Ploegenachtervolging mannen, zondag 13 februari 14:00 en dinsdag 15 februari 07:52

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 11 feb 2022.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Tja, uit windtunnel tests zouden die aerohoezen ook significant voordeel opleveren, maar dat hebben we ook nog niet gezien.
  2. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member


    Nou Erben roept altijd dat Sven wel goud pakt , Bradbury was een heel ander verhaal. Ik hoor dat het allemaal aan de helm ligt ?
    Heeft Sven een andere helm op met de MS? Dan houd ik hoop.
    Alle vertrouwen in Sven!
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Leuk filmpje, en uiteraard is het een aardige tongue-in-cheek verwijzing naar niet/nauwelijks specifiek trainen. Overigens ga ik er maar vanuit dat dit met medeweten van Wust zelf geplaatst is, anders zou het vanuit haar eigen team naar haar toe niet zo leuk overkomen.....
    G1ant vindt dit leuk.
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Stop hier maar weer mee.
  5. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Negeer die troll alsjeblieft, @sysya , dan is hij/zij zo weer weg.
    proeme en sysya vinden dit leuk.
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik zou liever zien dat LeeMoZovski nou nog een keer terug zou willen komen hier, maar ja, dat zal wel niet meer....
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Als ik iemand mis, is het LeeMoZovski wel.:(
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. Tuft

    Tuft Active Member

    Waarom zou een medaille van Sven op de massastart niet verdiend kunnen zijn? Los van de hele aanloop en of zijn selectie terecht is, maar dat ligt meer aan de bond/bondscoach dan aan Sven zelf. Even een scenario: Stel, Sven plaatst zich voor de finale en Jorrit valt in de voorlaatste bocht in zijn halve finale. In de finale ontpopt zich een scenario á la Salt Lake City. Is het dan minder verdiend dan de zege van Hoolwerf?

    Desalniettemin verdiende Bradbury best zijn medaille hoor, snap alleen de sneer naar Sven even niet.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als Sven hard genoeg kan rijden om dat te doen dat verdient ie het, maar de enige manier waarop ik Sven zie winnen is op een Bradbury manier. Hij verdient het dan niet echt omdat hij vier jaar lang niet de massastart heeft gereden, met puur geluk hem wel mag rijden op de OS, en dan met geluk ook nog eens wint.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    His face and his suit have the same colour :p
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Waar kan ik die helm kopen? Ik wil er een.
    [​IMG]


    Deze Noorse zege is echt prachtig. Pedersen die na een giga heftig zwaar ongeluk zó terugkomt, Engebråten die als jong talent een prachtige medaille pakt op de 5km en nu ook dit, en Kongshaug die na zijn vierde plaats de man op kop is en keihard sleurt op weg naar goud. Deze mannen hebben zich hier op toegelegd, maar zijn individueel ook gewoon erg goed, en dat levert wat op. We hebben in zijn eerste jaren wat af geklaagd over Rykkje, maar hij presteert wel (WK-goud Wiklund, OS-goud TP, OS-brons Engebråten). Het is nu juist vooral Team Wotherspoon dat het laat afweten.
    G1ant, Eagle, sysya en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En wat reden de Nederlandse mannen destijds?

    2006: 3.48,02 - 3.44,65 - DNF - 3.44,53. Telkens dicht op de winnende tijden, behalve in die ene ronde...
    2010: 3.44,25 - 3.43,11 - 3.39,95. Top gepresteerd, alleen helaas pas op het moment dat het goud al verdwenen was.
    2014: 3.44,48 - 3.40,79 - 3.37,71. Die tijd in de finale is echt goed. Of goud. Onthoud hem eventjes.
    2018: 3.40,03 - 3.38,46 - 3.38,40. Die goede tijd van Sochi wordt dus geen een keer gehaald – en dan heb je brons.
    2022: 3.38,90 - 3.39,62 - 3.41,62. Opnieuw langzamer dan in Sochi, maar in tegenstelling tot toen, gaat het iedere rit ook langzamer. De rit om brons is zelfs langzamer dan die in Vancouver!
    G1ant vindt dit leuk.
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    heeft iemand connecties bij de KNSB?
    De ploegenachtervolging kan prima worden ingevoerd als onderdeel van het NKAfstanden.
    G1ant en CasperW vinden dit leuk.
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Welke individuele afstand rijdt SLP eigenlijk?
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat zal de MS wel zijn (?). Kan hij lekker met Kramer wegrijden ;)
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze zouden de team pursuit al bij de junioren belangrijk kunnen maken. Je zou ook kunnen denken aan een NK clubs team pursuit. Ze hebben nu de kans om het onderdeel veel beter op de kaart te zetten zodat je daar over vier jaar de vruchten van plukt.
    G1ant vindt dit leuk.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De ploegenachtervolging bestaat nu iets van 18 jaar of zo, dus het is nu langzamerhand wel tijd, ja. Het eerste NK vrouwen was ook 20 jaar na invoering van het WK vrouwen en werd pas een jaar of 10 daarna serieus genomen.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Jup en dan heb je het verschil dat Steven Bradbury wel gewoon keihard traint op zijn onderdeel en hem dan dus met geluk wint.

    En de selectie in je schoot geworpen krijgen en dan ook nog eens winnen omdat iedereen op zijn plaat gaat is geen verdiende overwinning.
  19. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Helemaal eens. Daar begint het mee. Er is nu een NK voor clubs, in het voorseizoen. Daar worden allerlei afstanden gereden, maar volgens mij geen teampursuit. Terwijl, als er één onderdeel is dat je op een NK voor clubs zou willen zien, omdat je daarbij echt moet samenwerken in teamverband...

    Ooit was er een NK teampursuit. Helemaal in de beginjaren van het onderdeel. 2005, gok ik. Sven Kramer reed nog in Jong Oranje, maar zijn overgang naar TVM was al rond. Hij wilde op dat toernooi met TVM meerijden, maar dat mocht niet van de strenge KNSB. TVM kon toen niet meedoen, want ze kwamen een rijder tekort. Ondertussen was er wel een gelegenheidsploeg met Mark Tuitert en Henk Angenent samen.

    In de jaren daarna is er bij de IJsselcup ook een paar keer een teampursuit geweest. Maar dan met vier rijders, omdat sommige ploegen dat leuker vonden. Dan kon er iemand afvallen onderweg. Dus verander je de regels gewoon en maak je er een heel ander onderdeel van. Vond ik toen al een typisch voorbeeld van de Nederlandse eigenwijsheid.

    Wat mij betreft doen ze een NK teampursuit in het voorseizoen. Een week voor het WorldCup-kwalificatie-toernooi. Of tijdens dat toernooi. En dan gewoon met vrije ploegkeuze. Dat is volgens mij ook zo bij de aflossing op het NK Inlineskaten. Als drie oud-ploeggenoten een gelegenheidsploeg willen opstellen: prima. Als Koen Verweij wil laten zien dat hij dat niveau nog aankan, dan trommelt hij Blokhuijsen en nog iemand op en dan mogen ze het laten zien. De drie Hoolwerfjes samen kan dan ook gewoon.
    Laatst bewerkt: 16 feb 2022
  20. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    In het marathonschaatsen is de ploegenachtervolging ook jarenlang - met veel plezier - gereden (met verschillende aantallen rijders). Op Flevonice, maar zelfs ook op de Weissensee (met een eigen beker en verschillende voorrondes) bijvoorbeeld. Dat was ook vaak met vier rijders (drie rijders bij de dames), maar het toont wel aan dat er in verschillende lagen van de schaatssport best animo is voor een dergelijke opzet.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina