Officieuze WielerVSS: Giro d'Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 26 apr 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een spannende rit vandaag (met een teleurstellende afloop).

  Op de top van de Mortirolo waar Basso, Nibali en Scarponi alle favorieten hadden gelost kwam Arroyo op 2 minuten van de Basso boven. In de afdaling maakte hij vervolgens anderhalve minuut goed door achtereenvolgens Sastre, Gadret, Evans en Vinokourov voorbij te rijden. Op dat moment was ik helemaal verkocht, wat een strijdlust; Arroyo mocht van mij de Giro winnen. Toen kwam echter het laatste heuveltje (dat werkelijk niks voorstelde, gemiddeld maar een paar procent stijging). Hier verloren Arroyo, Sastre, Gadret, Evans en Vinokourov (die inmiddels weer bij elkaar gekomen waren) echter twee en een halve minuut op Basso en consorten, echt onbegrijpelijk.

  Nu is Basso vrijwel zeker van de overwinning. Een volledig Italiaans podium (met Nibali en Scarponi) behoort zelfs tot de mogelijkheden. Basso kan trouwens zelfs ook het punten en het bergklassement winnen (en de twee ploegenklassementen)!!!
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Hoezo saai, het was nog lang spannend of Basso het roze zou gaan pakken. En die achtervolgers hebben in de afdaling natuurlijk de longen uit het lijf moeten rijden en dan is zo'n laatste klim de nekslag. Overigens is die Aprica over 10 km gemiddeld 7 %, dus zeker geen minderwaardig bergje. Kijk maar es op http://www.cyclingcols.com/
  Ik vind Basso wel een goede winnaar, het doet recht aan het zware parkoers.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Zei ik dat het saai was dan? Ik zei juist dat het erg spannend was, of bedoelde je iets anders? De Aprica reden ze vandaag van een andere kant op dan gebruikelijk en dat was in zijn geheel ongeveer 3% stijging met eenmaal een kilometertje 12%. Wat betreft die achtervolgers op de Aprica, ik denk dat je gelijk hebt, ze waren natuurlijk helemaal kapot.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik doelde op de voor jou teleurstellende afloop. Die Aprica werd inderdaad van de oostkant beklommen, ik zie in het profiel dat ie dan maar 3 % stijgt gemiddeld.
  Overigens worden er wel weinig punten uitgedeeld in het punten/berg klassement. Evans zal nu het puntenklassement wel winnen. Het bergklassement kan nog spannend worden als Basso zijn roze trui te belangrijk vind en er een groep weg rijd.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Zo zat ik ook te denken. En dan vooral niet spreken van een gelukkige overwinning omdat hij 10 min pakte in die ene rit. Want juist ploegen als Liquigas lieten het daar lopen, dus hebben zij terecht verloren.
  Het moment in de afdaling, toen ze het vals plat naar beneden in het rivierdal opdraaiden. Arroyo wilde even wachten op Evans, Sastre en Cadret, die 10" achter hen reden. Vino wilde doorgaan naar voren. Het leek mij ook slimmer even te wachten.
  Nou, dat hebben we gezien: Sastre en Cadret hadden geen enkele reden (vonden zij) mee te rijden. Onbegrijpelijk dat Vino, Evans en Arroyo niet vol reden en dichterbij kwamen. Arroyo had waarschijnlijk zelfs genoeg gehad aan consolidatie van een minuut achterstand.

  Voorlopige tussenstand:
  AK: het schaatsforum zit er (weer eens) gruwelijk naast !
  PK: idem
  BK: Monique en Eddy zitten met Basso in de groene trui. Als Garzelli meer ruimte had gekregen, had hij wellicht nog een gooi gedaan. Dammer, deDeut, Jaap en Sprintmaster hebben zijn kaart gespeeld.
  Sastre, Moncoutier en Moreno beschamen het in hen gestelde vertrouwen. Scarponi is nog altijd hevig verontwaardigd waarom niemand hem vooruitschoof.
  Op 3 x 12 = 36 voorspellingen toch mooi 2 puntjes !! Schoenmakers, blijft bij wat je leest.

  Oftewel, zoals Johan Derksen het gisteravond zei: VandenHoogenband ? Dat is toch die zwemmer ? Waar bemoeit hij zich mee ?
  (VDH had in een column in de T. het niet selecteren van van Nistelrooy een 'regelrechte misser' genoemd.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mijn favoriete profiel voor een bergetappe bestaat uit (na eventueel wat inleidende bergjes) een loeizware buitencategorie col als een-na-laatste en dan aankomst op een wat minder zware pas. Een etappe zoals gisteren, maar ook bijvoorbeeld zoals vandaag met de ontzettend hoge Gavia en daarna de wat minder brute Tonale. Dit geeft namelijk vrijwel de garantie dat het spel al op de wagen gaat op de een-na-laatste col (in de Tour de France wachten ze al jaren standaard op de laatste berg) en dan zie je dat op die laatste col, die ogenschijnlijk niet zo zwaar is, de verschillen enorm kunnen oplopen. Vier jaar geleden won Ivan Basso al een soortgelijke etappe op een soortgelijke manier, zie verslag en uitslag op Cyclingnews.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Helemaal mee eens! De Giro is natuurlijk sowieso veel spectaculairder dan de tour, waarbij je meestal 2 a 3 aankomsten bergop hebt. Maar ja, de tour blijft natuurlijk de tour. Ik heb er zin in ieder geval zin in vandaag (ondanks dat het zeer waarschijnlijk al grotendeels beslist is).
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat vandaag tegenviel omdat de grote kanonnen zich pas op 3km van de streep roerden, maar daarmee zou je de aanval van Vino, Sastre en Pinotti dan weer tekort doen. Wel jammer dat de Gavia zo slecht in beeld gebracht kon worden, maar daar gebeurde toch weinig meer dan zwoegende en afziende mensen.

  Nu verheug ik me al op de eerste grote ronde waarin Rabobank gewoon Robert Gesink als kopman opstelt en hem omringt door Steven Kruiswijk, Bauke Mollema, Laurens Ten Dam en Pieter Weening; dan gaan we zo genieten van veel Oranje in de bergen.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik neem sowieso mijn petje af voor Bauke Mollema hoor, die heeft deze Giro toch laten zien dat hij heel erg goed is. Is het al zeker dat hij ook de Tour gaat rijden? Lijkt me idd een superknecht voor Robert Gesink. Tijdens de Tour zullen Menchov en Freire alleen wel weer de kopmannen worden, en mag Gesink als subkopman meedoen.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik denk dat ze Mollema niet laten starten in de Tour, hij is nog jong en twee grote rondes is wel heel erg zwaar, maar misschien dat als hij met goede vorm hieruit komt dat hij in Zwitserland of de Dauphiné mee kan doen om de eindzege, hij kan klimmen en kan zich helemaal vol geven waar veel andere klassementsrenners zich zullen inhouden met oog op de Tour.

  Qua Tour, ik hoop dat Gesink toch minstens net zo goed beschermd wordt als Menchov, ik schat ze in principe ongeveer even sterk in.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Zo, Basso heeft hem definitief binnen. Bergtrui gaat naar Lloyd en de Puntentrui naar Evans. Met andere woorden niemand van de VSS verdient ook maar één punt. Het klassement blijft dus ongewijzigd.

  dedeut 3
  Nogevendit 2
  Monique 2
  Sprintmaster 2
  Jippie 1
  Sabine 1
  Tuttifrutti 1
  leenstrafan 1
  eddy 1
  Sjoerd 1
  MartijnBlaas 1
  Edwin 1
  Jaap 0
  Krizz 0
  Reitse 0
  dammer 0
  xRedstar 0
 12. eddy

  eddy Well-Known Member

  Alweer net ernaast, maar we houden vol, goede vakantie Monique en jammer van Garzelli.
  Jammer dat Basso zaterdag er niet meer voor moest gaan, want hij had al voorsprong op Arroya.
  Dan had misschien nog een puntje weggekaapt.
  Basso heeft in ieder geval de Giro terecht op zijn naam gezet.
  Ook heeft Nederland weer een paar lichtpuntjes voor de toekomst, hoop dat deze renners de juiste koers uitgestippeld krijgen.
  EN GELUKKIG kon ik de live uitzendingen op Belgie volgen (Mart en/of eurosport commentaar is niet aan te horen zo slecht,niet dat ik het beter kan hoor )
  Hopelijk wordt bij de nos ook eens iemand wakker!!!!

  Nu aftellen voor de tour, maar Giro en Vuelta doen daar zeker niet voor onder.
  Succes met rest van de competitie
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, daar zit wel wat in. Van vroeger uit had ik altijd de zware (Alpe d"Huez-achtige) slotklim in gedachten,maar tegenwoordig blijven ze wachten, wachten, enne....nog effe wachten.
  De etappe van bijv zaterdag laat zien dat er altijd wel iemand erg slecht bijzit. Als er dan echt vol ingekletst wordt, dan breekt die. Alleen... ze wachten meestal.

  Zo'n voorspelspel van slechts één naam noemen blijkt in het wielrennen toch nog moeilijk zeg.
  Zeker bij die nevenklasementen, die de grote meneren vaak links laten liggen.

Deel Deze Pagina