Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denk dat er wel een ploeg is die haar zou willen, maar ik denk niet dat ze in een Nederlandse ploeg wil schaatsen. Cultuur is echt heel anders en het zou wel een hele grote sprong zijn.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Zou Dione Voskamp met Jutta Leerdam mee mogen naar Jumbo?
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als Leerdam haar mee wil dan ja. Kan mij niet voorstellen dat Jumbo Leerdam dingen gaat weigeren. Als ze haar echt willen hebben ze daar behoorlijk wat voor over.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Voskamp is met Kok de snelste 100m rijdster, dat is voor Leerdam heel gunstig om mee te trainen. Bovendien zijn het nichtjes van elkaar, dus dat zal wel goedkomen. Als Leerdam natuurlijk inderdaad naar Jumbo gaat.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Even voor mijn beeld, want ik luister weinig podcasts. Gaat het om dat verhaal dat de Japanners geen contact met hem zochten toen hij in quarantaine zat? Of was er iets anders aan de hand wat ik heb gemist?
 6. Ik heb zo een vermoeden dat Koen Verweij deze transfer gaat tegenhouden...
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Verweij kan vrij weinig 'tegenhouden', hij kan hooguit vragen om niet weg te gaan, maar uiteindelijk zijn alle schaatsers van dat team inclusief zijn vriendin gewoon individuen die hun eigen beslissingen moeten maken.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nee, de podcast met Bart en Ben was al ruim voor de Spelen opgenomen. Hij was ook nog niet ziek toen. Maar toen liet hij al duidelijk blijken dat het contact met de Japanse bond erg moeizaam verliep. Niet alleen wat betreft een eventuele contractverlenging maar ook op andere gebieden. Hij was ook niet gepolst of hij sowieso openstond voor contractverlening, of hij misschien terug wilde naar Nederland. Helemaal niets en dat deed hem zeer, dat merkte je wel.
  chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Was het in het verleden niet het probleem dat Jutta teveel persoonlijke sponsors had om bij Jumbo ingelijfd te kunnen worden?
  Alles wordt vloeibaar onder druk en ik weet niet of deze sponsordeals nog na dit jaar verder lopen of tm dit olympisch seizoen liepen maar ik denk wel dat Leerdam inmiddels groter is dan Jumbo Visma.
  2.6 miljoen volgers op insta, komende jaren toch de gedoodverfde kampioene (zeker als Takagi en Bowe uiteindelijk stoppen), goede balans gevonden tussen media en sport.
  Ik zou het eigenlijk jammer vinden als zij zich in het JV keurslijf laat stoppen.
  Laatst bewerkt: 21 mrt 2022
  proeme en G1ant vinden dit leuk.
 10. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Precies dat was ook 1 van de redenen waarom Nuis vertrok.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt idd, maar laten we wel wezen, hoeveel keus heeft JV nu eigenlijk? De enige schaatser die momenteel onder contract staat en op dit moment een realistische kans heeft om volgend jaar wereldkampioen kan worden is Krol en Krol is geen echte publiekstrekker. In potentie zou ADJ dat kunnen zijn, maar haar reputatie is momenteel nou niet bepaald super en Schouten lijkt de allround troon te hebben overgenomen (en de 3 en 5km uiteraard). Misschien dat ze volgend jaar op de 1500m hoge ogen kan gaan gooien (als Takagi stopt), maar ik verwacht niet dat zij nou het promobeest voor JV gaat worden. Verbij, Bosker (als hij blijft), Snellink, Jansman, Huizinga, Beune (als ze blijft) en Achtereekte (als ze blijft) zijn ook geen schaatsers met een dusdanig grote naam/uitstraling dat ze het boegbeeld van die ploeg gaan worden. Scheperkamp zou in potentie zo iemand kunnen zijn, maar is eigenlijk nog te jong en onervaren (vooralsnog ook niet iemand die zomaar even op het WK top 3 gaat rijden).

  Leerdam is de enige schaatser die in theorie beschikbaar is en de echte kopvrouw/man van die ploeg kan zijn. Nuis, Schouten, Roest en eventueel Kok zijn de andere namen die je in die rol kunt plaatsen of in het geval van Kok, die je heel goed kunt marketen, maar die zijn zover ik weet niet beschikbaar.

  JV is een ploeg die een boegbeeld nodig heeft, het is niet IKO die meer voor de leuk lijkt mee te doen of TalentNED die zich puur richting op ontwikkeling. JV heeft sponsors die resultaat willen zien op de baan, maar ook daarbuiten. Als dat resultaat er niet is gaan ze weg. Het inlijven van Leerdam is denk ik de enige kans die ze hebben om volgend seizoen in te gaan met de reputatie van de grootste schaatsploeg in Nederland. Komt Leerdam niet dan zal JV echt behoorlijk inleveren aan aandacht, promo en prestaties. Zelfs met Leerdam zullen ze komend seizoen denk ik de spotlight echt moeten delen met Reggeborgh.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Achtereekte moest toch al weg?

  Anyway, misschien dat ze stiekem toch nog hopen NVDP binnen te hengelen. Ze zeggen wel voor de wielrentak, maar ik kan me indenken dat ze hem eigenlijk gewoon voor de schaatstak binnen willen halen als het even kan.

  Of laat ze een internationaal groepje schaatsers gaan sponsoren. Trek de Wit aan met bijv. een Takagi, Sato, en 2 mannelijke schaatsers, en gaan met die banaan. Kunnen de Wit en de Japanse schaatsers eventueel nog gewoon in Japan blijven wonen en trainen ook. (ja, ik weet dat dit niet reliatisch is gezien de Japanse cultuur en sport-structuur....het was bij Kodaira eigenlijk al bij hoge uitzondering, en ook alleen maar omdat zij toevallig wel bereid was een groot deel van het jaar in NL te wonen)
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

 14. mi

  mi Well-Known Member

  Gaat JV nooit doen joh! Die richten zich op de NLse markt.
 15. Mey

  Mey Well-Known Member

  Denk het ook niet, maar aan de sponsor zal het niet liggen. Die betalen ook miljoenen voor Roglic, Van Aert en Vingegaard.
 16. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Een buitenlandse schaatser rijdt nooit in het pak van een Nederlandse sponsor, althans niet op televisie. Het is daarom niet te vergelijken, los van het feit dat wielrennen veel populairder is wereldwijd.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Jawel, maar op zich kan er dan nog steeds best een buitenlandse schaatser voor ze rijden, het gaat uiteindelijk toch vooral om JV in beeld krijgen (en vooral zien winnen).

  Maar zoals Daniel hierboven al zei, ze rijden in het schaatsen bijna nooit in de sponsorpakken.....Ach, ik wilde gewoon even dromen :p
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
 19. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  PLEASE LET IT BE GROEN

Deel Deze Pagina