McSmit
Active Member
Tot 1 januari 1969 ook in NederlandVolgens mij kunnen landen hun eigen regels qua NR hanteren. Was er in Noorwegen niet heel lang de regel dat een NR in Noorwegen gereden moest zijn?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Tot 1 januari 1969 ook in NederlandVolgens mij kunnen landen hun eigen regels qua NR hanteren. Was er in Noorwegen niet heel lang de regel dat een NR in Noorwegen gereden moest zijn?
Wist ik niet. Zijn er nog landen vandaag de dag met aangepaste regels?Tot 1 januari 1969 ook in Nederland
Tsja, dat is altijd de makke van zo'n simulatie. Kramer gaat natuurlijk geen wedstrijden overslaan als hij daardoor niet naar de Spelen mag.Dat. En geen S. Kramer
Ronald Mulder is er ook nog, maar hij reed geen World Cups dit jaar wegens. Normaal gesproken zou hij zich ook plaatsen voor de Spelen. Hij is ten slotte de nummer 3 van de OS 500m.Leuke lijst @Mjøsaman. Het is natuurlijk wel zo dat de uitslag van het OKT zo'n World Cup ranglijst overruled. Voor de Nederlandse deelnemers zou de uitslag van het NK afstanden genomen kunnen worden.
Dan wordt dit het lijstje:
NED
Michel Mulder 500
Jan Smeekens 500
Pim Schipper 500
Dus op de 500 meter (pure topsnelheid) wordt het verschil tussen hoogland- en laaglandbaan kleiner (wat betekent dat een 33'er, als die ooit gereden gaat worden, heel bijzonder is) en op de langste afstand gaat de zuurstofschuld weer een rol spelen en is het verschil daardoor kleiner. Dat betekent dat waarschijnlijk het voordeel van Calgary het grootst is op de 1500 meter, wat de 1.43 van Joeskov in Heerenveen nog eens extra indrukwekkend maakt.Mooie lijst. Over tijden op de 500m op hool en laagland banen was tijdens het wk allround een mooi interview met Sven Kramer: Op hooglandbanen is het goed komen van de bochten steeds meer de beperking en minder de fisieke kracht. Op laagland banen is dat nog wel het geval en komt het dus dichter bij elkaar.
Inzell was voor 2011 een buitenbaan
Daarom zijn schaatsers met een goede techniek en dus goede bochten ook in het voordeel, zeker op hooglandbanen. Op laaglandbanen rijdt Koelizjnikov sneller dan Wotherspoon in zijn beste dagen*, dus ik ben heel benieuwd hoe de Rus op het ijs van Calgary en Salt Lake City zijn 500 meters rijdt. Hij heeft (bijna) nooit problemen met de bochten dankzij zijn fenomenale techniek, dus als ik nu iemand zou moeten aanwijzen die een 33'er op de klokken zou gaan zetten, dan zou ik voor Pavel Koelizjnikov gaan. Vooral ook omdat hij nog jong is en zichzelf verder kan verbeteren. En hij is al 's werelds beste. Hij kan natuurlijk ook al zijn beste jaar hebben gekend en volgend jaar volledig door het ijs zakken, maar daar ga ik niet vanuit.Dus op de 500 meter (pure topsnelheid) wordt het verschil tussen hoogland- en laaglandbaan kleiner (wat betekent dat een 33'er, als die ooit gereden gaat worden, heel bijzonder is) en op de langste afstand gaat de zuurstofschuld weer een rol spelen en is het verschil daardoor kleiner. Dat betekent dat waarschijnlijk het voordeel van Calgary het grootst is op de 1500 meter, wat de 1.43 van Joeskov in Heerenveen nog eens extra indrukwekkend maakt.
Die zijn er niet meer. Op Wikipedia staat geen enkel land waarvan de nationale records alleen in dat betreffende land zijn gereden.Wist ik niet. Zijn er nog landen vandaag de dag met aangepaste regels?
In zulke gevallen kan je natuurlijk gewoon een nieuw topic maken! ;-pSoms zijn er van die dingen die je gewoon even nazoekt en wil delen, maar niet precies weet in welk topic dat het beste kan. Het is bijvoorbeeld geen statistische, maar een inhoudelijke analyse, toch even hier.
Meer dan 30 landen is niet zo heel weinig voor een wintersport waarbij je eerst aan limieten moet voldoen om überhaupt internationaal te mogen rijden.Welk punt wil je trouwens maken met de genoemde gegevens?
Er zijn maar elf landen die momenteel beschikken over één of meerdere overdekte 400 meter-kunstijsbanen. Dat zijn Nederland (stuk of 6?), Duitsland (3), Noorwegen (3?), Rusland (3?), Wit-Rusland (1), Kazachstan (1), China (5?), Japan (2?), Zuid-Korea (1? straks 2), Canada (2?) en de VS (2).@leenstrafan, kun je ook aangeven hoeveel van de landen (uit deze selectie) wél en géén eigen (indoor) 400m-baan hebben?
Mongolië heeft wel degelijk een 400m baan. Meerdere zelfs, in de hoofdstad Ulan Bator. Ze liggen nog op hoogte ook (1300-1400m). Mongolië heeft ook een jarenlange schaatstraditie. Al voor WO II werd er volop in wedstrijdverband geschaatst.@leenstrafan, kun je ook aangeven hoeveel van de landen (uit deze selectie) wél en géén eigen (indoor) 400m-baan hebben?
Volgens mij geldt dat in ieder geval voor de eerste 7 landen die je noemt (BEL t/m COL), en de laatste 4 (GBR t/m MON).
Verder heeft Tsjechië geen eigen baan. En de rest?
Overdekken die handel en binnenkort krijgen we niet alleen Urumqichinezen maar ook Mongoolse schaatsers een stuk hoger op de adelskalendern...Mongolië heeft wel degelijk een 400m baan. Meerdere zelfs, in de hoofdstad Ulan Bator. Ze liggen nog op hoogte ook (1300-1400m). Mongolië heeft ook een jarenlange schaatstraditie. Al voor WO II werd er volop in wedstrijdverband geschaatst.