Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als Friesland niet vertegenwoordigd was, was het inderdaad een gekke commissie geweest. Dat is alsof je een taskforce opzet voor het betaald voetbal en Ajax, Psv en Feynoord niet laat mee praten.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  tsja, dan ga je er dus van uit dat die vertegenwoordigers alleen hun eigen achtergrond vertegenwoordigen ipv alle provincies, alle clubs of alle ijsbanen, waar ze voor zijn aangesteld.

  en misschien is dat zo, alleen vind ik het gek om dat van te voren zo te stellen. We gaan het zien.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nogmaals, als dat zo zou zijn zouden ze de regio's er niet bij zetten. Natuurlijk vertegenwoordigen ze in theorie alle provincies en alle ijsbanen, maar er is een reden waarom vertegenwoordigers uit verschillende regio's komen. Andersom zou je ook niet akkoord gaan met 5 vertegenwoordigers die allemaal uit Friesland komen wanneer het om alle provincies en ijsbanen gaat. In andere woorden, die vertegenwoordigers zijn met opzet uit verschillende regio's gekozen, omdat die theorie van "we vertegenwoordigen iedereen waar we ook vandaan komen" in de praktijk vaak complete onzin is.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  als reactie citeer is mezelf:

  "en misschien is dat zo, alleen vind ik het gek om dat van te voren zo te stellen. We gaan het zien."
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Asterisk en Eelco vinden dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zover ik weet staat het taskforce los van dit plan. Ook is er hier volgens mij nergens gesuggereerd dat de Duitse bond anti Inzel is, wel dat de invulling van het taskforce vreemd over komt en dat is overigens niet veranderd met het aankondigen van dit plan.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is komkommertijd, dus laat ik terugkeren naar het hoofdonderwerp van dit subforum. Even een overzichtje met ''prominenten'' (c.q. schaatsers die vorig jaar bij een commerciële ploeg zaten danwel lid waren van een Nederlands marathonteam) die officieel nog zonder ploeg zitten.

  Thomas Geerdinck
  Teun de Wit
  Aron Romeijn
  Daniel Greig ---------------------------------> allen aangesloten bij team Verweij/Leerdam

  Jos de Vos
  Robert Bovenhuis
  Philip Due Schmidt --------------------------> trainen allen mee met Royal A-ware/team Anema

  Stefan Due Schmidt (traint mee met de Zwitserse/N-Z selectie in Geisingen)
  Gerben Jorritsma (stopt?)
  Sandrine Tas (Thialf Academy?)
  Peter Michael (??)

  Van dit rijtje lijkt het mij vooral interessant wat Peter Michael gaat doen. Woont nog gewoon in Nederland, dus je zou zeggen dat de Nederlandse ploegen staan te springen om hem te contracteren. Maar tot op heden is dat kennelijk niet gebeurd. Vooral Team IKO kan een man zoals hem goed gebruiken nu Lex Dijkstra halverwege de voorbereiding is gestopt. Aansluiten bij het team van Anema zou ook niet vreemd zijn met meerdere oud-ploeggenoten van Michael binnen de gelederen.
  Laatst bewerkt: 13 aug 2020
  Patrick510 vindt dit leuk.
 8. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Gerben Jorritsma stopt inderdaad. Op marktplaats werden een hoop van zijn oude pakken en ander materiaal aangeboden met de mededeling dat hij zou stoppen met de topsport.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
  Lorca vindt dit leuk.
 9. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  allen aangesloten bij team Verweij/Leerdam (het team trainde als Gucci in Inzell). Dat zou wel bij Jutta passen.
  Lorca vindt dit leuk.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hehe. Aangezien de heren ook nogal mooiboys zijn, zou dat merk zeker gepast zijn.
  Eelco vindt dit leuk.
 11. mi

  mi Well-Known Member

 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Team NXTGEN, het team van Jutta LRDAM en Koen VRWEIJ ;)
  Patrick510 vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Waarschijnlijk treffen we ze komende december bij de Masters of LXRY.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hopelijk zien we met dit team eindelijk hoe schaatsland social media effectief gaat inzetten.
 15. mi

  mi Well-Known Member

 16. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Even een klein citaatje uit het artikel:

  Mocht er nog twijfel over bestaan waarom Verweij en Leerdam weg moesten bij Reggeborgh: schaats- en trainingstechnisch een andere visie waarbij Verweij Leerdam coachte. En dan is het wel begrijpelijk dat Reggeborgh brak met deze 2: als je maar een beetje eigen gang gaat in het team, dan wordt je als coach ondermijnd en loop je het risico op verschillende kampen. Kun je niet hebben. Denk dat Reggeborgh verstandig heeft gehandeld; ondanks de enorme marktwaarde van Leerdam en Verweij.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ook opvallend is dat ze blijkbaar vindt dat haar vooruitgang niet veel te maken heeft met haar team/vVelde.

  Tja we zullen zien. Persoonlijk vind ik het nog steeds wat 'eng' overkomen hoe Leerdam zichzelf wel heel erg afhankelijk lijkt te zien van Verweij. Maar goed, ik weet er uiteraard niets van dus misschien is het gewoon wel een hele gezonde relatie waarin ze ook heel veel waarde hecht aan zijn trainerschap(?)
 18. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik vind het jammer dat Leerdam nog maar net komt kijken en nu al uitspreekt dat ze de visie van Poltavets beter bij zich vindt passen dan de visie Van Velde.

  Hoe gaat ze het aanpakken als ze over 4 jaar onverhoopt naar een andere ploeg om moet kijken? Deze visie is wel erg krap.
 19. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Dat is een hele andere vraag, maar als jij op basis van argumenten twee visies met elkaar vergelijkt en concludeert dat je het beter op manier X in plaats van Y kan doen dan neem ik aan dat je als topsporter die route wilt volgen. Daar kan ik juist wel inkomen.

  Juist met dit soort zaken kun je veel verschillende benaderingen hanteren, maar in ieder geval vallen een aantal dingen mij wel op:

  1. De Russische manier van schaatsen (lees: filosofie van Poltavets) is gestoeld op nóg sneller druk dan dat de meeste Nederlanders doen. Een voornaam verschil tussen Yuskov en Verweij bijvoorbeeld toen zij samen structureel de top 2 op de 1500 waren was dat Yuskov zijn schaats iets rechter op en rechterdoor inzette en daarmee ook sneller druk had. De filosofie van Van Velde ken ik niet, maar dat de Russen een andere techniek beheersen die op de korte afstanden effectief is blijkt wel uit de dominantie van met name de mannen op de korte afstanden.

  2. Wat betreft trainingsleer is er heel veel onderzoek naar verschillende filosofieën zoals Polarized Training, HIIT, etc. Het kan mogelijk zijn dat Van Velde en Poltavets over de juiste trainingsmethode van mening verschillen, dat weet ik niet. Maar wat ik wel zie is dat Leerdam en Verweij op Instagram vaak een zwarte band om hun dragen, waarmee continu de HRV (heart rate variability) gemeten kan worden. Dit is één van de laatste trends als sturingsmechanisme van belasting en training in het onderzoeksgebied naar trainingsleer wat mij zegt dat zij in ieder geval op zoek zijn naar de meest recente ontwikkelingen en elke vernieuwing aan willen pakken die hun kan helpen een procentpuntje op de concurrentie te winnen. Reggeborgh staat daarentegen niet echt bekend als innovatief.

  Ik zeg niet dat bovenstaande het issue is en dat het één beter is dan het andere, die discussie wil ik niet voeren omdat ik de materie daarvoor onvoldoende beheers en te complex vind. Maar ik kan mij wel heel erg goed voorstellen dat als je op bovenstaande punten van mening verschilt dat het in de basis is lastig om met elkaar samen te werken, het zijn namelijk wel fundamentele issues.

  Training komt voor een groot deel neer op een plan maken volgens een bepaalde filosofie en dat dan consistent en gedurende een lange periode uitvoeren. Als Verweij argumenten heeft om het met de benadering van Van Velde oneens te zijn (en dat maak ik op uit de uitspraken van dat artikel) is er onvoldoende basis om 1) met elkaar die arbeid te verrichten en 2) als er discussie ontstaat binnen een team levert dat alleen maar onrust op.
  Laatst bewerkt: 3 sep 2020
  Duif vindt dit leuk.
 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  @Patrick510 , je argumenten zijn zeker valide. Als je met een houding rondloopt dat je alleen het beste wilt en daarmee andere goedwillende trainers-/ ploegen afwijst weet ik niet of je bouwt aan een langdurige schaatscarrière. Er zijn hier voldoende discussies gevoerd over Koen Verweij. Laten we hopen dat Jutta wat meer geluk heeft.

  Overigens wordt HRV al jaren gemeten als mate van herstel in de duursport en voor testen van het omslagpunt. Het schaatsen loopt daarin een stukje achter.

Deel Deze Pagina