Schaatsen in de media 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 12 okt 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 12 okt 2018
 2. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 3. proeme

  proeme Well-Known Member

 4. proeme

  proeme Well-Known Member

 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jutta gaat het maken - daar ben ik het mee eens.
  Helaas toont Erben aan dat je in 2 minuten - of eigenlijk 80 seconden, want de eerste 40 gaat het niet over Jutta - ook verschrikkelijk veel fouten kan maken.
  1 "Ze is nog junior". Jutta is geen juniore meer. Vorig jaar was ze A2 en dat betekent dat ze nu N1 (neo-senior) is.
  2 "Ik weet niet hoe je het moet uitspreken." Iedere video die ik op YouTube kan vinden heeft dezelfde uitspraak. En dan komt Erben aan met "Utah Leerdam..."
  3 "Zij is 18 jaar." Dat is een beetje moeilijk als je binnen twee maanden 20 wordt.
  4 "38.3, dat is ongelofelijk hard." Jutta had met haar tijd niet op het podium van zowel de Russische als Japanse kampioenschappen gestaan. Het is zeker een knappe tijd. Maar "ongelofelijk" hard, overdrijft Erben hier niet? Goed, ik heb ooit Tumolero de nieuwe Sighel genoemd en Causil bewierookt toen hij 35.6 reed, dus I guess, het mag. ;)
  Yuskov, G1ant, ZeeKoei en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. Camila

  Camila Well-Known Member

  Haha das echt weer typisch Erben. Punt 4 is gewoon zijn gebruikelijke enthousiasme denk ik:D:)
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Deze week zat Jutta ook in de uitzending van DWDD. Heb het niet gezien, maar ik zag op twitter veel kritiek vanuit de mild-feministische hoek dat het met name over haar bikinifoto's op Instagram ging en nauwelijks over schaatsen.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  @G1ant @ZeeKoei Ja, het was niet zo'n sterk stuk. Erben kent Jutta eigenlijk helemaal niet en begon eerst Patrick Roest de hemel in te prijzen... Ook nog over Koen en dan die bikini foto's. Als ze dan graag de nieuwe generatie hadden willen presenteren hadden ze Roest en ook Beune en nog een paar moeten uitnodigen en vooral Erben thuis moeten laten...

  https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/453523
  G1ant, ZeeKoei en SprintMaster vinden dit leuk.
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik heb de uitzending wel gezien, vond Jutta wel goed overkomen maar van Nieuwkerk en Wennemars maakten er inderdaad een puinhoop van. Leken net 2 puberende schooljongens. Of het zijn 2 mannen die midden in hun midlife crisis zitten, dat kan ook. Het ging inderdaad nauwelijks over schaatsen.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Inderdaad! Ik vond dat Jutta eigenlijk de meest volwassene persoon aam tafel was. Zij deed dat interview heel slim en goed. En dat gedoe over die bikinifoto’s houd ik persoonlijk niet van maar heeft ze -al dan niet bewust- ook wel een klein beetje zelf geinitieerd dat men hierover begint. Als je de bewuste foto’s van jezelf in sexy badpak 5x op je eigen instagram post wil je blijkbaar ook graag dat men dat ziet, dan moet je niet verbaasd zijn als dit naar boven komt in interviews. En wellicht is dat wel heel bewust en goed voor haar populariteit, wie zal het zeggen!
  chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb het idee dat Leerdam zelf inderdaad daar ook graag over praat. Ze heeft tientallen bikinifoto's (of badpakken of andere sexy kleding) op haar instagramaccount en veel minder schaatsfoto's. Ze presenteert zich meer als model dan als schaatster.
  G1ant en ZeeKoei vinden dit leuk.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  idd, is ze zeer bewust mee bezig. Heeft nu al driekwart van het aantal volgers van bv een Ireen Wust, en een engagement dat 2x tot 3x zo hoog ligt.
  Tov een antoinette de jong - die ook haar share van bikini-foto's heeft btw- heeft ze 3x zoveel volgers.
  G1ant vindt dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hoe noemen we dat dan?

  #Lifestyleschaatser

  :oops::oops::oops::oops::oops::rolleyes:

  Don't take this post seriously.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Jutta Leerdam wordt toch al wel een jaar of twee gehypet op 'het internet' vanwege d'r looks. Vergelijk het een beetje met Puck Moonen (googlen mag je zelf doen), behalve dat ze, doordat ze ernaast ook nog presteert, relevant blijft en dus populair blijft bij 'het internet'. Dat zal wel veel insta-volgers opleveren ja. Suzanne Schulting is ook extra veel insta-fans heeft omdat ze er goed uitziet en daar af en toe een foto van maakt.

  Overigens, bij bijvoorbeeld Kjeld Nuis wordt er in elk interview nog even benadrukt hoe populair hij is (bij de vrouwen van Nederland) en of hij daar niet door raakt afgeleid, etcetera. Alleen dan is het meer terloops dan dat het echt het onderwerp van gesprek wordt, zoals bij DWDD blijkbaar het geval was.

  Wat ik eigenlijk had willen zeggen, voordat ik op de Jutta-discussie reageerde:
  Vanessa Herzog werd 4e in de Sportlehrin des Jahres-verkiezing in Oostenrijk. Eerste werd Anna Gasser (2e maal), Marcel Hirscher (5e maal) won bij de mannen. En dat zonder dat ze een OS-medaille haalde - wel EK 500m natuurlijk.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. Camila

  Camila Well-Known Member

  Kan wel een slimme marektingstrategie zijn inderdaad om meer bekendheid te creëren en daardoor aantrekkelijker te zijn voor (individuele) sponsors.
 17. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Je bedoelt dus eigenlijk een soort Anna Kournikova van het schaatsen? :)
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk eerder een Maria Sharapova. Kournikova was geen absolute topper.
 19. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Jutta Leerdam (al) wel dan?

  Maar toch heeft Anna Kournikova wel het nodige aan prijzengeld in de wacht gesleept.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 20. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Nounou, hoho, Koernikova was inderdaad uiteindelijk geen absolute topper in het enkelspel, maar was toch zeer zeker wel heel erg talentvol. Op de leeftijd die Leerdam nu heeft had Koernikova al een halve finale Wimbledon, een 8e plek op de wereldranglijst, winst op de Australian Open in het dubbelspel en de eerste plek op de wereldranglijst in het dubbelspel. Leerdam heeft voorlopig nog 0 aansprekende resultaten in het seniorencircuit, dus om Leerdam niet met Koernikova te willen vergelijken omdat Koernikova daar niet genoeg topper voor was t.o.v. Leerdam lijkt me toch wat opportuun.

Deel Deze Pagina