Nils van der Poel

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Elina, 17 feb 2021.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Maar Mathieu is zijn training juist weer aan het opvoeren :D
  Elina, VictorP en strawbale vinden dit leuk.
 2. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  thing is that no one, even van der Poel himself, believes in it
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  yeah, it'd surprise me if he really retires. Besides the fact that now he is finally really interesting from a commercial perspective and probably could benefit financially a bit more from his status, there are also quite enticing athletic goals there to pursue, such as:

  1) 1st under 6:00 on 5k
  2) 1st under 12:30 on 10k
  3) See whether he can get on the podium (or even win *gasp*) at allround championships
  4) Defend his titles and become an absolute legend as opposed to "okay" legends such as Romme and Uytdehaage
  5) Win TP gold with Ekensskar (+? Karlingsjo?) :D
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Nummer 1, 2, en 4 zijn zeker mogelijk. Nummer 3 wordt lastig maar als hij richting de 37.5 kan op de 500 en iets van 1:47.5 op de 1500 meter moet dat ook mogelijk zijn. Nummer 5 zie ik in de verste verten niet gebeuren. Vd Poel heeft niet genoeg snelheid voor de TP, Ekensskar rijdt langzamer dan de vrouwen, en de derde Zweed is nog een heel stuk langzamer.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Is Romme really just an okay legend?:eek: And are we really grouping him with Uytdehaage who's THE definition of an okay legend?
  Nickel en Asterisk vinden dit leuk.
 6. Ik zou NVDP eerder met Heiden in een rijtje zetten dan bij de 'okay' legends als je ziet hoe revolutionair NVDP is/hij op zijn hoogtepunt stopt. Hoewel dat 'okay' best oké is als je naast Romme staat ;)
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ook, alleen mijn hoogtepunt was bedroevend laag. ;)
  HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Haha nou tussen vdp en Heiden zitten nog wel een paar lichtjaren hoor. Tussen vdp en Schenk ook, net als tussen vdp en Koss.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  My peak is yet to come so... Maybe one day... I'll live up to my avatar XD
 10. Ik zie NVDP dichter bij Heiden staan dan als 'okay' legende. Declasseren van je tegenstanders op deze manier die volledig anders is qua schaatsen, trainen etc,, denk dat we hier over x aantal jaren het nog steeds over hebben. Stoppen zou zijn prestatie meer eeuwigheidswaarde geven in mijn optiek. Heeft het met Heiden zijn prestatie ook gedaan.

  Los daarvan, wie komt er ooit nog in de buurt van Heiden joh. In de tijdsgeest gezien waarin Heiden acteerde en heden ten dage de sporters moeten acteren is het onmogelijk om zijn prestatie te evenaren.

  Ik hou je niet tegen hoor. Iets op waarde schatten is ook een kunst.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Misschien had ik voor de duidelijkheid een knipoogje bij #4 moeten zetten…
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  persoonlijk denk ik dat dit eerder een geval van ‘recency bias’ is, oftewel de recentere prestaties hoger inschatten dan oudere.

  Romme is een legende en deklasseerde zijn tegenstanders nog wat meer dan vdPoel zelfs. Bovendien werd hij ook met overmacht WK allround door de #2, toch niet onverdienstelijk allrounder Postma, te lappen op de afsluitende 10k.

  uytdehaage had een legendarisch jaar waarin hij met grote overmacht de 5 en 10 won, en bovendien ook zilver pakte op de 1500 ( wat overigens eigenlijk goud had moeten zijn).

  dat mensen vdPoel zo legendarisch vinden nu al heeft m.I. vooral te maken met zijn onorthodoxe aanpak en persoonlijkheid.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2022
  Duif, strawbale en Wenne_Erbenmars vinden dit leuk.
 13. Uiteraard, recency bias is ook mijn deur niet voorbij gegaan. Ben daarnaast ook geen 'kenner' en te jong om die oudere prestaties (bewust) meegemaakt te hebben dus dat speelt zeker mee. Heb wel het idee dat door de onorthodoxe methode van VDP, openbaren van trainingsschema, declasseren van tegenstanders en zijn eventuele stoppen na deze OS het een prestatie maken met meer eeuwigheidswaarde dan die van Bergsma, Bloemen (die alleen de 10 wonnen uiteraard) en langer geleden die van Romme/Uytdehaage.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh ja vergeleken met Bergsma en Bloemen steekt vdPoel er nu al wel wat bovenuit, zeker, vandaar ook dat ik Romme en Uytdehaage noemde.

  Mocht hij idd stoppen (ik ben daar niet zo zeker van), dan denk ik dat zijn mythe over pakweg een jaar of 15-20 hem vooral gaat zitten in het al dan niet overnemen/aanslaan van zijn trainingsaanpak.
  Als zijn trainingsaanpak echt revolutionair blkijkt te zijn voor lange-afstand schaatsen in het algemeen (en niet alleen puur voor hemzelf werkt), dan wordt zijn legende status al direct veel interessanter
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  https://www.telegraaf.nl/sport/1277...poel-geeft-medaille-uit-protest-aan-dissident

  Schaatser Nils van der Poel geeft medaille uit protest aan dissident
  „Ik ben niet de stem van alle olympiërs, maar mijn vrienden en ik hebben ons leven gewijd aan het streven naar uitmuntendheid in de sport. Terwijl de Chinese regering ervoor heeft gekozen om onze dromen te gebruiken als politiek wapen om hun regime te legitimeren”, zei Van der Poel in een verklaring.
  De kampioen op de 5 en 10 kilometer gaat verder: „Ik wens dat de mensenrechtenkwesties in China verbeteren en dat Gui Minhai wordt vrijgelaten. Het is veel gevraagd, maar het is de enige redelijke vraag.”
  De plak die Van der Poel af staat won hij op de 10 kilometer. Het gouden kleinood werd overhandigd aan Gui Angela, de dochter van Gui Minhai.


  Mooi statement.
  Camila en Monique vinden dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik krijg meer en meer respect voor Van der Poel. Niet bang om zich uit te spreken over controversiële onderwerpen en wil het beste voor iedereen. Je kunt niet van een Olympisch kampioen (of andere beroemdheid) verwachten dat ze dit doen, want het kan behoorlijk veel negatieve bagage met zich meebrengen, maar als ze het doen en hun faam voor dit soort goede dingen gebruiken is het extra mooi.
  strawbale, mi en Inimene vinden dit leuk.
 17. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Once again he's bringing joy and hope in my life as well as the lives of others who really, really need it now. I love and respect him so much. He received so much backlash for 'comparing' Nazi Germany and China but in reality, it was all about hosting the Olympics while committing horrible crimes against humanity. But don't forget he also spoke up about Russia invading Ukraine and he was so damn right. He truly is my hero.
  strawbale vindt dit leuk.
 18. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik zie Nils nog wel als “hobbyist” de Elfstedentocht winnen (mits die weer komt)

  En Kleibeuker toonde aan dat je geen prof hoeft te zijn voor een OS medaille

  houd moed!!!
  strawbale en ZeeKoei vinden dit leuk.
 20. Kristian

  Kristian Active Member

  ...a hobby skater, but not ruling out that he will participate on the 10k in the world cup next season. o_O

Deel Deze Pagina