Mass start heren, zaterdag 24 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Monique, 21 feb 2018.

?

Wie hoop je dat het podium halen?

Peiling gesloten op 26 feb 2018.
 1. Koen Verweij

  7 stem(men)
  15,2%
 2. Sven Kramer

  15 stem(men)
  32,6%
 3. Bart Swings

  28 stem(men)
  60,9%
 4. Alexis Contin

  7 stem(men)
  15,2%
 5. Andrea Giovannini

  4 stem(men)
  8,7%
 6. Seung Hoon Lee

  13 stem(men)
  28,3%
 7. Peter Michael

  22 stem(men)
  47,8%
 8. Joey Mantia

  6 stem(men)
  13,0%
 9. Sverre Lunde Pedersen

  7 stem(men)
  15,2%
 10. Livio Wenger

  11 stem(men)
  23,9%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Leuke analyse met Jorrit. Kennis en positief. Een stuk aangenamer dan de analyses op tv!
  G1ant en Lorca vinden dit leuk.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Als Swings blij is heeft hij het goed gedaan, als hij baalt dan moet hij eens naar De Cauwer luisteren.
  Ik ben sceptisch wat betreft MS maar dit was wel spannend.
  Ik vraag me echt af of Sven een eindsprint met die Lee zou aankunnen. Op een 10km heeft hij er als laatste ronde toch ook ooit een 27'er uitgegooid.
  Ik zou zeggen vaker starten op MS.
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Verbeterpunt zou zijn: rondetijden weergeven. Dan kun je versnellingen ook echt zien plaatsvinden en zien hoe snel de laatste ronde was etc.
  Nogevendit en Sidekick vinden dit leuk.
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dat kan soms verwarrend werken vooral als er een koploper is die in wordt gehaald. Die koploper wordt namelijk heb beginpunt van de meting.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Geen schijn van kans. Lee rijd veeeeeel betere bochten.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  strawbale, ArjenK, Basje en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Volgens mij probeerde Michael nog een keertje buitenom te gaan toen Chung het gat met Kramer aan het dichtten was. Toen viel al op dat hij vandaag simpelweg de benen niet had. Poging om langs Chung te komen mislukte daar. Mantia en Contin hadden niet het vermogen om uit het peloton te komen, zo leek het mij. Misschien zaten ze geïsoleerd, maar daar moeten inliners geen moeite mee hebben. Olivier Jean (andere sprinter) zat wel achter Sven, maar moest bij het passeren van het peloton afhaken. Leek mij vermoeidheid (was een harde acceleratie natuurlijk).

  We kunnen het wel over de sprinters hebben, maar met een slotronde van 23,4 (volgens Hersman) door Lee kun je gewoon niet winnen. Perfect bochtenwerk en dat met zo'n topsnelheid. Knap dat Swings en Verweij überhaupt mee kunnen komen, maar dat is ook gedeeltelijk slipstream. Uiteindelijk is het verschil voor een pelotonsprint echt groot. Enkel een fout van Lee zelf had hem van de eindzege gehouden. Kortom, ik wil Lee z'n handtekening :D

  Het wordt nu alleen wel tijd om eens een serieuze wedstrijd (WC finale in Minsk?) te rijden als Nederland zijnde met twee aanvallers. Je ziet toch dat als Lee serieus voor de zege gaat, hij momenteel gewoon niet meer geklopt wordt. Als Chung zich blijft verbeteren wordt dat echt serieuze dominantie. Genoeg werk voor Kuiper, maar vandaag mag best een vuistje in de lucht met twee medailles.
  ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Hoewel ik alles behalve een fan ben van Arie Kanarie kan ik me wel voorstellen dat je je dusdanig kapot schrikt dat je pisnijdig wordt. Voor hetzelfde geld was Bob bovenop iemand gesprongen die zijn nek had gebroken.
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Die staan op de Olympische site per deelnemer.

  EDIT:slotronde Lee 23.29 Swings 23.47 vanaf plek 1 Verweij 23.45 Mantia 23.37 vanaf plek 8.
  Laatst bewerkt: 24 feb 2018
  strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 9. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  OK, ja die bochten. Is dit niks voor Sjinkie.
 10. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Zojuist in herhaling (de Omloop Het Nieuwsblad kijken ging voor) de finale gezien. Als je , zoals ik, niets hebt met wie er uiteindelijk wint was dit met voorsprong het meest boeiende schaats onderdeel op deze OS. Het past uitstekend in de zich steeds verder doorzettende trend dat sport op TV vooral dient om de kijker te amuseren.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Lijkt mij wel. Hij doet eigenlijk ieder jaar mee aan de MS wedstrijd op het NK Afstanden, maar valt daar toch altijd wat weinig op. Rijdt daar zonder heel veel risico's te nemen (begrijpelijk). Een keertje viel hij wel op. Tijdens een NK Mass Start toen hij in de finale door Simon Schouten een keertje keihard de bocht uit werd gekegeld (legitieme duw en geen val, maar Sjinkie was pissed :)). Dat was in 2016 meen ik. Mooi wedstrijdje was dat.

  Maar we zitten best breed in potentiële MS rijders hoor! Bergsma, Stroetinga en Evert Hoolwerf (specialist voor komend seizoen?) hebben zich in voorgaande seizoenen al bewezen. We hebben nog een tweevoudig Nederlands kampioen (Willem Hoolwerf) die nog geen internationale MS wedstrijden heeft gereden, maar duidelijk wat kan. Simon Schouten heeft het erg goed gedaan. Blokhuijsen won knap op het EK Afstanden. Kramer (ik wil 'm nog eens zien als hij de vorm van pak 'm beet vorig seizoen weer heeft) en Verweij pakken hier een medaille. En ook bij de junioren doet Nederland het uitstekend in de MS wedstrijden. Bij de heren gaat het prima, maar vooral bij de dames zit erg veel (slim en goed) talent. Maar de nood voor Sjinkie is natuurlijk niet zo hoog als voor bijvoorbeeld een inliner of een marathonschaatser. Zijn eigen onderdeel is immers al Olympisch. We zullen Sjinkie vast in de zomer MS wedstrijden zien langskomen. Getuige de selectieprocedure rondom Kramer is dat 'the place/race to be' ;)
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Een Kramer in topvorm had 1 à 2 ronden eerder kunnen gaan, maar dan was Verweij eraf gegaan voor de eindsprint; maar met een Kramer én een Verweij in topvorm had dat wellicht wel gekund. Dan nog is het de vraag of het Koreaanse koppel het niet toch gered had, want die waren duidelijk beide wél in topvorm.
  Lorca vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, topvorm is inderdaad net dat beetje wat je goud kan bezorgen. Anderzijds was Lee dan wel weer door een ander naar Kramer gereden. Die kerel heeft altijd mazzel (of is hij gewoon ontzettend goed? ;))

  Kramer had Verweij er waarschijnlijk af gereden door nog eerder te gaan. Chung waarschijnlijk ook. Die had Lee ook in deze race echt niet zelf voorbij Kramer kunnen rijden. Daar had Lee Swings voor nodig. Chung heeft zijn taak fantastisch gedaan: het gat tussen Kramer en peloton (lees: Lee) bij aanvallen klein houden. Niet in een acceleratie er naar toe springen (want dan kan je kopman lossen), maar rustig metertje voor metertje ietsjes sneller gaan, terwijl de koploper steeds ietsjes langzamer gaat en moe wordt.

  Je kunt ook omgekeerd redeneren: als Kramer eerder was vertrokken, dan had hij Chung misschien kapot gereden en was de afstand voor Swings nog te groot tot de eindstreep om te gaan sprinten, en te dicht bij de fase van de eindsprint om nog even tussendoor een gaatje dicht te rijden en energie te verspillen. In die situatie had Swings waarschijnlijk nog niet gereageerd op Kramer en had iemand anders het maar moeten oplossen. Een Giovannini of Michael hadden daar duidelijk de benen niet voor. En dan kom je dichter bij de eindstreep...

  Maar goed: als dit...als dat... We kunnen de schaatsers wel superhelden attributies toeschrijven zodat ze alsnog hadden gewonnen, maar zo werkt het niet in het echt. Het is een lastig spelletje waarbij elke actie van de deelnemers een andere uitslag kan veroorzaken. De vorm was er niet voor goud, dus brons is meer dan prima.
  leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  nou, die Verweij die niet goed genoeg zou zijn pakt gewoon een medaille. Prima gedaan. In de sprint niet snel genoeg, maar op het beslissende moment toen het gat viel zat hij mooi in het goede spoor.
  Eelco en Monique vinden dit leuk.
 15. Lian

  Lian Member

  Ik weet niet hoeveel mensen de marathons kijken in het inline, maar daar had Swings vrijwel dezelfde tactiek, alleen ietsje gedoceerder, de reden dat hij hier zo onnozel tactisch meedoet komt door het Inline; hij is daar vaak ook gewoon te goed voor zijn hoofd. Vergelijkbaar met.. de vroege Peter Sagan in het wielrennen? Wat ik denk is dat ze hem meer moeten laten schaatsen zodat hij effectiever z'n vermogen kan plaatsen, want dan gaat ie gewoon zoals in marathons met 4/5km te gaan weg en ziet niemand hem meer terug.

  K&K verdienen me toch een serieus standje; Bob is blij en doet wild maar om hem vervolgens tegen de muur de smijten totdat 2 andere coaches ertussen moeten komen. Nou zeg, mag ie niet blij zijn dan?
  ZeeKoei, Yuskov en Lorca vinden dit leuk.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dat was inderdaad niet zo netjes van Koops en met name Kuiper.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik snap wel dat als je adrenaline in je lijf hebt en je schrikt omdat er ineens een malloot vanaf boven vlak naast je springt, dat je dan een beetje fel reageert.

  Wat niet wegneemt dat ik blijdschap van De Jong mooi vind om te zien :)
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het zij zo.
  je geeft de tijd koploper door, en daarmee de ronde tijd.
  Je geeft de doorkomst achtervolgers door, en daarmee meteen de achterstand.
  Nu moesten we bij de dames de hele tijd gissen hoe ver Alusalu voorlag. Dat bleef nu de hele tijd afhankelijk van de commentatoren, die dat wel goed deden, terwijl het bijna de wedstrijd besliste.

  Aan de kijker zelf, of aan de commentator, is het dan om het oplopen dan wel teruglopen van de achterstand te interpreteren, evenals het oplopen of zakken van de rondetijden.
  Eventueel kun je nog met kleurtjes of pijltjes werken als de voorsprong op of afloopt.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  in de world cup (volgens mij ook toen Alusalu voorop reed) hebben commentatoren ons wel eens op de hoogte gehouden van de rondetijden. Alusalu rijdt xxxxx en het peloton rijdt xxxxx. Een tijd per persoon dus. Dat kan dus best wel.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Als (als...) Kramer eerder was gegaan had-ie in deze vorm het niet gehaald tot de finish, denk ik.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina