Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is dat eerste een bevestiging, een gerucht, of een gedachte?
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hoeft niet perse, Leerdam kan daar prima blijven toch? Hoewel Verweij wel al tijden bezig was met het opzetten van een eigen ploeg en Leerdam op zich wel iemand is waar een hoofdsponsor zich aan zou willen verbinden. Probleem is dat vrijwel alle Nederlandse (en zelfs buitenlandse) top sprintsters al onderdak hebben dus trainingsmaatjes liggen niet voor het oprapen. Ook mannelijke sprinters hebben veelal onderdak dan moeten ze echt al een topper losweken bij JV (Nuis/Krol in dat geval) of iemand als ter Mors bij Iko weg krijgen. Beide zie ik niet gebeuren en Leerdam heeft wel een ploeggenoot van formaat nodig. Die zou ze met Wust en Kok bij Reggeborgh krijgen, lijkt mij niet een uiterst slimme beslissing als ze voor een eigen ploeg zou gaan.

  Dan zit je overigens ook nog met een coach, alleen Kolder heeft na dit seizoen geen ploeg, maar dat is niet iemand die bekent staat om zijn sprint training. Misschien dat Verweij full time Jutta gaat vertellen wat ze moet doen, zo'n verschil zal het niet maken ;)
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Laat ik het zo zeggen: Reggeborgh trekt Wüst aan. Vervolgens gaat het liefdesstel een paar dagen later op vakantie ten tijde van de Corona crisis terwijl ze nog geen nieuw contract hebben. Dan vind ik dat wel opvallend. En er waren sterke geruchten dat Verweij weg moet bij de ploeg omdat hij teveel een eigen koers vaart/ zich teveel bemoeit met zijn vriendin.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  O ja, op Bonaire, grappig. Ik ken het eiland vrij goed (ben er een paar keer voor werk geweest) en herken ook wel de plaatsen op Instagram (al staat ze er soms wel hinderlijk voor). Moet zo ongeveer de laatste vlucht geweest zijn voordat Bonaire alle vliegtuigen uit Nederland is gaan weigeren. Ze zullen vast wel gerepatrieerd worden. Hoewel ze zich natuurlijk al op Nederlands grondgebied bevinden. Maar dan is Bonaire opeens toch weer geen deel van Nederland. Zoals het daar heel vaak een raadsel is waarom soms strikt de Europees-Nederlandse regels gevolgd moeten worden, en soms zeker niet. En dat is meestal niet in het voordeel van de mensen daar....

  Goed, we dwalen af.
  strawbale vindt dit leuk.
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik denk dat het een goede keuze is geweest van Kok om voor het team van Gerard van Velde te kiezen.
  chicagodude en Camila vinden dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  In het artikel waarin Kok werd bevestigd werd de spanning ook benoemd. En idd gek dat je op vakantie gaat als er nog niks rond is mbt een contract, tenzij je natuurlijk weet dat het contract er niet komt omdat je ervoor kiest om weg te gaan. Zeker gezien het feit dat Reggeborgh duidelijk meteen na het seizoen (en zelfs tijdens het staartje van het seizoen) bezig was met contracten, ze schuiven deze beslissingen dus niet naar achteren.

  Ik ken de situatie natuurlijk niet, maar ik zou het wel oprecht triest vinden als Leerdam bij van Velde weg gaat omdat mannetje Verweij zich niet met zichzelf kan bemoeien. In dat opzicht is het voor mij opeens ook heel duidelijk dat ze nog maar 21 is. Niet dat je op die leeftijd niet je eigen beslissingen kan maken, maar ik vraag mij wel af in hoeverre deze beslissingen door haar gemaakt worden en in hoeverre door haar vriend.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  zou inderdaad triest zijn. Tegelijk: als Koen zich er zo veel mee bemoeid heeft... Leerdam is wel flink gegroeid dit jaar, met zelfs een wereldtitel als gevolg. Misschien is Koen wel een hele goede coach? Is het (los van de liefde) dan gek dat ze bij Koen blijft ipv bij Reggeborgh?
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Met alleen Koen kan ze niets denk ik. Ik denk dat Koen zeker een goede invloed heeft op haar, maar ze ook een sterke ploeg nodig om mee te trainen en coaches die er echt voor geleerd hebben.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk dat Jutta dit jaar haar schaatsen meer dan voldoende heeft laten spreken tav of de huidige constructie voor haar werkte...

  Of ze past in een team waarin ze mogelijk niet meer alleen de eerste viool speelt als het om de damesploeg gaat is wellicht een andere vraag. Eerdere interviews suggereerde dat ze als junior al kritisch was op wie haar teamgenoten werden en of ze daar iets aan kon hebben.
  Ik kan me indenken dat zij juist denkt: ik heb zoveel gehad aan de invloed van Koen. Wat moet ik met een Wüst en een Kok erbij als ik dan de faktor die juist voor mij essentieel is moet missen?

  De vraag is: heeft ze/hebben ze een beter alternatief?
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben vooral heel blij voor Femke Kok dat ze bij Van Velde kan gaan trainen. En samen met Ireen, dat zie ik ook helemaal zitten. Ireen zal haar denk ik net zo onder haar hoede nemen als ze met Esmee Visser heeft gedaan, en Ireen zal ook veel aan Femke hebben qua snelheid.

  Waar Jutta blijft vind ik persoonlijk iets minder interessant, hoewel ze natuurlijk een goede ploeg verdient na haar prestaties van afgelopen jaar. Ik zie haar op de één of andere manier niet voor me samen met Ireen en Femke. Twee van die no nonsense meiden samen met “sta ik leuk op de foto” Jutta ..... nee, past voor mijn gevoel niet.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Is waar, maar ik denk dat van Velde zijn techniek training meer invloed heeft gehad dan Koen, maar dat is alleen maar wat ik zie. Toen Jutta nog bij Iko reed was Koen ook al erg nauw betrokken, haar technische ontwikkeling zie ik daarom meer als gevolg van de invloed van, van Velde.

  Koen kan een uitstekende coach zijn, daar heb ik natuurlijk geen zicht op, maar ik denk dat weinig schaatsers zin hebben in een ploeggenoot die zich constant voordoet als coach. Coaching als in mentoring absoluut, maar ik denk niet dat Kramer ooit over de boarding heeft gehangen om tegen Roest te schreeuwen dat hij lager moet gaan zitten.

  Persoonlijk krijg ik een beetje de kriebels van deze relatie, dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan mij, maar mijn nekharen gaan recht overeind staan wanneer ik Koen over Jutta hoor praten.
  Laatst bewerkt: 24 mrt 2020
  De Keizer en chicagodude vinden dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Of ze hebben haar wel een voorstel gedaan maar ze heeft bedenktijd gevraagd. Zou me niet verbazen als ze gesteld hebben dat ze alleen met haar verder willen en anders maar niet.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  nee, dat ligt niet aan jou. Dat heb ik ook.

  Maar als ik nadenk over hoe zij staan in de keuzes kwa teams en trainers, probeer ik dat wel vanuit hun perspectief te doen. Mijn overeind staande nekharen gaan echt geen invloed hebben op hun keuzes.
  JohnZero vindt dit leuk.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, ik denk persoonlijk dat Jutta niet gaat blijven bij Reggeborgh al hoop ik van wel. Kijkend naar haar beslissingen tot nu toe lijkt Koen zwaar mee te wegen voor haar dus als hij niet kan blijven, blijft zij denk ik ook niet.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  Reggeborgh krijgt vorm zo meldt schaatsen.nl : Michelle de Jong, Wesly Dijs en Mathias Vosté hebben bij getekend.
  Elina, sysya en Camila vinden dit leuk.
 16. Koen

  Koen Well-Known Member

  Sven maakt zojuist op zijn facebook pagina bekend dat hij tot 2022 heeft bij getekend.
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Zou hij dan toch nog die gouden plak op de 10 willen? Lijkt me helaas niet meer realistisch en ik vermoed dat hij dat ook weet.
 18. Forza

  Forza Active Member

  Ik denk dat die 10km hem niet zoveel meer kan schelen, dat is meer een dingetje van de media. 5x achterelkaar een medaille halen op de 5km is een stuk indrukwekkender. Mocht hij goud halen dan zou hij bovenaan komen te staan op dit lijstje:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_multiple_Olympic_gold_medalists_in_one_event

  Ik ben blij dat hij nog even doorgaat en de strijd met Roest aangaat. Het toont wel karakter.
  Camila en strawbale vinden dit leuk.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat zou wel de ultieme climax zijn van het verhaal van Kramer en de Olympische 10 kilometer. Na drie mislukkingen (vier als je 2006 meerekent, want een maand daarna reed hij wel een wereldrecord) zou het toch eindelijk gelukt zijn. Ik ben het met je eens dat het niet realistisch is maar het zou wel geweldig zijn.
  Camila vindt dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Tenzij Pechstein uit haar schaatsslof schiet :p
  Forza vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina