Verbouwing Thialf

Discussie in 'IJs' gestart door Monique, 16 feb 2015.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben überhaupt wel benieuwd hoe het eruit komt te zien. Blijven we verschil houden tussen de staantribunes en de zittribunes, of worden het allemaal zitplaatsen? Blijven er 12000 mensen in passen of komt er een ring bij? Ik kan er niets over vinden als ik google.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik zie geen extra ring.

  Hier zie je wel alle plannen. Ze willen naar 12.400 man. Lijkt me voldoende, het is nu al zelden uitverkocht. Het is nu 10.500 volgens deze documenten (ik ga er van uit dat ze de sobere variant uitvoeren, niet de variant die naar 14.400 gaat en die wel een tweede ring heeft).
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Bedankt voor de link, idd geen tweede ring. Aangezien ze nu al moeite hebben om Thialf te vullen is dat ook niet nodig. Maar nog steeds niet duidelijk of er verschil blijft tussen staan en zitten.
 4. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Zie ook geen tweede ring nee. Lijkt wel een beetje op het formaat van het 'oude Thialf'. Lijkt mij ook wel groot genoeg. Ben ook wel benieuwd wat ze met de bochten gaan doen qua tribunes. Lijkt me wel dat ze daar ook over nagedacht hebben maar het is niet uit de foto's te halen.

  Het lijkt mij erg raar dat er volgend jaar een NK komt in een stadion wat half af is..
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Zo zit het natuurlijk niet. Er wordt een nieuw Thialf om het huidige Thialf heen gebouwd. Ze breken niet de huidige volledig af om daarna een nieuwe te bouwen. Thialf blijft ook tijdens de hele verbouwing open.

  Hier blijkt uit dat ze niet aan het verbouwen zijn komende winter:

 6. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ok! Bedankt voor de uitleg. Moet eerlijk zeggen dat ik mij er ook niet echt in verdiept had maar hoorde alleen maar dat Thialf nu dicht gaat en in 2016 weer open. Blijkbaar gaat het toch iets anders.
 7. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Wordt dan zeker een soort van steeplechase maar dan op de schaats.:D
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het maar vaag dat ze halverwege de nieuwbouw wel een wedstrijd denken te organiseren. Dan moeten we dus via het reeds gerealiseerde nieuwe Thialf naar het oude Thialf, dat dan in een soort cocon staat? Ben heel benieuwd hoe ze dat gaan doen.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Tja, die hele winter wordt er gewoon geschaatst (logisch, ze kunnen de inkomsten niet missen), dus de toegang zal wel goed geregeld zijn.
 10. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik denk dat ze ons willen doen geloven dat er meer gaat veranderen dan er werkelijk gaat veranderen.
  Oude Thialf, nieuwe Thialf.
  Het oude Thialf had geen dak.
  Nu krijgt hij een nieuw jasje, nieuwe vloer en strakke wanden. Volgens mij zijn we er dan wel hoor.
 11. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Zit jij in of heb jij contacten met de baancommissie van Thialf? Ik ben namelijk erg benieuwd naar hoe je aan deze info komt. Enkele dagen geleden heb ik nog een lid van de baancommissie gesproken en zij vertelde toen dat het nog allerminst zeker is hoe het volgend seizoen in Thialf zal verlopen.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De hal wordt 8 meter breder en er komen extra tribunes bij (bron: DvhN)
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Al deze info is te vinden op verschillende sites. Thialf.nl zelf, de site van de gemeente, de provincie, diverse politieke partijen, dvhn. Ik heb geen enkel contact met wie ook van thialf.

  Op thialf.nl staat zelf in een persbericht dat ze gewoon niet gaan sluiten tijdens de verbouwing. Lid van de baancommissie was dus niet goed geïnformeerd.
 14. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Aha, bedankt voor het melden. Dan houden we wat mij betreft gewoon die info aan in plaats van dat ik met zogenaamde "inside-info" allerlei verwarring ga scheppen.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik heb het idee dat je hier gelijk hebt, zo veel verandert er niet. De plannen op de andere locatie waren ingrijpender. Die locatie was ook een stuk beter bereikbaar met het openbaar vervoer.
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Maar als nog denk ik dat het op het oog wel totaal anders gaat worden. Als ik die plaatjes zie van het nieuwe Thialf ziet het er heel anders uit dan nu, dus dan voelt het toch heel nieuw aan. Ik ben vooral erg benieuwd naar de staantribunes en of die blijven, maar dat kan ik helaas niet vinden. Daarnaast ben ik benieuwd naar de nieuwe toegangsprijzen. Als ik me goed kan herinneren heb ik in 2007 voor het WK allround 25 euro per kaartjes betaald, terwijl het afgelopen weekend 40 euro was. De zittribunes vind ik erg prijzig. Ik hoop dat er staanplaatsen voor normale prijzen blijven, want anders is het nieuwe Thialf vrees ik niet vol met een WK.
 17. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Hup Transportium.....
  Danielle vindt dit leuk.
 18. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  waar ik me wel over verbaas wat het huidige Thialf betreft: vakken met soms ellenlange rijen stoeltjes met voetruimte te smal om deftig de rij zelf uit te lopen, dus mensen klauteren dwars over de stoeltjes heen. Wat mij betreft geen probleem als de mensen achter mij een beetje meewerken (en de meesten doen dat ook), maar heb mensen die wat minder goed te been zijn zien neergaan omdat het toch iets te moeilijk bleek.
  Ik vermoed dat die dingen wel beter aangepakt zullen worden in het nieuwe stadion. :)
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De bebouwing erom heen wordt soort tweede ring zoals in Hamar. Dus dat je daar als bezoekers eerst binnenkomt. kun je ook horeca in kwijt en deuren van buiten komen niet direct op de ijsbaan uit.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 20. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik heb het gevoel dat ze de Adler Arena willen nabouwen.
  Zag er prima uit daar.

Deel Deze Pagina