Wedstrijden oktober 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 2 okt 2020.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zo, die rondetijden op de 3km :eek:

  Edit:
  1. Roest - 3.38,06
  2. Bosker - 3.39,12
  3. Huizinga - 3.44,44
  4. Jansman - 3.45,33

  Huizinga met zoals gebruikelijk een suïcidaal eerste volle ronde: 27,8. Al had iedereen moeite met de laatste ronde. Roest verliest 0,8 sec in z'n laatste ronde en mist zo het baanrecord.
  Laatst bewerkt: 3 okt 2020
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het verschil met Bosker is niet zo groot. Dat is mooi!
  mi vindt dit leuk.
 5. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Met al die tijden zien we Melissa Wijfje over het hoofd: 4:02.761

  Dat is toch ook behoorlijk sterk.
  Duif en alexlondon vinden dit leuk.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vandaag een trainingswedstrijd voor de topteams in Heerenveen. O.a. met de complete ploeg van Anema. De heren rijden een 5 km. De dames een 500 en 1500m.
  Leerdam rijd een 1500m, Van Beek een 1000m.
  IKO op diverse afstanden., o.a. Ter Mors 1000m, Visser tegen Swings op de 3 km.

  https://knsb.nl/langebaan-kortebaan/topsportfaciliteiten-2/
  Duif, Lorca en Eelco vinden dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze zijn in Thialf in ieder geval wel direct voorzichtiger na het Inzell-debacle. Zo zat er een limiet op het aantal inschrijvingen voor de 5000m (uit de ploeg van Anema kon P. Due Schmidt daardoor bijv. niet meer mee doen) en rijden de IKO's apart van de overige deelnemers.

  Ik ben in ieder geval behoorlijk benieuwd naar de tijden van vanmiddag. De luchtdruk ligt volgens https://www.worldmeteo.info/nl/europa/nederland/heerenveen/weer-105257/ zo'n 30 hPa hoger dan bij de afgelopen trainingswedstrijden, dus volgens Kramer zouden de tijden dan flink moeten gaan tegenvallen, gelet op de ijskwaliteit van Thialf. Daarnaast nieuwsgierig naar de vorm van Bergsma. Die heeft voor het eerst een hoogtestage in Livigno overgeslagen, dus ik ben benieuwd of je dat ook gelijk in zijn tijden kan terugzien. Daarnaast kijk ik alvast uit naar de vraag of Leerdam ook een dijk van een 1500m kan rijden; of Vergeer op de 5000m net zo'n grote stap kan zetten als zijn leeftijdsgenoot Snellink en of Esmee Visser Bart Swings nog een beetje kan bijhouden op de 3km in een rechtstreeks duel ( :D).
  Duif vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dit keer geen live resultaten?
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nope. Ook geen live-tijden vanuit Thialf, terwijl banen als Hoorn en Enschede wel gewoon live de tijden bij houden..
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  We hebben wel 38.08 van Fatkulina en 34.73 van Murashov in Kolomna. Mushtakov 35.21
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  En ook nog wat uitslagen uit Stavanger zie ik op speedskatingresults. 35.45 voor Magnussen. Lorentzen nog niet goed met 35.56. Op de 1500 meter doet de A-junior Kongshaug het goed met 1:47.81. Daarmee is hij sneller dan de 1:47.95 van Pedersen maar langzamer dan Johanssons 1:47.53. We zullen nog wel nader kennis gaan maken met Kongshaug deze winter als er internationale wedstrijden gaan komen. Laten we het over de dames in Stavanger maar niet hebben...
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De uitslag van de trainingswedstrijd in PDF-vorm. Echt spannend zijn de tijden niet.

  Bijgevoegde bestanden:

  Lorca vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit dus. Ook schaatsers die de afgelopen weken nog goede tijden reden in Thialf zijn behoorlijk langzaam.
  Duif vindt dit leuk.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Als de teams JV en Reggeborgh niet schaatsen hoeven ze geen goed ijs te maken.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Out of competition nog een nette 37.70 van Golikova. Yuskov reed sneller dan de 1:46.47 van Trofimov.

  Ik vind 1:16.40 een zorgwekkende tijd van Ter Mors. Met de 6:21 van Bergsma kan het nog alle kanten op, hij rijdt nooit hard vooraan in oktober. Opvallend dat shorttracker Hoogerwerf zich nog eens op de langebaan laat zien. Met 38.22 (PR) is hij niet sneller dan Femke Kok vorige week.

  De 1:47.81 van Kongshaug moeten we in een ander perspectief zien. Het was slechts 6ºC in de Sørmarka Arena, erg koud dus, en dat kwam de omstandigheden niet ten goede. Daarnaast reed hij het vlakste schema van allemaal. Leuk dat Hollaar in Heerenveen harder reed, maar Kongshaug lijkt me beter. Håvard Lorentzen reed op de 500 meter tegen hardloper Mathias Hove Johansen, die op de 100 en 200 meter bij de Noorse top hoort (die met oa Karsten Warholm en de broers Ingebrigtsen veel niveau bevat op meerdere afstanden). Johansen finishte echter niet en zal morgen nog eens proberen om een 500m te schaatsen.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nog even kijken, hoe goed is 1:47.81 voor een junior?
  Schermafbeelding 2020-10-10 om 21.46.06.png
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wel PR's voor Ariëns en Den Hertog (met 18 sec) op de 5km. Leerdam met 2 en 3 sec verval op de 1500m waarmee ze nog maar net 1 sec overhoud op Schouten en Groenewoud.

  Ter Mors reed in haar eentje in de allerlaatste rit. Kan me voorstellen dat dat niet stimuleert. Wel 2 sec sneller dan Van Beek.
  Lorca vindt dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Had je toevallig nog een tijd van Yuskov? Ben wel benieuwd of hij zich weer volledig op de mid-lange afstanden gaat focussen.

  Wat betreft Ter Mors ben ik het eens met @SprintMaster in de post boven mij. Die tijd is wat mij betreft niet echt zorgwekkend. De omstandigheden zijn gewoon enorm vertekenend. Een luchtdruk van 1016 HpA is wat anders dan de wel heel lage 980 hPa van afgelopen weekend; dat maakt een enorm verschil. De klachten van Kramer, Wüst en Nuis over de kwaliteit van het ijs komen bij een minder gunstige luchtdruk zoals deze nu eindelijk ook in de eindtijden naar boven. Visser rijdt normaliter met de ogen dicht onder de 4.05 in Thialf, maar komt nu ook maar net onder de 4.10 uit. Vergeer reed nota bene in Tomasjoef al onder de 6.40, maar komt nu in Thialf dik boven de 6.40 uit. Dat ligt echt aan de omstandigheden en de kwaliteit van het ijs. Je maakt mij niet wijs dat zo'n jongen onder goede omstandigheden boven de 6.40 uitkomt op de 5000m. Zwaar trainingsblok of niet.

  Ter Mors reed vorige week overigens een oké 38-er op de 500m. Op gepaste afstand van Kok, maar dat mag geen verrassing zijn. Deze 1000m lijkt mij koffiedik kijkend niet veel minder dan bijvoorbeeld de 1.15 van Ireen Wüst van vorige week. Al zou dat wel betekenen dat het gat met Leerdam (1.14) nogal groot is. Maar ook dat gegeven komt niet uit de lucht vallen.

  Wie verder in ieder geval positief opvallen zijn Groenewoud, Hollaar, Arïens en Den Hertog. Groenewoud zit heel dicht op haar PR's op de 500m en 1500m, Hollaar rijdt een sterk opgebouwde 1500m (al schat ik idd Kongshaug z'n tijd ietsjes hoger in) en Ariëns en Den Hertog rijden 2 zeer knappe vlakke races. Ariëns maakt sinds zijn overstap naar Anema continu indruk en zet die lijn voort. Den Hertog stond altijd bekend als een marathonschaatser met een hekel aan langebanen, maar rijdt hier toch wel een hele gedegen 5000m. Zijn eerste 5km in 7,5 jaar tijd! Dan is 6.30 in een strak schema niet verkeerd. Ook de langste schaatser, Robert Bovenhuis, rijdt prima met een tijd net boven z'n PR. Tenslotte valt Swings positief op. 3.42 is met deze luchtdruk en zonder tegenstander van formaat gewoon goed. Niet veel minder als de races van Bosker en Roest vorige week als je het mij vraagt. Probleem is alleen dat Swings ieder voorseizoen wel een goede 3km kan rijden. Hopelijk kan hij dit jaar ook die laatste 2 km van de 5.000m doorkomen.

  De tijden van Leerdam en Tjerk de Boer vallen mij stiekem wat tegen. Leerdam met wel heel veel verval op de 1500m (anderzijds is ze met Schouten en Groenewoud wel veel sneller dan Beune, Van Beek en Anema zijn geweest dit voorseizoen). De Boer leek vorig jaar op de 1500m heel dicht bij de stap naar World Cup niveau op de 1500m. Dan is 1.50 een tegenvaller.
  Laatst bewerkt: 11 okt 2020
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Yuskov reed 1:46.47, volgens Sasha Krotov.

  Laten we even niet vergeten bij het interpreteren van de tijden dat team IKO halsoverkop uit Inzell moest vertrekken en dat dat geen ideale voorbereiding is op een wedstrijd. De rijders van IKO reden ook apart van de anderen. Daarom reden oa Velema en Ter Mors alleen en reed Swings tegen Visser, ver na de rest van de wedstrijden.
  Eelco vindt dit leuk.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het zijn vooral de tijden van de toppers die tegenvallen. Bergsma reed vorig jaar in Inzell natuurlijk meteen 6:13. Maar Bovenhuis en Bob de Vries uit dezelfde wedstrijd rijden nu iets sneller.
  Ter Mors reed vorig jaar trouwens ook maar 1:15.95 bij vergelijkbare omstandigheden en won later het WCKT. Visser reed begin oktober 2018 maar 4:09.40 in Heerenveen bij betere omstandigheden, een week later al 4:03.47 in Inzell. En nee, het ijs in Heerenveen was toen niet slecht want dezelfde dag reed Roest 3:38.71 in een duel met Kramer.
  Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina