Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Dat je gaat voor vaste locaties voor de wereldbekers kan ik me nog wel indenken...

  Maar weer ééntje minder, en dan ook minder kampioenschappen. Je kunt het niet hard maken maar het voelt als een sterfhuisconstructie
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Zo lang de ISU door rommelt met irrelevante toernooien als het EK en 4CC zal het niet beter worden. Nog even snel 2 toernooien met veel historie zo goed als bij het grof vuil zetten om het afbreekwerk compleet te maken. Je gaat bijna hopen dat het Corona virus de komende winter weer de kop op gaat steken. Hoeven we ons tenminste niet te ergeren aan zoveel onkunde.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik heb uit betrouwbare bron dat er op het hoofdkantoor van de ISU stiekem is gejuicht n.a.v. corona. Ze zien het als extra kans om zo weinig mogelijk schaatswedstrijden te organiseren en het allrounden definitief de nek om te draaien.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Twee zielen, een gedachte. ;)
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het feit dat de kalender voor de komende twee seizoen al vaststaat, heeft natuurlijk maar één reden: het seizoen 20/21 staat model voor het seizoen 21/22 want dat is seizoen is oLyMpIsCh !!!

  Natuurlijk, de Spelen zijn de heilige graal in het schaatsen, maar het versterkt de visie van de ISU dat het schaatsen om één wedstrijd in 4 jaar gaat.
 6. Kristian

  Kristian Active Member

  Well. One option is that the organizers in H.veen and Calgary talk together: Merge the EK and 4CC the upcoming season. Call it WK allround and sprint. One tournament less in result makes it tolerable for ISU.
  strawbale, De Keizer en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Or: WCh Allround in Heerenveen and WCh Sprint in Calgary. :)
 8. Kristian

  Kristian Active Member

 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De world cups gelden als plaatsingswedstrijden voor WK en Olympische Spelen. Plaatsing gebeurt deels op basis van ranking in klassement en deels op basis van gereden tijden.

  Dit heeft tot gevolg dat de wedstrijden in december veel meer impact zullen hebben dan de wedstrijden in November. Calgary en zeker Salt Lake City zijn immers veel sneller dan Stavanger en Tomaszów Mazowiecki. De reis naar Noord-Amerika wordt cruciaal, terwijl je wedstrijden in november best kunt missen. Dat terwijl (Nederlandse) schaatsers vaak liever de wedstrijden in december overslaan. Ik ben benieuwd hoe de KNSB hier mee om gaat. Ik ben er wel voor om de hoogst geklasseerde Nederlander in het world cup klassement alvast te belonen met een startplek voor het kampioenschap.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik heb het maar vast even gecheckt. Het WK Afstanden valt niet samen met carnaval!!
  Anders had ik het komende seizoen net zo goed kunnen overslaan, want dan mis ik de enige echt belangrijke wedstrijd.

  Nu maar hopen dat er t.z.t. gewoon geschaatst en carnaval gevierd mag worden.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik (op Twitter): “omdat iedereen vanwege Corona toch thuis is: wat denken de topschaatsers van het ontbreken van een WK allround en WK sprint in 2021?”

  Ivanie Blondin: “Ik vind het heel erg jammer. Het is een van de mooiste evenementen van het hele seizoen!”

  Laurent Dubreuil: “Net nu jij en ik hebben uitgevogeld hoe we een goed kampioenschap over 4 afstanden moeten rijden! :(

  Ivanie Blondin: “:D
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Is het eigenlijk al duidelijk dat de 4CC ook allround/sprint is? In de reglementen staat voor het EK duidelijk opgeschreven dat dat wisselend allround/sprint en afzonderlijke afstanden moet zijn. Het 4CC valt echter onder dezelfde regels als het WK: het ISU-bestuur mag samen met de organisator beslissen wat het format is. Dat moet 2 jaar voor het kampioenschap bekend worden gemaakt. Ik heb nog nergens gelezen wat het format komend jaar is. Dat kan dus ook gewoon single distance zijn.
 13. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik neem aan dat het single distance is. Anders slaat het hele circus nog minder ergens op.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  En precies dit gaat dus de blokkade worden tegen het invoeren van een allround en sprint classic. Zo kan de ISU een verdeel en heers politiek gaan voeren ten koste van de traditionele schaatsfans.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het blijft wel bijzonder dat we de komende twee seizoenen, weliswaar om uiteenlopende reden, geen senioren wedstrijden zullen zien vanuit Duitsland, Japan en Rusland. En evenmin vanuit Italië, Wit-Rusland, Kazachstan en Zuid-Korea. De banen van Inzell, Berlijn en Nagano zijn toch beeldbepalend geweest voor het internationale schaatsen. Zeker een bezoek aan Japan had ik graag gezien, gelet op de hoogconjunctuur waarin het Japanse schaatsen zich nu bevindt.
  Duif, strawbale, chicagodude en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Japan heeft volgend jaar het 4CC, hoor. Een week voor de Spelen beginnen.....
  strawbale vindt dit leuk.
 17. Kristian

  Kristian Active Member

  Hm. B-tournament then. 4CC: Jan 28- Jan 30 (provisionally). Olympics: Feb 04 - Feb 20 (provisionally...). I am indeed also wondering if the 4CC the upcoming season will be the allround-/sprint version or the single distance Event. Reasons to fear that it will be the latter every time.
 18. Kristian

  Kristian Active Member

  Revised:

  1. EK allround and sprint in H.veen.

  2. Assuming that the planned 4CC in Calgary will be allround and sprint: add the europeans and call it WK +4CC. Award additional gold, silver and bronze to the participants from the 4C countries.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En tot overmaat van ramp heeft de enige overgebleven Duitse schaatster naast Pechstein 2 weken geleden een zwaar fietsongeval gehad. Michelle Uhrig werd aangereden door een automoblist en heeft daaraan hersenschudding, whiplash en een geblesseerde knie overgehouden. Herstel duurt langer, omdat er nog geen fysiotherapie mogelijk is door de Corona-crisis.

  https://www.desg.de/news/1/570572/nachrichten/michelle-uhrig-radcrash-in-berlin.html
 20. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Dan zullen die wel buiten de officiële kanalen georganiseerd gaan worden, zal wellicht kleiner van opzet zijn.
  Allrounden zal misschien bij de ISU dan niet populair meer zijn maar denk ik dat dit niet bij een flink aantal schaatsers het geval is, genoeg liefhebbers denk ik zo.

Deel Deze Pagina