Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bericht op de KNSB-site over de jaarvergadering geeft aan, dat er inderdaad nog geen opvolger van KPN is als hoofdsponsor en dat de begroting in de rode cijfers gaat.

  In het laatste bijzinnetje staat ook dat er weer 2 x een 500 meter gereden gaat worden, op verzoek van de sporters. Ben benieuwd wat dat gaat betekenen voor de selectie voor de internationale wedstrijden. Gaan dan de beste 3 na 2 afstanden, of degenen met de snelste tijden?
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik zag op de kalender zowaar nog een NK allround en een NK sprint. Ergens half januari, dus na het EK en dus voor geen enkele selectie van belang. Maar wel precies in de ellenlange wereldbekerloze pauze. Dus wellicht wel interessant voor de Nederlandse toppers. En zou het te veel gevraagd zijn als de KNSB een stuk of wat internationale allround-toppers uitnodigt om mee te doen in een soort open NK? Zoals ze ook buitenlanders mee laten rijden bij de WB-kwalificatiewedstrijd, zodat het een "internationale wedstrijd" wordt en gereden tijden als limiettijden gelden.

  Op deze manier kunnen we misschien toch stiekem nog een aanvaardbare pseudo-wereldkampioen allround 2021 aanwijzen. Zoveel hoef je er ook niet te uitnodigen. Bij de mannen zijn alleen Pedersen en Ichinohe al voldoende; bij de vrouwen Blondin, Sablikova, Takagi en nog een Russische?
  Kristian vindt dit leuk.
 3. Kristian

  Kristian Active Member

  Like the idea, but the 4cc is just the week after.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Je bedoelt een soort van De-Zilveren-Bal-achtig format, een nationale wedstrijd waarbij buitenlanders mee kunnen doen? Deze wedstrijd in Leeuwarden is toch wel uitgegroeid tot het onofficiële WK 100m schaatsen.

  Naast Pedersen en Ichinohe zouden Yuskov (mits in vorm), Tumolero (mits weer fit), Swings, Bloemen en een Rus of Italiaan ook geen onaardige toevoegingen zijn.
  Het valt ook kort na het EK, dus geen slecht idee. Contacteer de KNSB maar. ;)

  Hoewel... ik zou het ook niet erg vinden als het EK allround/sprint en het 4CC van opzet worden veranderd. Dan krijg je deze seizoensplanning:

  November: WBKT Heerenveen, WB1 Tomaszów, WB2 Stavanger
  December: WB3 Calgary, WB4 SLC, NK afstanden Heerenveen
  Januari: WK sprint Heerenveen, WK allround Calgary, en nog ergens meer NKs
  Februari: WB5 Changchun, WK afstanden Beijing (+WK Junioren Hachinohe)
  Maart: WB6 Heerenveen, De Zilveren Bal, Oval Final

  Al moeten we eerst maar blij zijn als er überhaupt wedstrijden gereden kunnen worden ondanks corona.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  aangezien het wielrennen ook weer begint, kan schaatsen ook. Misschien zonder publiek, maar dat maakt alleen in Heerenveen en Noorwegen een verschil.

  Tenzij het virus natuurlijk weer oplaait, maar dat is met alles...
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Nou dat valt te bezien. De huidige cijfers in Noord-Amerika doen mij vooralsnog niet geloven dat men daar met een paar maanden om WR gaat strijden.
  Een circuit in een ‘Europese bubbel’ lijkt realistischer. Op dit moment dan....als we dan middenin een 2e golf zitten in Europa kan alles zo weer heel anders zijn!
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  3 maanden geleden was topsport in Europa onmogelijk. Waarom zou de situatie over 5 maanden in Noord-Amerika niet veel beter kunnen zijn dan nu?
 8. Kristian

  Kristian Active Member

  According to the Calendar of Events, the 4CC will be mid january - not end of january. If this is the case, I think Mjøsamans idea is very good:
  EK Heerenveen 8.-10. january, 4CC Calgary 15.-17. january, NK Heerenveen 23.-24. january. WC5 Changchun 17.-18. february.
  Qualification: two best non dutch in each category from the EK - invitations to the supposed two best non-europeans in each category?
  Mjøsaman en Eagle vinden dit leuk.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  T.R.U.M.P.

  ofwel een totaal gebrek aan visie die maakt dat er nog geen enkel teken van controle over het virus is daar en er komen verkiezingen aan....
  Monique vindt dit leuk.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik heb waarschijnlijk iets gemist, maar sinds wanneer is Trump ook president van Canada?

  En volgens mij heeft in Amerika de regeringsleider veel minder te zeggen over de coronabestrijding dan in Nederland. Dat is vooral een zaak van de Staten.

  Voor Trump-haat zijn andere websites.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Het gaat in
  Het gaat in het geheel niet om Trump haat. Dat is te goedkoop.

  Het gaat om het gebrek aan centrale regie en visie (want de president heeft wel degelijk een aansturende werking richting die staten) waardoor de situatie daar bovengemiddeld uit de klauwen is gelopen in de afgelopen periode.

  De afkeer van een overheid met regeltjes onder de bevolking gecombineerd met het belang van een goed draaiende economie voor een evt herverkiezing zijn een catalisator voor het niet snel veranderen van deze situatie.
  Nou ben ik de eerste om te zeggen dat een uitbraak in Texas of Florida een WB in Salt Lake City niet in de weg hoeft te staan maar feit is dat de USA voor de buitenwereld 1 grens hebben die je overgaat. Op dit moment is reizen naar de USA beperkt (door het land zelf) en is terugreizen beperkt door de EU en gebonden aan quarantaine regels.
  In Europa hebben nagenoeg alle landen ferme maatregelen genomen. Die hebben een zware tik aan de economie gegeven maar feit is dat het nu om veel gefragmenteerdere en controleerbaardere uitbraken gaat. In de USA zal dit veel moeizamer gaan, juist door de genoemde factoren. En in het najaar (waarin we weer schaatsen) is social distancing in alle landen ingewikkelder wat quarantaine maatregelen waarschijnlijker maakt.

  Als Canada tegen die tijd zijn zaakjes wel goed op orde heeft zul je niet op 4-5 dec in Salt Lake schaatsen en 1 week later in Calgary. Als je in quarantaine moet na terugkomst in Europa en je mag niet trainen zul je dan voor een wereldbeker naar de VS gaan?

  Ik zie het niet gebeuren dat men in het najaar weer ‘open’ de wereld overvliegt. Een poging tot corona vrije bubbel zoals nu in de F1 wordt gedaan is nog het meest reeel om een competitie op te zetten waar sporters uit alle werelddelen aan kunnen deelnemen maar dit kost geld (testen, onderkomens, trainingsaccomodaties want niemand kan naar huis) en dat is iets wat voor de meerderheid van het internationale veld een probleem zal vormen.
  Monique vindt dit leuk.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik bedoelde ook slechts dat er geschaatst kan worden. Dat locaties aangepast moeten worden lijkt me onvermijdelijk. En als er een 2e golf komt dan kan er niks, ook dat lijkt me helder, maar daar ga ik voorlopig niet van uit. Overheden zitten er nu veel beter bovenop (enkele landen uitgezonderd) en kunnen oplaaiingen dus sneller de kop in drukken. Of is de wens hier de vader van de gedachte?
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Beetje een late reactie, maar inderdaad, dat zal het gevolg zijn. Een huldiging voor de Nederlands Kampioen en vervolgens een huldiging voor de winnaar van de massastartcompetitie. Echt duidelijk zal de onderlinge strijd in de competitie niet zijn voor het publiek en nóg een huldiging op een toch al vrij lange schaatsdag kan er ook nog wel bij... Niet ideaal dus, maar beter dan een alternatief waarbij de finale van de competitie wordt gehouden bij een Holland Cup wedstrijd in februari waar geen topper meer op af komt.
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  De Poolse bond heeft vandaag een bericht gepubliceerd met vooraankondiging van de eerste wereldbekerwedstrijd van komend seizoen. Vooral enthousiaste reacties van allerlei betrokkenen dat men blij is deze worldcup te mogen organiseren. Ik zag op social media al enthousiaste reacties van het Poolse publiek verschijnen.

  Nog steeds geldt een onder voorbehoud (ISU mag nog steeds annuleren) én de vraag is wie er wel of niet bij aanwezig kunnen en mogen zijn. Zowel vanuit de rijders als vanuit het publiek
  De Keizer vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Spannende week, want de ISU gaat deze week beslissen over de Wereldcups. Met alle reisbeperkingen die er nu zijn, kan ik me niet voorstellen dat de 4 wereldbekers in het najaar doorgaan alsof er niets aan de hand is. Bij het kunstrijden hebben ze al een streep gezet door de wereldbekers. Er worden op de geplande datum en geplande plaats wel wedstrijden gehouden, maar alleen voor deelnemers uit het organiserende land, buitenlandse schaatsers die in het land wonen, of schaatsers uit de regio. Maar zonder wereldbekerklassementen en punten. Nu waren er bij het kunstrijden 2 WBs gepland in Amerika, 2 in Azie en 2 in Europa, dus dat is nog enigszins te verdelen.
  Dat zou bij de langebaan natuurlijk ook kunnen, hoewel de 2 wedstrijden in Amerika door laten gaan met zo'n 10 deelnemers per afstand is nu ook niet alles.
  Noorwegen is ook nog erg strict in wie ze toelaten, dus in Stavanger lijkt me ook niet dat we daar een internationaal veld gaan zien.
  Blijft alleen Tomaszow over. Misschien is het een idee om daar het deelnemersveld ook te beperken door alleen allrounders en sprinters toe te laten (dus verplicht zelfde rijders op beide afstanden starten) als kwalificatie voor de EK allround en sprint (als die wel kunnen doorgaan).

  Om over de andere kwalificatie-problemen die er liggen nog maar te zwijgen. Voor WK-afstanden... Maar ook al voor de Olympische Spelen. Dat zal immers volgend seizoen via de Wereldbekers lopen, en sommige landen gaan dit jaar waarschijnlijk de mogelijkheid missen om hun quota voor de Wereldbekers voor 2021/2022 op te krikken.

  Of zou de ISU nog kijken naar extra wedstrijden (in de buitenlucht?). Een weekend later nog een keer in Tomaszow? Of naar Zakopane?

  We zullen het snel weten!
  mi vindt dit leuk.
 16. Kristian

  Kristian Active Member

  De Keizer vindt dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  goed idee. Ik zou het wel leuk vinden als ze dan niet 4x in Heerenveen rijden, maar ook een keertje elders. Banen genoeg. 3x Heerenveen, 1x Groningen, 1x Utrecht (ik noem maar wat) kan toch ook wel?

  Jaap Eden Baan is buiten. Ook leuk. Maar juist Amsterdam vormt in NL momenteel een probleem, dus dat kan niet.
 18. zopie

  zopie New Member

  2x linksom en 2x rechtsom zou ook kunnen. ;)

  Het zou ook leuk zijn om de volgorde om te wisselen. Dan heb je elke zaterdag (bijv.) wat anders.
 19. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik hoor net Sven Kramer op de radio en hij vertelt dat alle opties nog worden onderzocht.
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Alle wedstrijden in een korte tijdsbestek in één land rijden, lijkt me de beste optie. Naast Nederland zou Duitsland ook een goede optie kunnen zijn (combi Erfurt en Berlijn). Of indien de Russen als enige een werkend vaccin hebben, moet misschien toch overwogen worden om daar heen te gaan. Schaatsen in een volle hal in Kolomna, zie ik liever dan een leeg Thialf.

  Een ander alternatief voor de verdeling van startplekken kan zijn om te werken met continentale toernooien. En de startplaatsen per continent te verdelen op basis van de prestaties van vorig seizoen.

Deel Deze Pagina