Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Bij de mannen valt het misschien wat tegen, maar toch hebben Bosker en Ntab ook nooit in jong oranje gezeten. En vele succesvolle oudere schaatsers ook niet. Het is zeker geen noodzaak. Het gaat om de filosofie niet om de naam. Er zijn tal van andere mogelijkheden om jonge mannen beter ontwikkelingspotentieel te geven en daar wordt mee geëxperimenteerd.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 2. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 3. mi

  mi Well-Known Member

  Poeh, het blijft verder wel stil nog in transferland. Sinds de laatste spelen lijkt het wel of het steeds langer duurt voor er contracten worden gesloten. Best grote groep waar we nog niks van weten en de huidige situatie in de wereld maakt nieuwe sponsoren die met een grote som geld instappen ook niet direct waarschijnlijk...
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vraag mij af hoe dat voor Leerdam en Verweij gaat aflopen. Als zij hebben ingezet op een nieuwe ploeg met sponsor kan dit weleens vervelend worden. Op dit moment zullen toch niet veel bedrijven aan een nieuw avontuur willen beginnen, tenslotte is er complete onzekerheid over wanneer de economie weer echt gaat draaien. Sport sponsoring is dan echt wel het laatste waar bedrijven mee bezig willen zijn.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Laten we blij zijn dat de sponsor van de grootste schaats- en wielerploeg van Nederland i.i.g. niet in financiële problemen komt.

  Zou Jutta Leerdam geen mooie toevoeging en verjonging zijn voor de sterrenformatie Jumbo? Ze lijkt me ook wel een type dat in dat team op de been blijft. Daar is zij niet te verlegen voor. En in dat team hebben ze al ervaring met stelletjes van een wat oudere schaatser met een jongere schaatsster.
 6. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 7. diploma

  diploma Member

  Jammer genoeg is nog niet bekend bij welke formatie zij terechtkomen. Ik zie het nog wel gebeuren dat ze - sponsorloos - met Poltavets aan de slag gaan.
  chicagodude vindt dit leuk.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat dan interessant is, is dat het komt via een persbericht van Reggeborgh, die natuurlijk hun kant van het verhaal vertellen. Blijkbaar hebben Jutta en Koen er van af gezien om te komen tot een gezamenlijke verklaring. Waardoor je in ieder geval je eigen kijk op het gebeuren kan vertellen en laten zien wat nu je plannen zijn. Communicatietechnisch niet al te handig van J&K: nu moeten ze dat waarschijnlijk onder tijdsdruk gaan verzinnen, want we willen dat toch weten.
  G1ant vindt dit leuk.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik ook, want ik zie niet zo snel waar Verweij anders nog aan de slag kan. Of misschien toch nog JV? Met Kramer kan/kon Verweij altijd wel goed overweg, en met een Nuis zal ook wel lukken.

  Wel erg jammer dat Leerdam schijnbaar haar lot zo laat afhangen van Verweij's. Persoonlijk komt het ook steeds meer over als een nogal dubieuze relatie qua onderlinge verhouding en dominantie. Het begint steeds meer te lijken op het cliche van de volwassen man die een relatie krijgt met een jonge en emotioneel/experienteel relatief minder volwassen vrouw, met als gevolg een scheve en vaak manipulatieve 'machts'verhouding. Maar goed, ik weet er natuurlijk verder geen zak vanaf dus ik speculeer ook maar wat in de ruimte.
  sysya vindt dit leuk.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  In het AD heeft John vLottum (zaakwaarnemer van Leerdam) het over de 'eenzijdige manier' waarop Reggeborgh er tegenaan keek, en dat Leerdam geen concessies wilde doen. Verder zegt vLottum dat het geen combideal hoeft te zijn qua contract. Reggeborgh heeft het erover dat er nog een stap gemaakt kon worden op het gebied van professionaliteit.

  Zal ik nog wat verder speculeren dan?
  Leerdam wilde dat Verweij erg nauw betrokken zou blijven bij haar coaching, en Reggeborgh/vVelde wil juist dat Verweij veel minder aanwezig is wat dat betreft. Het hoeft met een nieuw team dan ook geen combideal te worden, zolang er maar toegestaan wordt dat Verweij nadrukkelijk veel van Leerdam's coaching voor zijn rekening neemt.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Kjeld Nuis en Koen Verweij zaten bij elkaar in Jong Oranje in seizoen 2008-2009. Daarna gingen beiden het avontuur aan in de commerciële schaatswereld. Laten we eens kijken hoe dat voor beiden is verlopen.

  Kjeld Nuis
  2009-heden Team Jac Orie

  Koen Verweij
  Voor twee seizoenen getekend bij TVM (2009-2010 & 2010-2011). Het contract wordt ontbonden na het eerste seizoen: "De samenwerking is niet geworden wat we ervan gehoopt hadden." Koen Verweij stapt over naar Team Hofmeier van coach Jan van Veen, dezelfde coach als Verweij had bij Jong Oranje. Daar tekent hij een contract voor twee jaar en dat wordt verlengd. De ploeg komt echter in sponsorproblemen tijdens het seizoen 2012-2013. Begin maart (nog tijdens het seizoen) fuseert de ploeg met Team Corendon. Verweij wil echter niet mee en haakt af. Hij vindt razendsnel onderdak bij TVM waar hij het seizoen afmaakt en tekent voor een verbintenis voor het seizoen 2013-2014. Seizoen 2013-2014 verloopt voor Verweij succesvol, maar TVM stopt de schaatssponsoring. In juli 2014 tekent Verweij een contract bij Team Corendon, een hereniging met Van Veen dus. Ondanks geruchten dat Verweij te weinig zou hebben getraind, haalt hij prima resultaten. Op het EK Allround lukt het hem bijna om Sven Kramer te verslaan en bij het WK Afstanden pakt hij brons op de 1500 meter. Aan het eind van het seizoen, maart 2015, komt naar buiten dat Team Corendon Verweij en enkele teamgenoten heeft geschorst. Aanleiding is dat Verweij en de ploeggenoten een brief hebben gestuurd waarin het vertrouwen in coach Van Veen wordt opgezegd. De schorsing is in april van 2015 waarmee het vooral symbolisch lijkt omdat dat de vakantieperiode is.

  In september 2015 sluit Verweij zich aan bij team4gold van Ireen Wüst. Dat wordt echter geen succes. Begin december beëindigd hij het seizoen 2015-2016: overtraindheid is de oorzaak. In september 2016 vindt hij zijn volgende ploeg: Team Plantina. Het contract is voor seizoen 2016-2017 en 2017-2018. Hij komt daar eigenlijk op een zijspoor te staan in de allroundtak van die ploeg. Die tak bestaat uit twee rijders: Koen Verweij en Lucas van Alphen. Verweij is ook geen volwaardig werknemer van Team Plantina. Hij mag gebruiken van wat faciliteiten in ruil voor het rijden in het Plantinapak. Een trainer moet hij zelf zoeken. In seizoen 2016-2017 lukt het nog niet om op niveau te komen. In 2017-2018 blijft hij onder de vlag van Plantina schaatsen volgens contract. Hij gaat gebruik maken het kader van de Russische bond om ploeggenoten en een coach te krijgen. Coach is Kosta Poltavets die hij kent van zijn tijd bij TVM. Dit traject werpt zijn vruchten af. Er is volop kritiek op zijn werkwijze, maar op de eerste dag van het seizoen wordt Verweij Nederlands kampioen op de 1500 meter. Uit protest tegen de beperkte steun van zijn sponsor, zet hij bij het interview met de NOS na zijn Nederlandse titel niet de haarband van Plantina op zijn hoofd, maar een egaal zwarte haarband. In de loop van het seizoen blijft Verweij in uitstekende vorm, totdat gordelroos roet in het eten van de Olympische droom gooit.

  Voor het seizoen 2018-2019 vindt Verweij geen onderkomen. Hij neemt een sabbatical en geeft aan alleen in 'een gespreid bedje' verder te willen. Voor seizoen 2019-2020 tekent Verweij een éénjarig contract bij Team Reggeborgh. Er is progressie, maar Verweij is nog geen wereldtop. Aan het einde van het seizoen wordt het contract niet verlengd.

  Eén ding is zeker: het is nooit saai rond Koen Verweij.
  ZeeKoei, De Keizer, Duif en 4 anderen vinden dit leuk.
 12. Elina

  Elina Well-Known Member

  Dan weet ik nog wel een plek waar hij kan komen werken...
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vind het oprecht jammer, Leerdam is technisch echt heel veel beter geworden onder van Velde. Er zijn wel meer schaatsers die wat eigenzinnig zijn/waren en daarom hun eigen weg kozen, maar ik krijg met Jutta toch echt het idee dat het niet 'haar' eigen weg is, maar die van Koen.

  Persoonlijk denk ik niet dat er een ploeg is die hun beide gaat inlijven en Koen zo nauw betrokken gaat laten zijn. JV zou qua trainingsomgeving en ploeggenoten helemaal geen slechte plek zijn voor Jutta, maar ik zie Jac eerder een kopstoot uitdelen zodra Koen ook maar 1 stap richting Jutta doet op een training dan dat hij Koen vrijspel geeft. Daarin is Jac denk ik nog strenger dan van Velde die volgens mij nog best veel ruimte gaf.

  Iko zie ik ook niet gebeuren, daar komt Leerdam tenslotte net vandaan en verder zijn er geen ploegen. Sponsors staan nu denk ik ook niet te springen, ik ken weinig bedrijven die in deze onzekere tijden een contract gaan tekenen. Tenslotte zit je ook nog met ploeggenoten, of eigenlijk het gebrek daaraan. Met Kok, Wust en De jong had Jutta prima teamgenoten gehad, met wie moet ze nu trainen? Ik zie zo even geen dames die haar gaan uitdagen op een training en met alleen Koen komt ze ook niet ver.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik denk dat Beune en Nuis alleen maar heel hard met hun ogen rollen als ze zien hoe Koen en Jutta met elkaar om gaan.

  Ik ben echt niet de #1 van Nuis, maar hij gedraagt zich in mijn ogen veel meer als een 'normale' vriend dan Koen, ik heb tenminste nog niet vernomen dat Nuis zich met de training van Beune bemoeit, laat staan met haar contract. Dat zelfde geldt overigens voor de andere stelletjes, Koen lijkt een beetje op zo'n oude lolly die aan de voering van je jaszak is blijven plakken, kom je ook nooit meer vanaf.
  Laatst bewerkt: 7 apr 2020
  JohnZero, chicagodude en Jaco vinden dit leuk.
 15. Jaco

  Jaco Active Member

  Ik verwacht niet echt een klik tussen Orie en Verweij....
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben niet echt verbaasd dat hun contract niet verlengd is, maar voor Jutta is het wel heel jammer. Benieuwd wat ze nu gaan doen, zoals hierboven ook al gezegd liggen de keuzes niet voor het oprapen.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor Jutta is dit wel een grote gok. Zij is de toekomst, moet en kan nog mooie dingen laten zien... Koen is eigenlijk al een beetje verleden tijd. We zullen zien hoe het uitpakt, maar in deze tijden is op zoek gaan naar een nieuwe ploeg en ook met zo'n harde eis: mijn liefje moet ook mee, geen makkelijke klus.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk juist dat zij waarschijnlijk de eersten zullen zijn die met persoonlijke sponsoren en het gericht inhuren van mensen aan de slag zullen gaan. Iets waarvan ik denk dat we dat nog wel vaker zullen gaan zien in de toekomst.
  Het hele ploegdenken is enorm duur voor sponsoren en bijv de milers meldden dit seizoen dat ze niet de trainingsmaatjes hadden die ze wilden hebben. Als je allemaal privesponsoren hebt kun je trainen met wie je wilt.
  Wordt voor de schaatsers wel veel onzekerder maar is niet anders dan de teneur (aan zzp-ers) in de maatschappij.
  chicagodude vindt dit leuk.
 19. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Die kunnen prima met elkaar overweg hoor en Koen en Sven ook nog steeds. Maar bij de middellange afstanden zit bij JV Kjeld op de apenrots en ik denk niet dat hij Verweij naast zich duldt.
  Duif vindt dit leuk.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Krol zit fier naast Nuis en dat gaat prima, dus dat zal niet zo'n probleem zijn. Ik denk ook niet dat Verweij ooit zo goed gaat worden als Nuis en Krol nu zijn.
  Laatst bewerkt: 7 apr 2020
  strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina