Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Geesink is begraven ergens in Utrecht, Gesink rijdt de Tour. Battaglin is bergop gewoon prima, Roglic ook als hij stopt met vallen (al 5 keer gevallen deze Giro). Verder had Kruijswijk aan de voet van de Giao zat mensen om zich heen, Tankink en Keizer kunnen ook heel behoorlijk bergop. Dit team is veel sterker dan het team waar Menchov de Giro mee won.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Oei joei joei ...
  Wat maken we toch allemaal mee deze weken ... ???
  Exact een week geleden schreef Verstappen geschiedenis met zijn sensationele en historische GP zege.

  En vandaag zet Kruijswijk de concurrentie in de Giro op een nog grotere achterstand.
  Er kan natuurlijk nog veel gebeuren ...
  Maar het heeft er echt alle schijn van dat Steven - zonder een slecht moment - zomaar de Giro kan gaan winnen.

  En dat kan ik nauwelijks geloven ...
  WAUW!
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat iemand die geboren is in Nuenen, dat ligt een paar kilometer van waar ik woon, Nibali op twee hele minuten rijdt in deze tijdrit, en met 2.12 voorsprong op Chaves fier de roze trui draagt, is absoluut verbluffend.
  Een klimmer uit een bergenloos land.
  Steven, subliem.
  fransvanbakel, leenstrafan en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 4. jaap

  jaap Active Member

  Pieter Weening wint Tour of Norway, leuk voor het Roompot-Team.
  Hup Kruiswijk en nu vasthouden die Roze Trui.
  Kromo wint goud op de 50m in Londen.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind Kruijswijk echt een sensatie, en als hij echt de Giro gaat winnen dan verdient hij zeker een nominatie sportman van het jaar. En waarom zou het niet kunnen? Hij heeft een riante voorsprong en is in de laatste week altijd nog heel goed. Ik denk dat hij het gaat redden.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ok, even overdreven op zaken vooruit lopen, gewoon omdat het kan...

  het parcours in Rio is toch een klim-parcours? Maakt Kruijswijk kans?
  jaap en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. jaap

  jaap Active Member

  Tom Dumoulin vind het ook een goed parcours in Rio!
  En effe tussendoor die ondeugende blonde op het podium heet: Laura.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kruijswijk is totaal geen eendagsrenner. Ik zou hem als Bondscoach zelfs niet meenemen, aangezien er maar 4 mogen. Poels en Dumoulin zijn zeker. Kruijswijk wil volgens mij niet eens: zijn volgende doel is de Vuelta en dat botst behoorlijk met Rio.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kruijswijk is een echte ronderenner, maar geen afmaker. Hoe veel etappes of eendagswedstrijden heeft hij gewonnen de laatste jaren? Vergelijk dat met Wout Poels! Verder zou ik (zoals al eerder gezegd) Dumoulin en Kelderman meenemen als tijdrijders en knechten in de wegrace, Poels als kopman in de wegrace en dan nog één klimmer (bv. Gesink, Mollema of Weening) als derde knecht en evt. schaduwkopman (Weening wint ook wel eens iets).
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De goede streak van Nederlandse sporters heeft zich doorgezet naar het gravel in Parijs! Go Kiki! Go Kiki! Go Kiki!
  LeeMoZovski, Bastiaan83, Joris180 en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zelf sla ik Roland Garros toch ook wel hoog aan, zeker niet ver onder Wimbledon, en zeker boven de niet-Europese majors.
  jaap vindt dit leuk.
 12. jaap

  jaap Active Member

  Hoppa, Kruiswijk op 3 min. plus! Gaat erg goed, zal toch niet waar zijn...........duim met al m'n vingers.
  Joris180 en Duif vinden dit leuk.
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Een eventuele zege van een Nederlandse (heren)wielrenner in een grote ronde (bijvoorbeeld Gesink in de Tour of Mollema in de Vuelta, ik klop even af) sla ik zelf hoger aan dan Olympisch Goud in een voor mij niet zo hele boeiende discipline als paardrijden, turnen, zeilen, amateurboksen of zelfs zwemmen met z'n 17 disciplines (200 meter vrij, 200 meter vlinder, 200 meter rug, 200 meter school, 200 meter wissel) per sekse. Ik snap best dat anderen daar anders over zullen denken.

  Sven Kramer heeft dit jaar vrijwel alles gewonnen wat redelijkerwijs in zijn bereik lag, maar gaat vermoedelijk niet in de buurt van een nominatie komen. Als dat zo is ten koste van zijn rossige ploeggenoot uit Nuenen zal hij daar absoluut vrede mee hebben.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Atletiek staat natuurlijk hoog aangeschreven, maar daar zal een eventuele Nederlandse Rondewinnaar het ook wel winnen van een eventuele mannelijke atletiekwinnaar als Liemarvin Bonevacia, Fabian Floriant, Ignisious Gaisah, of Churandy Martina. Als je dat niet snapt dan raad ik je aan je eens te verdiepen in de politieke partij DENK. Als je het niet eerlijk vindt dan raad ik je aan je eens aan te melden bij politieke partij DENK.
 15. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik denk toch echt dat als Churandy de 100 m weet te winnen in Rio (hypothetisch gezien dan...), de andere atleten dat weten te waarderen. Sporters zijn minder politiek-/ op huidkleurkeuze gemotiveerd. Of hetzelfde geldt voor Lornah Kiplagat en andere genaturaliseerde NL-ers? Ik heb daar toch meer een NL schaatser gaat naar Kazachstan gevoel bij.

  De 100 m sprint is overigens (naar mijn mening) het allergrootste dat gewonnen kan worden in de sport. Gevolgd door de marathon. Hoeveel respect ik ook heb voor alle andere sporten. Overigens DENK ik niet dat Churandy (ik ben blij man!), of 1 van de andere door jou genoemde atleten zich associeert met DENK.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De Olympische marathon is dan weer relatief weinig prestigieus vergeleken met bijvoorbeeld de andere grote marathons (New York, Chicago, Berlijn, etc.) en ik heb niet het idee dat de winnaars van de olympische marathons (laatste twee mannen: Samuel Wanjiru, Stephen Kiprotich) nou echt internationale grootheden en beroemdheden zijn in de sport.

  De 100 meter zeker wel, hoewel als het gaat om carrièreprestaties bijvoorbeeld tennissers als Federer, Nadal, Djokovic ook heel hoog worden aangeslagen. Maar iemand die de 100 meter wint, en dat ook nog eens vaker doet, zoals Usain Bolt, hoort inderdaad tot de grootste sporters ter wereld, en in Bolts geval ook zeker tot de grootste en bekendste sporters in de hele geschiedenis.

  Nee natuurlijk niet, want Churandy is blij en dat zijn alle leden van DENK juist niet. :p
  Eelco vindt dit leuk.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Kruijswijk gaat iig als een speer en ik vind zelf een grote ronde winnen ook minstens zo belangrijk als Olympisch goud. Als Kiki nou RG nog even wint dan kan zij ook direct door voor een nominatie. Vandaag was iig super.
  proeme, Bastiaan83, SprintMaster en 2 anderen vinden dit leuk.
 18. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Voor Kiki komt het nu nog te vroeg om een GS te winnen, maar het is mooi om te zien dat we weer iemand hebben die het goed doet bij het tennis. Gisteren een geweldige overwinning op de nummer 3 van de wereld. Hopelijk kan ze nog wat meer wedstrijden winnen dit toernooi :)

  Morgen tegen de Italiaanse Giorgi, nummer 44 van de wereld. Kiki is 58.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dan moet Bertens nog wat stijgen wil ze naar de OS kunnen, daarvoor eist NOC-NSF een plek in de top 40 op de ongeschoonde lijst. Of een top 56 met daarbij een plek bij de laatste 16 op een grandslam.
 20. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Ja jammer dat de regels zo streng zijn, want naar mijn mening verdiend Kiki het wel om naar de spelen te gaan. Ze heeft dit jaar toch geweldig gepresteerd, en vooral Nederland in de Fed Cup heel erg heeft geholpen. Zonder haar had Nederland nooit de halve finale gehaald.

  De kans dat ze naar de Spelen mag, is denk ik niet heel groot. Jammer. Maar ze is goed bezig, dus vooral zo doorgaan. Hopelijk hebben we in de toekomst dan weer wat Nederlands succes bij het tennis :)

Deel Deze Pagina