Schaatser Thom van Beek betrapt op gebruik van EPO

Discussie in 'Lange baan' gestart door JohnZero, 30 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  :eek::(
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  laat me trouwens even een voorspelling doen: je hebt wel het woord 'zielig' gelezen en gaat me dat nog 10x voor de voeten werpen, terwijl je er nooit op terug komt dat ik Van Beek een stomkop heb genoemd.

  Zit ik er ver naast?
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Bloed kan apart op EPO getest worden. Daarnaast hoop ik dat men ook naar hematocriet en rode bloedcellenaantal heeft gekeken. Deze laatste kunnen wel door het litertje water lager worden, doordat bloed verdund wordt. EPO heeft je lichaam nodig om bloedcellen aan te maken. Dus iedereen heeft EPO in zijn lichaam. Bij doping is het EPO-gehalte hoger dan de normen.
 4. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Over apotheker gesproken: iemand die op medische indicatie EPO moet gebruiken omdat het lichaamseigen EPO te laag is kan dat in Nederland alleen op recept van een specialist krijgen en in een ziekenhuisapotheek ophalen. De vraag is hoe hij aan EPO kon komen?
  Laatst bewerkt: 3 apr 2016
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Drugs zijn overal verboden, toch zijn er tientallen, zo niet honderden, miljoenen mensen die het gebruiken. Idem voor wapens, kinderporno, bedreigde diersoorten. Er bestaat voor al die dingen een systeem dat wel de "ZWARTE MARKT" wordt genoemd.
  ZeeKoei, fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Je zit ernaast. :p
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik ben benieuwd
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Heb daar wel eens naar gezocht 2 jaar terug (ook uit nieuwsgierigheid naar dezelfde vraag), had toen in een uurtje zoeken een tiental webshops waar ik het kon bestellen, met name Spaanstalige.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik zeg niet dat jij je mening mag verkondigen. Maar ik mag dat ook, en mijn mening is dat het onzin is. Ik vind dat niet zo'n heftig woord, eerlijk gezegd. Op een forum mag het toch best een beetje scherp zijn, af en toe. Zeker omdat ik daarna wel uitleg waarom ik het vind. En daarnaast ging het niet om jou, maar om een combinatie van posts. Ik probeer nooit op de persoon te spelen. Soms lukt dat niet, maar in dit geval ging het puur om de inhoud.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het sneue is dat, hoewel het waarschijnlijk gewoon waar is, er waarschijnlijk weer heel veel, zoniet alles, onder het tapijt geveegd gaat worden. Hooguit worden er wat namen van mindere goden bekend gemaakt, of grotere namen uit kleine sporten (zeg maar sporten die te weinig macht/invloed hebben om een schandaal verborgen te houden).
  De grote sporten, zoals bv. voetballerij, tennis, atletiek en zwemmen, die kunnen geen ophef gebruiken en ullen er alles aan doen om het achter gesloten deuren te houden. Stel bijv. dat Murray, Froome of Rooney bij deze dokter hun doping kregen, dan verwacht ik niet dat dat ooit naar buiten komt.

  Of ben ik nou te cynisch?
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik gok er eigenlijk op dat net als bij Fuentes de wielrenners (die daar ook nog geen 20% van het bestand waren) wel bekend worden en de rest weer verzwegen wordt. De wielerbond is namelijk de enige bond die zelf achter deze lijst aan zal gaan, denk ik. Kunnen we vervolgens weer roepen hoe verdorven de wielercultuur is, terwijl dat dus eigenlijk de minst verdorven is. Heel Real Madrid en Barcelona stonden ook op die lijst.

  Froome dus wel, de selectie van Manchester City/United/Chelsea/Arsenal bijvoorbeeld niet. De voetballers ook vanwege het verlies van de transferwaarde wat de ploegen niet kunnen opvangen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Het schaatsen ook.. want we weten nog steeds niet wie de andere schaatser is die doping heeft gebruikt.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  In het voetbalen wordt ook helemaal niet gebruikt want je gaat er heus niet beter van voetballen
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, klopt. Een vermoeide voetballer voetbalt altijd net zo goed als een frisse voetballer. Dat zie je vooral goed als er een verlenging is, het niveau is dan na 110 minuten altijd minstens net zo hoog als bijvoorbeeld aan het begin van de tweede helft. Heel duidelijk te zien dat doping voor uithoudingsvermogen in het voetbal niet helpt. Om nog niet te praten over spierversterkers, voetballers hebben over het algemeen niets aan een wat sterkere body. Het krachthonk bij de topclubs zit dan meestal ook vol met spinnenwebben omdat ze niet worden gebruikt...
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Duif en fransvanbakel vinden dit leuk.
 16. Itachimaru

  Itachimaru Member

  :D :D :D

  Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Om nog maar te zwijgen van de totale nutteloosheid van meer en harder kunnen trainen om je techniek en uitvoering te kunnen verbeteren. Vandaar dat tussen wedstrijden door voetballers ook de hele week op de bank liggen, dat is algemeen bekend. Techniek heb je of niet en verder valt er weinig meer aan te doen:D

  EVen zonder gekheid: ik ga er vanuit dat @Nogevendit niet serieus was, tenminste ik kan me niet voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die serieus geloven dat technische sporten geen baat zouden hebben bij doping.

  EDIT: welke (oud-)schaatser zei dat vorig jaar ook al weer, dat schaatsen zo technisch is dat doping nutteloos zou zijn (ik dacht Wennemars)?
  Echt een typische drogreden, en wmb zijn actieve sporters die hem aanvoeren extra verdacht...
  Laatst bewerkt: 7 apr 2016
  Passion-for-Skating en Nogevendit vinden dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bij @Nogevendit miste de sarcastische/knipoog smiley.
 19. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ook bij (lichaams)technische sporten heeft doping inderdaad zin, simpelweg omdat hoe langer je het fysiek vol kunt houden des te langer je techniek effect heeft.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zlatan wordt intussen ook al beschuldigd door een Zweedse arts.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina