Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik ben man. Verliefd? Nee, ik word niet zo snel verliefd op iemand die ik alleen van tv ken. Maar ik ben zeker wel een fan!
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ze hebben verloren van Noorwegen, maar met 29-30, dus ze waren echt heel dicht bij de overwinning.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  close finish tegen het team dat "de beste van de wereld" wordt genoemd. Dat biedt perspectief voor de volgende toernooien. Voor het WK hoeven ze zich niet meer te kwalificeren, dat is al automatisch op basis van dit EK.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Net trouwens nog eens het deelnemersveld bij het WK darts overlopen. 23 landen op 74 deelnemers, dan kun je toch niet zeggen dat er in weinig landen gedart wordt. En bijvoorbeeld USA mist nog, daar wordt toch ook veel gedart. Internationaler dan een heel aantal olympische sporten... Aan de world cup of darts (het landenwk) doen 32 landen mee en niet eens alle eerder genoemde 23 (2 niet).
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Voor darts heb je alleen een bord en een paar pijltjes nodig. Dat kun je overal doen en is goedkoop. Voor langebaanschaatsen heb je een 400m-ijsbaan nodig (is niet overal) met een schaatspak en schaatsen.
  Geen wonder dat op meer plekken wordt gedart...
  Bovendien kun je in het schaatsen ook wel 23 landen krijgen op 74 deelnemers, als je graag Mongolen/Esten/Colombianen wil zien rijden ipv een derde Nederlander/Amerikaan/Rus.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Al deze darters zijn door kwalificaties heen gekomen en gooien meer dan 80 gemiddeld. Dus niet vergelijkbaar met opvulling omdat het leuk is landen mee te laten doen. De deelnemers horen echt allemaal wel bij de beteren van de wereld.

  Het is trouwens helemaal geen sneer richting schaatsen (echt, ik had helemaal geen vergelijking met schaatsen in mijn hoofd), meer gewoon een constatering dat darts zeer internationaal is en het des te knapper is dat Van Gerwen domineert.
  Monique vindt dit leuk.
 7. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ongeacht hoe knap het is wat van Gerwen doet is darten natuurlijk gewoon niet internationaal. Van de top 32 van de wereld komen 23 spelers uit het Verenigd Koninkrijk (wat wordt opgedeeld in 4 "landen"). Van de overige 9 komen er ook nog eens 5 uit Nederland. Tuurlijk wordt er in heel de wereld gedart maar niet op een echt hoog niveau.

  En nee, de deelnemers horen niet allemaal bij de beteren van de wereld en ja ze doen wel mee omdat het leuk is landen mee te laten doen, kijk maar eens naar de mogelijkheden om je te kwalificeren voor de WK.
  De eerste 32 van de wereldranglijst mogen meedoen, dan zitten we op 6 landen (9 als je die neplanden in het VK meetelt).
  De top 16 van de Protour order of Merit (ik denk een soort van B-wereldranglijst, maar ik weet het ook niet precies). Daar komen 5 landen (6 als neplanden VK) in voor, waarvan er 4 hetzelfde zijn als in de eerste lijst alleen 1 extra Zuid-Afrikaan. Met wat de top 48 van de wereld lijkt te zijn zitten we dus op 7 landen (VK (34), Nederland (7), België (2), Oostenrijk (2), Australië (1), Spanje (1), Zuid-Afrika (1)).

  Vervolgens de hoogste 4 van een soort Europese wereldranglijst (dus geen Engelsen). Dit levert nog 2 Nederlanders een Belg en 1 Duitser op. Land nummer 8 dus.
  Vier extra Engelsen, dus daar kunnen er geen landen bijkomen.

  Nu zijn er nog 16 spelers over die 11 nieuwe landen gaan vertegenwoordigen. Al deze extra spelers komen uit regionale voorcompetities. Ze hebben dus geen Engelsen of Nederlanders of andere internationale toppers hoeven verslaan om zich te kwalificeren, ze hebben alleen mensen uit hun eigen regio hoeven verslaan. Deze regio's zijn bijvoorbeeld China, de Filipijnen, Japan, Zuid-Europa en Noord-Amerika. Uit al deze regio's moeten dus wel nieuwe landen tevoorschijn komen.

  De top 48 van de wereld bestaat dus uit spelers uit 7 landen. Al die overige landen die het veld volmaken tot de 72 komen uit regionale voorcompetities en zijn dus weldegelijk gewoon een opvulling omdat het leuk is meer landen mee te laten doen. Je maakt mij niet wijs dat als er Engelsen mee hadden mogen doen aan die regionale voorcompetities al die verschillende landen ook op het WK vertegenwoordigd zouden zijn.

  Dit gezegd hebbende wil ik nog wel even benadrukken dat ik hiermee niet zeg dat het niet knap is wat van Gerwen doet, alleen maar dat het internationale van dit toernooi grotendeels een schijninternationaliteit is.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Tussenstanden in de poll van het Algemeen Dagblad (in het vet mijn keuzes):

  Mannen:
  1. Max Verstappen 68%
  2. Dorian van Rijsselberghe 14%
  3. Tom Dumoulin 11%
  4. Ferry Weertman 5%
  5. Sven Kramer 3%
  Vrouwen:
  1. Sanne Wevers 51%
  2. Dafne Schippers 27%
  3. Anna van der Breggen 10%
  4. Marit Bouwmeester 7%
  5. Elis Ligtlee 3%
  6. Sharon van Rouwendaal 2%
  Teams:
  1. Vrouwen handbalteam 82%
  2. Roeien lichte dubbeltwee Head / Paulis 12%
  3. Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwen 6%
  Paralympiërs:
  1. Marlou van Rhijn 29%
  2. Tristan Bangma en Teun Mulder 9%
  3. Liesette Bruinsma 9%
  4. Jiske Griffioen 9%
  5. Sanne Voets 8%
  6. Aniek van Koot en Jiske Griffioen 7%
  7. Kelly van Zon 7%
  8. Marc Evers 5%
  9. Daniel Abraham Gebru 3%
  10. Lisa Kruger 4%
  11. Alyda Norbruis 3%
  12. Vincent ter Schure en Timo Fransen 3%
  13. Kenny van Weeghel 3%
  14. Jetze Plat 2%
  Coach:
  1. Giovanni Guidetti 43%
  2. Vincent Wevers 40%
  3. Marcel Wouda 16%
  Een aantal opvallende zaken. Ik zie dat het Nederlandse publiek (of althans, de bezoekers van AD.nl) toch gevoel voor resultaten laten spreken. De nummer vijf van het wereldkampioenschap F1 laat twee olympisch kampioenen ruim achter zich. De nummer twee van de Olympische 200 meter laat vier van haar vijf concullegae die wel goud wonnen achter zich. De handbalbabes (geen olympische medaille) hebben net weer twee weken aandacht achter zich en scoren veel meer stemmen dan de roeisters die wel olympisch goud wonnen. En Guidetti is een geniale en grappige vent, maar hij heeft ons geen medaille opgeleverd in Rio en Wevers (1 goud) en Wouda (2 goud) wel. De Paralympiërs is de moeilijkste categorie omdat ik het niet zo volg en alle 14 genomineerden goud hebben gewonnen in Rio.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik denk dat het Nederlandse publiek de Olympische Spelen niet zo belangrijk vindt als jij. Drie weken leuk, maar daarna gaan genoemde sporters weer de vergetelheid in. En wat daarbij ook niet helpt, is dat wij Nederlanders inmiddels veel medailles winnen, waardoor een medaille niet meer Echt Uitzonderlijk is.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Sportman en sportvrouw zijn dus Max en Sanne geworden. Ik kan me hier helemaal in vinden! Tuurlijk verdienen ze het allemaal maar dit is slechts een kersje op de taart, en de taart hadden ze allemaal allang binnen.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik kan me er helemaal niet in vinden. Max was niet eens de beste van zijn team, de rest de best van de wereld...

  Sanne natuurlijk wel heel terecht en ook blij dat Head-Paulis van de handbalsters winnen.
  Duif, michiel0128, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Met Head en Paulis ben ik ook blij. Overigens hoorde ik gisteren dat Tom Dumoulin zei dat Verstappen niet de beste in zijn sport was, maar dat is maar hoe je het bekijkt. Hij was de jongste ooit die een F1 race won, dus in dat opzicht is hij wel de allerbeste in zijn sport ooit.

  Volgende week komen er weer jaaroverzichten van het hele sportjaar en van de Olympische Spelen, dus we kunnen nog heerlijk nagenieten van dit mooie sportjaar.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat geldt niet voor Tom Dumoulin, die heeft een paar ritten gewonnen in de Tour en zilver op de Spelen. Wat in zijn geval ook al fantastisch was, daar niet van.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Klopt, Dumoulin was voor mij ook helemaal geen optie. Opvallend is dat Dumoulin wel Verstappen versloeg als Limburgs sporter van het jaar.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  nice. Wanneer?
 17. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Idd, nogal een boute uitspraak van iemand die zelf ook slechts een paar etappes heeft gewonnen dit jaar! Geen grand tour, geen enkele klassieker en tweede op de Olympische spelen.

  Wel vreemd, normaal is Tom Dumoulin helemaal niet de persoon om uit te halen naar een ander, maar gisteravond vloog hij best wel uit de bocht.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Sportoverzicht 31 december 19:00 NPO1.
  OS overzicht 1 januari 19:00 NPO1.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Paralymisch overzicht 26 december
 20. Jaco

  Jaco Active Member

  Had ze al gemist in mijn TV-gids, maar die loopt maar t/m 30 december... Hoop op mooie beelden zonder al teveel geklets, want dat hebben ze al meer dan genoeg gedaan bij de NOS.

Deel Deze Pagina