Schaatser (15) eist staken dopingzaak

Discussie in 'Lange baan' gestart door allard, 16 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. nino

  nino Member

  Ik bedoelde het cynisch, maar dat gaat natuurlijk volledig verloren.

  Worden sockpuppets (zo heten klonen geloof ik) hier niet geband; opgeveegd en weggegooid?
  Of heeft de familie Lommers een paar dozijn ip-adressen?
 2. xRedStar

  xRedStar New Member

  Bij een ip-adress kunnen toch meerdere accounts horen?
  Op scholen maken veel mensen gebruik van zelfde pc dus zelfde ipadress. En zo is het ook bij families, misschien hebben zoon en vader wel een account en dan kun je moeilijk een van beide bannen..
 3. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Je wordt altijd geband op een ip-adres, niet op een gebruikersnaam. En zover ik weet is het ip-adres waarmee eerder door de familie gepost is hier gebanned. Maar zou kunnen dat ze op een andere computer zitten of een nieuwe hebben.
 4. Lammert

  Lammert Member

  Daar hoeven ze geen nieuwe of andere computer voor te gebruiken. Het is vrij simpel om via een anonieme proxy te surfen, dan wissel je net zo makkelijk van ip-adres als een ander van sokken en dan houdt geen ip-ban je tegen. Maar goed, dat is volkomen off topic natuurlijk.

  Verder geen nieuws, na het 'Opgelucht en aangeslagen'-verhaal in NRC Handelsblad? Ik zie wel dat ie z'n scooterrijbewijs heeft gehaald. Congrats!
 5. Flurie

  Flurie New Member

  En kan hij ook nog niet op eigen kracht :twisted:
 6. Lotus

  Lotus New Member

  .
  De KNSB zou volgens de laatste berichten in zeer zwaar weer zijn beland in de vermeende dopingzaak tegen Wesley Lommers. De vanaf dag één zo sterke, middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakte dopingverdenking staat op losse schroeven, en dit niet in de laatste plaats door het recente optreden van mede aanklager de Dopinautoriteit in deze.

  De lengte van de "voorlopige" schorsing door Wesley Lommers reeds ondergaan is door het Tuchtcollege voorvloeiende uit de zitting van woensdag 18 november j.l. gelimiteerd tot het inmiddels hoogst haalbaar aantal maanden van schorsing, indien er uiteindelijk enig bewijs overblijft dat het Doipingreglement zou zijn overtreden.

  Hierdoor zou Wesley Lommers weer regulier in competitie kunnen komen, ware het niet dat de KNSB nu hetzelfde obstakel opwerpt als bij zusje Dominique Lommers door opname in de Nationale Testing Pool (incl. WhereAbouts) verplicht te stellen alsvorens deel te kunnen nemen, waarbij de ouders ook nog eens onder dwang van die sanctie van schorsing worden gedwongen een dokument te tekenen, waarin zij vrijwillig afstand doen van alle rechten.

  Het heeft er dus alle schijn van dat de voorzieningsrechter in Rotterdam op zeer korte termijn weer een 2de bezoekje in kort geding kan verwachten, met een eis tot opheffing schorsing voor beide Lommersjes, wanner de KNSB niet snel inbind. De voorbereidingen worden in ieder geval al getroffen om dit nog voor het kerst resses gedaan te krijgen wist hun advokaat te melden. die ook meedeelde dat de KNSB en Dopingautoriteit inmiddels aansprakelijk zijn gesteld voor de onherstelbare schade, over de gedeponeerde omvang wilde hij geen mededelingen doen ~ één en ander zal de komende dagen op hun website worden gemeld.

  .
 7. Gelato

  Gelato Member

  Heeee, daar heb je Lotus weer....

  Suggestie voor de moderatoren: plak een Loekie aan het begin en het eind van zijn berichten. Dan weet iedereen tenminste dat we in een reclameblok terecht zijn gekomen.
 8. trainer

  trainer New Member

  Kan me van jou geen zinnig stukje herinneren "Gelato" en Lotus schrijft wel iets zo te lezen. Maar daar zal jij wel moiete mee hebben. Jammer dat men dat niet wil zien.
 9. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Kunt u de bronnen toelichten vermelden!!!
  Waar zijn deze laatste berichten te vinden??
 10. Lotus

  Lotus New Member

  .

  KNSB schort schorsing Wesley Lommers op

  dinsdag 08 december 2009 | 21:53 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 08 december 2009 | 21:58
  Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

  ARNHEM - De tuchtcommissie van de KNSB heeft de schorsing van Wesley Lommers, het 15-jarige Arnhemse schaatstalent, opgeschort. Dat is de familie Lommers in een brief meegedeeld.


  De tuchtcommissie laat Lommers weer schaatsen omdat een eventuele schorsing - wegens vermeend dopinggebruik - niet langer zou duren dan de periode die hij nu buitenspel staat.

  Toch werd hij het voorbije weekeinde niet toegelaten tot de selectie-sprintwedstrijden. Dat kreeg vader Edwin Lommers te horen. "Wesley en Dominique mogen alleen meedoen als wij de where-about-verplichting ondertekenen. Dat doen we natuurlijk niet", reageerde Lommers gisteren.

  Die where-about-verplichting van de Dopingautoriteit houdt in dat de twee jeugdige schaatsers hun dagelijkse agenda moeten doorgeven om zo beschikbaar te zijn voor dopingcontroles. De maatregel staat ter discussie omdat die in strijd zouden zijn met de privacywetgeving.

  Lommers stond sinds februari buitenspel vanwege een zwaar aangevochten verdenking van dopinggebruik. Die zaak komt later nog voor de rechter.

  De familie Lommers week het voorbije weekeinde uit naar het Italiaanse Collalbo om te schaatsen. "Daar kun je voor negen euro meedoen aan een wedstrijd. Wesley heeft een schitterende tijd gereden op de 1.500 meter, 1.54,91 en Dominique reed 2.09,28."

  Wesley en Dominique Lommers (13) hopen 9 januari 2010 te kunnen schaatsen in Heerenveen bij de selectiewedstrijden voor het NK van 12, 13 en 14 januari.

  http://www.gelderlander.nl/sport/schaatsen/5921565/KNSB-schort-schorsing-Wesley-Lommers-op.ece

  http://www.gelderlander.nl/search/
 11. trainer

  trainer New Member

 12. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Wel met het verschil dat Pechstein NIET is betrapt op een verboden stof zelf.. en Wesley WEL..

  Pechstein is voorlopig vrij van schorsing ivm vormfouten
  Wesley is "voorlopig" vrij van schrosing ivm tijd van schorsing bij eerste maal betrappen reeds overschreden.

  Dus Wesley is nog steeds een pakhaas!!!!!!!
  en volgens veel insiders (lees topschaatsers) Pechstein ook.. alleen heeft zij een slimmere arts gehad.
  Tja Nandrolon.. ff goed googlen Wesley and followers en je kon vinden dat het maanden later nog traceerbaar is, maar ja , wie verwacht een doping controle bij een NK jun C.. jullie iig niet :oops:
 13. Regenboog

  Regenboog Member

  Heeft dit er mee te maken dat pappie weigert om te tekenen voor de where-abouts?
 14. Tjark

  Tjark Active Member

  Ach kijk, ze weten nu dat ze in de gaten worden gehouden. Prima als ze beiden weer schaatsen, maar ze weten nu ook dat ze een dopingcontrole kunnen krijgen, net als ieder ander. Sterker: er zal altijd nog extra naar gekeken worden bij hen.
 15. Billy

  Billy New Member

  Oh ja??? Moet er bij de controle dan niet één van de ouders tekenen?? De vader zegt nu dat hij voor de whereabouts niet wil tekenen; hetgeen onjuist is want die zijn er nu juist omdat hij heeft daarvoor ook niet getekend heeft voor gewone controle en daarom zijn er de whereabouts. Wat doet ons denken dat hij bij controle op een NK WEL zal tekenen??. Lijkt me een hele goede vraag voor een journalist van de Gelderlander om dit aan Pappa Lommerse te vragen!! Dus zolang de ouders van Lommerse niet vooraf tekenen voor controle in competition lijkt mij het uitgesloten dat ze meedoen bij wedstrijden. Dit zullen ze net zolang proberen vol te houden tot alle chemie uit het lijf verdwenen is en zullen we dus nooit weten of dochter ook verboden middelen heeft genomen/gekregen.. en misschien is dat voor Dominique maar goed ook....... hoewel...... speculatie zoals zojuist gedaan zullen dan blijven bestaan :(
 16. Tjark

  Tjark Active Member

  hoeft volgens mij niet:

  http://www.dopingautoriteit.nl/regelgev ... derjarigen :
  De ouder(s) _hoeven_ geen toestemming te verlenen, maar 't wordt wel aanbevolen 't te laten _tekenen_ door een voogd.
 17. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  En als de ouders niet voor de whereabouts tekenen mogen ze NIET out of competition gecontroleerd worden!!!

  [ADVOKAAT VAN DE DUIVEL MODE ON]
  Dus even naar Erfurt gaan (voor een wedstrijdje :wink: ) om met de arts van Pechstein te bespreken hoe ze een volgende in competion controle kunnen doorstaan... :twisted: :twisted: en hoe de preparatie precies verloopt.... heerlijk gedoped trainen om straks bij een paar off.wedstrijden extra sterk terug te komen gecontroleeerd te worden en zeggen..zie je wel IK kan het ook clean!!!![ADVOKAAT VAN DE DUIVEL MODE OFF]
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Precies! :twisted:
 19. Fastman

  Fastman New Member

  Hahaha, wat heerlijk pessimistisch. Laten we er allemaal vanuit gaan dat ze hun lesje geleerd hebben en niet meer in oude fouten vervallen. Ik ben overigens wel nieuwsgierig wat voor tijden er uit gaan rollen bij de beide Lommertjes!
 20. Gerrit

  Gerrit New Member

  en dan schakelen we nu over naar Lotus voor een reactie:


  Gepubliceerd: donderdag 10 december 2009
  Bron: KNSB

  Hoogland (KNSB) - De KNSB tuchtcommissie heeft uitspraak gedaan over het verzoek van de 16-jarige schaatser om de voorlopige schorsing tussentijds op te heffen. Deze juniorschaatser is thans voorlopig geschorst op basis van overtreding van het dopingreglement. De tuchtcommissie heeft besloten dat hij voorlopig geschorst blijft, totdat de tuchtcommissie uitspraak doet. Indien de tuchtcommissie niet voor 18 februari 2010 einduitspraak heeft verricht, dan wordt de voorlopige schorsing opgeheven. Indien de tuchtcommissie na 18 februari een einduitspraak doet, kan hij alsnog definitief worden geschorst
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina