NK Afstanden 25-27 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 20 okt 2013.

 1. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Vrijdag heb ik genoten. Maar gisteren, wauw.

  In jaren niet zo'n goede 5km bij de vrouwen gezien. Het is normaal gesproken de afstand waar ik tegenop zie, maar deze was goed. Hoog niveau.
  Koen Verweij die opeens een 1000m medaille pakt.
  Op de duizend vrouwen een handjevol tijden onder de 1.16.
  En dan, dan de 10. Sven reed ontspannen en makkelijk. En heel eerlijk, ik begon hem aardig te knijpen toen Bergsma zo lang bij kon blijven, je weet het nooit. Maar toen Gerard het sein gaf dat hij los mocht ging hij ook. Wauw. Even versnellen ook zo makkelijk weer. En wat voor theorieën er ook bestaan dit was gewoon heel sterk van Sven, of BAM nu ingecalculeerd heeft verloren of niet, dat doet helemaal niks af aan een 12.46,96. Die tijd gaat gewoon aan de muur in Thialf.
  En inderdaad, G1ant. Die 10 van Blokhuijsen was een zeer degelijke tien. Zoals hij ook een degelijke 5 reed.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben er niet zo bang voor dat Sven te vroeg gepiekt heeft. Hij zal ongewijfeld hier gepiekt hebben, maar kan nu in training weer wat gas terug nemen. Op het OKT hoeft hij de 10 niet te winnen, hij hoeft zich alleen te plaatsen en dat zal op 80% nog steeds wel lukken. En daarna kan hij weer gaan pieken richting de Spelen.
 3. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Kramer zei dat hij deze vorm wil vasthouden de komende weken in Noord-Amerika. Daarna is er weer een trainingsblok om beter te worden richting het OKT.

  Ik denk dat het een groot voordeel is voor Kramer dat de BAM niet naar Astana gaat; dat neemt de druk weg bij Kramer. Dan kan hij op 75% rijden en keihard door trainen zonder uitgedaagd te worden (en toch te winnen).
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bergsma kan nog in een stuk of 10 marathons hardheid opdoen voor de 10 km. Afgelopen weekend in Deventer rijden er 27 rijders de hele wedstrijd uit, geeft aan dat BAM flink heeft huis gehouden met Contin, De Vries en Bergsma (2,3 en 4). Groeneveld 5e, Swings 9e in zijn eerste A marathon. Hoeveel hardheid op de 10 km gaat Kramer nog opdoen de komende tijd, alleen in Astana rijd ie er eentje tegen een tegenstander waar ie niets aan zal hebben.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik sluit ook zeker niet uit dat Jorrit nog veel beter kan worden op de 10, dat kan zeker. Ik denk ook dat Sven richting de Spelen nog beter kan worden. Ik zie het niet zo als een competitie wie nou nog kan groeien, want dat kunnen ze allebei.
 6. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Haha, Koen's vermeende Zweedse afkomst is een hoax:

  En wie is weer de bron van alle misverstanden? Juist ja...

 8. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Het gaat in Sotchi weer een hele spannende 10 km worden....

  Kramer, Bergsma en de Jong als 1,2 en 3 en dan 15 seconde later komt de eerstvolgende buitenlander binnen. Dit kunnen we als Olympische afstand toch niet meer serieus nemen zeg?

  Dat jullie hier als 10 km fans allemaal van genieten vind ik harstikke mooi hoor en ik gun jullie de lol van rondetijden bijhouden op een NK, maar dat moet het dan ook blijven. Als NK afstand is het prima, maar als Olympische afstand is het gewoon een blamage. Een afstand die door slechts 3 Nederlanders wordt beheerst en verder door niemand is Olympische Spelen onwaardig.

  Kramer is goed, dat zal ik niet ontkennen maar als je ziet met wat voor concurrentie hij te maken heeft...
  Een bijna bejaarde Bob en Bergsma die de avond er voor nog marathons rijdt. En dát is dan je enige olympische concurrentie.. Olympisch kampioen worden van de armoede heet dat.

  Ik heb groot respect voor échte Olympisch kampioenen als Epke, Pieter, Ranomi, Vos maar vooralsnog hoort Sven niet in dit rijtje thuis.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als de officiële ploegwebsite ook Stockholm als geboorteplaats meldt is het niet zo vreemd dat mensen dat overnemen. Dan moet je niet Smeets de schuld geven.
 10. Basje

  Basje Active Member

  Herriner je de vorige spelen nog? Lee won toen de 10 kilometer, Skobrev die een hele nette reed van 13.02. Met Kramer zijn tijd erbij waren het toen 3 verschillende nationaliteiten. Reken maar dat Skobrev in zijn eigen land wel eens helemaal tot het gaatje gaat. Lee zal ook wel weer pieken. Wellicht dat ene Bart Swings dit jaar al iets kan laten zien. De kans is groot dat Nederland 1, 2 en 3 wordt, maar net zoals altijd op een olympische spelen zullen er meerdere landen gaan staan.

  Spelen 2006 ook een Hedrick ertussen. 2002, Lasse saetre. Er schaatsen zich altijd wel weer andere tussen op een olympische spelen. In de tussenseizoenen is het vaak 1, 2 en 3 voor NL maar op OL geloof ik niet dat het een 1,2 en 3 wordt.

  Hoezo is Sven geen echte olympische kampioen en Epke wel? Sven heeft toch echt al de 5000m gewonnen.
 11. Ik ben het met je eens, maar Vos heeft natuurlijk ook nauwekijks concurrentie. De 3km, de brug tussen de 1500 en de 5, zou echt een toevoeging zijn.
 12. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Marianne beheerst verschillende onderdelen: weg, baan en veld, dat maakt haar toch zeker wel een topper!

  Maar goed, nu weer verder over het schaatsen en de reactie van kritischkijker24. Ik begrijp toch wel wat hij/zij bedoeld. Voor ons is de 10km geweldig, onze toppers rijden mooie races en zetten hele goede tijden neer. Een heel goed niveau!

  Maar wat is de 10km zonder de Nederlanders? Precies! Internationaal stelt het helaas niet zoveel voor. Het is altijd al een Nederlandse afstand geweest, maar nog nooit zijn de verschillen met de buitenlanders zo groot geweest. Ze doen nu echt voor spek en bonen mee. Elke wedstrijd vorig seizoen was het verschil ongeveer 17 seconden. Hoe goed de Nederlanders ook zijn en dat ontkent niemand, dat verschil is gewoon te groot.

  En inderdaad, in 2010 stonden er ineens 2 andere nationaliteiten op het Olympisch podium. Maar kijk naar de resultaten voorgaand aan de Olympische Spelen. De verschillen met de buitenlanders waren toen niet zo groot als dat ze vorig seizoen waren (dit seizoen weten we het nog niet). Dus dat verschil is makkelijker te overbruggen dan wat het nu is. En laten we ook niet vergeten dat we op de spelen niet de Bob de Jong zagen die we nu elke keer zien. Bij hem lijken we wel te kunnen zeggen: hoe ouder hoe beter! Mede door de komst van Bergsma die de mannen flink op scherp heeft gezet!

  De Nederlanders hebben de 10km naar een hoger niveau gebracht, wat de buitenlanders niet willen en/of niet kunnen. Maar wat de reden daarvan ook moge zijn, 3 mensen, ook nog eens uit hetzelfde land, die strijden om Olympisch goud is gewoon te weinig. Dat moeten wij als schaatsliefhebbers toch ook zien en durven toe te geven? Daardoor kraken we niet gelijk onze sport af.

  Ik zag het allemaal ook liever anders, maar het is helaas wel de waarheid…
  Hopelijk zien we dit seizoen een beter niveau van de buitenlanders en zitten ze dichter bij de Nederlanders. Maar zonder val en/of verkeerde wissel gaat het waarschijnlijk gewoon een Nederlands feestje worden.

  Wat betreft de opmerking van Schaatsliefhebbert over de 3km. Gezien de vele concurrentie op de 1500 meter en het goede niveau op de 5km lijkt ook mij de 3km een hele interessante afstand. Dus dat zou naar mijn mening zeker een toevoeging zijn!
 13. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Maar ik heb zeker wel genoten van afgelopen weekend! Fijn dat het schaatsen weer begonnen is, goed niveau van de Nederlanders! :)
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, helaas heeft Kritischkijker24 wel een punt, de 10k is in de huidige staat niet te billijken als olympische afstand. Te weinig interesse en te weinig kwaliteit. Ondanks dat ik genoten heb van de 10k dit weekend, ben ik ook realist genoeg om in te zien dat voor 99% van de kijkers alleen de laatste 2 ritten interessant zijn. En bij internationale toernooien is dat helaas niet anders.

  Volgens mij ziet, behalve de die-hard 10k fans, bijna iedereen de switch naar 3k wel zitten. Sowieso de allround kampioenschappen tussen mannen en vrouwen gelijk trekken lijkt me wel wat. En op de 3k voor mannen zie ik ineens een heel blik met podium-kandidaten dat opengetrokken kan worden.
  En voor Kramer zou het ook geen probleem zijn, die heeft snelheid zat. De marathonrijders hebben het lastiger daarop, maar juist daarvoor is eigenlijk de mass-start in het leven geroepen.

  Het enige wat echt jammer is imo, is dat de adelskalender niet/nauwelijks meer verandert als je de 10k afschaft....
 15. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Mee eens!

  En verandering in de sport kan zeker geen kwaad, is denk ik alleen maar goed om het interessant en aantrekkelijk te houden.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Heel erg spannend! Dat zou een Olympische 10 kilometer zonder Nederlanders zijn!
 17. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Dat je alleen dat uit mijn verhaal haalt vind ik dan wel weer grappig ;) Maar misschien wel, alleen neemt dat niet weg dat het niveau dan nog steeds niet bijzonder is. Dus spannend ja, goed niveau nee. En we zien toch graag beide. Maar maakt ook allemaal niet uit, de Nederlanders doen mee en daar komt geen verandering in.
 18. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ja ik ben een 10km fan. En nee. Je moet toch niet ergens mee stoppen omdat alleen Nederlanders het kunnen?
  Dan moeten we de marathon ook maar stoppen, er winnen toch alleen maar Afrikanen...
 19. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Sorry Danielle, maar dat is natuurlijk een vergelijking van niks. Een land vergelijken met een continent, want dat is Afrika. Als er dus alleen maar Afrikanen winnen, kunnen dat dus best verschillende landen zijn. Kenia, Ethiopie, Oeganda etc.

  Maar ze mogen best met de marathon stoppen, daar heb ik toch niks mee ;)
 20. Svenfan1

  Svenfan1 Active Member

  Tafeltennis is pas erg. Daar is het op alle onderdelen niet de vraag of er een Chinees (man/vrouw/team) wint, maar welke. China is wel 80x zo groot als Nederland, dat wel.

Deel Deze Pagina