathonschaatsers en de ''particuliere talententeams'' zoals TalentNED (die hebben tenminste nog de ijsbaan in Inschede als uitvalsbasis), Team Frysk, Sprintteam Oost, Suomodo etc. die hiervan de dupe zijn.
  Laatst bewerkt: 17 okt 2020
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar mocht Kramer 3:36 rijden, dan zal het dus niet tellen als wereldrecord.
 7. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Maar dat komt dan ook omdat Irene Schouten zijn gangmaker is;)
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat wereldrecord op de 3 kilometer is een rare. Er is al acht keer sneller gereden dan de 3:37,28 van Ervik. Vijf daarvan waren in onofficiële wedstrijden en drie daarvan waren tussentijden op de 5 kilometer. We zouden een keer een officiële 3k moeten rijden in Calgary of SLC puur om dat WR een beetje op te krikken.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Verweij heeft volgens mij wel een A status op grond van zijn 2x brons op de OS. Zelfde lijkt me voor Blokkie.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Is het niet zo dat die status maar 2 seizoenen geld?
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bij welke 5 kilometers is dat dan gebeurd? Yuskov een keer, Kramer een keer, maar wie nog meer? Het wereldrecord van Bloemen? Nee, niet het WR van Bloemen. Roest dan? Oh nee, die ook niet.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Kramer bij zijn race in Calgary die hij afbrak. 3:36.16
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die was ik even vergeten, ik zat te denken aan 5 kilometers die volledig waren uitgereden.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Weinig opvallende tijden tot dusverre bij de trainingswedstrijden, maar dan komt Victor Ramler even om de hoek kijken. Die gaat op de 5000m in één sprong van 6.28 naar 6.19. Heel knap. Er rijden niet zoveel Nederlandse mannen rond die onder de 6.20 rijden.

  Oh, en Ronald Mulder heeft ondanks quarantaineperikelen de primeur te pakken van de eerste Nederlandse 34-er van het seizoen!
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En vervolgens Roest (6.14), Bosker (6.16) en Swings (6.16) binnen 2 seconden van elkaar. Bosker en Swings veelbelovend. Voor Blokhuijsen is er nog werk aan de winkel (6.22).
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kijk nou daar! Bosker zit vlak achter Roest. Sinds het WK allround van 2018, toen Bosker sneller was dan Roest, heeft Bosker nooit meer binnen twee seconden van Roest gereden op een 5 kilometer. En Swings 6:16? Subliem! Sinds de Olympische Spelen, waar hij 6:14 reed, is Swings blijven steken op 6:18 in nota bene Salt Lake City of all places. Nu rijdt hij weer hard. Mooi! Jan Blokhuijsen is na 3 kilometer zo te zien een bewaker tegengekomen waar je alleen met 31'ers langs mag.
  Huizinga begint eindelijk te doen waarvoor hij naar Jumbo-Visma is gekomen.
  En kijk nou daar, Victor Ramler laat direct zien waarom hij naar EasyJet is overgestapt. 6:19, dat is hard! Gewoon even sneller dan Jorrit Bergsma himself bij de vorige trainingswedstrijd. Voordat Bergsma zich bij de Nederlandse top reed op het NK afstanden het jaar na Vancouver 2010, had hij overigens ook 6:28 staan ...
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Oh, en nog even kijken, wie is de winnaar van het duel Kramer - Schouten ???
  Het was heel close, maar uiteindelijk is het verrassend genoeg toch Sven Kramer geworden. Hij reed 3:41.55. Niet heel bijzonder.

  Op de 3 kilometer voor dames was het een lekker voorproefje voor het NK afstanden.
  Antoinette de Jong komt met een sterk oplopend schema uit op 4:01.63.
  Irene Schouten rijdt 4:01.91 en deed dat heel vlak met maar één 32'er.
  Achtereekte doet het niet verkeerd met 4:04 en Beune is al een stuk beter dan eerder dit seizoen met 4:07.

  Nu eens zien wie het duel tussen Melissa Wijfje en Ireen Wüst wint.
  Jammer dat daar geen livestream van is.
  Refresh. Aah, daar is ie. Melissa wint! In... 1:56.68 ??? En Wüst slechts 1:57.21 ???
  De laatste keer dat ze langzamer reed in Heerenveen was op pakjesavond 2015. Roest reed ook al zijn langzaamste 5km in Heerenveen sinds 2017. Is dat dan toch het Beert Boomsmaloze ijs?
  Goeie vraag, denk het niet. Daarvoor reed (een van) @Lorca's (vele) favoriet(en) Ramler te hard!
  Duif en Lorca vinden dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Op de 1000m veel uitvallers. Ronald Mulder maar 600m?

  Krol wint in 1:08.47 voor Otterspeer 1:09,02
  Femke Kok 1:16,29
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ha, ik durfde de vergelijking bijna niet te maken, maar ik moest er ook even aan denken. Ramler heeft wel wat meer langebaan-ervaring dan Bergsma destijds bij zijn overstap naar Anema had, maar qua leeftijd en marathonachtergrond komt de vergelijking niet uit de lucht vallen.

  De 3.000m dames is tegenwoordig echt een smulafstand. Kan me nu al verheugen op het Nederlands Kampioenschap 3.000m. Schouten en De Jong zijn erg aan elkaar gewaagd. Schouten wat vlakker en met een erg sterk slotrondje (31,9), terwijl De Jong met meer lef begint, maar vervolgens tegen het einde ternauwernood een paar tienden over houdt om Schouten voor te blijven. Schouten heeft vorig seizoen écht aan zelfvertrouwen gewonnen - zowel op de 1500m als de 3000m gaat ze flink sneller van start dan in 19/20. De Jong lijkt zich niks van vorig pechseizoen aan te trekken. Achtereekte en Beune zitten daar ruim achter, maar rijden voor hun doen in deze fase echt niet verkeerd.

  Op de 1500m een aantal verdwaalde marathoneurs, waarvan Ariëns naar verhouding nog het beste rijdt. Sterk PR en 1.50,65 is voor een 200km specialist niet verkeerd. Bergsma ook in 1.50. Die lijkt nog net dat beetje extra te missen na de geboorte van zijn dochtertje, maar ook weer niet al te veel. Jammer genoeg zijn er geen marathons om als training te dienen voor het NK, maar die zal er straks vast wel staan. Bij de dames lijken de tijden van Wüst en Wijfje vooral te indiceren dat de tijden van Leerdam, Schouten en Groenewoud vorige week toch wel aardig goed waren.

  Over de 1000m heb ik niet zo veel te zeggen. Inderdaad veel afmeldingen. Ik vind het verder ook lastig om de rijders van Reggeborgh te beoordelen na 10 dagen quarantaine. En voor de rest zijn de tijden niet briljant (al doen Krol en Otterspeer het niet slecht). Verbij valt wel tegen. 1.10 en ook al geen 500m om over naar huis te schrijven.

  Edit: ik keek even over Kok heen. 1.16,29 is toch wel een strakke tijd.
  Laatst bewerkt: 17 okt 2020
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Goede tijd van Ramler inderdaad. En Swings is ook lekker bezig. Jammer voor hem heeft hij er nu alleen niets aan.

  Ik had eerlijk gezegd toch iets meer verwacht van Kok dan 1:16 op basis van de 500 meter van 2 weken geleden. Dat wordt nu wel een echte sprinter voor vooral de 500 meter.

Deel Deze Pagina