Officieuze WielerVSS: Giro d'Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 26 apr 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Greipel (die ik ook heb ingevuld) lijkt het inderdaad niet te gaan redden. Volgens mij nog niet een keer bij de eerste vijf in een sprint. Het hangt inderdaad erg af van de vraag of Farrar hem uitrijdt. Bij mijn weten heeft hij echter nog nooit een sprinttrui gepakt in een van de grote rondes dus het lijkt me wel een extra motivatie om hem ut te rijden. Wat betreft de puntentelling... Ik weet dat Wiggins 25 punten kreeg na de proloog. Die telde dus i.i.g. wel mee.
 2. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Damn... Ongelofelijk wat er vandaag in de Giro gebeurd is:


  AK
  1. Richie Porte,Aus,Sax 45.30.16
  2. David Arroyo,Spa,Cai + 1.42
  3. Robert Kiserlovski,Kro,Liq + 1.56
  4. Xavier Tondo,Spa,Cvl + 3.54
  5. Valerio Agnoli,Ita,Liq + 4.41
  6. Aleksandr Jefimkin,Rus,AG2 + 5.16
  7. Linus Gerdemann,Dui,Mil + 5.34
  8. Carlos Sastre,Spa,Cvl + 7.09
  9. Laurent Didier,Lux,Sax + 7.24
  10. Bradley Wiggins,GB,Sky + 8.14
  11. Jan Bakelants,Bel,OPh + 8.35
  12. Aleksan.Vinokoerov,Kaz,Ast + 9.58
  13. Cadel Evans,Aus,BMC + 11.10
  14. Vincenzo Nibali,Ita,Liq + 11.28
  15. Ivan Basso,Ita,Liq + 11.49

  Alles ligt weer open!!
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Porte, Arroyo, Gerdemann en Sastre zijn toch gevaarlijke gasten voor het klassement. Er hoeft er maar eentje een goede slotweek te hebben, en je hebt een nieuwe Oscar Pereiro Sio. Kijk, dat je iemand laat gaan omdat je niet overal achteraan kunt rijden snap ik ook nog wel. Maar je hoeft ze toch geen 18' te laten wegrijden ? Dat begrijp ik toch nooit als ik de smanevatting van de eerste kilometers van een koers op teletekst lees: 10.00 een groepje rijdt weg. 10.30 de vluchters hebben 7' voorsprong. Dan moet je zo enorm veel sneller dan het peloton rijden ??
 4. dammer

  dammer Member

  Ik zie minstens twee redenen waarom die ontsnapping is kunnen wegrijden: a) het was een hele grote groep die wegreed, met een aantal tweederangs-favorieten die wilden rijden, maar vooral b) de twee overduidelijke topfavorieten (niet enkel op dit schaatsforum :)) Evans en Vino hebben nog maar weinig steun meer in hun eigen ploeg: Evans en Vino hebben nog slechts vier ploegmaats over.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De hele top elf bestaaat nu uit redelijke klassementsrenners die in de reuzenkopgroep van gisteren zaten. Het zijn in principe allemaal redelijke klimmers want anders hadden ze op de Strade Bianci of de Terminilio al meer tijd verloren (goede logica toch?). Porte, Arroyo, Gerdemann en Sastre zijn al genoemd maar volgens mij is Xavier Tondo Volpini van Cervelo nu misschien wel de grootste kandidaat. Denk even terug aan zondag toen hij op de slotklim wegreed uit het groepje Evans-Basso-Vino-Mollema en derde werd. Eigenlijk heeft hij toen laten zien de beste klimmer van de Giro te zijn.

  Liquigas zit nu in de vreemde situatie twee mensen in de kop van het klassement te hebben (Agnoli en Kiserlovski) en twee kopmannen iets verder naar achter (Basso en Nibali) en zo zullen nog een aantal ploegen misschien hun tactiek moeten aanpassen. Wel moet gezegd worden dat de slotweek zo idioot zwaar is (etappe 15, 16, 19 en 20 zijn echt idioot zwaar) dus de beste renner zal vermoedelijk toch wel winnen; er zitten etappes bij waar je makkelijk 10 minuten kan verliezen omdat de zwaarste klim als een-na-laatste is gelegd, als je er dan doorheen zakt kom je niet zo snel meer terug.

  @Nogevendit: Het peloton rijdt meestal niet zo hard in het eerste uur, stel ze rijden 36 km/u en de kopgroep rijdt wel een beetje door met 45 km/u dan heb je na een half uur al 6 minuten voorsprong. Qua puntenverdelingen en dat soort informatie is mijns inziens de duidelijkste bron Cyclingnews. Zie bijvoorbeeld de complete resultaten van de elfde etappe en je ziet dat de puntenverdeling inderdaad nog zo is als vorig jaar.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  .
  Yep, precies wat ik dacht: Ze kijken elkaar aan "ikke effe niet hoor".
  Waar twee uitgemergelde honden vechten om een been, lopen 3 anderen er mee heen.
  Evans is nu weer in zijn favoriete aanvallersrol gemanoeuvreerd.... (@leenstrafan met name)

  Zie net de post van deze Evansfanaat hierboven. Inderdaad, heb ook even wat nageslagen.
  Tondo is erg sterk, reed nu al sterk bergop, ritwinst in Catalunya, en in Parijs Nice. da's genen pannekoek he.
  Arroyo werd vorig jaar elfde (Arroyo Duran, niet te verwarren met bijv Edwin Arroyo van Zuyderwijn)
  Porte kan bergop ook aardig mee, al is hij in mijn ogen meer een tijdrijder. Maar de slottijdrit in Verona is 15 km, da's secondenwerk. Zondag, dinsdag, vrijdag en zaterdag toch maar even kijken.
 7. jaap

  jaap Active Member

  De Giro begint volgende week pas echt.............
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Op teletekst nog slecht nieuws voor onze Farrar-spelers:
  In die etappe waarin het klassement op z'n kop werd gezet, kwam ook een omvangrijke groep te laat binnen.
  Hierin o.a. Farrar, Greipel en andere sprinters. Zij zijn echter niet uit koers genomen, maar hebben wel 25 punten straf.
  Dit was nl meer passend dan een tijdstraf.
 9. jaap

  jaap Active Member

  Wat een prachtige overwinning van Basso op de Zondakan, met soms 22% stijging!

  Evans weer op ruim 4 min.
  Morgen (ma) rustdag.
  Dinsdag klimtijdrit naar de Krohnplatz!
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Haha, die Zoncolan is gewoon veel te steil om echt een spannende wedstrijd te krijgen, het is gewoon man tegen man en dan is er totaal geen sprake meer van tactiek. Wel prachtig om te zien natuurlijk. 8)

  Mijn geheimtip Tondo valt vandaag kansloos terug in het klassement en onze Groningse vriend Bauke Mollema blijft juist weer prima rijden. Hij staat nu 14e in het klassement en daarmee is hij 3e jongere. Dat was respectievelijk 9e en 1e geweest als ze in de etappe naar Aquila niet die reuzengroep hadden laten lopen (en 2e en 1e als Bauke in die groep had gezeten). Dankzij de uitstekende klasseringen van Kruijswijk (17e) en Ardila (20e) staat Rabobank trouwens ook tweede in het (tijd-)ploegenklassement (uiteraard achter Liquigas).

  Morgen even uitrusten, maar de laatste week gaat het weer helemaal dinsdag klimtijdrit (steil en onverhard), woensdag een wat mildere bergetappe, donderdag nog even een vlakke etappe en vrijdag en zaterdag weer monsterlijke etappes over achterlijk zware cols. Zondag nog een tijdritje en dan is het eindelijk afgelopen. Wat is het toch een mooie koers, qua parcours nog stukken beter dan de Tour eigenlijk.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Farrar is er nu ook definitief mee gestopt. Hij is zelfs niet opgestapt vanochtend.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Oscarito had de bergen natuurlijk wel overleefd. :x

  Maar ja, met zo'n enorm zware slotweek met maar 1 vlakke etappe tegenover 5 bergetappes en 2 tijdritten is het voor een pure sprinter ook niet echt lonend om uit te rijden. Bovendien zien ze ook wel dat Vino en Evans het puntenklassement gaan betwisten.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wat voor verscnelling rijden die lui daar ? Want ik zie sommige toeschouwers iet meerennen, maar meestappen !
  Op de Belg zeiden ze dat er geen tripple gemonteerd was, maar Basso reed toch wel een koffiemolentje.
  De sprinters zijn gezien, we hadden gewoon ook hier Evans-Vino moeten spelen. Al komt dat ook door de vele ontsnappingen in de eerste week, met weinig massasprints.
  Nu weer duidelijk de reden kunnen zien waarom Evans door sommigen wordt gezien als een laffe renner:
  hij kan gewoon niet beter, maar is wel erg goed in staat er aan te blijven hangen. Tja, dan ga je niet aanvallen natuurlijk.
  Basso heeft nu de beste papieren lijkt me.
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Basso lijkt me inderdaad de grote favoriet nu. Dat betekent dat er weinig punten gehaald gaan worden. Niemand bij het AK, niemand bij het PK (dat wordt inderdaad een klassementsrenner) en misschien alleen Monique en eddy een puntje voor het BK (ze hebben daar namelijk Basso).
 15. eddy

  eddy Well-Known Member

  Ik verwacht natuurlijk dat Garzelli de laatste week ook nog gaat vliegen
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat hoop ik zeker, ik heb hem in sportpools in mijn team. Daar ga ik lekker (beter dan in deze VSS), ik sta in het AK nu op de 67e plaats. :D
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ja, misschien heeft hij na vandaag toch nog zin om de bergtrui te pakken. Hij staat nu 12 punten op Lloyd dus het kan zeker nog.

  Heb vanmiddag zitten kijken (ik moest eigenlijk studeren maar ik kon het niet laten), het was wel erg spannend voor een tijdrit. Evans heeft mooi wat seconden teruggepakt op Basso maar ik acht hem nog steeds zo goed als kansloos voor de eindzege. In de bergetappes mag hij al blij zijn als hij geen tijd verliest. In dat geval zou hij 42 seconden moeten goedmaken in de slottijdrit van 15km. Dat is vrijwel onmogelijk (dan moet Basso lekrijden of zo). De enige manier die ik zie is bij Basso blijven in de bergen en dan steeds op de eindstreep bonificatiesecondes meepakken en dan enorm toeslaan in de slottijdrit. Ondertussen heeft Arroyo ook nog steeds 2.52 op Basso. Ik denk dat hij t/m donderdag in ieder geval geen tijd meer gaat verliezen (de bergjes van morgen moet Arroyo wel kunnen aanhaken en donderdag is het redelijk vlak). Het komt dus aan op vrijdag, zaterdag en zondag. Ik ben benieuwd... Het kan dus nog steeds erg spannend gaan worden.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ha leuk, ik dacht precies zo, ik schattte de tijdrit op 30 sec winst voor Evans maximaal (het gaat vaak met 1 a 2 seconden per km) Nu hoort ik op de Belg dat er ook nog een klimmetje inzit. Maar Evans stond 1.10 achter, dus ik rekende naar 40 sec. winst op de krohnplatz. t werden er 30.
  Het zal nu erg spannend worden.
  Overigens even mee zitten timen (leve de video !). De hele koers ligt Basso zo'n 13-15 sec achter. Op de slotkilometer verliest hij nog eens 17" ! Dit komt overeen met mijn beeld in vorige etappes: Evans kan gewoon dieper gaan. Eenieder die veel in de bergen, of bergjes, vol heeft gereden herkent dit wel: de hele tijd op vermogen, maar de laatste minuten echt in het rode rijden. Met het schaatsen komt dit minder voor, omdat je altijd wat moet overhouden om je techniek te bewaren.

  Maar ze hebben Arroyo ook nog niet uit het roze ! Als het op Evans alleen aankwam, kan ie het wel schudden - hij mist een ploeg om het tempo op te voeren. Het zal een strijd Liquigas-caisse d'epargne worden, met Evans daar nog tussendoor. Tactisch ! Leuk !

  Nog even dit: op een van die onmogelijk scherpe haarspeldbochtjes zag ik toch echt een bekende schaatstrainer de heren op de, veel minder steile, buitenbocht wijzen.
 19. jaap

  jaap Active Member

  Ja, Evans is zeker nog niet uitgeschakeld!

  Ik ga trouwens effe weg, tot later!
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik zie zomaar opeens dat Greipel alsnog het cyclamino gaat winnen ! (cyclamino is de rode trui, dat kan niet, maar dat is tog zo)

Deel Deze Pagina