Schaatsen in de media 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 12 okt 2018.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zou kunnen, blijf het toch wel een beetje raar vinden, Ter Mors is eigenlijk nooit stil op Instagram (ik volg haar al ruimt 2 jaar) zelfs toen ze eerder dit jaar op vakantie ging naar een plek zonder stabiel internet poste ze nog berichten. Ze is juist een sporter die heel erg gebruikt maakt van social media, dan is een maand zonder wel een abrupte verandering
 2. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Ik heb net ook eens even gekeken, en weet gelijk weer waarom ik haar niet volg op Insta.
  Altijd weer die eeuwige selfies, al dan miet zelf genomen maar dat toch in ieder geval met Jorien vol in beeld.

  Zucht. Ik word daar zo moe van.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ach ja, ik volg haar (en eigenlijk elke topschaatser) vooral om op de hoogte te blijven, maar ik moet wel zeggen dat ik normaal vrij snel door scroll en stories niet volledig bekijk. Blijkbaar vinden haar andere volgers al die selfies erg leuk, ik ben er persoonlijk ook niet zo'n fan van.

  Edit: Ze gebruikt het natuurlijk om haar "merk" te verkopen dus op zich is het ook wel weer logisch dat zij altijd vol in beeld staat, maar het blijft irritant.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Klagen over selfies op Instagram is net zoiets als klagen over romans in een boekenwinkel , volgens mij...
  Jaco, Khlebnikov, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het is inderdaad een hoofdreden om zelden op instagram te kijken. Als redelijk actief fotograaf (20.000 foto's per jaar) heb ik nog nooit een selfie geschoten. Maar ook nog nooit een mooie selfie gezien. Alle selfies zijn in principe mislukte foto's. Maar ik snap het concept ook niet. Ben je dan zo vol van jezelf dat je altijd op de foto moet?

  Eerlijk gezegd sta ik niet voor niets veel liever aan de andere kant van de lens...
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Inderdaad. Selfies hebben nog iets eigens (je maakt ze zelf, bijvoorbeeld) over zich. In tegenstelling tot al die geposeerde pre en post work-out meuk die zoveel anderen plaatsen.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik ben ook fotograaf, maar maak toch ook selfies. Dat zijn vooral kiekjes ter herinnering. Selfies maak ik nooit zomaar, alleen als er iets is wat ik in beeld wil brengen. Dat ik met mn racefiets op een bijzondere plek sta bijvoorbeeld. Of vorig jaar op Koningsdag samen met prinses Alexia. Die laatste was best geslaagd.

  Op het moment van die laatste selfie heeft een ANP-fotograaf ook een foto van ons gemaakt. Die foto is opgedoken op nu.nl, in het AD (zowel online als op papier. Voorpagina zelfs.), in de Story, bij RTL Boulevard. Toch best grappig :)
  Monique en Elina vinden dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Leuke nieuw initiatief "influencers of sports", een website waarop bedrijven en organisaties sporters kunnen boeken voor evenementen. Dit bestond al eerder op kleinere schaal, maar nu hebben alle kleinere organisaties alle sporters op een hoop gegooid, lekker overzichtelijk. Op de pagina's van de sporters is te zien wat hun social media bereik is en wie ze bereiken. Toch interessant hoe zowel Kramer als Wust vooral volgers hebben in de leeftijdscategorie 18-35 (schaatsen toch niet zo'n ouwe lullen sport?), vrouw/man verhouding is ongeveer 50/50. Als je naar Suzanne Schulting kijkt wordt het echt heel grappig, 80% van haar volgers is man ;) ik denk dat we haar in een bier reclame gaan zien binnenkort lol.

  Voor wie wil kijken, dit is de website https://t.co/nHycNmpdAV
  Camila vindt dit leuk.
 9. Camila

  Camila Active Member

  Over Sven en Ireen: die generatie is met hen opgegroeid. Ik ben 18 en Carl Verheijen en Chad Hedrick ken ik alleen van verhalen over vroeger en van dit forum, terwijl ik me nog wel heel goed de Spelen van Vancouver herinner.
  Een interessante site; best leuk om al die statistiekjes te zien en te bedenken welke bedrijven daarbij zouden passen!
 10. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dit ja. Ik ben iets ouder, maar ook ik ben met Sven en Ireen opgegroeid. Heb ze min of meer bewust vanaf het begin van hun carrière meegemaakt. Voor beiden geldt dat ze iets hebben wat ik nog altijd niet heb gezien bij de volgende generatie. Zo'n drive, zo'n wil om te winnen. Vanaf hun 19e al wereldtop en nu in de nadagen van hun carrière (ja, het doet pijn om dat te zeggen) winnen ze nog steeds grote prijzen (EK Allround, WK Afstanden).

  En omdat je ze al meer dan 14 jaar volgt bouw je toch een soort band met ze op. Een band die nu winnen niet meer zo vanzelfsprekend is alleen nog maar sterker is geworden. Je gaat echt voor ze duimen, hopen dat ze weer winnen. Begrijp me niet verkeerd, Patrick Roest, Antoinette de Jong en Kjeld Nuis zijn fantastische talenten. Wereldtoppers zelfs. Maar het zijn geen winnaars zoals Ireen en Sven dat waren/zijn. Hartstikke knap dat Kjeld tweevoudig Olympisch kampioen is geworden en twee wereldrecords op zijn naam heeft, maar op het moment dat de prijzen werden verdeeld stond hij er dit jaar niet. En misschien ga ik nu Erben teveel achterna met mijn adoratie voor onze gouden generatie, maar Sven en Ireen stonden er áltijd als de prijzen worden verdeeld. Ze nemen geen pauze, ze gaan er elke dag vol voor. Ondanks dat ze al bijna alles hebben gewonnen.

  En dat is veel meer waard dan het aantal prijzen dat ze daadwerkelijk hebben gewonnen. So what dat Sven geen Olympisch kampioen op de 10 is. Hij is wel 9 keer wereldkampioen Allround geworden. So what dat Ireen geen wereldrecords heeft gereden. Zij heeft ondanks dat alles tegenzit haar mooiste race van haar carrière gereden. Ik hoop echt dat ze nog jaren zullen worden herinnerd voor alles wat ze voor hun sport deden en doen. Beiden hebben een sporthart van hier tot Tokyo en blijken bovenal gigantische liefhebbers van hun sport (ook Sven, die nu hij minder wint gewoon doorgaat en zelfs eigenhandig het allrounden wil redden).
  Hannah, alexander79, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Sven en Ireen zijn al 13 jaar de kern van de sport, eerst in Nederland en nu ook internationaal, dat hebben ze afgedwongen met hun prestaties, maar ook met hun instelling. Ze hebben de verantwoordelijkheid genomen om de sport te dragen en hebben bewezen met immense druk om te kunnen gaan. Ik kijk al veel langer schaatsen, begin jaren 90 ben ik begonnen met kijken en ik blijf denk ik kijken tot dat dit niet meer zou kunnen, maar ik denk niet dat we ooit nog weer zo'n periode krijgen. Ik zie nu niet direct een opvolger voor deze twee en ik vrees dat we daar ook nog wel even op zullen moeten wachten en zelfs dan zal het waarschijnlijk niet een dominantie zijn zoals we onderhand bijna gewend zijn.

  Hun invloed op de sport is veel meer dan alleen het sportieve, er zijn meer schaatsers geweest die meerdere malen wereld of olympisch kampioen zijn geworden en toch zijn er maar een paar die 10, 15, 20+ jaar later nog steeds bij elke schaatsfan bekend zijn. Sven en Ireen zullen nog een hele tijd herinnert worden.
 12. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Ik denk dat het niet winnen van de 10 bij Kramer en het vallen en opstaan bij Wust er juist voor gezorgd hebben dat ze nog groter zijn geworden. Het zijn niet onfeilbare mensen, ze maken ook fouten en zijn niet altijd goed, en ondanks dat blijven ze maar de drive hebben en blijven ze maar winnen.
  mi vindt dit leuk.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, het terug komen van tegenslagen toont juist de wilskracht en drive die echte kampioenen nodig hebben, kijken of de huidige generatie die wilskracht ook gaat tonen.
  Camila vindt dit leuk.
 14. Camila

  Camila Active Member

  Mooi gezegd!!
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Sven en Ireen zullen altijd wel herinnerd worden.. niet alleen omdat ze gewoon een uitzonderlijk carrière gehad die nog steeds voort duurt. En Nederland is meestal goed in hun kampioenen te waarderen. Ze hebben meestal ook bij de ploegen gezeten die ook het meest in de spotlight komen en staan... en ze hebben het spelletje ook mooi gespeeld. Dat helpt ook. zie Bob de Jong... ook een palmares, maar niemand heeft het nog over hem.
 16. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Twee schaatsfilms op het sport film festival

  A Straight Line to gold – Women’s Team Pursuit Speed Skating
  Geavanceerde technologie toont de geheimen van het succes van het Japanse team. De race voor goud kwam neer op een duel tussen Japan en het succesvolle en dominante Nederlandse team.

  De hoop van Japan om Nederland te verslaan komt neer op: totale afstemming en snelle uitwisseling van leiders. Door middel van gebruik van video en computer simulatietechnologie wordt de strategie en prestaties van Japan grondig geanalyseerd. Dit levert een aangrijpende documentaire op, waarin de toewijding en opoffering van de teamleden te zien is naar het racen van Olympisch goud.


  Tien jaar wachten op applaus
  Zonder het zelf te weten ontketent een jeugdteam vol schaatstalenten een revolutie binnen het langebaanschaatsen. Tegen de stroom in, vol geloof in het onbekende, zetten twee trainers hun pupillen op de “klapschaats”; iets dat toen voor absurd werd gehouden. De durf en het plezier van een groep jonge mensen, ligt ten grondslag aan de grootste innovatie in het langebaanschaatsen tot nu toe.

  Niet alleen vertelt de film het verhaal van de ontwikkeling van een revolutionaire schaats, het toont vooral de onbevangenheid en het geloof van jonge mensen, om conventies te doorbreken.
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  De Noorse publieke omroep (NRK) heeft miv 2021/22 de rechten verloren van bijna alle ski-nummers. NRK verliest zo ongeveer 40 procent van het totale winteraanbod. De winnaar is de Nordic Entertainment group, die de rechten nu voor heel Scandinavie heeft. Volgens NRK was er eenvoudigweg niet tegenop te bieden.
  De rechten zijn niet van toepassing op Wereldbekers in Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. De overeenkomst is ook niet van toepassing op biatlon en schaatsen.

  Komt er dan nu meer aandacht voor schaatsen bij de NRK? Nou, dat kan ik me bijna niet voorstellen want alle internationale ISU-toernooien worden al live op tv uitgezonden, inclusief de World Cups die wij in NL via internet moeten volgen.

  Ik zou graag zien dat de schrijvende pers in Noorwegen eens wat meer aandacht zou geven aan schaatsen, want die verslaggeving is doorgaans minimaal.
 18. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  proeme vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina