Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Peter Michael gaat het team Okay&Fashion&Jeans versterken, alsdus de pagina 'marathonschaatsen' op Facebook
  Lorca vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is nog eens een leuke transfer voor de marathonliefhebbers! [Die gaan zo echt wel de strijd aan met de andere grote ploegen.]
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Schulting gaat langebanen naast het shorttrack (daar hintte ze vorig jaar al op, maar toen ging het niet echt door omdat ze zich niet plaatste voor de WB). Ze tekent bij team IKO, bij Ter Mors dus.

  Denk dat ze op de 1000 en misschien de 1500 een goede kans maakt om bij de NL top te horen en zich dus overal voor te plaatsen. Nu Leenstra weg is, is er ook weer een plekje vrij. En dan kan ze ook gaan massastarten (koppel met Ter Mors?).
  Camila vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  en dan Schouten er buiten zetten? Dat kan haast niet... Maar Schulting en Schouten is ook wel een leuk koppel denk ik. Schulting voor aanvallen en gekke fratsen om de wedstrijd hard te maken, Schouten die het af kan maken in de sprint.
 5. Camila

  Camila Well-Known Member

 6. proeme

  proeme Well-Known Member

 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  proeme en Lorca vinden dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 9. H2O-s

  H2O-s Active Member

  strawbale vindt dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @H2O-s

  Dat vind ik fantastisch. De beste langeafstandsschaatser van Azië en de beste mass-starter ooit (in de korte historie van het onderdeel) die na de Olympische Spelen zijn geluk gaat vinden in het eraf sprinten van 100 Nederlanders. Bijzondere en verrassende keuze. Een grote stap ook. Hij is vaak in NL geweest, maar dat maakt het wonen op een ander continent niet een klein stapje.
  In zo'n marathonteam zal hij vast ook wat mensen tegenkomen die tegen hem gaan zeggen "ga eens voor het podium om het WK 5 en 10 km!" Misschien is dat ook een stimulans.
  Het enige jammere is dat de talenten Kim en Chung nu niet meer van Lee kunnen leren omdat die in NL zit. En de TP zal een iets minder synchrone trein worden.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Mooi bericht. Ik vind het een geweldige schaatser, maar, veel belangrijker, hij is ook onmetelijk populair in Zuid-Korea. Wellicht dat via zulke mensen de marathonsport langzaamaan wat internationaler kan worden.

  Maar stel dat er nu een elfstedentocht komt... willen we dan een Zuid-Koreaanse winnaar?
  Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dit wordt heel leuk. Hopelijk pikt Swings ook veel marathons mee, en dan heb je, met ook Michael erbij, een groot deel van de top van het massstart-schaatsen in de marathons. Benieuwd wat Lee en Michael kunnen. Massstarts en marathons zijn wel echt wezenlijk anders.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wat een heerlijke marathon offseason! Binnenlands zijn er veel sponsors en teams opgestaan en er zijn een hoop mooie transfers gemaakt. Waaronder natuurlijk een aantal buitenlandse toppers: Swings die zijn contract heeft verlengd bij het nog altijd vrij jong en getalenteerde Bouw- en Techniek (die ook nieuwe sponsors en pakken hebben), Michael die naar (het beloftenteam van) Okay trekt en natuurlijk de meest verrassende: SH Lee die naar AB Vakwerk gaat (eindelijk trekken ze een echte topper aan, ondanks dat het grote aantal versterkingen voor Hekman vooral niet kwam). Jammer dat het bij de dames uiteindelijk allemaal niet zo spannend was. Fulltime toevoegingen van Wijfje en Nauta zijn daarentegen wel fijn natuurlijk.

  Even wat korte huh? dingetjes:
  1) waarom haalt AB Vakwerk Lee en waarom haalt Okay Michael? Goed, dit komt natuurlijk door toeval en van het moment gebruikmaken, maar ze passen eigenlijk qua rollen beter bij de andere ploegen. Michael als ultieme leadout voor Hekman, secundair impromptu ontsnapper en hij heeft de snelheid om eventueel zelf een sprintje te winnen;
  2) Lee lijkt mij beter passen bij Okay. Ariëns en Den Hertog zijn snel, maar winnen in een sprint niet snel van Schouten, Stroet, E. Hoolwerf of Hekman. Dat kan Lee wel;
  3) Gaat Lee zich mengen in de 10km strijd?
  4) Kan Hekman omgaan met nog een snelle man in zijn ploeg? Beter gezegd, gaan Lee en Hekman voor elkaar knechten?
  5) Gaat Lee überhaupt een goede marathonrijder worden? Olivier Jean (totaal niet van hetzelfde kaliber natuurlijk) reed uiteindelijk anoniem als pelotonvulling rond;
  6) Wie gaan profiteren van de marathons waarbij de langebaners niet aanwezig zijn? Zou een bij elkaar gebleven Bouwselect (met oa Hoogeveen als aanwinst) kunnen profiteren? Of blijft het Okay Fashion blok dat het vorig jaar zo goed deed ook zonder Michael te sterk (Ariëns, Den Hertog, Bart Hoolwerf)? Of pikt Stroet ook zonder ploeggenoten zeges in?

  En korte observaties:
  7) Het wordt strijd in alle marathons. Dit zijn de transfers die nodig zijn om het A-Ware echt eens moeilijk te maken. Want laten we eerlijk zijn: als de complete ploeg meedoet (en dus vooral Jorrit en Bob) dan maken de andere ploegen zelden kans op de zege, tenzij het tactisch niet helemaal loopt zoals het moet lopen bij team Anema;
  8) Men hyped nu natuurlijk de strijd tussen Okay, AB Vakwerk en A-Ware, maar laten we Bouw-en Techniek niet vergeten. Stoltenborg is - aan zijn oefenresultaten te zien - beter in vorm dan ooit (hopelijk houdt dat niet in dat hij na november weer als een zoutzak rond rijdt, zoals voorgaande jaren), Post en Remco Schouten zijn weer een jaar ouder (en hopelijk beter), Bart de Vries blijft een strijdvaardige ontsnapper en luxeknecht en dat Swings wel wat kan, dat wisten we al enige tijd;
  9) Deze transfers zullen echter nog steeds niet het tij doen keren in de strijd om het NK Marathonschaatsen. Daar mogen immers geen buitenlanders aan mee doen;
  10) Ariëns (inmiddels dertiger) reed afgelopen week tijdens een trainingsritje in Thialf eventjes 6:26 op de 5.000m (zeldzaam dat hij ze rijdt). Eigenlijk bizar hoe hoog het niveau in de marathons is geworden de afgelopen jaren. Dat er tegenwoordig zoveel mannen zijn in het peloton die gewoon hele fatsoenlijke soloritten kunnen neerzetten is bijzonder;
  11) Dat laatste zorgt er helaas wel voor dat het op ronde kunstijsbanen steeds moeilijker wordt om weg te rijden zonder 'de zege van het peloton'.

  Zin derhalve in zaterdag :)
  Eelco en EenBrabander vinden dit leuk.
 14. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Gerard van Velde en zijn sprinters hebben een sponsor tot en met Peking 2022: de Reggeborgh Groep, een investeringsmaatschappij.
  >>> Schaatsen.nl
  fransvanbakel, Carola, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. Camila

  Camila Well-Known Member

  Eindelijk een sponsor gelukkig!
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mooi dat ze in ieder geval voor de lange termijn onder de pannen zijn :)
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 18. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Met de ploeg van Van Velde zijn er weer evenveel ploegen als vorig jaar? En ook bij het marathonschaatsen lijkt er niet ingeboet te zijn? En, veel ploegen liggen ook nog eens voor de komende 4 jaar vast. Dat was afgelopen jaren wel anders. Dus, moeilijke sport om in te stappen, sponsoren zijn huiverig, die uitspraken kunnen komende jaren weer de ijskast in :)
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

 20. mi

  mi Well-Known Member

  Je weet alleen niet of de bijdragen van die sponsoren even groot is? Of alle sporters die een bestickerd pak dragen ook daadwerkelijk fulltime sporter kunnen zijn zoals dat in de afgelopen jaren wel was? Voor de top maakt me dat niet zozeer uit, verschil tussen een goed of heel dik belegde boterham...voor de breedte en de aanwas van nieuw talent is het wel van belang dat men kan kiezen voor een leven als topsporter. Ook het afhaken van bijv Koen Verweij hing als je zijn lezing gelooft samen met het feit dat hij niet in een topsportklimaat het beste uit zichzelf kan halen. Is dat verwend gedrag? Misschien, deels? Maar ik snap hem wel: heeft bij TVM gevoeld hoe het kan en merkt hoeveel energie het allemaal gekost heeft in afgelopen jaren...dat je dan niet geloofd dat je zonder die ploeg de concurrentie aankunt met bijv de rijders van Jumbo (die overduidelijk wel alle faciliteiten hebben) kan ik me best voorstellen.

  Kortom: op papier lijkt het wel weer wat maar vraag me af hoe houdbaar het is als sponsoren voor duppie op de eerste rang zitten als je naar de langere termijn kijkt.

Deel Deze Pagina