Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Rabobank doet het om goodwill te kweken, zodat er meer mensen in dat dorp hun geld bij de Rabobank stallen. Dat is inderdaad een tweede reden van sponsoring, naast naamsbekendheid. Want op dat punt heeft KLM natuurlijk niets te winnen bij de schaatssport. KLM vliegt met name van en naar Nederland en hier kent letterlijk iedereen de KLM wel (zelfs bij mijn zoontje in groep 1 waren bijna alle gekleurde vliegtuigen blauw toen ze werkten over het vliegveld). Reden drie is trouwens het meenemen van zakenpartners, maar daarvoor lijkt bij het dure KLM golf ook meer geschikt dan schaatsen.

  Goodwill is natuurlijk wel iets wat KLM altijd te winnen heeft. Ook bij EasyJet lijkt me dit de hoofdreden, want qua naamsbekendheid doen ze het al wel goed en ook lijkt me een tv spotje (of internetspotje) kopen goedkoper en voor naamsbekendheid minstens net zo effectief.
 2. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  TV-reclames zijn juist duur en ineffectief, daar zijn hele afdelingen mee bezig, je moet een hele campagne dan eigenlijk inzetten, aan een los filmpje heb je nooit genoeg. Juist zoiets als sportsponsoring is heel goedkoop - je krijgt gegarandeerd aandacht in 'echte' artikelen en uitzendingen (dus geen reclame, wat mensen altijd overslaan/wegzappen) en het is belastingaftrekbaar. De goedkoopheid is een drijfveer om een wieler- of schaatsploeg op te zetten. Het is alleen een risico, want sporters zijn mensen en geen machines, dus er is het gevaar dat mensen de grillen en (wan)prestaties van je sporters op een negatieve manier aan je bedrijf koppelen.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij een wielerploeg kom je gegarandeerd in artikelen, bij een schaatsploeg gewoon niet. De sponsor wordt bijna nooit genoemd. En in de echte wedstrijden heb je alleen een klein plekje op het been, best kans dat de helft van de volgers het nooit lezen.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Lorca vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Er wordt geen melding gemaakt over het contract met AB Transport en of dat nog wordt verlengd (voor zover dat een aflopend contract was of onder dat windk8cht-project viel). Op zich wellicht niet nodig nu Mesu en Talsma niet meer bij de ploeg zitten (status van Van der Pol weet ik niet). Kooiman zal vast het plekje van Oliver Jean kunnen overnemen bij A-Ware en dan heb je de ploeg al compleet.

  Toch blijf ik benieuwd. Lijkt mij dat Anema gewoon de concurrentie met twee ploegen wil gaan bestrijden. Zeker nu de drie grote concurrenten in de afgelopen seizoenen ook een tweede - opleidingsploeg - erbij hebben gekregen. Misschien dat easyJet een licentie aan zal vragen? Krijgen schaatsers als Geerdinck en Dijkstra tenminste ook een plekje. Zou zonde zijn als die weer een jaar bij de beloften kunnen gaan rijden.
 6. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  De enige (sub)topper waar ik niks van lees of hoor is Blokkie. Iemand een idee wat hij komend seizoen gaat doen?
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Die heet tegenwoordig Jan Blokchain en is aangesloten bij een of ander vaag bitcoinbedrijf samen met een paar andere atleten. Typisch iets voor hem eigenlijk. Hij is daar wel de enige schaatser, dus voor trainingen zal hij of zelf alles moeten opknappen of bij een ander team moeten aansluiten.
  Nickel, leenstrafan en EenBrabander vinden dit leuk.
 8. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Is dat niet een beetje de goden verzoeken? Blokkie heeft al de grootste moeite om van de blokken weg te blijven. Laat hij zich nu in met een bedrijf dat juist gek op blokken(chaintechnologie) is?:p
  Nickel en chicagodude vinden dit leuk.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  10 dagen voor de eerste nationale competitie massastart (van 3). En hebben we eigenlijk al een bondscoach?
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Valt me op dat Jorrit Bergsma in zijn A-ware pak traint en de club van infestos traint en schaatst ook nog in oude of nationale tenues?
  Zouden er nog echte ploegenpresentaties komen of zijn er wellicht toch nog hordes te nemen in de komende 6-7 weken?
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

 12. mi

  mi Well-Known Member

  Weet ik, maar ik bedoel meer te zeggen dat er na de grote aankondigingen van deze zomer toch weer een stilte ontstaat, die me toch lichtelijke onrust bezorgd!
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  mwa, valt mee denk ik. Team Anema hoeft geen sponsor meer dus dat daar geen nieuws vandaan komt is niet gek. Team Infestos heeft zn sponsor ook al. Die moeten dan inderdaad nog wel pakken gaan leveren...
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dat laatste klopt niet, hoor: er is nog geen sponsor die zijn naam op het been van Wüst cs mag zetten. Zoals Infestos zelf in zijn persbericht schrijft:

  "De tenaamstelling van de schaatsploeg zal nader worden ingevuld. Infestos kiest er bewust voor niet haar naam aan deze schaatsploeg te verbinden, aangezien zij werkt aan een ‘open platform’ waarbij ook andere partijen zich kunnen aansluiten om zich in te zetten voor talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven."

  Er is bij mijn weten ook nog geen website voor dat team, of sociale-media-toestanden. Net zo min als voor het Easyjet-team.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Iedereen wacht natuurlijk op eind oktober. Wat heeft het nou voor zin om een schaatspresentatie te houden begin september of nog eerder? Daar zit echt nog bijna niemand op te wachten. De 2 weken voor de kwalificatiewedstijden, dan begint het interessant te worden. In elk geval wachten tot na het WK wielrennen.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Voor IKO inmiddels wel. Jorien ter Mors heeft een schaatspak dat goed past bij haar kapsel.
  [​IMG]
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, dan moet er voor Infestos inderdaad nog in elk geval een naam- en pakken-sponsor gevonden worden. Dat had ik gemist.
 18. Koen

  Koen Well-Known Member

  Yvonne Nauta terug naar gewest Friesland, aldus de Leeuwarder Courant. rest kan ik niet lezen, want is betaal kolom
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  chicagodude en Koen vinden dit leuk.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

Deel Deze Pagina