Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Moet Verweij daar weg ? Dat was mij niet bekend. Koen was in het verleden bij TVM altijd heel goed met Ireen. Nu zij naar Reggeborgh gaat zou dat eerder reden zijn dat hij daar blijft. Net als Jutta natuurlijk.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Helemaal in het begin van het interview met van Velde zei Bert dat hij in de wandelgangen had gehoord dat de relatie tussen Verweij en Reggeborgh wel een beetje voorbij zou zijn (in relatie met of Jutta zou blijven of niet). Van Velde zijn antwoord, "ja, dat zijn jouw woorden, we gaan het er deze week over hebben." Nou ben ik geen expert, maar als daar niks aan de hand zou zijn had van Velde denk ik of ontkent dat er problemen waren of Bert recht in zijn gezicht uitgelachen.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Jeej!! Ontzettend fijn dat Ireen wordt ingelijfd in de groene brigade 2.0!

  Maar welke consequenties gaat dit hebben?
  Jutta en zij zijn geen heel gekke combi. Allebei heel erg killersmentaliteit. Dat kan fantastisch gaan of geweldig botsen maar laten we van het positieve uitgaan. Dat Verweij daar weg zou gaan werd inmiddels 2x door Bert Maalderink gesuggereerd. Gerard wilde noch bevestigen noch ontkennen.
  Ireen heeft normaal altijd graag wat mannen om zich heen om mee te trainen. Vraag is of dat met Mulder, Verbij en Ntab wel lukt? Type Verweij erbij is in die zin (voor de inhoud) niet gek en die twee liggen elkaar wel. Dus wie weet.
  Joy Beune en Femke Kok erbij?
  Marcel Bosker lijkt gemaakt voor JV.
  Esmee Visser valt erbuiten. Past niet bij Anema, niet bij Orie. Gewest??? Of gaat Reggeborgh/IKO ook langere afstandsgoden herbergen?
  chicagodude vindt dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Misschien dat er nog een nieuwe commerciële ploeg bijkomt. Er ontstaat toch enigszins een vacuüm (in het geval TalentNED geen doorstart maakt) en zeker bij de dames stromen er de komende jaren nogal wat sterke junioren door. Henk Hospes heeft de afgelopen seizoenen meermaals de ambitie uitgesproken een commerciële ploeg te willen runnen. Zou geen gekke gedachte zijn. Met wat bescheiden mannelijke rijders erbij heb je dan een leuke trainingsgroep. Wouter van der Ploeg kunnen ze bij het Gewest vooruit schuiven. In theorie ook niet onaardig. Dan moet die kans zich wel eerst aandienen natuurlijk.
  Eelco vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Visser zou prima met Wijfje en/of Anema kunnen trainen. En dan bedoel ik in dit geval niet Jillert, maar Reina. :)
  Eelco, mi en sysya vinden dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wust heeft mannen nodig die haar uitdagen, op zich denk ik dat als Leerdam dat uit die mannen kan halen dat Ireen dat ook kan. Ze heeft zelfs een aantal mannen die op een 1500m een PR rond de 1.50 hebben staan, dat is voor een trainingswedstrijd vrij ideaal. Als Beune erbij komt heeft ze ook een trainingsmaatje die iets meer richting duur nog gaat en met Kok, de Jong en (hopelijk) Leerdam drie ploeggenoten die haar op de 500m een flink pak slaag kunnen geven.

  Overigens denk/hoop ik dat het qua karakterbotsingen nog wel mee zal vallen. De enige met wie Wust ooit echt is gebotst is ADJ, natuurlijk ook een winnaar, maar daar kwam vooral ook bij kijken dat ze directe concurrenten van elkaar waren (en het hele sponsor verhaal op de achtergrond speelde). Tenzij Jutta serieuze ambities op de 1500 meter gaat ontwikkelen zie ik dat niet gebeuren.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  ik denk dat het tussen Jutta en Ireen ook zomaar uitstekend kan gaan omdat ze allebei het lef hebben uit te spreken wat ze nodig hebben.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat denk ik ook, ADJ zei later dat ze meer voor zichzelf had moeten kiezen en meer had moeten eisen, volgens mij is dat iets wat Jutta al kan.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Volgens mij heeft Esmee aan het begin van dit seizoen uitgesproken voor het wereldrecord op de 5km te willen gaan. Dat lijkt me niet bescheiden. De beeldvorming van het onzekere meisje dat opeens naar de OS ging wordt wel erg graag herhaald. M.b.t. Anema is het vooral de beeldvorming van m.n. de NOS/allerlei langebaan deskundigen die hier hardnekkig blijft hangen. Kijk je op bijvoorbeeld omroep Friesland naar Anema als studiogast, dan komt hij daar veel beter tot zijn recht omdat daar het hele verhaal wordt getoond i.p.v. wat losse (gewaagde) uitspraken waar de media maar al te graag mee aan de haal gaan. Is denk ik ook een spelletje wat Anema maar al te graag mee speelt.
  Patrick510 vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Maar juist dat laatste past niet. Dat spelletjes spelen, prikken en rellen.
  Kun je je het filmpje nog herinneren waarin ze dat zei? ‘Ik, euh, denk, euh, ja, euh, ik, euh.....

  ze is een fantastische schaatster, echt de beste die we hebben op de 5km sinds jaaaaaren. Maar als de kop er niet goed op zit is het moeizaam. En daar is ze (nog?) kwetsbaar in. Hoef je echt geen psycholoog voor te zijn om dat te zien!
 11. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Ik kan me inderdaad een heel ontspannen Anema herinneren bij een uitzending van Omrop Fryslan samen met Sven Kramer. Sven en Jillert zijn een gouden komisch duo in de studio :D
  Laatst bewerkt: 8 mrt 2020
  Camila vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  zo beroerd was Koen toch niet? Resultaten waren helemaal niet slecht. Ik zou niet weten waarom hij weg moet. En als ook Jutta er beter van wordt dat Koen er bij blijft én Koen ook nog een goede klik heeft met Ireen (was wel zo, geen idee of dat nog zo is) is er weinig aan de hand toch? Of maakt Koen ruzie met Daidai en Kai?
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  als het contract met Koen er nog niet ligt kun je als trainer ook weinig zeggen. Daar kan ik niet uit concluderen dat hij weg zou moeten. Als ze vinden dat hij niet functioneert, krijgt hij geen nieuw contract. Daar valt niets "over t hebben".
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik denk dat het hier meer gaat over hem als persoon dan over hem als schaatser (denk dat ze niet na 1 jaar al zouden stoppen als het puur om schaatsen ging). De vraag ging overigens over hoe dit impact zou hebben op Jutta en daar valt natuurlijk wel over te praten, namelijk wil je dat vriendje voortaan achter de boarding houden zodat je hier lekker kunt blijven.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het kan ook nog dat het niet over hem als schaatser of persoon gaat, maar over Verweij de vriend-coach-trainer van Leerdam...

  Wellicht mengt hij zich iets te nadrukkelijk in haar training/carrièrepad? Ik speculeer ook maar weer wat aan
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  dan zou ik zeggen: blijkbaar werkt het!
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Leuk voor Wust. Is een goede ploeg en ze zit samen met haar schatje in een team. Wat betreft Jutta, Koen en Reggenborgh.. zou wel raar zijn als Jutta zo afhankelijk van Koen zou zijn dat als hij niet kan blijven dat ze niet meer zou kunnen functioneren.
 18. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Koen heeft afgelopen jaar vaak met de Russen getraind. Ik kan me voorstellen dat team Reggeborgh graag ziet dat hij meer in Reggeborgh investeert. Ook om een Kai Verbij op scherp te zetten en het laatste rondje van een 1000 met meer energie door te komen. Dat een nieuw contract met voorwaarden komt lijkt me dan ook logisch.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  In het AD staat een interview met Lisette vd Geest. Noemt oa dat ze wel gezocht hebben naar een sponsor voor de hele ploeg maar dat dat niet is gelukt. Nu het boegbeeld daar wegvalt zal het moeilijk zijn om de ploeg van Kolder een doorstart te laten maken. Hoewel wellicht goedkoper zonder Wüst is het risico dat er niet voldoende exposure komt voor dit team wel aanzienlijk te noemen (hoewel Bosker met het stoppen van de Vries wel een plaatsje opschuift in de pikorde bij de heren en zich dus vaker zal plaatsen). Het jammere voor Esmee Visser is ook gewoon dat haar beste afstanden maar beperkt geschaatst worden. Dan moet je dus hopen op een sponsor die het doet om ‘maatschappelijke redenen’ en die zijn nog dunner gezaaid.
  Snap dus heel erg goed dat Wüst eieren voor haar geld heeft gekozen en dit is ook gewoon een mooie uitdaging. Allrounden staat op 2e plan (je kunt altijd nog kijken hoever je komt in een post-olympisch WK) maar wie weet draaien Miho en Ireen de kaarten wel om en gaat de een weer allrounden en de ander sprinten :D

  het baart wel zorgen dat er voor de pure midden-lange afstandsrijders (zonder marathon aspiraties) maar 1 ploeg over lijkt te blijven nu. Als je daar niet tot je recht komt/een klik met de coach hebt zijn er weinig andere mogelijkheden.
  Laatst bewerkt: 9 mrt 2020
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Als dat zo is was Koen juist zijn tijd vooruit volgens mij :cool:
  Eelco vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina