Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat is heel spijtig voor Uhrig. Wie blijft er dan nog over in het Duitse schaatsen volgend seizoen?

  Duitse schaatsers met limiettijden:
  Dufter: 1000m, 1500m, 3000m, 5000m
  Franzen: 500m, 1000m
  Heimerl: 1000m (nog junior)
  Hofmann: 1000m, 3000m
  Ostlender: 500m, 1000m (nog junior)
  Pechstein: 1000m, 1500m, 3000m, 5000m
  Scholz: 1000m
  Stirnemann: 3000m (nog junior)
  Thum: 1000m, 1500m, 3000m
  Uhrig: 1000m, 1500m, 3000m, 5000m
  Warmuth: 500m (nog junior)
  Wystrichowski: 1000m (nog junior)

  Oftewel: Frau Pechstein, twee overstappers uit het inlinen (Hofmann en Thum) en een paar junioren. En Katja Franzen, maar ik weet niet of zij nog doorgaat.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vind het wel heel vlug om een streep te zetten door Michelle Uhrig. Er staat in het artikel dat er vier weken geen training mogelijk is, maar het duurt nog maanden voordat het november is.

  Dat lijstje Duitse dames is wel interessant. Natuurlijk is dat een ander lijstje dan vroeger. Alleen Claudia Pechstein staat er altijd op. Wel positief vind ik dat er redelijk wat nieuwe schaatssters en junioren op staan. Voldoende om een selectie naar internationale wedstrijden af te vaardigen en naar de toekomst toe verder aan te bouwen.
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Zou dat de reden zijn dat Pechstein nog steeds mee doet?
  Haar naam wordt elk jaar automatisch op het lijstje gezet en dus blijft ze maar mee doen. :D
  leenstrafan vindt dit leuk.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De Zwitsers hebben voor het komend seizoen de volgende doelen voor de langebaan.

  - Bij de World Cup Massastart met 2 dames en 2 heren starten. Een podiumplaats bij de heren en 2 top-16 plekken bij de dames.
  - De opbouw van een dames-achtervolgingsploeg en top-8 plekken. Dat was blijkbaar waarom Kaitlyn McGregor vorig jaar opeens weer opdook! Samen met Härdi en zusje Wenger zou een Olympische deelname zou maar kunnen in 2022. Achtervolgingsploegen bij de dames zijn immers dun gezaaid.

  Over losse afstanden geen woord, laat staan allround....
  Trainers zijn Shane en Kalon Dobbin en Jeff Kitura.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik denk dat het voor de Zwitsers heel realistisch is om op de MS en TP te focussen.

  Hoe werkt het eigenlijk op de OS als een land zich plaatst voor de TP maar niet voor individuele plekken? Landen zijn immers verplicht hun TP-ploeg samen te stellen uit deelnemers van individuele afstanden...
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Wordt die regel zo langzamerhand niet een achterhaald idee?

  Als er meer teamschaatsonderdelen worden toegevoegd aan het schaatsprogramma zou het volgens mij een goed idee zijn om de schaatsers voor de teamonderdelen niet meer uit de individuele schaatsonderdelen te selecteren maar dat landen die onderdelen zelf kunnen invullen met schaatsers speciaal voor de teamonderdelen. Zo maak je het voor de landen die niet tot de grote schaatslanden behoren een stuk makkelijker om zich dan wel voor de teamonderdelen te plaatsen/selecteren.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  bij wereldbekers, waar ze zich kunnen plaatsen, geldt die regel niet he. Alleen op de OS, in combinatie met het maximum van 10.

  Maar je kunt je dus als gespecialiseerd team plaatsen op de TP terwijl je je individueel niet plaats. Wat gebeurt er dan? Toch een individueel plekje? Of heeft het team dan pech?

  Ben het overigens met je eens dat die regel er wel af mag.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Net een rondje langs de velden gemaakt. Niet veel nieuws op de sites van de diverse bonden.

  Wel zag ik dat Martina Sablikova vorige maand haar been heeft gebroken door een slechte sprong bij het hardlopen en 4 weken in het gips moest. Gezien de datum waarop het gebeurde, zou dat er nu ongeveer af gaan. Was dat al ergens gemeld?
  Camila en fransvanbakel vinden dit leuk.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Vervelend nieuws. Wel opmerkelijk dat dit nergens gemeld is. Zij is toch een van de allergrootsten. We hebben het hier wel al over een knieblessure van Michelle Uhrig gehad, maar zij is toch echt van een ander kaliber.

  Dat betekent wel dat de Tsjechische het wielerseizoen, of wat daar nog van over is, maar beter helemaal kan laten schieten.
 10. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  World Cup #2, Stavanger, staat wellicht al op losse schroeven. De Noorse regering is bezig met een wet om de bestaande inreisbeperkingen te laten voortduren tot 1 januari 2021. Er zijn wel diverse uitzonderingen / ontheffingen mogelijk maar sporters worden daarbij niet genoemd. En sporters van buiten de EER al helemaal niet.
  NRK
 11. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wellicht kan de ISU uitwijken naar Minsk. President Lukashenko gelooft niet dat als je hard werkt en regelmatig wodka drinkt, je iets te vrezen hebt voor corona. Ook schijnen ijsbanen extra veilig te zijn, omdat ze werken als een koelkast.
  Duif vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Het virus is, net als een griepvirus, juist actief in de winter/koude periodes. Dus de kou zal je juist niet beschermen tegen dit virus. Daarom verwacht men dat in de wintermaanden de virusgolf zich weer zal manifesteren.
  Eelco vindt dit leuk.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat kun je beter tegen de president van Wit-Rusland vertellen dan tegen mij....
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Het WK allround heeft een prachtige historie, maar de geschiedschrijving valt komend jaar stil. Dat blijf ik doodzonde vinden. Het is toch raar dat ik nu een jaar moet wachten om mijn wereldtitel te kunnen verdedigen?"
  - Patrick Roest.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Roest geeft zelf ook al aan waar het volgens hem heen zou moeten gaan qua toernooien. Alleen de ISU snapt het nog steeds niet en zit nu met een kerstboom aan toernooien.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij krijgt nu ook niet de kans om te proberen om Kramers record van 9 titels over te nemen. Als het WK allround tweejaarlijks blijft zullen Kramer en Niemann nooit verslagen worden.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb ook liever een jaarlijks WK Allround. Maar het argument dat het raar is om een jaar te wachten houdt geen stand. Er zijn zo veel sporten waar het WK niet jaarlijks is...
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De wedstrijdkalender, alsook de selectieprocedures voor aankomend schaatsseizoen in Nederland zijn gepubliceerd: https://knsb.nl/langebaan-kortebaan/selectieprocedure/

  Vooralsnog alleen even mijn stokpaardje, de massastart, onder de loep genomen. Ik ben op het eerste oog redelijk positief over de gewijzigde kalender. Er zijn aankomend seizoen 6 competitiewedstrijden. De finale is dit keer veel vroeger in het seizoen - reeds tijdens het NK Afstanden. Het NK Massastart maakt voor het eerst deel uit van de competitie en vormt de finale daarvan. Dat betekend ook dat de twee mosterd-na-de-maaltijd massastartwedstrijden die normaliter na dit NK plaatsvinden niet meer gereden hoeven te worden. Daar kwamen weinig schaatsers op af en de toppers ontbraken ook al, omdat de selectiekeuzes voor internationale wedstrijden dan al lang en breed zijn gemaakt. Het klassement werd daarmee ook een kleine farce, want je hoefde haast alleen maar alle wedstrijden mee te doen en wat punten te schrapen om het klassement te winnen (ik chargeer wat, maar daar komt het wel op neer).

  De traditionele zomermassastart lijkt aankomend seizoen helaas te zijn geschrapt. Dat is een klein minpuntje, maar zal wel te maken hebben met de combi minder zomerijs/corona-onzekerheid (vorig jaar werd ie op 13 juli gereden). Qua data zijn de overgebleven wedstrijden allemaal prima haalbaar voor de toppers. De eerste twee wedstrijden vallen nog net voor de gebruikelijke Inzell trainingskampen (de tweede is tijdens het NK Clubs); de derde is tijdens de IJsselcup en de vierde tijdens het WCKT. De 5e wedstrijd vindt plaats tijdens het World Cup weekend in Salt Lake City, dus is een prima gelegenheid voor de subtop om zich nog te plaatsen voor het NK Massastart. En de finale is tijdens datzelfde NK. Prima kalender voor de toppers zo, me dunkt.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus tijdens de NK Afstanden is ook de NK Mass Start. De winnaar is Nederlands Kampioen. Maar tegelijk telt het ook mee voor de competitie en kun je dus 2 winnaars krijgen?

Deel Deze Pagina