Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Irene Schouten schrijft dat ze binnenkort weer begint met trainen, geen woord over Easyjet of de ploeg, maar ze zegt wel dat de zomertrainingen in mei beginnen, kunnen er dus denk ik vanuit gaan dat ze bij Anema blijft (aangezien de andere ploegen al begonnen zijn met trainen). Vraag is dan alleen nog of de sponsor blijft, maar de ploeg gaat dan dus wel door met of zonder sponsors.
  https://www.fitnessclubnederland.nl/nieuws/testen-en-trainen-we-gaan-het-seizoen-weer-starten/
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Femke Beuling naar IKO. Die schuift dus op de opengevallen plek van Jutta.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Interessant, er wordt wat heen en weer geschoven bij de sprintvrouwen. Ben benieuwd of dit ervoor zorgt dat hun voortgang verder groeit. Voorlopig lijken de sprintafstanden bij de vrouwen ook interessant te worden, voor wie louter met een oranje bril kijkt.

  Leerdam kiest dus niet voor het geld, maar voor sterke mannen om mee te trainen. Dat lijkt me goed voor haar carrière en het geeft ook een mooie impuls aan de ploeg, die al jaren hetzelfde is in de basis. Ben benieuwd of Koen Verweij weet te verhinderen dat er een Tarzan van Velde & Jane Leerdam - foto op internet komt :D

  Nu ben ik nog wel benieuwd naar wat er gebeurt met Clafis, en of Bosker nog een jaar zonder goede trainingspartners in een ploeg gaat zitten. Geerdinck en Jorritsma zijn helaas nog duidelijk een niveautje lager. Bosker zie ik niet de marathon ingaan, hij is meer een type allround, en de sfeer in de ploeg is uitstekend.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Van Bosker is toch al bekend dat hij bij TalentNED blijft? En waar had Leerdam precies voor moeten kiezen als ze wel voor het geld ging? Bij IKO kreeg ze geen salaris?
 5. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Koen Verweij is naar Reggeborgh gegaan.
  mi vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ohhh dat wist ik niet.

  Aaaah daarom gaat Jutta naar Reggeborgh ;););););)

  Hoe dan ook, super dat Koen (weer) terugkomt! Zorgt altijd voor opschudding en het zal Yuskov ook motiveren. Nu Jan Blokhuijsen nog,
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 7. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ben benieuwd hoe Gerard dit op gaat pakken. Liefde op de werkvloer wordt doorgaans niet heel erg op prijs gesteld. Zelfs het Openbaar Ministerie is er vandaag weer over gestruikeld.
  Twee kapiteins op één schip is vaak ook niet zo'n goed idee.

  De NOS heeft het uitgebreide verhaal.
  strawbale vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja is al zeker, hij had een twee jarig contract. de ploeg wordt om Bosker heen gebouwd, die kans krijgt hij bij de andere ploegen niet dus op zich denk ik niet dat hij ontevreden is.
  Naja een stel in de ploeg gebeurd wel vaker (Bergsma en Bergsma bijv.). Kan ook prima als ze het schaatsen van prive scheiden weet alleen niet of dat in dit geval gaat gebeuren.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dit vind ik een heel mooie ontwikkeling !! Herzog met Leerdam en Vosté met Verbij, Ntab, en een groep oud-skeeleraars met Olympisch eremetaal.
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 10. Camila

  Camila Active Member

  Dat wordt een goede groep! Jumbo mag wel gaan oppassen;)
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Verrassend dat vVelde het ziet zitten een romantisch stel beiden in de ploeg te hebben, had ik niet verwacht...
  Verder zie ik in dat uitgebreide NOS artikel een aantal zaken die bij mij een 'red flag' zijn, als ik eerlijk ben....

  Onder meer "Was het een kwestie van allebei of niet? "Dat is wel een klein beetje de insteek geweest.""
  -Dat klinkt een beetje als zijn eigen plek gedeeltelijk veiligstellen door z'n getalenteerde vriendin als soort pressiemiddel te gebruiken. Dat klinkt veel zwaarder dan het ongetwijfeld was, maar is ook niet helemaal onwaar

  Ook: "Het is de afgelopen jaren sowieso moeilijk geweest. Waarom is voor mij ook een vraag."
  -Met de rest van zijn commentaar erbij klinkt het niet alsof hij heel veel aan zelf-reflectie/-kritiek doet. Hij zou toch moeten weten dat er aardig wat beslissingen en gedoe omtrent zijn eigen persoon niet heel erg zullen hebben bijgedragen aan het in de rij staan van ploegen.

  Verder komt het op mij wel heel erg over alsof hij wel heel veel controle over Leerdam en haar carriere heeft/probeert te hebben. En dan ook bij dezelfde ploeg schaatsen? Tja, meestal niet echt een geweldig teken voor de toekomst, maar ik hoop dat alles perfect voor hun beide uitpakt.
  G1ant vindt dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Overigens is een team van Leerdam, Herzog, en MdeJong behoorlijk sterk, en Desley Hill erbij is ook een mooie ontwikkeling denk ik ! :)
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Ik ben blij dat hij er weer bij is! Kleurrijk figuur in de sport is altijd welkom en ik gun hem nog wat succes na zijn mislukte olympische jaar. Moet lachen om de reactie van Kjeld onder zijn insta (‘moet je wel aan de start verschijnen he pik!’).
  Mooi dat Reggeborgh zo uitbreidt zeg! Dat is een serieuze force inmiddels en dat is alleen maar goed. Hopelijk weten de dames waar hun rem zit...
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  interessante ontwikkelingen...Reggenborgh krijgt een, DE?, vrouwelijke sprintster en Koentje. Benieuwd of Koen schaatser wilt zijn of te veel manager zal zijn.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  In het interview zegt hij vooral de beschermende vriend uit te hangen die wil voorkomen dat Jutta dezelfde fouten/problemen tegenkomt als hij. Maar dat ze inmiddels eigen management heeft en daarmee is hij meer op de achtergrond en met zijn eigen carriere bezig. Dat is toch heel logisch en begrijpelijk? Ook vanuit Jutta’s optiek?
  Als Letitia zegt dat ze veel heeft aan de tips van Ireen vindt iedereen dat toch ook heel normaal!
  Er kwam vorig jaar een tsunami van aandacht op Jutta af. Ze zou wel gek zijn als ze zijn ervaring niet zou gebruiken toch?

  Hij zal de schaatsen moeten laten spreken om de kriticasters aan zijn zijde te krijgen. Ik hoop van harte dat dat hem lukt! Alleen al om de superspannende WCKT en NKs die we zullen gaan zien daardoor!!
  Laatst bewerkt: 25 apr 2019
  kernploegfusie en proeme vinden dit leuk.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ireen is natuurlijk wel gewoon bezig om wereldtitels te pakken. En Koen de laatste paar jaren niet echt toonbeeld van serieus met de sport bezig zijn is geweest.
  Maar een goede zomer draaien en zijn zonden uit het verleden zijn zo weer vergeven en vergeten.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik has inderdaad het interview moeten luisteren ipv alleen de tekst lezen, dat kwam al heel anders over :oops:

  Anyhow, ik hoop dat het voor beiden fantastisch uitpakt, hoewel verweij niet mijn type is vind ik hem en zijn karakter wel een aanwinst voor het schaatsen
  mi vindt dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Verrassende ontwikkelingen bij Reggenborgh. Verweij dus een soort van vervanger van Krol als midden afstandrijder/motor van de herenploeg. Benieuwd of dit gaat werken. Met het aantrekken van Desly Hill houden ze wellicht ook de mogelijkheid open om Verweij mee te laten trainen met de dames.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Even nog een shout-out naar iedereen die na de OS met zekerheid wist te zeggen dat er geen sponsoring te vinden was voor de schaatsers en het aantal profs zwaar zou afnemen in deze jaren.
  De schaatscontracten worden momenteel nog makkelijker uitgedeeld dan wereldtitels in het skeeleren.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Naja is wel iets anders. Tips geven is prima, maar Koen gaf op een moment aan zich echt te bemoeien met coaching, dat doen de andere stelletjes zover ik weet niet.

Deel Deze Pagina