Mass start heren, zaterdag 24 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Monique, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
 1. Koen Verweij

  7 stem(men)
  15,2%
 2. Sven Kramer

  15 stem(men)
  32,6%
 3. Bart Swings

  28 stem(men)
  60,9%
 4. Alexis Contin

  7 stem(men)
  15,2%
 5. Andrea Giovannini

  4 stem(men)
  8,7%
 6. Seung Hoon Lee

  13 stem(men)
  28,3%
 7. Peter Michael

  22 stem(men)
  47,8%
 8. Joey Mantia

  6 stem(men)
  13,0%
 9. Sverre Lunde Pedersen

  7 stem(men)
  15,2%
 10. Livio Wenger

  11 stem(men)
  23,9%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Het tempo lag een stuk hoger dan ik gewend was van de WorldCup-races. Dat kwam volgens mij doordat het veld heel diep was, met veel schaatsers met inhoud. Zo'n Wenger/Viktor Hald Thorup die wegreden, die kunnen dat best volhouden tot de streep als je ze te veel ruimte geeft - hun 5 kilometers zijn zeker niet slecht. En Chung deed immens veel kopwerk, waar de Koreanen vaak ook nog wel eens de kat uit de boom willen kijken. Volgens mij was het een loodzware race dus, waar misschien Mantia het door verliest? Was wel mooi en dus 5 mannenafstanden met een Koreaan op het podium! Wie had dat gedacht.

  En, bonusfeitje, de 5e plek van Viktor Hald Thorup is de de beste prestatie van een Deen OOIT op een individueel onderdeel op de Olympische Winterspelen!!

  Ook hier een EDIT: Swings vond het niet zwaar. Kan aan hem liggen natuurlijk.
  Laatst bewerkt: 24 feb 2018
 2. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Heb je het over deze wedstrijd of over Lee in het algemeen? In het interview na de wedstrijd zei Verweij namelijk dat wanneer hij in goeden doen is Swings en Lee er wel oplegt, maar dat hij nu genoegen moest nemen met brons omdat hij zich niet goed voelt.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Cool story van Koentje natuurlijk..... "ik klop Lee wel effetjes."... tuurlijk Koen.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Jeetje, ben je vandaag eens een beetje positief over Koentje, vind ie zichzelf alweer de beste...

  Over Lee: In principe alleen over deze race, maar Lee laat dit soort dingen ieder jaar zien en is gewoon de beste. Gewoon omdat hij zo vaak wint en op een onwijs dominante en rappe manier. Dat Koen dat soort dingen roept is veelzeggend en verbaasd mij niet (hoezo hoge dunk?), maar dat is niet verstandig als je nog niet van Lee (of Swings) hebt gewonnen op de MS. Laat het 'm eerst maar bewijzen. In Minsk ofzo. Daar zal Lee ook nog wel een leuke uitslag willen rijden voor het WC klassement. Al was dit natuurlijk bij uitstek het moment om dat te bewijzen. Dat Koen zich niet goed voelt kan Lee weinig mee. Die is hier wanneer het moet top.
  Laatst bewerkt: 24 feb 2018
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat Lee de beste is lijkt me duidelijk. Alleen al in een bocht wint hij zo veel op iedereen. Wat dat betreft zou je bij de dames eens met Ter Mors en Schulting (die ook regelmatig 1000ms rijdt op de langebaan en daarop begin dit seizoen nog naar de OS wilde en ze is nog jong) moeten gaan rijden. Zouden die datzelfde voordeel in de bocht hebben?
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Kennelijk is dit wat NL wilt zien... of in ieder geval zo zorg je erbij dat je voor alles wordt aangewezen en gekozen: grootspraak zonder resultaten -> Verweij wel bij TP en MS, Bergsma overal buiten de boot.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Posities (laatste 6 ronden):
  Lee 8 - 8 - 8 - 6 -2 -1
  Swings 4 - 4 - 6 - 5 -1- 2
  Verweij 5 - 5 - 9 - 7 -3 -3
  Chung 3 - 3 - 4 - 2-15-16
  Mantia 10-10-12-10-8 -4
  Contin 9 - 9 - 5 - 3 -5 -5

  (achteraf: misschien had Verweij meteen achter Chung & Swings moeten proberen te blijven zitten)
 9. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  @alexander79 Ja Jorrit is overal buiten gehouden en vooral Koen was niet zo goed als voorspelt/gehoopt.

  Maar wees eerlijk. Pas tijdens de 10km op de Spelen wisten we hoe gaat Jorrit is. Tot die tijd was er toch altijd nog twijfel en richting het OKT was hij gewoon slecht.

  Je kunt zeker twijfels hebben over de selectieprocedure, of je al zo vroeg mensen moet aanwijzen. Maar Jorrit was pas laat in het seizoen in vorm (achteraf gezien goed gepiekt), dus dat hij op dat moment niet is aangewezen is toch niet vreemd.
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik moet toch eens even lachen als mensen deze rit van Swings zo dwaas vonden, heb zelfs 'tactisch onbenul' zien passeren

  Het is de enige die op het podium staat zonder teammaat, heeft de wedstrijd van vroeg tot laat goed ingeschat (door in de buurt oa van Kramer te blijven) en op tijd diens aanval te pareren. Pareert ie niet en Lee wacht ook is de vogel gaan vliegen en rijdt ie ook voor hoogstens zilver, of gewoon grijze middenmoot.
  In wereldbekers moet ie ook gaten dichten, tja, er is idd geen teammaat om dat te doen... keren dat ie het aan de Nederlanders overliet en ze zich alle drie lieten sjarelen omdat de vogels al gaan vliegen waren kwam er ook bakken kritiek... en dan deed ie exact wat sommigen hier wensten dat ie deed nu.

  Deze rit was gewoon tactisch goed gedaan, controleren in het begin, geprofiteerd van werk van de 2de Koreaan, en van de 2de Nederlander, die laatste niet TE ver laten wegrijden, zien dat ze met ideaal trio zaten om gat te dichten om vlak erna van iets verder aan te gaan omdat ie de benen had dat van iets verder vol te houden. Idee erachter was dat mannen als Mantia en Contin er zo niet meer aan te pas kwamen (laat ie ze terug komen is ie mss gewoon anoniem zesde of zo, en in de eindklassering dan tiende of weet ik wat) en dat er een kansje is dat Lee effe twijfelt omdat Koen er ook nog zit, of ff ingesloten raakt of hapert of wat dan ook, en dan wint ie gewoon goud. En de sprint zelf was gewoon closer dan ik zou verwachten.

  Als je in een discipline je beste resultaat van het seizoen neerzet en je 2de beste resultaat ooit, en dat op de Spelen, maar gewoon nipt geklopt wordt door de topfavoriet die er al tig gewonnen heeft en een helpertje mee had, dan heb je gewoon schitterend gedaan wat binnen je mogelijkheid lag.

  Dat dom noemen? Onbenul? Je kan je altijd afvragen wat er zou gebeuren indien anders werd gereden, maar daar zijn andere termen voor, deze woorden zijn gewoon lachwekkend.
  Mijn idee: door Lee te laten rijden op Kramer zou er gebeurd zijn wat er al zoveel gebeurde, nl pelotonsprint nipt verliezen van 1 a 2 anderen en uiteindelijk gewoon tiende worden.
  En nogmaals, hij is de enige op het podium zonder ploegmaat.

  Soit, als onze kat een koe was konden we ze melken aan de stoof. Tactisch prima race (zie hierboven), zilver is het en daar zullen we het mee moeten doen, en daar mag ie terecht best tevreden mee zijn.
  Hij heeft de overstap gemaakt, er WK's voor laten schieten, de medaille is er, andere inline veelvraten Mantia en Michael zullen nog even moeten wachten.
  Laatst bewerkt: 24 feb 2018
  fransvanbakel, leenstrafan, Eelco en 10 anderen vinden dit leuk.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Als je naar de positie van hem kijkt in de laatste 6 ronden zat hij precies goed (en hij pakte Lee nog bijna op de laatste meters)
  disclaimer: dit is de eerste keer dat ik een MS in z'n geheel gekeken heb
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. schaatser_jelle

  schaatser_jelle New Member

  Zeekoei,
  Gefeliciteerd, en je hebt gelijk.
  Bart heeft het uitstekend gedaan en z'n eerste Olympische medaille verdiend gewonnen. Daar mag ie terecht trots op zijn.

  In een mass start kan van alles gebeuren en uiteindelijk levert dit een mooi podium op!
 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  MS => CF (close finish)
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik denk dat de verwijten van sommige forumleden over de tactiek van Swings vooral voortkomen uit teleurstelling dat Kramer zijn aanval niet tot een goed einde kon brengen.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Ik denk niet dat die teleurstelling de reden is, eerder teleurstelling bij sommigen dat bart het zelf niet kon afmaken. Hoogste goed voor een sporter is goud, snap ik ook, respect voor dat standpunt (en dat zal hijzelf, een veelwinnaar in het inlinen zelf ook wel vinden). Vind alleen hun woordkeuzes verkeerd, en denk ook dat met de huidige tactiek zijn kans op succes/medaille minstens even groot/veel groter was.
  De keren dat ie de benen stil hield tot dusverre heeft het hem nooit iets opgeleverd...
  En Kramer? Die zelf zegt dat ie weg was had swings niet meteen gereageerd, en dan was het ook hoogstens zilver
 16. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Voor klopt dat gedeeltelijk, alleen als Wenger was weggereden of iemand anders, had ik ook gehoopt dat Swings het werk door Lee had laten uitvoeren.

  Lee heeft het lef om te wachten en dan knap meestal iemand het vuile werk op. Hij is de verdiende kampioen.
  Ik snap niet dat je met Lee in je rug gaat rijden. Dan weet je dat je grote kans hebt om geklopt te worden.
  Als er types als Swings zo rijden wint de beste sprinter vaak.

  Persoonlijk vind ik de massastart niet geweldig.

  Omdat meestal de eerste 15 rondes wachten en dan een eindsprint. Vooral bij de vrouwen heb ik dit idee.

  Bij het wielrennen vind ik de sprintetappes ook het minst interessant.
 17. Koen

  Koen Well-Known Member

  is er in België beetje aandacht voor deze historische medaille? net in praatje sport met Bart hadden ze het er over dat er in België wielrennen werd uitgezonden en geen Bart Swings?
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Les die we hebben geleerd: binnen 8 weken kan er veel veranderen qua vorm, etc.. dus zo vroeg aanwijzen is onzinnig. En is niet de eerste keer natuurlijk voor Bergsma -> Sochi same thing.
 19. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  De publieke omroep in Vlaanderen heeft sowieso geen Spelen live overdag op tv. 's Avonds tussen 17.00 en 18.00 uur wel een dagoverzicht. Zullen wel de rechten niet hebben. Dus logisch dat ze dan voor een voorbeschouwing op dé start van het Vlaamse wielerseizoen kiezen.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, de Belgische openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. Dat is de eerste opmaat naar de Ronde. Met nu ook nog eens het parkoers van de oude Ronde van Vlaanderen. En natuurlijk deelname van Van Avermaet, Gilbert, Vanmarcke, e.d. Dat gaat voor België toch echt boven de Olympische Spelen.

Deel Deze Pagina