Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Redelijk naar verwachting dus, geen grote verschuivingen, als er dus nog echt wat gaat veranderen zou dat door de komst van een nieuwe Verweij ploeg moeten zijn of een vertrek van Easyjet.

  Verder zijn er nog een paar met een aflopend contract bij TalentNED, maar dat zijn geen hele grote namen.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En het zeker wel aanwezige talent van Otterspeer ook, al komt het er vaak niet uit. Ik denk dat Orie wel potentie ziet.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hij heeft ook wel potentie, maar laten we wel wezen als de mannelijke talenten zo zouden presteren als bij de vrouwen dan had Otterspeer het waarschijnlijk kunnen schudden. Ze hebben een goed team nodig en snelheidsprikkels voor Krol en Nuis, maar de realiteit is wel dat er momenteel geen enkele man onder de 25 momenteel 34'ers rijdt op laagland (behalve Verbij en Ntab die allebei 24 zijn) of zelfs lage 35'ers ook op de 1000 meter is er niemand onder de 25 die onder de 1,10 rijdt (met uitzondering van Verbij, maar die kun je moeilijk een jong talent noemen of naar Jumbo halen)

  Op het NK afstanden dit jaar was op de 500m de top 15 allemaal met uitzondering van Verbij en Ntab boven de 25, op de 1000 was dit de volledige top 10. Gaat dus niet zo best met het mannelijk sprint talent, dan moet je als ploeg dus vasthouden aan je oude rotten, maar de gemiddelde leeftijd bij de mannentak van Jumbo is daarom nu wel afgerond 29 jaar, dat is vrij hoog met het oog op de toekomst.
  Duif vindt dit leuk.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Opmerkelijk dat Jumbo vooral blijft kiezen voor mannen (verhouding 9 om 3). Dat terwijl er bij de vrouwen juist wel veel talent aan komt.
  mi vindt dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Orie zijn manier van werken (vrij zakelijk, weinig ruimte voor gevoel) lijkt mij ook beter bij mannen te passen als bij vrouwen.

  Verder zijn mannen toch nog steeds snel de grote boegbeelden. Een Nuis wordt veel meer als boegbeeld van het schaatsen gezien als een Ter Mors. Zelfs Wüst heeft jarenlang qua aandacht moeten opboksen tegen Kramer, die al snel veel meer aandacht kreeg. Zo werkt het nou eenmaal over het algemeen in de sportwereld: mannen zijn commercieel interessanter.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Commercieel gezien zijn vrouwen idd minder interessant. Maar als ze groot zijn heb je er natuurlijk wel wat aan. Zolang Wust schaatst gaat Jumbo met de huidige vrouwentak niet de aandacht krijgen. Maar Wust is bijna klaar, wie haar opvolger wordt qua prestaties maar vooral ook qua boegbeeld functie is nog steeds niet duidelijk.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat zijn de vrouwen groot
  wat zijn de vrouwen groot
  Laatst lag ik op het strand
  Ik denk: daar ligt een rondvaartboot
  Maar 's avonds was de boot verbrand
  Het hele dek was rood
  Wat zijn de vrouwen groot
  Wat zijn de vrouwen allejezus groot

  Van veraf zijn de meeste vrouwen
  Nog wel vriendelijk en klein
  En geschikt om mee te trouwen
  Maar o wee als ze dichtbij gekomen zijn
  Het blijken hele flatgebouwen
  Complete wijken zijn er bij
  Het onderhoud alleen kost al klauwen
  Met geld, nee dat is niets voor mij

  'k Zal ze beminnen uit de verte
  Ik houd de vrouwen liever klein
  Ook reuze-prinsessen op reuze erwten
  Kunnen van veraf een sprookje zijn

  (c) Jeroen Van Merwijk
  strawbale vindt dit leuk.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hoe groot achten we de kans dat Verweij met een ploeg gaat komen? Het is half april onderhand, als er een ploeg komt dat zal dat toch betekenen dat het team onderhand bijna rond moet zijn, schaatsers beginnen vaak in april/mei met trainen. Als er een ploeg komt dan is de financiering nu al rond (daar heeft hij tenslotte een jaar voor gehad), maar nu eigenlijk alle toppers (en subtoppers) nieuwe contracten aankondigen lijken er toch ook niet veel schaatsers over te blijven voor een nieuwe ploeg. Dus wat denken we gaat Verweij echt een ploeg starten, sluit hij ergens aan (waar dan?) of stopt hij met schaatsen?
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  Als ik moet gokken dan stopt Verweij met schaatsen. Die ploeg geloof ik niet zo en nog 3 jaar als einzelgänger gaat ie niet doen.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat denk ik ook. Hij lijkt meer de mentor/manager kant van een aantal jonge schaatsers op te gaan. Zijn vriendin natuurlijk en begeleidde hij afgelopen herfst al niet een jonge Nederlandse sprinter? Dacht Brandsen.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zou kunnen idd, misschien dat hij aan de slag gaat bij een gewest?
 13. speedskating

  speedskating Member

  Botman en van Essen naar Reggeborgh
 14. mi

  mi Well-Known Member

  De Mulders hebben beide voor 1 jaar verlengd bij Reggeborgh (waar ik dacht dat ze al doorlopend contract hadden) en ze hebben Wesley Dijs vastgelegd. De groene brigade lijkt de zaken aardig op orde te hebben voor volgend seizoen.

  TalentNED heeft de trainingen hervat en op de foto zie ik iig Lotte van Beek, en ik denk ook Marwin Talsma, Jos de Vos, Marcel Bosker te herkennen (maar is best lastig met helmen en brillen op). Mis ik alleen Louis Hollaar nog. Neem aan dat als ze nu in tenue trainen ze dit jaar bij de ploeg blijven?
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja wilde ik idd ook al zeggen, zijn ook nieuwe tenue's dus we kunnen er wel redelijk vanuit gaan dat deze 6 in ieder geval blijven. Ik zie trouwens eerder Louis Hollaar in die foto haha, Jos de Vos en Bosker voorop en Hollaar op de tweede rij, maar wie kan het zeggen met die brillen op.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dit hoeft op zich niks te betekenen maar ik zie Verweij en Leerdam op Insta alleen maar met zijn tweeën trainen en Jutta niet in kleding van IKO (terwijl Ter Mors en De Jong wel IKO kleding aan hebben in hun training sessies net als eigenlijk alle andere schaatsers die momenteel hun fietstrainingen doen)

  Talsma zie ik op Instagram alleen fietsen, dat is niet zo'n best teken aangezien de rest van TalentNED samen traint. Op de foto met de 6 is het Hollaar, heb de fietsen even vergeleken ;)
  Laatst bewerkt: 20 apr 2019
  mi vindt dit leuk.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Gelukkig traint Kjeld in een of ander groen shirt dus kennelijk kunnen we niet álles aflezen aan de fietskleding?!
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Nuis is toch gewoon lid van het John Deere NWVG Cycling Team, net als Kramer en De Vries dacht ik. Voor die ploeg rijden ze ook wedstrijden.


  Edit: ja dus. Zie de bekende namen: https://www.topcompetitie.nu/teams/nwvg/

  Kramer, Nuis, De Vries, De Vos en ook nog wat marathonners waaronder Hekman.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Weet ik hoor...wilde alleen maar zeggen dat we dus niet al het transfernieuws aan de kleur van de fietstrui kunnen aflezen.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nuis deed mee aan een wedstrijd namens zijn wielerploeg in de trainingen heeft hij wel gewoon Jumbo kleding aan, gister nog een story waarin een deel van TalentNED en Jumbo samen aan het trainen waren, allemaal in hun schaatssponsor pakken. Het is natuurlijk geen absolute zekerheid, maar het valt wel op dat van alle schaatsers die op Instagram berichten plaatsen of in foto's voorbij komen (en dat zijn er nogal wat) alleen Leerdam en Verweij geen sponsorkleding aan hebben in hun fietstrainingen.

Deel Deze Pagina