Schaatser (15) eist staken dopingzaak

Discussie in 'Lange baan' gestart door allard, 16 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lotus

  Lotus New Member

  .
  Gelderlander: Uitspraak in zaak Lommers uitgesteld !

  De KNSB Geschillencommissie kon en hoefde 'zo bleek ter zitting' gisteren dinsdag 22 december 2009, vooralsnog niet direkt tot een opheffing van de orde maatregel over te gaan, Wesley Lommers opgelegd d.d. 18 febr. 2009, in de vorm van een voorlopige schorsing.

  De in de bodemprocedure door het KNSB Tuchtcollege op 30 oktober aangestelde onafhankelijk deskundige, had nog geen tussenrapportage aangeleverd, welke bleek te zijn aangezegd tot uiterlijk 30 december daarvoor de tijd te hebben (2 maanden !).

  Lommers had op zijn beurt weer aangegeven pas uiterlijk op 9 en 10 januari 2010 weer aan schaatswedstrijden in Nederland te moeten deelnemen om niet uitgesloten te zijn voor deelname NK en aansluitend VikingRace ...
  Met zelfs een royaal gebaar van Lommers, als zij te zijner tijd rechtstreeks toe werden gelaten op de landelijke selektie wedstrijd NK op 30/31 januari of zelfs NK, er aan geen enkele wedstrijd voorafgaande aan het NK junioren van 12/14 febr 2010 hoefde te worden deel genomen, omdat de voorbereidingen daarop toch al dit gehele seizoen elders plaatsvonden juist vanwege, die door de KNSB opgelegde Nat. geldende voorlopige schorsing.

  De zittingsdatum van 22 december was door de secretaris van de KNSB Geschillencommissie uitgeroepen, rekening houdende met de vakantie van de Commissieleden in deze periode, en niet afgestemd op de tot op dat moment onbekend gebleven einddatum tussenrapportage onafhanklijke deskundige.

  De Geschillencommissie in haar afweging koos voor de veiligste weg en wilde eerst kennis nemen van de inhoud, van de tussenrapportage onafhanklijke deskundige (uiterlijk woensdag 30 december te 17:00 uur), alvorens een beslissing te 'kunnen' nemen over een opheffing van de voorlopige schorsing.

  Daarbij enerzijds rekening houdende met de uitdrukkelijke wens van de KNSB niet in verlegenheid gebracht te worden, bij een te voorbarige opheffing (lees comp. vervalsing), mocht blijken dat de laboratorium analyse achteraf wel bevestigd wordt, en anderzijds vanuit het sportieve oogpunt Wesley Lommers alsnog zijn verzoek gehonoreerd kan krijgen, wanneer de onafhanklijke deskundige de gerezen twijfel over de positieve A-analyse van het laboratorium te Gent onderschrijft.

  Bij het onverhoopt niet tijdig inleveren door de onafhanklijke deskundige van de verlangde tussenrapportage, en het uitblijven van een reaktie KNSB, zal er middels een aangetekend schrijven aan de Tuchtcommissie en Geschillencommissie op aan gedrongen worden de voorlopige schorsing met onmiddelijke ingang op te schorten op straffe van een kort geding.

  Wesley en Dominique Lommers hebben dus nog alle kans om mee te kunnen doen aan de voorbereidingswedstrijden in Nederland gepland op 2 (Enschede) en 5(Heerenveen) jan 2010, voor de Noord/Oost plaatsingswedstrijd 9 en 10 januari te Enschede/Heerenveen als selektie voor het NK junioren allround 12/14 februari 2010 te Enschede; Zij wachten enkel nog op het verstrijken van de 30ste december te 17:00 uur, wisten hun advocaten gisteren telefonisch te melden.

  Op de vraag hoe dit naar die kinderen toe toch allemaal in godsnaam nog goed te maken is, was het antwoord met klem: De KNSB en Dopingautoriteit zijn gezamelijk al enige tijd geleden aansprakelijk gesteld, voor gevolgschade in eerste aanleg begroot op 3 miljoen euro, waarvoor de incasso procedures inmiddels vorderen.
 2. Billy

  Billy New Member

  Met welk recht is dit eisbaar?? Tuurlijk denkt Lommers alleen aan zich zelf en wil zijn verzoek tot opheffing vóór de wedstrijden, maar die datum 30 dec. is door de KNSB met de deskundige afgesproken. Lommers is daar geen partij in. Binnen welke periode MOET de KNSB een uitspraak doen? Ik heb begrepen middels de KNSB persbericht dat "Indien de tuchtcommissie niet voor 18 februari 2010 einduitspraak heeft verricht, dan wordt de voorlopige schorsing opgeheven." Dus Lommers heeft niets af te dwningen. Dus is het weer de ons bekende "spierballen taal" van onze Lommers?!? Hij krijgt automatisch opheffing van de schorsing na 18 februari 2010 maar kan daarna alsnog definitief geschorst worden. Dus de einddatum voor einduitspraak is dus eigenlijk 18 februari 2011!!! En volgens mij staat deze zitting totaal los van het gegeven of Dominique mag rijden. Maar dat is een kwestie van één pennestreek (van Lommers!) Zie ik iets over het hoofd?
 3. lilyleaf

  lilyleaf New Member

  merkwaardig hoe er gesproken wordt over het belang van een regiowedstrijdje voor de plaatsing voor de vikingrace (via nk) terwijl mijn eerste zorg zou zijn om mezelf van alle blaam te zuiveren
 4. trainer

  trainer New Member

  Het is maar te hopen dat jullie hem die kans geven, dat het allemaal zo lang gaat duren is niet iets waar Wesley voor heeft gekozen.

  Het is al gek dat er een specialist aan te pas moet komen, zijn de vast gestelde waardes dus ook in twijfel getrokken.
 5. Billy

  Billy New Member

  :? Dit forum kan hem geen kans geven. Waar heeft Wesley wel voor gekozen :?:
 6. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Gek he.. dat er een specilaist aan te pas moet komen om te concluderen dat de waardes al dan niet correct zijn.
  Als Yolanthe Kabeljauw Smit Sneijders van Kassabergen een verklaring zou geven dat de waardes correct zijn en dat er geen fouten in het laboratorium danwel procedure fouten zijn gemaakt dit direct door de juristen en heertje Lommers voorop met grote trom als niet ontvankelijk verklaart worden vanwege onbekwaamheid.
 7. Arepol

  Arepol New Member

  Het kamp Lommers heeft toch de vastgestelde waardes in twijfel getrokken? Dan is het juist goed dat er een onafhankelijke specialist bijgehaald word. Consequentie is een langere wachttijd... en dan daar maar weer over klagen...
 8. ALGE

  ALGE New Member

  Uit het nieuws van wesdom.nl een opvallend puntje.
  Ze spreken hun advocaat in 1 vandaag tegen
  de video na 6:56 min

  [nos]9555071[/nos][/quote]
 9. lilyleaf

  lilyleaf New Member

  dominique mag volgens mij op basis van dit jaar gereden tijden wel meedoen met de regioselectie en zou ook wel recht op aanwijsplekken voor de landelijke selectie en misschien wel nk hebben daarmee.
 10. trainer

  trainer New Member

  Het kan natuurlijk ook zo zijn de dopingcontroleur tijdens het NK heeft aangegeven dat Wesley door loting is aangewezen. Maar wat als achteraf blijkt dat het een gerichte controle was. Een gerichte controle moet men vooraf melden en ook dan gelden er weer andere regels.
 11. Billy

  Billy New Member

  Ik neem aan dat, zoals lilyleaf al melde, er geen behoefte is om onschuld aan te tonen, maar alle pijlen worden gericht op regeltjes om te voorkomen dat de uitslag geldig wordt. Een goed recht uiteraard. Maar zou je dan even willen aangeven waar we die regel kunnen vinden? Ik neem aan dat kamp Lommers elke letter onderzocht heeft en precies weet waar dat staat. Ik kan in iedergeval niets vinden. Het is een goede gewoonte om op dit forum niet alleen iets te melden maar ook de bron waar je dit kan nalezen o.i.d.
 12. Billy

  Billy New Member

  De wijze waarop een keuze gemaakt wordt staat hier niet beschreven.
  Dus mag ik aannemen dat zonder tegenbericht het geen verschil maakt of random danwel gericht wordt bepaald wie er onderzocht wordt
 13. trainer

  trainer New Member

  regeltjes . . . regeltjes . . . dit is begin juni al aangegeven door "Team Lommers"

  Ach kom op zeg, kun je niet lezen dan. (speciaal voor jullie)

  Nog maar eens goed kijken dan . . . http://www.wesdom.nl/index.php?option=c ... &Itemid=62

  Kijk eens naar blad 2 “kandidaat-signalen” 169, 225, 315, 405 en 420 voor norandrosterone ook wel NOR19.
  NOR19 is een afbraakproduct en wordt vaak onterecht in verband gebracht met nadrolon en dat is weer een lichaam eigen stof.
  Om 100% te kunnen melden dat het van nandrolon afkomstig is moeten alle 5 signalen boven de gestelde waarde komen, zie Wada reglement en dat is niet gebeurd. Je mag geen 5 signalen meten en er maar 3 gebruiken.

  Maar nu komt het mooie, vergelijk eens blad 4 met blad 5 het staat er al een hele tijd maar jullie zien het dus niet.

  Op blad 5 staat opeens 422 . . . . . acht klein foutje weet je wat 422 is “vitamine E” heeft niks met doping te maken. Het kan dus ook aspirines zijn.
  Maar dan zou ik zeggen waar komt die 422 opeens vandaan . . . hebben ze zitten kloten met die urine.
  Dus hoe druf je te melden dat iemand positief is en dat laat de KNSB zich in fluisteren. Ook zij weten echt niet waar het over gaat.

  En zo kunnen ze nog wel even door gaan.
 14. Billy

  Billy New Member

  Blijkbaar kan ik niet lezen. Waar staan dan deze andere regels?
 15. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Intrigeerde mij ook, heb daarom even gezocht, hoop dat je engels goed is.
  http://www.wada-ama.org/en/World-Anti-D ... Standards/
 16. trainer

  trainer New Member

 17. allard

  allard Active Member

  Maar zit dat signaal met de m/z waarde van 225 van dan onder de drempelwaarde voor dopinggebruik(kan die limieten nergens vinden)? Want voor zover ik massaspectrum grafieken af kan lezen, zie ik dat er gewoon een substantieel signaal is van dat deel van het molecuul. De enige mogelijkheid is dan dat het onder een bepaalde drempelwaarde ligt.

  En als ik jou was (lotus) zou ik toch een bril nemen. Er staat welliswaar 422 boven de laatste piek in de laatste grafiek. Maar heel dichtbij staat nog een wat kleinere piek met een intensiteit die zeer dicht in de buurt komt van de intensiteit van de 420 piek in de eerst meting(en de 422 piek is er ook al in kleine hoeveelheid bij de 1e grafiek). Ze hebben gewoon bij de piek met de hoogste intensiteit de m/z waarde vermeld. Misschien heb je die over het hoofd gezien, of misschien wílde je die over het hoofd zien...

  Daarnaast lijkt de grafiek die je laat zien niet veel af te wijken(de verhouding van de intensiteiten van de m/z waardes die je noemt) van een referentiegrafiek zoals getoond wordt op pagina 23 vanhttp://www.hetinstrument.nl/archief/ ... erzoek.pdf
 18. Billy

  Billy New Member

 19. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Je vroeg om een bron, die heb ik je gegeven, de rest mag jezelf even doen, ik ben nu aan het werk.
 20. Lotus

  Lotus New Member

  vandaag een flinke reportage verschenen in de Gelderlander deel 1 van een drieluik
  .
  Een familie tegen de hele schaatswereld

  Het jaar 2009 stond voor de familie Lommers in het teken van doping en vechten voor eerherstel. Zou je denken. „Maar wij zijn een vrolijke familie.
  Het moet een rare terugweg zijn geweest, op 31 januari 2009, van Utrecht naar Arnhem. Wesley Lommers, een 15-jarig topschaatstalent uit Arnhem, was zo juist op doping gecontroleerd.

  „We waren al bij de uitgang”, herinnert moeder Laila zich. Als de dag van gisteren. De stemming zat er die dag toch al niet in. Wesley had de 1.500 meter niet gewonnen. De voorbije jaren won hij bijna alles wat er te winnen viel, in soms geweldige tijden.

  Een toptalent. Maar toen kwam dat dopingverzoek, bij de uitgang van de ijsbaan. „Een rare oude man”, vond Laila.
  Het was ijskoud, winter 2009, herinnert Wesley zich. Tien maanden later zou hij zijn eerste rap op Youtube uploaden: "Niemand". Niet zijn eerste rap, wel zijn beste tot nu toe. En de enige die hij publiek durfde te maken. Eerder scoorde hij alleen maar met die razendsnelle tijden op de schaatsbaan.

  Niemand gaat grotendeels over de nu bijna elf maanden die volgden op die dopingcontrole. Wesley Lommers is sinds 17 februari geschorst. Er werden uitzonderlijke waarden in zijn bloed aangetroffen. De schaatsbond sprak van nandrolon en 35 keer de toegestane hoeveelheid. Wesley zegt: „Ik heb nooit doping gebruikt.”

  Sinds enkele maanden is zijn 13-jarige zusje Dominique ook betrokken bij de zaak. Zij mag niet meer schaatsen omdat vader en moeder Lommers weigeren de Arnhemse scholiere onder dwingende anti-dopingmaatregelen te laten vallen. Die maatregelen (dagagenda doorgeven, dagelijks beschikbaar zijn voor dopingcontroles) zijn mogelijk in strijd met de rechten van de mens. Er zijn Kamervragen gesteld over de kwestie van de twee Arnhemse schaatskinderen die door de KNSB en Dopingautoriteit worden achtervolgd.

  ‘Niemand begrijpt mij’, rapt Weslow (zijn artiestennaam) op Youtube. Thuis heeft hij een kleine studio. „Ik zou wel een echte studio willen hebben.”

  Op de terugweg na de dopingcontrole voelt Wesley zich niet goed. „Mijn toekomst is voorbij dacht ik. Ze halen mij er zo maar uit. Een naar gevoel had ik. Het leek wel of ik daar gekidnapt werd.”
  Laila: „Wesley had niet eens gewonnen. En dan zo’n rare man. Maar ja, het zijn allemaal rare mensen daar. Die mensen zijn ook hard tegen kinderen. Wij zijn gewoon vrolijke mensen, die naar schaatsen gaan, niet naar een begrafenis.”

  Wesley: „Ik schaats alleen voor mezelf, met niemand van de andere schaatsers heb ik contact. Ik vind het wel leuk om andere mensen enthousiast te zien. Maar ik doe het voor mezelf. Altijd die jaloezie. Dat is al begonnen bij het skeeleren. Ze zijn gluiperig. Als je aan de top staat, willen ze je kraken.”

  KADER 2 Hoe snel zijn zij PR's:
  Wesley Lommers (16 jaar)
  100 10.54 EN
  167 22.75 NY*
  300 24.87 EN
  400 35.55 DV*
  500 37.30 EF
  700 57.40 EF*
  1000 1:13.88 BH
  1500 1:54.91 CB
  3000 4:14.06 BP

  Dominique Lommers (13 Jaar)
  100m 11.69 HV
  300m 27.89 BH
  500m 42.96 EN
  700m 1:00.34 EF
  1000m 1:26.88 EN
  1500m 2:09.28 CB
  3000m 4:43.78 EN
  *ouder dan een jaar

  De familie Lommers woonde in Arnhem, Duitsland, Miami en sinds 2005 weer Arnhem. Wesley en Dominique zitten nu op de Praktijkschool Vijverberg in Arnhem.
  Wesley: „Iets met koken lijkt mij wel leuk, iets in de horeca doen, een eigen restaurant. Dat heeft mijn vader ook een tijd gedaan.”
  Hij voelt zich op straat nagekeken sinds de zaak landelijke aandacht kreeg. „Maar mijn vrienden staan achter mij. Ik heb twee echte echte vrienden.”

  Al in de Verenigde Staten vielen Dominique en Wesley op. Hij kreeg er de bijnaam ‘bullet’, vanwege zijn knallende start. Dominique kreeg haar bijnaam ‘Belle’ gewoon van haar vader. Van het sprookje ‘Belle en het beest’. Dominique sport waanzinnig veel. Dominique: „Ze vonden mij in Miami goed, daar deden we inline-skating. Ik vind zelf dat ik het vroeger niet zo goed kon. Nu ga ik steeds sneller.”

  Zij heeft, zegt zij, geen vervelende ervaringen meegemaakt sinds haar broer Wesley is geschorst vanwege vermeend dopinggebruik. Dat zijn zus nu ook wordt meegesleurd in zijn zaak, stemt Wesley niet mild. „Verschrikkelijk voor mijn zusje. Ik word echt boos ja. Boos en verdrietig. Mijn zusje is 13, die gaan ze slachten. Ze bezorgen ons een slechte naam. Ik wil dat wij dat recht kunnen zetten.”

  Dominique: „Ik was wel boos. Mijn broer heeft geen doping gebruikt. Mijn vrienden en vriendinnen staan achter mij.”
  Soms maakt ze wel gekke dingen mee. Die keer dat een vreemde jongen op de schaatsbaan zo maar tegen haar zei: ‘Ik pak jou broer toch wel’.
  Naast schaatsen doet Dominique aan wielrennen, judo, paardrijden en voetballen op straat. En zingen. „Ik luister vaak naar mijn mp3-speler, dan zing ik de hele weg.”
  Voor huiswerk is nu weinig tijd. „Maar ik zou wel dierenarts willen worden”, zegt Dominique.
  De zaak sleept zich voort, maar Wesley geeft niet op. „Ik stop er niet mee, echt niet. Twee jaar is zo voorbij. Misschien al eerder. De volgende Olympische Winterspelen, waar zijn die?”

  Ze trainen voor zichzelf en onder vader Edwin. Deze zaterdag in Triavium in Nijmegen. Televisie, kranten, radio, rechtszalen, advocaten, specialisten; heel 2009 zat er vol van. En het einde is nog niet in zicht. Toch zegt moeder Laila dat haar gezin er niet onder lijdt.

  Vader Lommers voert het gevecht met de advocaten, de specialisten en de media. Thuis, zegt Laila, zijn er andere zaken. „Wij zijn vrolijke mensen. Je moet wel sterk in je schoenen staan, maar dat staan deze kinderen ook. We kunnen er wel om lachen. Omdat we weten dat we onschuldig zijn. Ze lachen ons nu uit. We zullen zien wie het laatst lacht.”
  „Je moet geduld hebben, maar ons krijgen ze niet klein. Misschien andere mensen wel. Misschien schorsen ze iemand omdat ze die niet mogen.”

  Dominique: „We zijn dit jaar ook gewoon op vakantie naar Disneyland Parijs geweest.”
  Laila: „We waren al alleen als familie. Dat zijn we nou misschien weer. Maar voor ons gaat alles ook gewoon door. We maken plezier, we doen gewone dingen.”

  „En we mogen wel trots zijn met een vader die ons zo steunt.”
  Wesley: „We laten niet over ons heen lopen. We zijn soldaten. Nu moet ik wachten en kan ik niks doen. Maar we gaan winnen.”

  Zijn innerlijke strijd gaf hij vorige maand prijs op Youtube.
  „Het gaat over mij, hoe ik me voel in de stad. Dopeboy. ”
  Daarin rapt hij over:
  <CF4061>‘Alleen maar pijn in mijn kop’</CF>
  <CF4061>‘Haat tegen mij’</CF>
  <CF4061>‘Van binnen helemaal verrot’</CF>
  <CF4061>‘De tijd dat iedereen te vertrouwen was’</CF>
  <CF4061>‘Hoop dat ik het overleef’</CF>

  Interneteditie volgt, door(HR) [email protected]
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina