Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Koen is wat meer van de duur dan Kai. Daardoor kan hij wat langer doorgaan (ook in de training) en daarmee Kai helpen aan een betere slotronde.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Dat snap ik :p
  Maar Kai, Thomas en Kjeld opperden dat ze wat anders moesten doen, net zo trainen als de Russen etc etc. Vandaar mijn opmerking! ;)
  chicagodude en Eelco vinden dit leuk.
 3. Camila

  Camila Well-Known Member

  Even een taalvraagje tussendoor: hoe makkelijk kunnen de niet-Friezen dit verstaan? En is dit echt goed Fries wat ze spreken? Ik hoor namelijk vaak dat Fries echt niet te verstaan is maar omdat ik weet over welk onderwerp het gaat kan ik het vrij makkelijk verstaan
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Weet je dat zeker, ik heb er niets over gelezen. Ben je niet in de war met het Olympische seizoen?
 5. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  100% zeker. Hij kan hel goed met Kosta Poltavets (en Yuskov) en heeft een aantal keer 1 of 2 weken met de Russen getraind.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Daar is Yuskov niet beter van geworden...
 7. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Yuskov had motivatieproblemen en zocht een nieuwe uitdaging.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Krol en Nuis die hem voorbij reden op de 1500 waren niet motiverend genoeg? opvallend. Kan me wel voorstellen dat de onmogelijkheid om op de OS uit te komen ook gaat meespelen op den duur.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Over Visser en Anema. Blijft gissen, maar mijn gevoel is hetzelfde als dat van de meerderheid hier. Visser heeft volgens mij een coach nodig die rust en kalmte uitstraalt, zoals Eldering in extreme mate, en dat kun je van Anema absoluut niet zeggen.

  Ik denk dat Kleibeuker geen heel goed voorbeeld is. Misschien ook ooit onzeker en ook ietwat introvert, maar wel veel ouder en ervarener. Carlijn Achtereekte is een beter voorbeeld. Zelfde leeftijd toen (in haar Anema-jaar) als Visser nu. En ook een rustig tikje verlegen meisje uit een klein dorpje. Die is niet alleen qua prestaties maar ook qua gevoel veel beter op haar plek bij JV dan in dat ene jaar bij Anema. Ik zou Visser wel onder Orie willen zien. Mooie tandem met Achtereekte, die te veel heeft ingeleverd op de 5km, de laatste jaren. En dan De Jong en Beune voor het allrounden.
  Monique en mi vinden dit leuk.
 10. Camila

  Camila Well-Known Member

  Als Melissa Wijfje dan ook naar Orie gaat kunnen zij en de Jong en Beune samentrainen. En met Bosker erbij kan ook qua afstanden goed met Roest en Visser en wordt supergezellig!:D

  Helaas waarschijnlijk niet erg realistisch:(
  mi vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Haar schatje zit bij Iko of heeft ze plotseling een nieuwe liefde ;)
  Zonder gekheid, de Jong blijft bij Iko dat heeft ze net in een interview bevestigd, die twee willen niet bij elkaar in een ploeg.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  A. de Jong rijdt wel bij JV.
 13. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Daar ben ik het niet mee eens. Anema is een coach die voor bepaalde rijders alles over heeft en daarom blijven ze hem trouw. Jorrit Bergsma is ook een ontzettend timide persoon en kon om die reden ook nooit aarden in een groep met jongens als Kramer en Verweij. De laatste is overigens goed bevriend met Esmee Visser, zo zie je maar weer dat chemie iets is dat lastig te voorspellen is.

  Anema heeft ook wel eens gesproken over zijn stijl als coach: hij is zich ervan bewust dat hij bekend staat als theatermaker, maar dat neemt hij op de koop toe om zijn sporters te laten functioneren. Bijvoorbeeld door streng te zeggen: "En nu als de sodemieter naar middenterrein" omdat hij wil voorkomen dat een rijder iemand voor de wedstrijd spreekt die een negatieve invloed kan hebben op de rit.

  Kijk voor de grap ook eens deze documentaire:  Anema is gewoon iemand met 2 uitersten en het werkt of juist heel goed, of helemaal niet. Dat is alleen niet te voorspellen bij hem. In de marathonwereld zijn er best wat die met hem overhoop liggen en Simon Schouten is onder andere gestopt omdat hij zich niet rechtvaardig behandeld voelde door hem qua verdeling van salaris. Berga heeft hij ooit niet laten starten toen hij de cup kon winnen omdat hij al een transfer naar een ander team bekend had gemaakt. Met de introverte Antoinette de Jong klikte het niet, maar met de introverte Kleibeuker weer wel.

  Kortom: het kan 2 kanten op. Als ik Anema zo zie praten in dit interview vraag ik mij af waarom het niet zou kunnen. Dan lijkt het mij best wel weer een invoelend persoon die zich goed kan verplaatsen in rijders. Ook qua trainingsfilosofie: veel uren, mannen in de ploeg waar Esmee achteraan kan, zou het kunnen werken. Maar of die chemie tussen Anema en Visser zou ontstaan, dat kan je gewoon niet voorspellen.
  chicagodude en Duif vinden dit leuk.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Goed genuanceerd verhaal. Ben het in grote lijnen met je eens. Het karakter van Anema is lastig te duiden. Het is daardoor moeilijk te voorspellen en ik kan er absoluut naast zitten. Toch blijf ik mijn twijfels houden over de combi Visser / Anema. Waarom het bij Bergsma volgens mij goed werkt, is omdat Bergsma een nuchter persoon is. Die laat dingen van zich afglijden en denkt niet overal heel diep over na. Die indruk heb ik althans. Visser is ook introvert, net als Bergsma, maar wel veel onzekerder. Een denker. Een piekeraar. Zoals bijvoorbeeld Kiki Bertens dat ook is. Die functioneren met mensen naast zich die rust uitstralen. Van zo'n boos met een vuist op de boarding slaande Anema, zoals bij de 10km van Bergsma in SLC, gaat Visser volgens mij niet harder rijden.

  Soms heb ik ook het idee dat het voor Bergsma goed zou zijn om eens een andere omgeving te proberen. Maar dat terzijde.
  Patrick510, sysya, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  Femke Kok vertelde tijdens Zilveren bal dat ze met verscheidende ploegen in gesprek is.
  ze kijkt daarna waar ze beste gevoel bij heeft en komt dan zo snel mogelijk met haar keuze.
  als ik het goed verstaan heb.
  Camila vindt dit leuk.
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Vanessa Herzog traint toch ook mee met Reggeborgh? Dat was dit seizoen geen groot succes, maar is natuurlijk wel een topper.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Reggeborgh heeft de strijd om Kok gewonnen :) leuk ploegje wordt dat
  Camila, Koen en mi vinden dit leuk.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Reggeborgh gaat met een beetje geluk komend seizoen een sterke rivaal van JV worden.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Niet een complete verrassing na de opmerkingen van Gerard van Velde...
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Leerdam en haar liefje dus exit? Denken die een eigen ploeg te kunnen opzetten? En zo ja wie wil daarbij in de ploeg?

Deel Deze Pagina