Tour de France discussietopic

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 2 jul 2014.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Al jaren heb ik een hekel aan Cavendish en ook al sinds Kittel en zijn team opkwamen ben ik juist al fan van hen.

  Verder heeft Mark Cavendish niets gebroken, maar wel een schouder ontwricht, morgenochtend wordt bekend of hij start. Dat is natuurlijk als Danny Nelissen en ik niet onze zin krijgen. Vier jaar geleden is Mark Renshaw voor een soortgelijke actie (kopstoot in de eindsprint) uit de Ronde gezet. Vorig jaar beukte Cavendish onze Tom Veelers uit de Tour en toen werd hij gematst door de jury en mocht hij blijven. Wat mij betreft krijgt hij een schorsing van vier maanden alles wat met wielrennen te maken heeft en 9 UCI World Tour wedstrijden.

  Wel goed van Cavendish is dat hij toegaf dat hij fout zat, dát heeft hij dan wel geleerd.
  Laatst bewerkt: 6 jul 2014
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  het is met name de ploeg om hem heen die hem voorhoudt dat ie maar beter schuld kan bekennen. Zoiets als Suarez, die eerst ontkende dat hij gebeten had, maar het later toegaf en berouw toonde.
  Cavendish er nu toch uit. maar ik zie nergens dat hij uit koers is gezet. werd Mark renshaw niet voor eenzelfde vergrijp wél uit koers geet ?
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, zie het linkje in mijn bericht. Cavendish heeft de eer aan zichzelf gehouden en is geblesseerd uitgestapt. Terpstra reageerde wel lekker nuchter.
 4. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Ik ben blij dat Cavendish uit de Tour is. Ik ben wel fan van hem, maar wat hij gisteren deed kon echt niet. Ik heb juist een hekel aan een andere sprinter, genaamd André Greipel. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind hem geen sympathieke uitstraling hebben. Vandaag hopelijk wederom een mooie winnaar. Het wonderkind Sagan wellicht, of toch eerder een Valverde ?
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Cavendish wint vaak, dat kan ik niet ontkennen, maar sympathiek heb ik hem nooit gevonden. De laatste jaren is het er ook niet beter op geworden. Over Greipel ben ik vrij neutraal...
  "Wonderkind" Sagan was toch iets te veel het patsertje dat wat onhandig met zijn krachten smeet vandaag en net als vorig jaar op Corsica waren de topfavorieten al weer bezig om zichzelf en hun directe concurrenten te testen.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, Terpstra kon het wel uitschreeuwen natuurlijk. Is mee om de koers gesloten te houden, en mocht woensdag zijn kans gaan. Nu wordt het plan gewijzigd, en volop de kaart Terpstra getrokken (en Martin, etc). Dat vindt hij niet vervelend en kwijt franklie ik ook niet.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Intussen is het wel al zo dat er nog maar een handjevol renners in dezelfde tijd staat als Contador en Froome. Nibali heeft natuurlijk 2 seconden gewonnen en verder zijn (knechten en sprinters weggestreept) er nog Mollema, Van den Broeck, Van Garderen, Valverde, Machado, Costa, Bardet, Zubeldia, Péraud, Kwiatkowski en Talansky over.

  Potentiële kopmannen als König, Pinot, Frank, Rolland, Schleck, Trofimov en Dumoulin hebben nu 16 seconden verloren. Nog niet veel, maar in de top tien kan elke seconde tellen. Taaramäe, Riblon, Rodriguez, Voeckler en Gadret gaan in het geheel geen rol voor het klassement meer spelen.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Rolland zagen we al op een klimmetje van 3e vcat, waar hij heel duidelijk even wegsprintte en de eerste puntjes alvast binnenhaalde. Die is niet met het klassement bezig. Maar rijdt wel goed.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het bergklassement is het klassement van de aankomsten bergop. Vorig jaar kon Quintana op 3 aankomsten van buiten categorie 1 punt meer scoren dan Rolland op alle cols van 1e/2e/3e/4e categorie bijeen sprokkelde. Rodriguez kon met 3 inspanningen sprokkelaars als Riblon en Nieve al bijna voor blijven.

  [​IMG]
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Mooi overzicht, zoiets wilde ik ook al eens bekijken (mijn idee was alleen voor dit jaar), dus bedankt.
  Er zijn eigenlijk twee redenen om voor de bollenpunten te gaan:
  1. Nu die bollentrui pakken en zo publiciteit krijgen
  2. Om straks te winnen

  Als rolland nu al sprint, dient dat gewoon twee doelen. Het is heel juist te stellen dat het eerste gewin kattegespin is, maar aan de andere kant is zijn sprinten toch een overduidelijke aanwijzing waar zijn prioriteit ligt.

  Vorig jaar was hij even niet goed in de cruciale dagen, het jaar ervoor won hij wel la Toussuirre. Een paar punten sprokkelen onderweg, plus een lange ontsnapping in de pyreneeen leidt nog steeds tot die trui. Wel is het zo, dat 1e cat en vooral hc veel meer punten opleveren, en de slotklim dubbele punten. Zonder die redt je het niet meer.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik vrees dat de strijd om de bergtrui een doodgeslagen strijd is vanwege de extreme puntentelling die er nog steeds op staat. De favorieten voor de eindzege hoeven alleen maar op de slotklim te wachten om ook de bergtrui naar zich toe te trekken. Als extreem voorbeeld de etappe naar Pla d'Adet: een avonturier die de hele dag voorop rijd en er op de slotklim aangaat kan max. 30 punten halen. Dankjewel (en tot sinas) zegt de nummer 3 van de dag: ik pak lekker 32 punten.
  In deze Tour zou een verdeling 5 (2eC) -10 (1eC)-15 (HC) veel logischer zijn gezien het gemiddelde aantal hoogtemeters dat geklommen moet worden. Om een strijd te krijgen tussen avonturiers en klassementsrijders zou juist de voorlaatste berg/laatste berg die geen finish is in de etappe (mits binnen de laatste 50 km) ook een bonus moeten krijgen. Met de huidige telling wordt 48% van het maximum aantal punten uitgekeerd op de finishklim en slechts 32% op de voorlaatste klim. Bij een bonus van 60% op de laatste 2 klimmen, zou er op de finishbergen nog maar 31% overblijven en op de andere finaleklimmen 45%. Precies de omgekeerde situatie.

  [​IMG]
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Kittels derde van ver. Froome gevallen, morgen regen verwacht rond Roubaix. Kon wel eens een hectisch dagje worden. Morgen Sagan voor het geel?
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Demare had in de laatste 200 meter nog wel de hoogste topsnelheid, die kwam echt van ver en op de streep nog maar een meter te kort.

  Qua kasseien morgen, ik denk dat voor het beperken van de hectiek wel handig is dat het klassement al zo veranderd is in de bergetappe van afgelopen zondag. Klimmers (of beter gezegd anti-kasseienrijders) die al op tien minuten in het klassement staan kunnen ook morgen gewoon rustig in een bus gaan zitten. Neemt niet weg dat een stuk of twintig klassementsrenners, hun knechten en de specialisten nog altijd genoeg gedoe en ellende zou kunnen opleveren.

  Mannen die ik in mijn Tourcoach-team heb staan: Sagan, Kristoff, vAvermaet, Cancellara, Degenkolb, Chavanel, Vanmarcke, Terpstra en Boom.
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Over de bergtrui:
  de tourdirectie was het een beetje zat, dat de trui voor de beste klimmer opgehaald werd door de beste aanvallende renner/sprinter/ook bergop nog wel een beetje meekomende renner. En terecht, het gewicht lag té veel bij de vele kleine colletjes, waar je toch overal weer 4 puntjes op kon halen. Weliswaar 25 op een HC, maar 6 x 4 is ook 24.
  Toen is dat dus drastisch omgegooid, en zoals vaak, iets te drastisch. een schamel puntje slechts voor een vierde categorie, een prima uitgangspunt m.i.
  Met 50 punten voor de slotklim, moet je nu 50 keer winnen op een 4e cat. Vroeger zes keer, nu vijftig keer. Daarin is men dus doorgeschoten.

  Door vooral die slotklim te verdubbelen is men doorgeschoten. ik zou zeggen: hanteer gewoon die vijfdeling, en schuif de slotklim een categorie op.

  Dat zijn inderdaad de namen wel. Maar we krijgen een koers in de koers, als er klassementsrenners gaan vallen en lek rijden. En dat gaat op zeker gebeuren. Straks gaat men in volle galop over de keitjes omdat renner X eraf ligt.

  Door de regen en het te hoge gras zijn strook 5 en 7 geschrapt. Mons en pevel o.a.Liggen ook in dalende lijn.
  Maar de regen gaat een slagveld betekenen.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  inderdaad, ik schreef dat ook al eens eerder.
  Trein én peloton lopen ook nog eens op schema. Je weet nu al (en vorig jaar al) wanneer daar een trein rijdt, en je weet ook al wanneer dat peloton daar ongeveer zou kunnen zijn. Als dat gaat kruisen, gaat dat dus ooit een keer mis. Hopelijk is dat eens met een Fransman, dan past men wat eerder de regels aan.

  @ leenstrafan: en als je er drie, vier mag noemen ? Waarom heb j e trouwens Chavanel erbij ? ik las er te vlot ovrheen. ik zou eerder demare noemen.

  Als ik drie man noem:
  Cancellara, degenkolb en Kristof
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Chavanel is mijn outsider.

  Belangrijker nieuws: Froome stapt in de auto!
 18. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  Wat een etappe! Froome afgestapt, Nibali die nu al solliciteert naar de eindzege en natuurlijk de fantastische Boom die de zege pakt!
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is een slechte zomer voor de Engelsen: de cricketers verloren snel, Andy Murray verliest zijn Wimbledon titel, Engeland er in de poule uit bij het WK voetbal en dit jaar loopt de Sky ploeg stroef: Porte sukkelt, Henao met verdachte bloedwaardes, het geruzie rondom Wiggins en Froome met allerlei pijntjes. De andere ploegen die hun achterstand op Sky na 2 jaar hebben ingehaald. Bepaald geen vlekkeloze voorbereiding voor Froome en dan zit ook alles tegen.

  Schitterende zege voor Boom, Cancellara en Sagan hebben net niet de benen om het weer dicht te rijden. Contador die door één kasseienstrook op achterstand raakt en niet meer kan aansluiten bij Nibali. Valverde zoals in elke Tour wel weer een keer in de problemen.

  Ik heb de betsites wat gevolgd vandaag. Het begon vanmorgen met Froome en Contador gelijk op 2.2. Na de eerste val van Froome zakte hij al naar 3.1. Na de opgave van Froome stond Contador 1.53 en Nibali 5.0. Toen Contador op achterstand raakte zakte hij naar 2.1, Nibali steeg naar 3.35. Net na de finish stond Nibali op 2.28, Contador 2.82.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Terpstra (43e), Van Avermaet (97e), Kristoff (139e) en Degenkolb (153e) vielen toch tegen.

  Nibali is nu ineens de topfavoriet voor de eindzege, van de podiumkanshebbers staan Mollema en Contador het minst...

  1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana 2'27" vóór Mollema
  2 Jakob Fuglsang (Den) Astana 2'25" vóór Mollema
  4 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma 1'37" vóór Mollema
  6 Jurgen VdBroeck (Bel) Lotto-Belisol 42" vóór Mollema
  8 Richie Porte (Aus) Team Sky 33" vóór Mollema
  9 Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp 22" vóór Mollema
  10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 16" vóór Mollema
  11 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 16" vóór Mollema
  12 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team 16" vóór Mollema
  13 Rui Alberto Costa (Por) Lampre-Merida 16" vóór Mollema
  15 Thibaut Pinot (Fra) FDJ.fr 2" vóór Mollema
  16 Tom Dumoulin (Ned) Giant-Shimano 2" vóór Mollema
  17 Yury Trofimov (Rus) Team Katusha 2" vóór Mollema
  18 Bauke Mollema (Ned) Belkin Pro Cycling
  19 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo 10" achter Mollema
  24 Jean-C. Péraud (Fra) AG2R La Mondiale 1'02" achter Mollema
  25 Mikel Nieve (Spa) Team Sky 1'02" achter Mollema
  26 Tiago Machado (Por) Netapp-Endura 1'32" achter Mollema
  27 Haimar Zubeldia (Spa) Trek Factory Racing 1'32" achter Mollema
  28 Mathias Frank (Swi) IAM Cycling 1'46" achter Mollema
  30 Laurens Ten Dam (Ned) Belkin Pro Cycling 1'46" achter Mollema

  P.S. Westra heeft de juryprijs van meest aanvalslustige renner van de dag gekregen, terecht!

Deel Deze Pagina