NK Afstanden 27-29 december 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door proeme, 24 dec 2019.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik snap niet waarom de Jong de 5000 meter rijdt. Ze heeft praktisch nul kans om zich te plaatsen en het is ook niet nodig voor het WK allround.
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Als Nuis echt de griep heeft, zal het herstel nog wel even duren en zal hij zeker niet op korte termijn op zijn eigen nivo kunnen schaatsen. Verweij voor 1500 en TP lijkt mij een reëele optie.
 3. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Er worden ook handmatig tijden bijgehouden. Dan is altijd duidelijk welke persoon er geklokt moet worden, ook bij dezelfde pakken.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik had met deze luchtdruk geen snelle tijden verwacht maar er is al meerdere malen erg snel gereden dit weekend en het is ook spannend, wat het tot nu toe een erg mooi weekend maakt. Het enige waar ik niet zo blij mee ben tot nu toe is mijn score in de VSS.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Normaal gesproken zou ik zeggen dat ADJ een goede kans maakt op de 1000m maar ze is niet in topvorm. Wust lijkt dat wel (zeker qua snelheid) en met L de Jong en Leerdam die een 37'er rijden lijkt dat redelijk gesneden koek. En als een outsider zich gaat plaatsen zet ik ook eerder mijn geld op Wijfje (die snelle rondjes reed op de 1500), de Neeling of een Friese jongeling
 6. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Enig idee waarom?
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Verweij geeft aan niet akkoord te gaan met een eventuele aanwijsplek van Nuis, protest is dan denk ik wat gaat volgen. Terecht of niet, dat moeten de keuzeheren maar gaan bepalen, maar dat is in ieder geval het plan van Verweij
 8. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Wie dan wel? Achtereekte was bijv. afgelopen WK Allround op de 3 km ook sneller dan Wüst in Calgary. Visser moet 't doorgaans ook van snel ijs hebben. Is toch een flyer. Schouten kun je dan wat vraagtekens bij zetten. Heeft wisselende resultaten op hoogland in het verleden (wel erg verleden, laatste jaren in competitie niet meer gereden daar). Was bijvoorbeeld ook al eens tweede in de World Cup vlak achter Sablikova. En dan heb je De Jong nog. Maar De Jong heeft 't eigenlijk dit hele seizoen nog niet.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 9. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Mwahhh... deze tijd van Schouten kwam niet uit de lucht vallen. Vorige week was ze al goed tijdens haar trainingsrit en toen reed ze ook gewoon mega vlak. Verrassing is Visser misschien, maar ze heeft al 3:54 gereden vorig jaar dus.. lijkt het goed te doen op snel ijs. Wust op de 3 km dit seizoen was gewoon niet goed en ADJ heeft het niet dit seizoen.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Zullen we allemaal even een kaarsje aansteken voor Femke Kok? Als er morgen twee nieuwe namen zich plaatsen op de 1000 meter verliest zij haar plek voor het EK, kans is niet heel groot, maar trauma's uit het verleden slijten hard, zullen we maar zeggen.
  Laatst bewerkt: 28 dec 2019
 12. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En wat gaan ze moet Koentje doen.. die had eigenlijk 2e moeten worden, dan was hij onomstotelijk veilig en hadden de keuzeheren een zeer groot probleem. Nu gaat de macht van de grote ploeg het gewoon winnen.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Deze tijd was voor Wust ver boven verwachting zelfs en ook ADJ rijdt niet eens een slechte tijd. De prestatiedichtheid is gewoon ontzettend hoog, de derde tijd bij het laatste OKT was 4.03.99, genoeg dus voor plaatsing voor de Olympische spelen, met die tijd was je hier 8e geworden.
  Duif, RodyTur10, Giel1 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Anema grijpt ernaast. Ook naast de WB in Calgary. Al is de kans wel groot dat ze daar aan de bak kan door een afmelding van bijvoorbeeld Wüst voor de 3000 meter.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Macht van de grote ploeg? Nuis is gewoon veel beter dan Verweij, daar heeft de macht van JV niets mee te maken op dit moment.
  Camila, Duif, Khlebnikov en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wat zaken die vandaag opvielen:
  - Het in de breedte zeer lage niveau op de 1500m mannen. De race van Thomas Krol was wereldklasse, Patrick Roest reed aardig en de rest deed niets bijzonders of reed ronduit slecht;
  - De vermeende talenten moeten echt nog enorme stappen zetten richting wereldtop 1500m en eerlijk gezegd wijst er weinig op dat ze die aan het zetten zijn;
  - Koen Verweij deed in het interview logischerwijs enthousiast over zijn prestatie, zijn eerste reactie na het over de finish komen verraadde een ander gevoel;
  - Een allroundkampioenschap rijden wordt voor Sven Kramer zo een hele klus;
  - Jutta Leerdam bevestigt de kroonprinses van het Nederlandse sprinten te zijn;
  - Het blijft me verbazen als schaatsers een kalender of regels niet kennen. Dit keer de schattige Femke Kok. Meid ga eerst naar Salt Lake City en pak daarna nog wat medailles in Tomaszow Mazowiecki!
  - Gelukkig geen interview met Jorien ter Mors;
  - Janine Smit viel tegen en niemand heeft het er over;
  - Een in de breedte zeer sterke en spannende 3km, zonder perfecte winnende race;
  - Irene Schouten is terug op niveau op de 3km en daar word ik vrolijk van;
  - Joy Beune mag blij zijn dat ze gisteren haar enige positieve uitschieter van dit seizoen had;
  - Waarom is het niet het nieuws van het weekend dat tweevoudig Olympisch kampioene Ireen Wüst zich niet plaatst voor de 3km?
  Duif, Khlebnikov, Marcel Vos en 6 anderen vinden dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Krijgt Anema niet gewoon een ticket op basis van de WB-stand?
 19. frederica

  frederica Active Member

  Volgens het selectiedocument de 2 best geplaatste in de worldcup, mits top 6. Anema staat op 7, dus volgens mij grijpt ze ernaast en is ze reserve.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Omdat ze zelf vooraf al aangaf dat ze de 3km reed om zich te plaatsen voor het WK allround, plaatsing voor het WK afstanden was voor haar niet echt een prioriteit, omdat haar 1500m in SLC snelheid vereist die ze op de 1000 kan opdoen en niet zozeer inhoud die ze uit de 3km haalt. De tijd waarin ze alle drie reed is een beetje voorbij, ze is zich meer gaan specialiseren en doet dat tot zover vrij goed en het niveau in Nederland is ook gewoon bizar hoog. Als ze de tijd van Beune had gereden dan was het wel een onderwerp van gesprek geweest.

Deel Deze Pagina