Viercontinentenkampioenschap

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 8 dec 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Verbeteringen in hoofdletters:
  CAN: 1:57.55 Groves
  USA: 1:53.50 Bowe
  CHN: 2:01.11 Song
  JPN: 1:58.63 ONODERA
  KOR: 1:58.44 PARK (tweede Koreaanse ooit op laagland)
  KAZ: 1:57.89 MOROZOVA (laagland-NR)

  CAN: 1:45.99 NEUFELD (Daarmee ook ineens de 4e Canadees ooit op laagland)
  USA: 1:44.47 Hedrick
  CHN: 1:46.90 HAOTIAN WANG
  JPN: 1:46.81 TAKADA
  KOR: 1:44.56 MIN SEOK KIM (Aziatisch laaglandrecord weer teruggepakt van Ning)
  KAZ: 1:48.27 KLENKO
  TPE: 1:50.07 TAI

  En voor vandaag:
  CAN: 1:16.86 Rempel
  USA: 1:13.76 Bowe
  CHN: 1:16.98 Hui Ren
  JPN: 1:17.34 Yoshii
  KOR: 1:17.42 Yoo-rim Kim

  CAN: 1:08.93 Wotherspoon
  USA: 1:08.33 Davis
  CHN: 1:11.20 Zhuo Lu
  JPN: 1:09.91 Takada
  KOR: 1:09.28 Kyou-hyuk Lee :)
  KAZ: 1:13.73 Tsybenko
  TPE: 1:12.09 Tai

  Met het baanrecord van Jun-ho Kim is Milwaukee nu Moskou voorbijgestoken. Toch staat Milwaukee nog vrij laag, op een 14e plaats.
  Kijk je alleen naar de afstanden tot en met de 5km heren, dus zonder de infrequente 5km dames en 10km heren (waarmee ik niet bedoel dat ik die afstanden weg wil hebben, zeker niet ;) !) schuift Milwaukee Nur-Sultan en Erfurt voorbij, vrij terecht lijkt me. Berlijn passeert Kolomna, Nagano dringt de top-10 binnen ten koste van Stavanger, en Obihiro rukt op naar een 13e plaats. Banen zoals Obihiro en Milwaukee waar al jaren geen internationale 5 of 10 km is geweest staan dus wat te laag in de lijstjes.
  Richmond positioneert zich dan netjes tussen Minsk en Tomaszów, waar ie hoort, Collalbo staat dan vóór Turijn, Urumqi passeert Enschede en Tomakomai passeert Baselga.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De eerste editie van het 4cc zit er bijna op. Ondanks dat verschillende schaatsers goed rijden, is het toernooi niet wat het moet zijn. De komende jaren zullen de schouders eronder moeten om meer exposure te genereren.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  En topschaatsers aan te trekken!

  als er in NL geen enkele mediacoverage van is doe je ‘t niet goed genoeg.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Natuurlijk is er geen mediacoverage in Nederland. Er doet geen enkele Nederlander mee. Van de Aziatische Spelen, in Azië een toernooi met een enorme status, wordt hier ook niets uitgezonden.
  De Keizer, ChefSpijker, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ik vond het best een leuk toernooi eerlijk gezegd! Viel me niet tegen en verwacht dat er steeds minder B-selecties zullen zijn (uitgezonderd Olympische jaren).
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zoo hee, die Amerikanen. 3:41 is een razend serieuze tijd. Geweldig zeg! Cepuran trok het collectief de hele rit vooruit en Lehman en Quinn waren op ieder moment dat ze konden aan het duwen. 3:41.41 is zelfs een Amerikaans laaglandrecord! Sneller dan dreamteam Hedrick~Hansen~Kuck in Vancouver/Richmond.

  Alleen... al dat duwen, dat mag blijkbaar niet ofzo? Amerika heeft een DQ gekregen.

  Edit: geen transponders?
  Laatst bewerkt: 2 feb 2020
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Media-aandacht vanuit Nederland is niet te verwachten. De NPO zendt volgens mij ook geen wedstrijden van de Copa America uit. Wat echter wel tegenvalt is de media-aandacht in de betreffende landen.

  Er is natuurlijk veel te doen geweest over dit viercontinentenkampioenschap omdat het de ISU veel geld kost als er geen media-aandacht is. Ik heb het internet de afgelopen dagen rondgestruind langs websites van grote kranten en TV-zenders in China, Japan, Zuid-Korea, Canada en de VS. Wat je dan over het 4cc vindt is toch wat weinig. Links en rechts wat artikeltjes van 1 à 2 alinea's, als je doorklikt naar onderliggende pagina's. Een link naar live-beelden heb ik alleen bij het Canadese CBC kunnen vinden onder de volgende vermelding: 'Live: Watch ISU World Cup Speed Skating from Milwaukee'. Bijna goed Canadezen. De link bracht je volgens mij de ISU-stream.

  Over de ISU-stream gesproken. Daar kun je op elk moment zien hoeveel kijkers er op dat moment zijn. Dat heb ik ook gemonitord en gezien dat die cijfers schommelen tussen de 250 en 400 kijkers. Als je de trouwe Nederlandse kijkers (waaronder enkelen actief op dit forum) neemt en daar familie en vrienden van de deelnemers aan het 4cc bij optelt, kom je denk ik al aardig op die 400 uit. Het lijkt er dus echt op dat de fanbase van langebaanschaatsen buiten Europa praktisch niet bestaand is. 400 kijkers is natuurlijk veel te weinig.
  strawbale en De Keizer vinden dit leuk.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  400 is absurd idd!
  Ben niet helemaal eens met je stelling dat NL geen mediacoverage zal doen als het een geweldig toernooi is. Niet live maar ik denk zeker wel dat er interesse is als er toppers zijn die bijv een wereldrecord aanscherpen. Dat is niet genoeg voor sponsorgeld natuurlijk maar nu is het toernooi volkomen geruisloos geweest. Het is voor mij meer een soort barometer voor levensvatbaarheid. De winnaar vd copa america wordt wel degelijk genoemd in t sportjournaal. Maar eigenlijk zeggen jouw cijfers genoeg.
  De schaatsers zijn niet geïnteresseerd, de kijkers niet en (dus) de sponsoren niet.
  De Keizer vindt dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker


  US Speedskating
  @USSpeedskating

  The US Men's Team Pursuit finished in first but was DQd for a safety equipment failure.

  Twee van de Amerikanen hadden zo te zien geen enkelbeschermers.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dubreuil reed een rondje 24,78 op de 1000 meter, wat voor laagland een erg snelle ronde is.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het zou nog best een aardig toernooi kunnen zijn, MITS de beste schaatsers uit de VS, Japan, Canada, Korea, China, Kazakhstan, Australie, en Nieuw-Zeeland ook allemaal komen. In dat geval zou het competitief zelfs breder zijn dan het EK. Maar zoals deze eerste editie is er echt geen enkele levensvatbaarheid. Als schaatsers en bonden er geen zin in hebben, waarom zouden het publiek, sponsors, en de ISU er dan wel enige interesse in moeten hebben?
  mi vindt dit leuk.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De aanwezige schaatsers hadden er wel zin in en er was wel redelijk veel publiek. Dus dit gaat niet helemaal op.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Waar het uiteindelijk om draait is of de kosten tegen de baten opwegen. De ISU is daar voorafgaand aan het ISU Congres open over geweest en gezegd dat het organiseren van het toernooi ongeveer $600.000 dollar kost. De vraag is dus of 400 kijkers op stream en een paar honderd kijkers in het stadion een dergelijke investering rechtvaardigen.

  Qua kijkersaantal via stream en in het stadion was dit eerste viercontinentenkampioenschap vergelijkbaar met een gemiddelde KPN Marathon Cup. Als de KNSB per KPN Marathon Cup $600.000 dollar zou moeten neerleggen, was de KNSB al lang failliet geweest.

  Schaatsen is geen voetbal, een dergelijk bedrag is echt wel groot. $600.000 is bijvoorbeeld ook ongeveer het totale prijzengeld voor alle wereldbekerklassementen bij elkaar. Met het schrappen van het viercontinentenkampioenschappen zou je dat prijzengeld dus kunnen verdubbelen.

  Vandaar ook mijn stelling dat het aantal kijkers omhoog moet. Het kan niet zo zijn dat we als schaatsgemeenschap de komende 20 jaar elk jaar opnieuw een groot bedrag gaan uitgeven voor een wedstrijd met een publiek van minder dan 1000 kijkers.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  zeker niet als we dat geld ook aan een jaarlijks allroundtoernooi zouden kunnen uitgeven :D
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Is de ISU-YouTube een goede manier om het aantal kijkers van een wedstrijd vast te stellen? Het EK afstanden dag 2 heeft 10.000 views. Het 4CC dag 1 heeft 9100 views. Dat zit vlak bij elkaar. Huh?

  Verder zijn er veel andere broadcasters. Voor Europa onder andere NOS, Match TV en de NRK (oh nee, die hebben de rechten niet meer, het zit nu commercieel). CBC zendt het 4CC uit in Canada en in Azië zijn vast wel uitzendingen waar we niks vanaf weten. De Japanse ploegenachtervolgingsdames waren razend populair rond de Spelen, is dat nu uit het collectieve Japanse geheugen weg?
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Sowieso zijn er meer dan 1000 kijkers, want de filmpjes van de winnaars hebben bijvoorbeeld al stuk voor stuk meer dan 1000 kijkers. Dat niet iedereen live kijkt lijkt me evident, omdat het in Azië gewoon midden in de nacht is tijdens de livestreams + dat waarschijnlijk veel mensen wel geïnteresseerd zijn in de uitslagen, maar niet in de volledige live-uitzendingen. Ik denk niet dat het voor ons mogelijk is om te bepalen of het een succes is geweest qua aandacht, want wij hebben daar niet genoeg informatie voor, dus ik ga maar voor mezelf bepalen of het een succes was:

  De ritten waren van onverwacht hoog niveau, er was vrij veel publiek en de schaatsers leken het zelf allemaal erg mooi te vinden. Daarnaast was het prettig om vrij onvoorspelbare wedstrijden te kijken met veel onbekende namen en ik kan me voorstellen dat het voor veel schaatsers van het wat lagere garnituur leuk was om ook een keer mee te doen voor de medailles. Voor een eerste editie van een toernooi (veel meer een eerste editie dan het EK afstanden, want het EK bestaat al 100 jaar) vond ik dit een onverwacht groot succes.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Volgens mij zijn er bijna geen andere broadcasters. Hier staat een lijstje en daar staat alleen Kazachstan in van alle deelnemende landen: https://www.isu.org/speed-skating/n...d-skating-championships-2020?templateParam=15. Maar die hebben het ook niet uitgezonden.

  Voor wat betreft het EK Afstanden kijkt het merendeel dus niet via stream, maar via een broadcaster. Hoe die 9100 bepaalt wordt, weet ik niet, het is echt zo dat ik de hele tijd tussen de 200 en 400 kijkers heb gezien. De piek van ongeveer 400 kijkers lag bij de 500 meters overigens. Het zou kunnen dat bepaalde kijkers dubbel worden geteld in het aantal views. Bijvoorbeeld dat als ik in de dweilpauze de stream uitschakel en daarna weer opstart, dat hij mij dan 2x telt.
 18. Camila

  Camila Well-Known Member

  Die livestream zegt denk ik inderdaad niet zoveel. Bij het EK shorttrack waren er ook tot zo'n 1000 kijkers op het ISU kanaal, maar er was wel veel media-aandacht in NL en volgens mij zaten de tribunes aardi vol.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Wel serieus indrukwekkende tijd. Ook Canada B in 3:44 vind ik meer dan keurig. Of hebben de windturbines weer op volle snelheid geblazen?
  Gaan we VS op het WK zien? Volgens mij niet, toch? Jammer.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, de aanwezige schaatsers hadden er zin in. Niet zo gek ook, want het waren veelal schaatsers die of anders nooit op een groot kampioenschap kunnen/mogen deelnemen, of schaatsers die kans zagen een keer een medaille te pakken op een internationaal toernooi.

  De topschaatsers hadden er grotendeels in ieder geval geen zin in. Dat ligt misschien grotendeels aan de plek op de agenda, maar dat zou dan wel aangepast moeten worden.

Deel Deze Pagina