Tour de France discussietopic

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 2 jul 2014.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Van den Broeck weer gevallen, deze keer bergop, zucht.
  Niets ernstigs volgens ploegleiding, al kwam er volgens sporza mensen wel bloed uit elleboog en knie.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gisteren hebben de renners de koers hard gemaakt en zodoende werden er verschillen gemaakt. Ten Dam mooi in de aanval en op weg naar de top 10, Mollema weigert af te haken. Porte heeft zijn slechte dag en zakt weg. Rodriguez haakt helemaal af in de slotklim, die zie ik de bergtrui niet meer pakken. Pinot erg goed bezig en kon wel eens voor de bergtrui gaan als Nibali het allemaal goed vind. Vandaag verwacht ik een minder spectaculaire rit, waarschijnlijk een groep(je) weg dat ver gaat komen.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Een flinke regenbui heeft grote consequenties voor het puntenklassement: Kittel loopt enorme achterstand op t.o.v. Coquard en Kristoff. Dat wordt de komende dagen volle bak gaan voor de tussensprint. :rolleyes:
  Voor de bergtrui zal het een gevecht gaan worden tussen Majka en Rodriguez (de Fransen zijn te veel met het klassement en elkaar bezig) terwijl Nibali die trui niet wil pakken zoals elke gele trui drager.

  De standen op de tweede rustdag:
  Geel:
  1. Nibali
  2. Valverde op 4.37
  3. Bardet op 4.50
  4.Pinot op 5.06
  5. Van Garderen op 5.49
  8. Mollema op 8.33
  61. Rodriguez op 1.53.26


  Groen:
  1. Sagan 402
  2. Coquard 226
  3. Kristoff 217
  4 Kittel 177

  5. Renshaw 153
  6. Greipel 143
  15. Demare 74


  Bollen:
  1. Rodriguez 88
  2. Majka 88
  3. Nibali 86
  4. Pinot 49
  5. Valverde 40
  6. De Marchi 38
  30. Riblon 5
  32. F Schleck 4
  36. Rolland 2
  Van den Broeck 0
  Acevedo 0
  Laatst bewerkt: 20 jul 2014
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nibali kan die bergtrui dan wel 'niet willen pakken', maar op twee aankomsten bergop HC liggen nog honderd puntjes te wachten. Hij kan daar moeilijjk in de remmen knijpen om de punten aan iemand anders te gunnen.

  De strijd om de groene trui en de bergtrui plekken 2 en 3 worden een beetje een farce in het kader van het VSS: totaal andere namen. In het AK had iedereen twee andere namen, en gaat het erom wie als derde nog Nibali had.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De vier klimmen vandaag zijn in dezelfde orde van de grootte. De Portillon is de de minst zware, de Peyrsesourde is de langste en hoogste en de laatste twee zijn wat steiler, waarbij Louron weer korter is dan Pla d'Adet.

  10-10-10-15 of 10-10-10-20 of 10-10-10-25 zijn alleen min of meer verdedigbaar, de huidige verdeling 10-10-10-50 is inderdaad veel te extreem.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Zou Nibali die trui alsnog kunnen/willen pakken ? Vandaag is het ook zo'n dag: als Vincenzo de etappe wint, en volgens mij wil hij er nog één keer tegenaan, dan pakt ie meteen 50. Als Majka dan nu eens met de grote mannen mee klimt, zal ie zich toch danig moeten weren.
  Hoe is het wat dat betreft met de verhouding Nibali - Riis/Tinkoff ? Hij leek de trui écht aan Rodriguez te laten, maar gisteren sprintte hij opeens om die derde plek in de etappe.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk het niet. De gele trui dragers zijn over het algemeen wel zo dat ze de bergtrui aan iemand anders gunnen die er steeds voor rijd. Na vandaag zijn er nog 2 colletjes van 4e categorie (2 punten). Majka met zijn voorsprong van 31 punten kan dus op de Tourmalet zijn trui al zeker stellen door als eerste boven te komen. Hij zal dus in de ontsnapping mee moeten gaan of zijn ploeg moet de boel bij elkaar houden. Nibali mag dan nog 10e worden en Rodriguez nog 7e. Nibali sprintte nooit mee op de voorlaatste berg, dus dat zit wel goed. Alleen Rodriguez zal (tegen beter weten in) nog een laatste poging wagen maar die gaat er op Hautacam sowieso wel aan. Er gingen inderdaad geruchten dat Nibali met Tinkoff/Riis gesproken heeft. Wat verder opviel is dat het steeds Nibali was die als eerste klassementrijder Rodriguez terugpakte op de slotklim.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Die oetlul van een Tipopino heb ik nou al drie keer gespeeld in mijn VSS, als enige, en nu wordt ie derde...
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik krijg de hik van al die regen en rotondes, kost Kittel 2 etappe zeges en mij de weekzege.

  Overigens, Nibali wint de Tour met meer voorsprong dan Armstrong met al zijn EPO ooit deed (7.37, 1999)
 10. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  De voorsprong van de winnaar is relatief... In de tijd van Armstrong gebruikte bijna iedereen, dus heeft de doping alleen het verschil niet gemaakt.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  dat is niet waar: het bergje op 13 km en de lastige finale daarna maakten dat Giant sowieso de kaart Degenkolb speelden.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nog even de lijstjes voor het berg- en puntenklassement onderverdeeld. In het bergklassement was Nibali verreweg de beste op de aankomsten al wist Majka hier knap 2e te worden. Beide Fransen podiumrijders waren hier ook sterk. Rodriguez was deze Tour de sprokkelaar die geen punten op de aankomsten pakte.
  In het puntenklassement was Sagan zowel de beste op de eindstreep als onderweg. Coquard rijd zich dankzij de tussensprints het podium op. Kristoff is de sprinter met de meeste podiumplekken op de streep (6x). Bij de alternatieve telling (alle etappes evenveel punten op de streep) zou Nibali het klassement gewonnen hebben mede dankzij een valpartij van Sagan in de 19e etappe!

  [​IMG]

  [​IMG]
  Laatst bewerkt: 29 jul 2014

Deel Deze Pagina