Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik zou Swings graag ook eens bij Anema zien, twee winnaars bij elkaar. Toch stiekem een beetje jaloers op Contin.
  Maar ik snap wel dat ie loyaal is naar Veldkamp en Stressless toe...
 2. Mikay

  Mikay Active Member

  Ik zie Swings toch meer als een timide persoon, meer in de lijn van Antoinette de Jongh, en die is nu ook niet heel lekker bij Anema uit de verf gekomen. Anema heeft een zeer sterke persoonlijkheid en daar moet je wel mee om kunnen gaan en/of af en toe wat tegengas geven. Ik weet niet of Swings daar zo goed zou kunnen gedijen. Volgens mij zit Swings wel okee bij Veltkamp, maar mist hij gewoon wat mensen om zich goed aan te kunnen optrekken.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat is nog wat groter dan ik in gedachten had. Mooi plan, maar ik weet niet of je voor zo'n grote ploeg 1-2-3- een sponsor kan vinden om een flink budget op tafel te leggen. Bovendien zie ik Blokhuijsen en Verweij niet echt in 1 team rijden.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk dat dat wel meespeelt, ja. We zien toch eigenlijk altijd dat de wereldtoppers vooral graag sparringpartners willen die een goed tot zeer goed niveau hebben, maar door wie ze niet verslagen verwachten te worden.

  Wat dat betreft was vDeutekom die kampioen werd ook een soort van onverwacht bedrijfsincidentje ;)

  Maar goed, Patrick Roest zou denk ik ook beter zijn, zeker qua snelheid. Bovendien hoeft Kramer van Roest de komende 2 jaar denk ik nog geen serieuze bedreiging te verwachten.
 5. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Swings is meer het type Bergsma bedoel je? ;)
  ZeeKoei, Sabine, LeeMoZovski en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Yep...daarom moesten Jantje B & Koentje in eerste instantie ook weg bij TVM.
 7. Rob Baudoin

  Rob Baudoin New Member

 8. proeme

  proeme Well-Known Member

 9. Rob Baudoin

  Rob Baudoin New Member

  Hing al in de lucht idd. Zou Lisa van der Geest ook die kant op gaan? Zou een grote stap vooruit voor haar zijn. In combinatie met Kleibeuker, Schouten en evt. Achtereekte een top marathon team.
  G1ant vindt dit leuk.
 10. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

 11. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Simon Schouten naar Clafis....
  Ze willen ook Vanessa Bittner. ...
  Bron Arjan Schouten Twitter
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dus Simon gaat met zijn zusje schaatsen.
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Hot en very opvallend nieuws: Shani Davis gaat komend seizoen bij Gerard van Velde voor beslist.nl rijden ! De match zie ik niet direct, maar vooruit wie weet wat het brengt.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 14. jaap

  jaap Active Member

  Prachtig schaatsnieuws: Shani naar Beslist.NL Prima die Amerikaanse vechtmentaliteit in deze ploeg!
  Gaat zondermeer de prestatie's verhogen, kijk uit naar het volgende seizoen.
  Tsuki, Tuttifrutti en G1ant vinden dit leuk.
 15. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  kernploegfusie, Tuttifrutti en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 16. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Sang-Hwa Lee overzee? Met als doel Goud in 2018 te willen pakken? Ja, daar word ook ik blij van. Heel blij.
  En dat Shani naar Beslist gaat, vind ik ook super leuk.

  En toch, toch wringt het ergens.
  Want wat als Sang-Hwa niet de warme schoot van Kevin Crockett opzoekt, maar de Nao Kodaira/Karolina Erbanova/Heather Richardson/Shani Davis route volgt?

  Is het nu eigenlijk wel goed voor het schaatsen als alle buitenlandse talenten en toppers richting Nederland komen om te trainen? Wat blijft er bijvoorbeeld van het Amerikaanse schaatsen over zonder Heather, Shani en misschien ook Brittany in Milwaukee en Salt Lake City? Ik lees vaak dat schaatsers in goede ploegen elkaar sterker maken. De seizoenen van Erbanova en Kodaira duiden daar helemaal op. Ik krijg er een beetje een voetbal gevoel bij. Alle talenten uit kleinere landen met kleinere competities verdwijnen richting de grote - en kleine - buitenlandse clubs. En wie domineren de Champions League? De clubs met het meeste geld.

  Nu gaat deze überhaupt krakkemikkige vergelijking verder mank, omdat Kodaira en Erbanova nu juist namens Japan en Tsjechië internationale medailles hebben gepakt. En dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling. Maar helpt dat ook werkelijk de ontwikkeling van het schaatsen in Japan en Tsjechië? Zijn de andere Japanse sprintsters zonder Nao bijvoorbeeld beter af? Ik zou het ergens toch gezonder vinden als er naast Nederland ook nog andere landen overblijven (Canada, VS, Japan, Zuid-Korea, China, Duitsland, Noorwegen, Rusland, Polen) waar structureel behoorlijk sterke ploegen rondrijden.
 17. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Ik vind het best wel ok voor Shani zelf, zo'n compleet andere benadering en eindelijk een echt team, maar ik volg helemaal wat LMZ zegt.
  Ik snap best dat een enkeling aansluiting zoekt bij een team in een topland, of dat een Amerikaanse sprinttopper dichter bij haar vriendje wil zijn, maar opeens de mondiale top naar Nederland halen? Neen, dan was een ploeg met Davis, Morrrison, Lee en evt Bowe met uitvalsbasis Calgary een veel betere optie geweest.
 18. Marcel van Dieren

  Marcel van Dieren New Member

  Wat als elke goede schaatsbaan zijn eigen ploeg zou beginnen en die ploegen een mooie onderlinge competitie zouden gaan schaatsen? Of denk ik nu wel erg "out-of-the-box" ;-)
  McSmit, kernploegfusie, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het erg leuk nieuws van Shani, en ik hoop dat hij hier weer beter van gaat rijden en nog een mooi uitroepteken achter zijn carrière kan zetten.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 20. Taiphon

  Taiphon Member

  Jazeker!

  Als buitenlandse kernploegen hun toppers verliezen aan Nederlandse commerciële ploegen, worden ze gedwongen zichzelf ook te hervormen naar een commercieel model. Dat is beter voor het internationale schaatsen, want professioneler.

  Schaatsers blijven voor hun eigen land rijden, er zijn immers geen internationale competities tussen ploegen. Dus andere landen verliezen er niets mee.

  Nationale kernploegen zijn verouderd, hoe eerder ze leeglopen/opgeheven worden, hoe beter voor het schaatsen.
  Mey vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina