Viercontinentenkampioenschap

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 8 dec 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die topschaatsers waren veelal in Calgary. Misschien had het 4CC daar gehouden kunnen worden. Een alternatief dichterbij Calgary is er niet. Fort Saint John is vrij ver weg al. Bij een WB in Hachinohe kun je het 4CC of daar of in Nagano houden, bijvoorbeeld.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgend jaar is het in Calgary. En dan zit het 4 weken voor het WK. Maar ongetwijfeld is er voor de topschaatsers vast wel een reden te vinden om het over te slaan.
 3. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  En toch versloeg Koki Kubo (mooie naam!) hem met twee duizendsten, ondanks een lastige wissel waarbij hij hinder had van zijn tegenstander. :)
  strawbale vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  net als dat die belachelijke EK Afstanden dit jaar zo ontzettend slecht bezet waren...

  :rolleyes:
  G1ant vindt dit leuk.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Probleem is natuurlijk dat een 4C-kampioenschap niemand iets zegt. Er is nul historie met zo'n toernooi, ook niet in andere sporten. Je kunt als schaatser later niet trots tegen je kleinkinderen zeggen dat je viercontinentenkampioen bent geworden. En rijk wordt je er ook niet van. Dus is het gewoon een aardig toernooitje voor schaatser die mee wilden doen. Niet meer, niet minder.

  Maar het past natuurlijk weer mooi in het plaatje van de mensen hier die graag chagrijnig het beeld willen blijven schetsen van luie schaatsers die geen zin hebben om wedstrijden te rijden. Wat absoluut niet het geval is.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Elke keer dat klagen wanneer er een afmelding is of iemand niet rijdt, begint wel irritant te worden inderdaad.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://en.wikipedia.org/wiki/Four_Continents_Figure_Skating_Championships

  Dat kan best?

  In tegenstelling tot de andere schaatstoernooien?
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het wordt een beetje een grijsgedraaide plaat, inderdaad. Ik heb op zich niet veel moeite met de ergernis en die snap ik ook wel. Ik heb ook respect voor de mening dat er ergens iets moet veranderen omdat het voor de sport niet goed is als je de kampioenen maar een paar keer per jaar in actie ziet, zoals bij sommige andere sporten.

  Maar ik trek de mening heel slecht dat het een kwestie van luiheid of desinteresse van de schaatsers is. Want dat is gewoon niet aan de orde. Het heeft te maken met pieken en de veranderde inzichten daarin. Maar die paar mensen blijven dat maar herhalen, hoe vaak het tegendeel ook met goede argumenten wordt uitgelegd.
  Yuskov en Mey vinden dit leuk.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Ben met je eens dat de plaat grijsgedraaid is.

  maar vind je niet dat het met het afschaffen van bepaalde toernooien en het bedenken van nieuwe toernooien het terecht is om te evalueren of het wel of niet gewenst is door de deelnemers en vervolgens sponsoren, kijkers etc?
  Er zit niet veel geld bij de ISU voor het langebaanschaatsen, er is moeite een fatsoenlijke wereldbekercyclus op te tuigen en nu wordt er wel geinvesteerd in een toernooi waar (nog?) niemand op lijkt te zitten wachten.
  Daar heb ik moeite mee.
  chicagodude en Yuskov vinden dit leuk.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Eens. Zowel met het feit dat we dat moet evalueren als met je persoonlijke mening over het 4CC. Ik had vooraf totaal geen verwachtingen van dit toernooi. Ik zal eerlijk zijn: ware het niet dat er hier al zo vroeg een topic voor werd aangemaakt, dan had ik niet eens geweten dat het toernooi was gehouden. Ik verwachtte het een beetje in de lijn met de Noord-Amerikaanse qualifier voor het WK allround, de eerste 15 jaar van deze eeuw. Dat had vaak een redelijk deelnemersveld met meestal tegenvallende tijden. Nu lijkt een beetje andersom: geen grote namen, maar wel mooie tijden. Daarmee heeft het misschien wel bestaansrecht. Een toernooi voor de subtop dat ze helpt om de laatste stap te zetten. Ik ben niet per se negatief.
 11. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Klopt het dat er volgend jaar géén WK Alllround/Sprint is?
  Dan is het EK Allround/Sprint het enige internationale klassementstoernooi.
  En waarschijnlijk geldt dan hetzelfde voor het Four Continents toernooi.
  Daarom denk ik dat volgend jaar de internationale klassementsrijders wél zullen deelnemen aan het Four Continents toernooi. Maar ik weet niet of er al een organiserend land (baan) is.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bij het ISU-congres in 2018 is aangenomen dat er vanaf 2020/2021 nog maar 1 wereldkampioenschap is, waarvan het programma kan wisselen. Twee jaar van tevoren zal de ISU samen met de organisator het programma voor het betreffende jaar vaststellen.
  Voor 2021 heeft de ISU het WK toegewezen aan China om het als generale repetitie voor de Olympische Spelen te laten fungeren. Daarom is vast ook besloten dat dat een Afstandenkampioenschap zal zijn, en geen allround & sprintkampioenschap.
  Overigens alleen de Olympische onderdelen, dus geen teamsprint.
  China had niet uit zichzelf aangeboden het WK 2021 te organiseren, en heeft het volgens mij ook nog steeds niet aanvaard. Zeker met de huidige situatie daar is het de vraag of ze dat ook snel gaan doen. Het staat gepland tussen 25 en 28 februari.
  In 2022 is Het WK in Hamar. Deze zal bestaan uit allround- en sprintklassement en hier dan een WK teamsprint (???)

  Het Viercontinentenkampioenschap heeft ook al een dergelijke flexibele opzet. Per jaar wordt het programma vastgesteld. Voor 2021 staat Calgary op de agenda (29-31 januari). Ik heb nog geen programma gezien.

  Voor het EK staat in de reglementen nog de "oude" opzet: het ene jaar afstanden, het andere jaar allround en sprint. In 2021 staan de klassementen weer op het programma, te houden in Heerenveen (8/10 januari).

  Een rommeltje dus.
  Tijdens dat congres was het redelijk chaotisch, omdat veel ideeën en programma-formats over de tafel heen vlogen. Toen werd ook besloten om de tijd te gebruiken om te komen tot een definitef voorstel voor de kampioenschappen. Uit de beknopte verslagen kan ik uitmaken, dat er binnen de ISU inderdaad gediscussieerd is de afgelopen jaren over de formats, maar dat definitieve voorstellen steeds weer zijn uitgesteld. Inmiddels komt het nieuwe congres er al weer aan, en dan zullen er toch hopelijk knopen worden doorgehakt.
  Alle kampioenschappen voor volgend jaar en verder zijn nog steeds voorlopig toegekend, want wie weet wat er uit het congres in mei komt.

  Voor 2022 staan al ingevuld:
  EK: weer in Heerenveen (7/9 jan)
  4C: Obihiro (28/30 jan)
  WK: Hamar (3/6 mar)
  G1ant en De Keizer vinden dit leuk.
 13. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Hamar is definitief? Geen Bislett? Zou zo mooi zijn geweest.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vind Hamar 2022 wel heel snel na Hamar 2020. Dan nog liever naar Stavanger. Hamar is toch ook verouderd.
 15. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Doen ze wel slim, die EK's in Nederland blijven houden. Weet je in elk geval dat de Nederlandse top wél meedoet normaal gesproken en dus meteen ook het gros van de wereldtop. En voor de buitenlanders spreekt Thialf waarschijnlijk ook het meest aan. Vind Hamar twee keer in drie jaar tijd een WK wel opvallend.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het 4CK heeft in ieder geval ook een dopinggeval opgeleverd.

  Van de uitslagen mag je Chrysta Rands schrappen. De Amerikaanse is positief bevonden op het gebruik van een anti-acnemiddel dat op de dopinglijst stond. De ISU heeft haar een schorsing opgelegd tot 31 december, zodat ze begin januari toch mee kan doen aan de Amerikaanse kampioenschappen en zich daarmee zou kunnen kwalificeren voor de kampioenschappen. Rands had geen idee dat zo'n middel op de dopinglijst kon staan. Het verhaal werd bevestigd door haar behandelend arts, en daardoor heeft de ISU een relatief midle straf opgelegd.

  https://www.isu.org/inside-isu/isu-...-vs-rands-final-decision-for-publication/file
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Je zou toch zeggen dat een beetje topsporter, op het moment dat ze aan internationale kampioenschappen mee gaan doen (ook al bij de junioren), even nagaan wat voor producten ze gebruiken en of er iets tussen zit dat op de dopinglijst staat?

  Maar goed, je hebt ook hordes topsporters die simpelweg slikken wat hun coach ze geeft zonder vragen te stellen, dus eigenlijk zou dit me niet moeten verbazen.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Je hebt zo ontzettend veel personeel in zo'n team die allerlei dingen voor je regelen, ik vind het niet gek dat je als sporter ervanuit gaat dat dat personeel ook correct nagaat of middelen die je neemt op de dopinglijst staan.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien in het supergeorganiseerde Nederland. Maar in de meeste landen is het echt sappelen (geworden?) met het schaatsen.

  Uit het vonnis:

  Mr. Morris (= directeur van de Amerikaanse schaatsbond) pointed out that the skater did not belong to the national team of US Speed Skating prior to the Four Continents Championships. Therefore, she had no support from the team doctor of US Speed and could not ask him if the acne drug was on the doping list.

Deel Deze Pagina